Gå til innhold

Frysedisk

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frysedisk

  1. Vurderer å kjøpe den Wilfa-kverna. Etter å ha lest litt på nettet, virker det som om det er den samme kverna som tidligere er blitt solgt til rundt 300 kr på SmartClub under navnet "Bavaria". Videre, i et innlegg på et annet forum, er det en som skriver at "Bavaria-kvernen ser ut til å være kinesisk modell som man antageligvis kjøper i bulk på ulike B2B-markedsplasser og får satt eget merkevare på. I Sverige solgte Coop den som Hugin, og den blir bl.a solgt som Breville Barista/BarAroma/BCG450XL."

     

    Litt kjipt at den nå koster 800-1000, tatt i betraktning at man tidligere kunne få den til under halve prisen. (Såfremt overnevnte info stemmer)

  2. En av de modellene fra HP jeg anbefaler, er HP Compaq 6715b (har 6715s, men 6715b har litt bedre hardware), det er en av de beste pcene jeg har hatt. Det er datamaskiner som er egnet for jobbsammenhenger, og er derfor utstyrt med nødvendig programvare, kraftig karosseri, og en meget bra service når det gjelder garanti.

     

    Eneste minusen er at designet på bærbaren kan være litt kjedelig, men det er knapt en bagatell. :)

    Hei, takk for svar begge to!

     

    Jeg vurderer 6715b ja (link i mitt første innlegg). Alt du nevner høres bra ut, samt at skjermen jo har bedre oppløsning enn det som er vanlig. Hvordan er det med specs'ene forøvrig - får man valuta for pengene her? Tenker da på ram, cpu, skjermkort og sånt. Må jo ut med 1500 kr mer enn for Pavilion'en.

  3. Jeg forsøker å finne PC-en med best mulig verdi innenfor en sum på 5-8000 kr. Skal primært brukes til surfing, poker, en og annen dvd, samt spillet "Age of Mythology". :) Skjerm bør vel være 15,4".

     

    Jeg vurderer denne (ukens tilbud på komplett):

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=337041

     

    Er jeg på villspor, eller er den et ok valg?

     

    (Har forsåvidt vurdert denne også, mest pga. den etter sigende gode skjermen. Men god skjerm går kanskje på bekostning av annnen hardware? : http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=337045 )

  4. Har lest "Verdsettelse av aksjer" nå. Denne boka var imidlertid ganske skuffende av to grunner; for det første er framstillingen alt for rotete og uoversiktlig, for det andre utelater den svært mye informasjon som er nødvendig for å kunne forstå framgangsmåten.

  5. jeg vil si touch er oppskrytt...og jeg skriver kansje 20ganger fortere uten den/det!

     

    Du klarer neppe 400-600 tegn i minuttet uten å benytte touch-metoden.

     

    Forøvrig kan man ikke kalle det å unnlate å se på tastaturet for touch-metoden (selv om mange sikkert vil si at de har utviklet personlige touch-metoder) Det som oppfattes som touch-metoden, er kombinasjonen av ikke å se på tastaturet + at hver finger er tilegnet bestemte taster (Merk: _bestemte_ taster. Dette er ikke noe du skal utvikle/finne på selv). F.eks. skal venstre pekefinger benyttes på bokstavene r, t, f, g, v og b.

  6. Vet ikke adressen og gidder ikke å laste de opp (tar jo rundt 160MB), men her har du en torrent-fil. Kan ikke love gode hastigheter, men det er da bedre enn ingenting :)

     

    EDIT: Jeg har ikke åpnet porter, så det funger ikke hvis ikke du har åpnet de heller :(

     

    Attached File(s)

    uke_45.torrent ( 25.33k ) Number of downloads: 22

     

    Please reseed! (Har endelig fått mulighet for å laste ned torrents)

  7. Vet ikke adressen og gidder ikke å laste de opp (tar jo rundt 160MB), men her har du en torrent-fil. Kan ikke love gode hastigheter, men det er da bedre enn ingenting :)

     

    EDIT: Jeg har ikke åpnet porter, så det funger ikke hvis ikke du har åpnet de heller :(

     

    Hei, takk for det! Men jeg har dessverre ikke mulighet til å laste ned torrents (lang historie). Dersom man bruker Opera til å laste ned podkasten med, så skal det være mulig å copy-paste url'en til mp3-filene.

     

    Er det noen som har mulighet for å gi meg url'ene for 5,6,7. og 8. november? :)

  8. Spilte en interessant hand i et cashlag her om dagen. Vi var fem stykker og jeg sitter to unna cutoff og raiser en straddle på 10 til 30 med 66.

    Blindene var 5-5 og stackene var på kanskje 600 i snitt.

    Husker ikke akkurat hvem som synte, vi var ihvertfall tre til flop. Meg, SB og UTG.

    Flop kommer 4c6c7c

    Etter check til meg byr jeg 60. Får et syn fra SB.

    Turn kommer 3s.

    Check til meg som byr ut 90.

    Får så en raise fra SB, pluss 150.

     

    Jeg kaster.

     

    Kan si at SB er VELDIG løs preflop, og ganske løs postflop. Jeg har et tight image, og et noe svakt image postflop. Men jeg er tatt på noen bløffer også.

     

    Hva er rett spill her, og hva kan SB ha.

     

    EDIT: Jeg husker ikke de eksakte beløpene, så ikke kom å bitche om at jeg ikke beskytter godt nok :p

    8631144[/snapback]

     

    Sikkert greit å kaste her. Dersom du tror du er slått på turn, er det kanskje ikke helt borti natta å anta at du er noe sånt som 4:1 underdog... da må du jo være helt sikker på å vinne hele stacken hans på totalt 600 for at et syn på 150 skal gå i null i lengden :)

     

    Eventuelt kan du jo bare peise på hele stacken din, that'll show the loose mofo! Om det er særlig smart, har jeg imidlertid ingen formening om. ;)

  9. Har et sært spørsmål. Kjøpte nylig et Logitech UltraX Media Keyboard, og har nå støtt på et problem - nærmere bestemt ved m-tasten. Den lager en ganske høy og svært irriterende lyd når den trykkes ned, omtrent slik det høres ut når man gnikker isopor mot et vindu.

     

    Er det mulig å løsne tasten eller noe for å forsøke å fikse problemet kanskje? Gode forslag mottas med takk.

  10. Drikker ikke kaffe ofte :p kanskje en gang i måneden, men synes smaken er grei + at man blir mer våken av kaffe, så det passer best med en kopp om morgenen

    8032807[/snapback]

     

    Jeg tror det er veldig lett å lage dårlig kaffe (f.eks. av typen pulverkaffe (grøss) eller kaffe laget i dårlig trakter etc etc), og jeg tror dette kan være noe av grunnen til at mange ikke liker kaffe eller kun synes det smaker "greit". Samtidig er det ikke vanskelig å lage god kaffe heller, jeg synes presskanne fungerer godt.

     

    Til applemania: Når trådstarter spør hvordan man begynner å drikke kaffe, bør man jo ikke gjøre stakkaren en bjørnetjeneste ved å gå rett på de dårlige alternativene (les: pulverkaffe). ;)

  11. Nå har jeg lest denne tråden, og én ting bør da være ganske klart; pulverkaffe kan knapt kalles kaffe. Hvis man drikker kaffe pga smaken, er pulverkaffe definitivt ikke veien å gå. Det kan etter min mening kun forsvares å drikke sånt skvip til rent formålsbruk dersom man sliter med å holde seg våken - og ikke har skikkelig kaffe tilgjengelig.

     

    Det er -stor- forskjell i smak på pulverkaffe og skikkelig kaffe. I den grad man snakker om å "lære seg" å drikke kaffe, er man ikke utlært før man har skjønt at pulverkaffe er noe man helst bør holde seg unna dersom det er mulig.

  12. Fikk en BenQ FP937s+ i dag. Jeg forsøker å vippe den litt opp, men den ser ut til å stå bom fast. Er det jeg som har misforstått noe her? Har den ikke vippefunksjon? Eller må man løsne noen skruer før man kan vippe?

     

    Har jo ikke lyst å ødelegge skjermen ved hardhendt behandling allerede etter et par timer.

     

    Edit: Fant svaret. Den satt bare djevelsk hardt fast, men ga seg etter litt rikking.

     

    Fant ikke helt ut hvordan jeg skulle slette denne posten, forøvrig.

  13. Jeg har hatt litt problemer med en viktig hardware-komponent i det siste, nemlig presskanna. Problemet er at de fem minuttene kaffen skal stå og trekke, er nok til å gjøre kaffen nogenlunde lunken, selv om jeg har forvarmet kanna med varmt vann.

     

    Jeg er rimelig old-school og bruker derfor kaserolle og kokeplate til å koke opp kaffevannet (vannkokeren ble knust av en kamerat). Presskanna er av merket "Bodum", og selve glasskolben står i et jernstativ slik at det er ca 1 cm klaring fra glasskoblen til underlaget.

     

    Så: Er det risky å sette presskanna på kokeplata (som jo fortsatt er varm etter å ha kokt opp vannet) for å beholde varmen på kaffen, eller kan jeg risikere at hele glasskoblen etterhvert sier takk for seg, dvs. at det blir -for- varmt?

×
×
  • Opprett ny...