Gå til innhold

smileyy

Medlemmer
  • Innlegg

    203
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av smileyy

  1. TL1000S skrev (1 minutt siden):

    Tøft! Har sett noen elektriske versjoner av disse, og de imponerer. Kan få mye motor inn i et stort hjul ? Vet ikke helt om du klarer å få en elektrisk versjon til under 6000, men virker som de passer meget godt til de på 100 kg++

     

     

  2. mr.wolf skrev (2 timer siden):

    Noen som kjenner til https://sparke.no

    Finner lite om dem

     

    Veldig lite om de. De er helt nye. Registrert i 2020: 

    https://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp;jsessionid=5KyV5dK2ASdqdyNOvtO3amQJln_ngmY7nf7QkERu5FGN2dXnpj82!-344352372!2140230429?orgnr=924645253

    For nye til å se noen tall, dessverre:

    https://proff.no/selskap/sparke.no-as/trondheim/postordre-internetthandel/IFAICUD10K9/

    Domene eies av et reklameselskap, Nytteverdi AS:

    https://proff.no/roller/nytteverdi-as/trondheim/reklamebyråer/IF3SG0801DI/

    Samme eiere som Sparke.

    Vil si at det er litt risky å handle derfra, etter som de kjører sitt eget merke på de fleste sparkesykklene. Legger de ned, sitter du med skjegget i postkassa.

     

  3. Theo343 skrev (9 timer siden):

    Hvem selger disse i Oslo omegn? Og er det noen steder man kan prøve dem?

    Usikker på hvor du kan prøvekjøre de, men du kan kjøpe hos e-wheels:

    Kaabo Mantis Pro: https://e-wheels.no/produkt/el-sparkesykkel/kaabo-mantis-minimotors (den la de ut idag, lå der ikke i går, tror jeg)

    Zero 10: https://e-wheels.no/produkt/el-sparkesykkel/zero-10-el-sparkesykkel

    Du kunne prøvekjøre de i Drammen, hos e-wheels, men de har stengt butikken pga corona.

    Ser for så vidt nå at Kaabo Mantis ikke selges i lovlig versjon:

    --

    -maksimalt veie 70 kg (inkludert batteri)

    -ikke være bredere enn 85 cm

    -ikke være lengre enn 120 cm

    -ha en sperre som gjør at det ikke kan oppnå høyere hastighet enn 20 km/t med motorkraft. Sperren skal være satt av produsent eller den som kan gjøre det på vegne av produsenten. Brukeren skal ikke kunne endre sperren til en hastighet over 20 km/t.

    ---

    Så da utgår nok Kaboo Mantis for meg, med mindre regelverket endres. Litt kjedelig at de ikke kan være lengre enn 120. Zero10 er 123 cm lang. Lurer på hvor strenge disse reglene er.

     

    • Liker 1
  4. Jeg kjøpe e-wheels e3, en litt kraftigere modell enn E2S V2, og kostet litt over 6000. Jeg tipper 100 kg på vekta, og kan si at denne drar meg ikke opp alle bakker. Ikke i Oslo hvertfall. Den fungerer fint til slakke bakker, men med en gang det blir litt bratt, duger den ikke. Har også problemer med motor temperaturen, om jeg kjører en lang slakk bakke. Er vel bare å innse at denne ikke er for min vektklasse, selv om jeg veier under 120 kg.

    Kvaliteten er ganske så Kina, men det fungerer greit etter diverse justeringer. Demperen bak er ikke spesielt bra, og den kan kun brukes på asfalt. Kjører du på grus, sti eller noe som helst ujevnt underlag, rister det godt.

    Personlig, fungerer denne sparkesykkelen greit, men om du er på den tyngre siden, bør du burdere noe annet. Og du må kanskje opp i pris, før du blir fornøyd.

    Personlig, tror jeg at E3 duger for meg denne sommeren, men til neste år oppgraderer jeg til Zero 10 eller Kaabo Mantis.

     

    • Innsiktsfullt 1
  5. Det er mitt inntrykk også.Har jo kjøpt andre ting fra de også, uten problemer med service eller leveransen.

    Men denne saken, kan kanskje snu litt på inntrykket mitt.

     

    Så det har skjedd litt siden fredagen.

    Først og fremst, så fikk jeg nytt prisvarsel på Surface Book 2 på fredag. Den var satt ned til 9734 kr hos IT-Shop.no. Nesten 1000 kroner billigere enn ProShop! Jeg var på nippet til å avbestille hos ProShop og heller legge bestillingen min hos IT-store.no, men siden jeg allerede er kunde hos ProShop, og strengt talt aldri hørt om it-store.no, valgte jeg å holde på bestillingen min. Trofast kunde og sånn.

    Men hva skjer idag? Jo, jeg får mail fra ProShop om at de hadde priset maskinen feil, og annulerte hele ordren min.

     

    Pc'en er tilbake til fullpris igjen.

     

    Hva slags forbrukerrettigheter har jeg her?

     

    Er det i det hele tatt lov å trekke tilbake ordre på den måten? Spesielt, når konkurenter av de har kjørt tilsvarende tilbud i samme periode?

    Om 2 konkurenter kjører priskrig på samme produkt, men så trekker dene ene parten tilbudet etter 3 dager, og skylder på prisfeil? Hadde det ikke vært for ProShop sin feilprising, hadde jeg vært en lykkelig eier av Surface Book2 nå.

     

    -Hvordan påvirker dette prisguiden, sine stats?

    ref: https://www.tek.no/artikler/test-norges-billigste-nettbutikker-2016/364620

    Om de kan gi 50% rabatt på utvalgte produkter, også annulere de på mandag, så blir de tydeligvis ikke borte fra statistikken(ref tilbudet til proshop i april Surface book 2, som sannsynligvis også var priset feil)

  6. Proshop.no

    Er det bare jeg som reagerer på at de til tider har svært lave priser på produktene sine?

     

    Fant for noen år siden en tv hos Proshop, igjennom Prisguiden.no. De hadde lagt ut en Samsung 55" 4K tv til ca. 1400 kr. Ja, du leste riktig, Et tusen fire hundre. Jeg kjøpte den med en gang, og etter en ukes tid, kom tv'en i posten. Fungerer pr dags dato helt utmerket! 

     

    Ut ifra at prisen var så lav som den var, tipper jeg at noen var litt raske med å publisere produktet, og tastet inn en 0 for lite. Fort gjort, men med forbruker rettighetene her til lands, er alle kjøp bindene. Så det gikk jo bra.

     

    I disse dager, snuser jeg på ny laptop, og har lagt et varmt øye for Surface Book 2. Ganske dyr og men med unike fordeler. Sjeldent noen bra tilbud å finne på den, men hvem er det som setter den ned fra ca. 22 000 til 12 00 kr i 2 dager i april? 

    Så skjer det samme igjen idag men enda billigere: Fra 20 990,- til 10699,-

     

    Hvordan kan de prise seg så lavt? Ingen andre butikker kjører tilbud på microsoft produkter som dette?

    50% rabatt ...Det må jo selges med tap? Eller har jeg kjøpt en kina kopi eller tjuvgods?

     

  7. Det må kreve enormt mye datakraft å kjøre, men på en annen side, så har det dukket opp mange gode løsninger, for å senke maskinkravet de siste årene.

    Øye tracking gjør at man bare trenger å rendre 20% av skjermen f.eks. og med drivere, kan man doble 45 frames i sekundet, til 90 frames, uten å merke allverdens forskjell.

    En annen, litt morsom ting, er at man burde kunne nedskalere oppløsningen på skjermen til hva enn skjermkortet ditt klarer å pushe ut i 90/45 frames.i sekundet, og dermed gi deg en kanskje pikselert, men langt penere opplevelse, enn hva 2 eller 4k skjermer klarer å levere idag.

    • Liker 2
  8. Det var overraskende å lese at en så lav andel foretrakk 4k, på den avstanden, men det er litt feil å mene at vi ikke trenger noe høyere oppløsning innholdet og skjermene våre.

    Personlig, foretrekker jeg 4k, og sikkert enda høyrere når det kommer. Det er helt klart forbedringspotensialet i skjermene våre, selv om noen ikke klarer å se forskjell på 720p - 1080p og 2160p.

    Dessuten, er det ikke litt feil å vise en klipp fra en film, for å se om man kan se forskjell? Filmer har jo en redusert oppdateringsfrekvens, for å få til "film føelsen", som på mange måter går også ut på detalje nivået og flyten i bildet. Hadde testen vist klipp fra sports sendinger eller dokumentarer, ville nok flere valgt 4k skjermen, framfor de andre.

     

    For min del, er ikke skjermene våre bra nok, før de kan sammenlignes med den mest høyoppløste "skjermen" av alle: Speilet.

    Høres kanskje litt teit ut, men et speil har pr definisjon ikke noe begrensning på verken oppløsning, frekvens eller farger. Bildet du ser i speilet er med andre ord, det mest optimale for menneskeøyet, sammenlignet med hva vi ser i virkeligheten.

    Så, hvis du setter opp en test, hvor du får testpersonene til å sammenligne et emulert speil fra en 4K skjerm og et faktisk speil, vil samtlige av testpersonene velge speilet, rett og slett fordi det viser det beste og klareste bilde. Jeg tror ikke en 4k skjerm vil ha noe potensialet til å vinne den testen, før du sitter veldig langt unna skjermen. Langt mer enn 4 meter.

    Jeg skjønner så klart at det er nesten umulig å lage en bra test på dette, siden speilet hele tiden vil re-orientere seg for hver minste lille hodebevegelse du gjør, men det viser at vi har en lang vei å gå på skjermteknologien vår, før noen kan si at den ikke trenger å gå noe høyere.

  9.  

    Lurer på om dette får betydning for SteamOS. Hadde vert kjekt om det fekk litt utbredelse. Windows sitter jo so trygt på gaming trona med den gode driver støtten dei har at ein verdig konkurent hadde ikkje skada noken.

     

    Denne nyheten og uttalelsen er årsaken til at SteamOS bare kan glemme Riften.

    Nylig så trakk de Linux løftene sine, helt sikkert litt cash og deals med Microsoft, og er det ikke Linux støtte, så vil det ikke funke for SteamOS heller siden de er bygget på Linux.

     

    Det handler nok mer om å nå så mange som mulig, på kortest mulig tid. Jeg vil anta at antallet Linux maskiner med sterk nok HW til å dra VR er såpass lavt, at det rett og slett ikke er noe poeng å utvikle enda. Vil også anta at de Linux maskinene som sitter med så kraftig HW, har en partisjon av windows installert også.

     

    Samme blir det med Mac. Det finnes knapt Mac'er der ute som har god nok HW til å dra VR, så å lage noe løsning til de, vil få en svært lav respons.

    Jeg vil tippe at når Oculus har fått posisjonert seg i Windows markedet, vil Linux og Mac følge etter.

     

    ...ellers, er det jo bare å hoppe på Vive. De får garantert Linux støtte.

  10. La meg bare være den første som kaller dette for sprøyt.

     

    Man kan ikke laste opp hjernen til en datamaskin, og man kommer aldri til å klare det i vår levetid. Det er nå min spådom, men for meg høres den langt mer sannsynlig ut enn tittelen til denne artikkelen.

     

    En klok mann sa en gang...

    - "If the brain were so simple we could understand it, we would be so simple we couldn't.".

     

    Så langt sprøyt ja, men sprøyt er jo egentlig ikke noe nytt, innenfor "udødelige" tjenester. Vi har jo allerede tjenester som fryser ned hode og kropp, i håp om å bli gjennomlivet senere, uten av de har noen lovende framgang i hvordan man i det hele tatt skal kunne tine opp og gjenopplive en person.

    Det sagt, så ville jeg mye heller bli lastet opp på en 200 000 petabyte disk, og håpe på å bli "bootet" opp en gang i framtiden.

  11. ...og der fikk jeg mail fra ProShop, vedrørende mitt innkjøp av UE55HU6905 til 1369,- inkl. moms og sending....

     

    *trommevirvel*

     

    De bekrefter hererved at ordren er pakket og klar til sending.

     

    ...kan det med andre ord bety at jeg får Norges billigste UHD tv?

    Noe har de hvertfall sendt meg :D

     

    Oppdaterer videre, når pakken er fysisk mottatt.

  12. ....1369,- hos ProShop nå faktisk: https://prisguiden.no/produkt/samsung-ue55hu6905-209209

     

    Men 5 minutter etter jeg la inn bestillingen min, tok de bort hele "tilbudet" :/

    Fikk bestillingsbekreftelse på 1369,- så da venter jeg i spenning :D ...men realisten i meg, sier at jeg heller får en mail i morgen, og pengene tilbake.

     

    Men tilbake til innmelder:

    Hva med Samsung UHD + kurvet til 10 989,-

    https://prisguiden.no/produkt/samsung-ue55hu7105-217410

     

    Vet svært lite om den, men virker lovende på papiret... Noen som har noen erfaringer med den?

    Svenskene på Siba gir den en generelt bra karakter for så vidt.

  13. Så du mener dette skal utkonkurere fly til danmark? Ser meg ikke for å reise til danmark for litt danskepølser, og honning, da er det langt billigere å reise til sverige.

     

    Sikkert bra plan, for de som bor i trondheim, men oss som bor i sørlandet får lite glede av dette.

    Blir billigere på lengere sikt med egen båt.

     

    Er det ikke billigere i danmark da? Jeg trodde vi handlet på svenske grensa, svenskene handlet på danske grensa og danskene handlet på tysker grensa?

  14. Så utrolig kult! Gleder meg veldig til å høre noen specs på denne skjermen. Tidligere 4k skjermer har jo ikke vært i stand til å kjøre med en høy oppdaterings frekvens.

    Hvis skjermen klarer 90hz, burde det imponere plenty.

    ...men denne "myggnetting effekten" vil nok ikke forsvinne med 4k skjermen. Pixlene vil så klart bli langt mindre, men fortsatt bare ca. 1/4 av det DK2 viser idag.

    "Retina" effekten vil man nok først oppleve i 8k eller kanskje så seint som 16k skjermene.

     

    Netting problement vil nok heller bli løst på andre måter. Man har allerede eksperimentert mye med forskjellige skjerm filtre i DK2, som praktisk talt eliminerer netting effekten totalt. Baksiden, er at bilde blir veldig uklart, men er man oppe i 4k, vil det forhåpentligvis være nok til å fjerne netting effekten og likevel holde detaljenivået oppe.

     

    Eksempel: 

     

    Netting eller ei, skal det VR briller i heimen! :)

    • Liker 1
  15. Det kommer ikke helt klart fram i artikkelen akkurat når vi kan få 10 ganger så god kapasitet i batteriene?

     

    Det er jo den røde tråden igjennom enhver "Nytt batteri gir en million ganger mer strøm" artikkel. Finnes så mye skriverier om dette, men sjeldent vi ser et faktisk ferdig batteri som leverer. ...hvertfall ikke til forbrukerene.

     

    Som regel tar jeg alle sånne artikkler med en liten klype salt. Det som skrives, er ofte sant, men de unlater å ta med nedsidene med den nye batteri teknologien, f.eks at batteriet lades ut på 1 time, eller kanskje det kan holde i 10-100 dager, men kun levere en brøkdel av effekten, og kan dermed ikke brukes til vanlige gadgets.

    • Liker 1
  16.  

     

     

    2 skjermer er bedre enn 1 nettopp fordi det gjør 3D filmer mulig :p.

    Det går vel fint med en skjerm også, da skjermen blir delt i to.

    ja vet ikke jeg. Er det noe forskjell på effekten med 2 vs 1 skjerm ?

    Er faktisk en del forskjell. Man får mye lettere variasjoner mellom de 2 skjermene. Den ene vil frammstå som lysere enn den andre, oppdateringsfrekvensene blir ulike og mye mer. Er faktisk langt mer teknisk vanskelig å lage VR briller med 2 skjermen, enn med 1. Det sagt, så tviler jeg ikke på at Valve og HTC har klart å finne gode løsninger på disse problemene, men det får vi vel først se mot slutten av året.

    Uansett dødsfett at flere kaster seg på dette markede! :)

    • Liker 1
  17. Hvordan er det engentlig med utskrift hastighet på disse skriverne? Hvor lang tid tar det så skrive ut en terning på 3x3 cm? Er det nå mulig å få en slik skriver til å sette farge på overflaten eller må man da lade den med plast i forskjellige farger for å kunne lage "farge utskrifter"?

     

     

     

     

    TB_DonaldDuck_figur.jpg

     

    Kan man skrive ut en 10 cm høy figur som ser ut som Donald Duck med riktige farger? Slik som denne som vist over?

     

    En 3x3 cm terning printer ut på ca. 20-40 minutter på min 3d printer, avhengi av oppløsningen jeg setter.

    Donald figuren din, er mulig å printe ut, men ikke i farger, pr idag. Om den skal være 10 cm høy, tar den sikkert 3-4 timer å printe ut, men setter man en skikkelig lav oppløsnig og infill, kan det sikkert gjennomføres på en time. Om den skal være i farger, kan man f.eks printe ut hver enkelt del i hver sin farge, og sette sammen figuren senere.

     

    Eventuelt , så kan kanskje denne være en løsning til farger når den kommer(beklager musikken):

    https://www.youtube.com/watch?v=5oEoyv_yMrE

     

    ....men selv de har sine begrensninger ;)

  18. Når kommer rakettskriveren i butikkene, mon tro?

     

    Ikke med det første dessverre, men det er på vei!

    Denne ble annonsert for litt siden:

    http://makezine.com/2014/08/25/sintratec-affordable-home-sls-printer-coming-soon/

     

    5000$, eller ca. 30-35 000 er kanskje mye penger for mannen i gata, men det er en _STOR_ pris nedgang fra eksisterende modeller. Greit nok, den kan ikke printe fungerende rakettdeler, men du kan lage identiske kopier i plastikk ;)

  19. Flott at de øker grensen, men den skulle vært økt mer. Norge trenger _LANGT_ mer konkuranse.
    Personlig, savner jeg en skikkelig prissammenlignings tjeneste, som samler _ALLE_ priser i HELE Norge, uansett om de er på nett eller fysisk butikk. Alt fra matvarer, klær, verktøy, frimerker, spill, gressklippere eller donald blader. Skal du leke butikk, må alle varer og priser meldes inn på tjenesten.

  20.  

    I USA blir 18 prosent av kvinnene utsatt for seksuelle overgrep i løpet av livet. Det er nesten en av fem kvinner i landet vårt.

    Jeg skal ikke bagatelisere temaet, eller prøve å finne grensen mellom seksuell trakassering og overgrep, men jeg har problemer med å tro at over 30 millioner kvinner i USA blir utsatt for reele overgrep i løpet av livet.

     

    Jeg ser for meg at dette tallet dekker alt fra en klapp bak til det verste mulige. I så tilfelle føler jeg det er feil å bruke slike tall for å hause opp verdien på sitt eget produkt.

    Se denne: https://www.youtube.com/watch?list=PLytTJqkSQqtr7BqC1Jf4nv3g2yDfu7Xmd&v=lNsJ1DhqQ-s&feature=share&app=desktop

     

     

    ...kort fortalt, RIMELIG dårlig grunnlag bak disse tallene :D

  21. Hehe... tanken har slått meg et par ganger, når jeg sitter hvit av redsel i et VR spill. Kombinasjonen av innlevelse og lyd setter en helt annen opplevelse i VR, enn hva en mørk tv stue kan tilby.
    I begynnelsen, må skrekk-spillutviklerene virkelig ha dette i bakhode når de lager et spill. Lengre fram i tid, vil vi sitte med håndkontrollere og headsets som måler puls og svette, og som igjen kan advare bruker eller kontrollere innholdet i spillet, hvis det blir for skummelt :)

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...