Gå til innhold

Drogin

Medlemmer
  • Innlegg

    2 451
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Drogin

  1. mobile999 skrev (33 minutter siden):

    Hvem eier området?

    Han som bygger ut. Så det er lovlig sånn sett.

    Det går på bruk av reguleringsplanen som sier det er friområde, grøntområder for almenheten.

    Men så er det visst spesialregler for midlertidige anlegg i forbindelse med byggeaktivitet, som gjør at friområde, LNF og alt mulig kan bygges ned bare det er midlertidig (kan diskuteres hvor midlertidig 8 år er men). Det har vi vært svært tålmodige med, men nå prøver vi å få området til å ligge i fred med innfallsvinkelen om unødig ulemper for omgivelsene 

  2. Vi har et område rett intill boligsameiet vårt som er regulert til friområde. Reguleringsplanen sier det skal være grønne flater og skal legge til rette for rekreasjon og lek.

    I ca 6 år har det blitt brukt som riggplass med brakker. I to av disse årene var brakkene i "dvale". Etter 6 år ble de fjernet, men plassen forble gruslagt og innimellom ble det parkert 4 trailere der, traktor, skurtresker, reparasjon av gravemaskin etc. Så ble det lagret materialer fra et gammelt demontert bygg på tomta innpakket i 3m høyt skall kledd inn med presenning som har stått i 2 år. Nå er plassen igjen i bruk til å mellomlagre svære steinhauger av forskjellig størrelse. Hele dagen kjører det dumper, gravemaskin, hjullaster der og det bråker og støver fryktelig.

    Slik jeg har forstått det kan slike midlertidige anlegg settes opp også på regulert friområde, uten søknad og nabovarsel, så lenge det er midlertidig og til bruk i aktiv bygging.

    Ifølge veilederen for dibk kan visstnok anlegget stå så lenge det er behov for det, selv om 2 år er veiledende? Vi har hatt byggeaktivitet på området i 8 år nå.

    Vi prøver derfor å klage og vise til 

    Pbl § 30-5. Midlertidige bygninger, konstruksjoner eller anlegg. Midlertidige bygninger, konstruksjoner eller anlegg, jf. § 20-1 første ledd bokstav j, må ikke plasseres slik at de hindrer allmenn ferdsel eller friluftsliv, eller på annen måte fører til vesentlig ulempe for omgivelsene.

    Og trekke frem støy, bråk, nærhet til boliger, tidsaspektet ved dette(mer enn 8 år), og at grunneier har andre men dyrere alternativer (men velger å stadig benytte samme plass hver gang han vil bygge eller gjøre noe).

    Noen som vet om vi kan nå frem med dette? Tidligere liknende klager, avgjørelser i rettssystemet eller liknende?

     

    received_391766643823735.jpeg

    received_460291659783841.jpeg

    received_399658249515187.jpeg

    • Liker 1
  3. Pop skrev (1 time siden):

    Du er nok inne på kjernen i problemet med Georgia om dagen her. Her er det noen som styrer mer i bakgrunnen enn selve toppledelsen, og de styrer etter tau som trekkes fra kreml-fascistene.

    Det er nærliggende å tro at de 40 000 som nå demonstrerer i Tblisi ikke nødvendigvis demonstrerer mot lovforslaget spesifikt engang, men mot de mer og mer russiskrettede tiltakene som kommer, der dette lovforslaget var dråpen i begeret. Russerne verker nok etter å sende "fredsbevarende" styrker til Georgia, men de styrkene har i stor grad funnet freden i ukrainsk jord allerede. Garantert har de derimot en del agenter som jobber i det skjulte i maktens korridorer i Tblisi.

    Georgia har vært av stor interesse for meg siden Russland invaderte Georgia i 2008. Mener ikke å være pedantisk, faktisk sier nyhetsoppleserne på alle nyhetskanaler også den samme feilen. Men det heter Tbilisi(uttalt T-bili-si), ikke Tblisi eller Tiblisi 😃

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  4. Brother Ursus skrev (6 timer siden):


    Ja og nei.

    Regjeringen er ikke pro-russisk, men oppfører seg autoritært, og innfører lover som ligner på de Russland gjorde.

    Kopierer Putin med andre ord.

    Georgia's myndigheter er også i opposisjon til partiet som styrte da Georgia var i krig med Russland.

    De hevder de vil integreres i EU, men deres handlinger fører Georgia lenger unna i praksis.

    De har heller ikke fulgt vesten i sanksjonene. Og styres av en oligark med bånd til Russland.

    Partiets retorikk har vært at "vesten og opposisjonen forsøker å manipulere Georgia til å komme i direkte konflikt med Russland".

    Jeg anser dem som pro-russiske i skalkeskjul 

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 5
  5. krikkert skrev (50 minutter siden):

    Det er styret, ikke generalforsamlingen, som fastsetter størrelsen på felleskostnadene. 

    Jepp. Jeg mener også å huske at det er typen arbeid(eksempelvis nødvendig vedlikehold) som avgjør om styret kan igangsette et arbeid uten vedtak fra generalforsamlingen. Ikke omfanget eller kostnadene.

  6. TAC-2 skrev (48 minutter siden):

    Jeg håper man finner svar på glidebomber, lancet og disse spotterdronene. De ukrainske tapene den siste tiden kan ikke fortsette. Forhåpentligvis er det fremdeles mulig å snu utviklingen.

    Svaret på alle 3 er vel vestlige radarer tipper jeg.

    Glidebomber: Patriot nærmere fronten for å ta ut bombeflyene. Kanskje F16 også når de kommer?

    Lancet er delvis håndtert føler jeg. Men billig antiluft/maskingevær og flak, evt kombinert med god Vestlig radar.

    Det store problemet er disse spotterdrone som tilsynelatende kan fly uoppdaget langt inn i ukrainsk område uten å bli oppdaget.

    Jeg tipper vestlig radar kan være viktig. Kombinert med at USA etterforsker starlink 

     

    • Liker 5
  7. Brother Ursus skrev (1 time siden):

     

    Det er dette jeg også stusser over. Det er ofte vanskelig å si nøyaktig når en "ny offensiv" begynner med mindre resultatet er veldig klart og åpenbart ganske umiddelbart.

    Dersom Russland virker går til en vår eller sommer- offensiv så er jeg spent på hvor mange menn og hvor mye utstyr de taper... dersom de overhodet har klart å sette av noen som helst mengde med utstyr som ikke allerede er i kamp...

    Jeg er stygt redd for at Vesten har gjort det slik at sommeren 2024 også er kjørt for Ukraina. Som jeg skrev tidligere vil de antagelig fortsette på samme måte som nå. Det er vanskelig å se for seg at de skal klare å lage nye kampbrigader innen utgangen av 2024 - selv om Zelensky har sagt nettopp det. Jeg ser ikke hvordan de kan ha nok utstyr til det. Det vil fortsette å strømme til nytrente soldater, men donasjoner av kjøretøyer til Ukraina har avtatt voldsomt.

    Tror heller ukrainerne bør fortsette som de gjør, kjempe i dybden, bruke asymmetriske angrep, raketter, droner og etter hvert forhåpentligvis F-16.

    Apropos donasjoner av kjøretøy... Ukraina har jo blitt lovet flere hundre Leopard 1. Men jeg har ikke hørt noe på nesten et år. Har alle blitt levert?

    • Liker 2
  8. Ukraina har mye i pipelinen fremover:
     

    • Diverse annen støtte(ting jeg har glemt, ting som leveres jevnt, og hemmeligholdt støtte)
    • USAs støttepakke dersom den blir vedtatt. Antakeligvis kan hjelpen fra USA komme iløpet av Juni/Juli. Denne kan bli enorm. Antakeligvis også ATACMS
    • F-16 kan antakeligvis fly i begrenset omfang i juni/juli
    • 4 til 8 Patriot-systemer donert av EU
    • Det Tsjekkiske artilleriammunisjonsinitiativet levers fra juni senest
    • Ukraina har mobilisert mange soldater til militæret
    • Frankrike vil sende flere SCALP/Stormshadow

    Men all denne hjelpen ser ut til å komme i juni/juli. Det er egentlig for sent til at Ukraina skal kunne bruke det i en sommer-offensiv. Igjen er vi for trege. Ukraina rekker ikke å trene og utnytte dette utstyret så raskt, i en storstillt offensiv.

    Hva tror dere Ukraina vil gjøre?
    Jeg tipper de vil forsøke å bruke våpnene til evt små vinninger der det er mulig, og igjennom høsten og vinteren forsøke å drepe så mange russere som mulig, ødelegge Kerch-broen, og starte en offensiv våren 2025 mot et forhåpentligvis veldig svekket Russland.

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 2
    • Hjerte 1
  9. superrhino skrev (6 minutter siden):

    Venstre kan kreve, kreve, kreve i opposisjon, men de er like bundet av dyrtiden om de kommer i regjering. 

    Det er ingenting som stopper oss fra å kjøpe artillerigranater. Vi har oljefondet. Og et overveldende stortingsflertall dersom regjeringen hadde villet stemme over det. Kjøpet av granater fører heller ikke til inflasjon.

    Det er kun snakk om vondt i viljen 

    • Liker 7
  10. https://www.nettavisen.no/nyheter/nekter-for-at-han-er-en-etterdilter-nei-nei/s/5-95-1763794

    Sitat

    Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier han ikke er redd for å bli sett på som en etterdilter.

    Opposisjonen krever mer støtte til Ukraina, spesielt kjøp av artillerigranater. Regjeringen(Støre og Vedum) mener det er nok med det vi allerede har forpliktet oss til via Nansen-programmet.

    Regjeringen har ikke forstått alvoret. Eller så vil de ikke at Ukraina skal vinne.

    Mine eposter og facebook-meldinger er mottatt og lest av forsvarsministeren som holdt samme linja.

    Jeg stemte venstresiden forrige stortingsvalg. SP, faktisk, grunnet blant annet nettopp deres argumenter om beredskap og forsvar.

    Ironisk nok må jeg ved neste valg stemme Venstre, et av partiene som er mest markedsliberale og egentlig skyld i nedbygging og utkontraktering av forsvaret, for å få hjelp som monner til Ukraina.

    Lille Danmark har gitt mer enn oss... Og de tjener ikke fett på olje og våpen slik vi gjør 

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 3
  11. Snikpellik skrev (1 time siden):

    De har helt andre grunner enn MAGA-republikanerne, som simpelthen ikke vil hjelpe Ukraina.

    En del av disse demokratene vil foreløpig ikke stemme for fordi de ønsker at våpenhjelp til Israel leveres med "bruksbetingelser". De ønsker at teksten skal inneholde at amerikanske våpen som doneres til Israel ikke skal brukes i krigsforbrytelser eller i brudd på folkeretten. Dette kommer de nok ikke til å få gjennom.

    En annen, Rep. Grijalva er ikke en gang tilstede i Washington siden han får kreftbehandling.

    Det er uansett republikanerne det står på. 194 demokrater er for, men kun én republikaner er for... Latterlig gjeng.

    Latterlig eller skummelt. Går det så langt som at man ser en russisk-amerikansk allianse? Jeg begynner ihvertfall nesten å anse USA som en fiendtlig stat 

    Europa trenger flere atomvåpen.

    • Liker 5
  12. Brother Ursus skrev (2 timer siden):
    • Ukrainerne skal bygge om til europeiske skinnemål, som vil lette transport av korn, våpen og andre ting inn og ut av Ukraina og EU
    • Partisaner rapporterer om deserteringer blant russiske styrker i Kherson
    • EU skal godkjenne en reformplan for Ukraina i mai, som vil gi ytterligere mange milliarder i hjelp
    • Canada og Frankrike, i en felles pressekonferanse, sa i et stikk til USA at Ukraina selv må bestemme hvordan de skal forsvare seg
    • Japan blir medlem av AUKUS, den nye stillehavsalliansen mellom USA, Storbritannia og Australia
    • Russerne forsøker å avansere i golfbiler og Ural-lastebiler. As in "ural going to die" :p
    • Russerne forfølger kristne i de okkuperte områdene som ikke blir del av den russiske-ortodokse-KGB-kirken
    • 83% av polakker mener nå at krigen i nabolandet er en trussel mot Polen

     

    Apropos Polen... De var veldig gode på å gi støtte til Ukraina tidlig i krigen med artilleri, gammelt sovjetisk håndvåpen og mig-deler. Men har Polen gitt noe av substans det siste året? De har et av Europas sterkeste militære 

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...