Gå til innhold

HowCome

Medlemmer
  • Innlegg

    199
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HowCome

  1. Hei!

     

    Håper noen som studerer ved eller har erfaring fra NHH, bachelor eller masterstudier kunne svare meg. Hvordan er opplegget på skolen? Er man i klasser som på videregående, eller er det heller store forelesninger?

     

    Jobber man individuelt, eller er det ofte gruppearbeid?

     

    Setter stor pris på å få høre erfaringer! :)

  2. Hei!

     

    Datateknikk studiet på NTNU virker fristende, da det gir et veldig bredt grunnlag og forståelse. Men hvordan er "kravene" for programmeringskunnskaper? Er det forventet at man skal kunne mye? Jeg har foreløpig ingen erfaring, men har den siste tiden fått en økt interesse for programmering.

     

    Vil man etter et endt datateknikkstudie være egnet for programmeringsjobber hvis man i tillegg til studiene gjør en innsats selv, og programmerer mye gjennom studietiden? Jeg har ikke noen særlig innsikt i hvor omfattende læringsprosessen er innenfor programmering. Men vil jeg kunne klare å lage "gode" (vet at det er en upresis beskrivelse) programmer hvis jeg iløpet av 5 år jobber hardt og målrettet med programmering? :)

  3. Hei!

     

    Jeg gikk over til Linux for en liten stund siden, og lot meg fascinere av open-source prosjekter og all utviklingen. Har alltid vært interessert i datamaskiner, men aldri fokusert på programmering. Har dog blitt veldig motivert til å starte med dette i det siste.

     

    Men, jeg er 19 år. Vet at mange startet med programmering da de var 12-13 år. Vil dere derfor si at jeg er for sent ute til å starte? Ønsker i første omgang å starte med Python, da dette virker som et fornuftig valg (objektorionert programmering virker spennende, jeg vil legge et riktig grunnlag for videre utvikling).

     

    Hvis dette skulle vise seg å falle i smak, kunne jeg godt tenke meg å studere videre på høgskole/universitet. Men rekker jeg å skaffe meg kompetanse for en programmeringsjobb senere i livet? Eller vil disse tidligere 12-13 åringene ta knekken på meg? ;)

  4. Hei!

     

    Av personlige grunner ønsker jeg å endre mellom- og etternavnet mitt. Men vil dette rettes opp i tidligere vitnemål, databaser fra utdanning, forsvar, jobb etc.? Kan jeg kontakte høgskolen jeg gikk på og få skrevet ut et nytt vitnemål med mitt nye etternavn på?

     

    Hvis f.eks. fremtidig arbeidsgiver ringer skolen, forsvaret eller tidligere jobb, og så viser det seg at "jeg" aldri har vært der pga. kluss med navn... vil det bli rot?

  5. Jeg fatter ikke hvorfor Hardware.no skal føre policyen, og jeg støtter josh 909 og hardkjerne. Dere forandrer jo på produktnavn sånn at det er vanskelig å faktisk få tak på hva dere prater om.

     

    Hvorfor er det så vanskelig å bare skrive det produktet heter når alle andre teknologisider klarer det? Og når "alle" leserne syns det er latterlig så burde det jo i hvert fall endres.

  6. Mitt største problem er egentlig at Comodo Firewall ikke fungere optimalt. Jeg har installert den i Vista RTM compability, og den ligger i system tray. Det som dog er veldig rart er at den kun tar enkelte ting som skal på nettet. Hvis Firefox starter, da reagerer Comodo og lurer på om jeg vil tillate adgang. Men hvis jeg f.eks. starter Opera, så oppfatter ikke Comodo det en gang.

     

    Noen som har samme problemet? Bruker ikke et OS uten firewall som gir meg god oversikt over alt som skjer :)

  7. Hei. Jeg er fullt klar over hvordan man beregner poengsummer, ingen fare :) Men jeg formulerte nok innlegget mitt veldig dårlig og for fort, så skal prøve å rette det opp igjen.

     

    Altså, som Herrbrun sier, så var 4,97 snittet. Men 2008 er jo som kjent siste året med ordningen 97 planen. Nå skal maks antall mulige poeng bli 4 - riktig? Det jeg da er usikker på, er om snittet jevnt over alle linjer i Norge vil synke like mye som reduseringen av maks tillegspoeng. Vil f.eks. snittet på NHH falle så mye som 4,5 poeng pga. de nye reglene?

     

    Dette er grunnen til at jeg er urolig om 5,4 i snitt + 4 realfagspoeng vil holde til NHH til sommeren, nettopp om grensene vil falle så mye etter de nye reglene.

  8. Lettere å komme seg inn på CBS ja, men det er en vel så god skole som NHH og BI. Har en venninne som er der på andre året nå, og hun er stooorfornøyd, både med København og skolen.

    Du hadde kommet inn på NHH med 5 i snitt hvis du hadde full fordypning i realfag dette opptaket i alle fall.

    5 i snitt for å komme inn på NHH? Jeg har for øyeblikket 5.4 i snitt og 4 realfagspoeng. Men med tanke på hvor høye kravene var på NHH i fjor, så er jeg fortsatt usikker på om det vil holde. Trodde man burde være godt over 5 i snitt for å komme inn på NHH egentlig.

  9. Linux er veldig bra, men det er ufattelig tungvint synes jeg å installere programmer. Jeg får det til, men det kreves mye mer arbeid enn Windows og Mac.

     

    Hvis det hadde blitt like enkelt å installere programmer som i Windows og Mac, da hadde Linux fått en plass her. Package Manageren er veldig god så lenge man er online, men hvis man er offline er man tapt (med mindre man er så heldig at programmet f.eks. er en .deb fil da)

     

    Ellers en god artikkel, fint at du fremhever fokus på Linux! :) Tror absolutt på en fremtid der, men den store brukermassen ønsker det ikke for tungvint.

  10. Hei!

     

    Jeg har brukt lightroom til å tagge mange av de ferdigbehandlede .jpg filene mine. Men nå skal jeg kopiere dem over til Mac fra PC, og ønsker å kunne benytte meg av Lightroom uten å måtte tagge ALLE på nytt. Er det derfor mulig å skrive taggen inn i selve .jpg filen på?

     

    Resultatet jeg håper på er at jeg på en måte kan scanne bildene på MacBooken, og at lightroom finner taggene og sorterer dem :)

  11. Nettopp. Jeg er jo veldig aktiv, har meget god form og trent styrke og kondisjon. Altså er det vanskelig å si at jeg ikke har kondisjon til å fullføre førstegangstjeneste. Men hvis jeg under hele sesjonen gir uttrykk for at dette er noe jeg ikke ønsker eller er motivert til, øker det mulighetene til å slippe? Eller vil jeg bli plukket uansett, siden jeg formen til det?

     

    Snakker selvfølgelig ikke om syting som at "forsvaret er det største drittet" og "jeg hater alle" osv.., men mer på en voksen og ordentlig måte som at "Jeg er ikke motivert til å starte i forsvaret, fordi jeg ønsker å begynne på videre utdannelse snarest mulig"

×
×
  • Opprett ny...