Gå til innhold

hallis86

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hallis86

  1. Har ikke lest det på netcom.no, bare sett det i ett par artikkler, blant annet denne: http://www.mobilen.no/wip4/mobilt_bredbaand/d.epl?id=33916

    Tror telenor sender ut brev når di ser at bruken har vært stor over ett par måneder eller noe slikt. Selv brukte jeg 33,7 GB på 2 måneder før jeg fikk brevet, så hadde vel brukt det ganske mye kan man si :) Har vanlig internettlinje i tillegg, men der er det sperre for torrentnedlastning, så må bruke mobilt bredbånd til det, så at det blir noen GB da er ikke så rart :p

     

    Merket forresten at di har vært inne i løpet av uken å satt ned hastigheten min, så nå har jeg 100kb/s.

  2. okei...

     

    Mitt første innlegg her så får se hvordan det går...

     

    Jeg har vært den lykkelige eier av et telenor mobilt brebånd abonnement siden september nå og har engentlig ikke hatt så alt for mye å klage på. Det har var litt ustabilt til tider og HSDPA forsvant i over 2 uker men annet enn det har jeg ikke så mye å klage på.

     

    Før i dag.

    Idag fikk jeg et brev i posten som opplyste om at jeg hadde overskrevet grensa på 5Gb pr måned i 2 måneder og at de nå kom til å strupe linja mi til 100kps om jeg ikke la om forbruket mitt.

     

    Dette kom som et sjokk på meg som ikke engang visste at det var en grense på 5Gb.

    Da jeg kjøpte abonnentet på Elkjøp i Drammen, sa de ingenting der om en maks grense på 5Gb. Nå er jeg mest frista til å skifte over til Netcom som jeg veit har fri nedlasting og faktisk 4 gratis måneder nå...

     

    Men hvordan forventer telenor at unge i våre dager klarer seg på 5Gb i månenden?:o

     

    For det første så er det Elkjøp som har "lurt" deg, ikke telenor. Du har garantert skrevet under på papirer i butikken der avtalevilkårene står skrevet, og er da selv ansvarlig å lese hva du skriver under på.

     

    På den annen side så fikk jeg selv samme brev som deg for en måneds tid siden, og synes også 5GB er litt lite i måneden. Har ikke fått nedstrupet linje enda da. Har også lest at det kun er i helt ekstreme tilfeller at de faktisk setter ned hastigheten. :cool:

     

    Det skal også sies at Netcom også har maksgrense på hvor mye du kan laste ned per måned, så det kommer du ikke unna med uansett ;)

  3. Telenor lar deg laste ned en begrenset mengde data per mnd. Du kan laste ned 5 gb per mnd, men så strøyper de linjen din.

     

    I praksis så gjør de ikke det, men det står i vilkårene for å hindre oveforbruk, og slik at de har sitt på det tørre om nettet virkelig skulle bli overbelastet i fremtiden. Selv laster jeg ned ca 25 GB per måned med mobilt bredbånd, og har like god hastighet som jeg alltid har hatt. Det er snart 100.000 kunder med mobilt bredbånd hos telenor, og forrige uke kom det en sak om at 30-40(?) hadde fått sine linjer nedsatt i hastighet. Vil dog tro at lang over 30-40 stk i hele norge laster ned over 5 GB i måneden.... Er tross alt ikke mer en én film som skal lastes ned før grensen er nådd, også kommer all surfingen i tillegg.

  4. Har ikke så mye erfaring hva angår bruk av MB på dagtid, men jeg har selv Mobilt Bredbånd fra Telenor og bruker det veldig mye til torrent-nedlastning.. For noen måneder siden var jeg veldig plaget med å "bli kastet av nettet" etter noen timer med konstant nedlastning, dette har nå blitt helt borte og jeg klarer å laste ned 1,5 GB cirka hver kveld, noe jeg er meget fornøyd med. Totalt sett ligger jeg på mellom 50 kb/s og 120kb/s i torrent-nedlastning. Svært sjeldent verken over eller under det. Siden hver basestasjon for Super-3G har ett begrenset antall celler, og dermed mulighet for å håndtere ett begrenset antall bruker i gangen vil det bestandig være slik at noen kan bli kastet av nettet av og til, særlig hvis man stjeler store mengder av kapasiteten til filmnedlastning. Telenor og Netcom tjener mer på 4-5 personer som bruker MB lite enn 1 person som laster ned store menger film gjennom MB, kan hende det er litt der det ligger.

     

    3G-nettet brukes også til å håndtere samtaletrafikk sammen med GSM-nettet, og siden gjennomsnittet bruker telefonen betydelig mer på dagtid enn kveldstid/natterstid vil du få lavere hastighet på dagtid grunnet at kapasiteten i nettet blir delt mellom alle sammen. Sjekk gjerne disse to for utfyllende info:

    http://no.wikipedia.org/wiki/GSM

    http://no.wikipedia.org/wiki/UMTS

  5. Jeg bruker Mobilt Bredbånd daglig og her er mine erfaringer:

     

    Usb-kabelen som følger med er bare en helt vanlig kobberkabel, så det vil ikke ha noe å si å bytte ut den. Har selv byttet til en som er litt lengre, og har ikke merket noen forskjell bortsett fra at modemet sitter litt bedre i kabelen enn den som fulgte med. Tingen med telefonkabler er at antennemottakeren (på SE telefoner) faktisk sitter i støpselet som stikkes i telefonen, det er grunnen..kun for å spare plass til andre ting INNI telefonen.

     

    Ellers så sitter jeg på Turbo3G, og har god stabilitet med ett par unntak. Virker som Telenor har lagt inn noe slags sperre for torrentnedlastning, da modemet kutter utt ca 10min med torrent nedlastninger, dette skjer aldri uten at jeg laster ned torrenter.

     

    Dekningen i modemet er generelt sett litt svakere enn i en mobil. Hvis jeg har 3 av 5 streker på mobilen vil jeg feks ha 2 av 5 med Mobilt Bredbånd. Så antennen i seg selv er ikke så veldig god (litt begrenset hvor mye man får plass til i ett bittelite modem også da, og en antenne er jo avhengig av størrelse for å lettere motta signaler.)

     

    Ett tips er hvis du bruker programmet som fulgte med modemet så bør du bytte ut det med den oppgraderte versonen som ligger på telenor.no. Da ser man til enhver tid hvor stor hastighet man har, slik at man har en viss anelse om alt har stoppet opp, eller om modemet jobber. Bor selv 1km unna en Turbo-3G mast og har mellom 2 og 3 av 5 streker i signal. Det avhenger mest av alt på hvordan veggetasjonen er der man bruker det. Skog etc ødelegger enda mer på 3G signaler enn GSM grunnet frekvensene som brukes, så er sikker det som er problemet ditt. Du er sikkert koblet opp med 3G, og har bare såvitt signaler, mens GSM signalene er bedre.

  6. For femten minutter siden kom det inn en kunde som snakket saaaaakte. Gjett hva problemet hans var? Jo, det var den gamle klassikeren der kunden ikke klarer å resonere seg frem til at for å slå på en telefon (som på ALLE andre elektriske apparater) bruker man på-knappen. Herregud så lei jeg ble når han på to minutter ikke hadde kommet til problemet.

     

    Livshistorier til gamle nek tar jeg løpefart og driter i, men det kan man liksom ikke si :ermm:

     

    Hahaha den går igjen hos meg og, kom inn en eldre dame igår (rettere sagt fossilt brennsel) hun hadde med mobilen og salgspakken og skulle reklamere, jeg spurte hva problemet var, hvorpå hun svarte at displayet flere ganger hadde blitt svart og hun fikk ikke mobilen på. Hun hadde snakket med sønnen over telefon som hadde hjulpet henne med å ta ut og sette inn batteriet på nytt. Dette syntes hun ble for tungvint i lengden. Det skjønt jo jeg også så jeg tok en titt på mobilen hennes. Gjett hva problemet var? Automatisk tastelås :w00t:

     

    Hehehe, utrolig bra! :!:

  7. Slik er det hos alle operatører og også hos forsikringsselskap osv. Selv om du ikke har benyttet deg av bilforsikringen på flere år og du har betalt en regning over 1.mnd for sent så vil det komme purregebyr og gebyr ved åpning av abonnementet. Det eneste du kan prøve deg på er å høre med de på kundeservice om de kan være snill å fjerne gebyret hos deg siden du selv sier at du var i en flytteperiode og dermed overså regningen. De kan uansett se på historikken din når det gjelder betalinger. Hvis du alltid har betalt ved forfall tidligere og dette var en engangshendelse er det større sjans for at de krediterer deg gebyret.

  8. Ville ha satset på Frifiks med tvilling og tillegstjenesten MB Kveld & Helg evt Fribruk hvis du bruker det veldig mye. Da slipper du minimumsfakturering, men betaler noen kroner ekstra i forhold til Onecall, selv om det ikke er snakk om veldig mye. Men da slipper du bytte simkort, du har ett fast i mobilen og ett fast i modemet til PC'en. Tillegstjenesten dekker også databruk både til sim i telefonen og det til datan, så da sparer du noen kroner der.

     

    Alternativet blir Onecall på mobilen da Onecall har billig datatrafikk så lenge du ikke har enormt forbruk, samt at du får modemet til det mobile bredbåndet til 1 krone.

  9. På første ark får man en samlet giro der det står KID, totaltbeløp på alle nummrene osv. På baksiden står det "kort sagt", der det står på hvert enkelt nummer hva totaltsummen er og hvor mye hvert nummer har hatt i ren bruk.

     

    Det kommer også ett eget ark/bilag for hvert nummer som regningen gjelder for. Der står det tre linjer, først faste priser, så bruk, så innholdstjenester. Under bruk så bruker det hos meg å stå feks:

     

    Til Telenors mobilnett: 1 time 3min = 33kr

    SMS 100 stk = 49kr

    osv osv...

     

    Samlet nede på hvert ark står totalbeløpet som hver enkelt skal betale, hvis du ikke bare gjør det på den enkle måten å betale alt samlet slik det er lagt opp til i utgangspunktet.

     

    Vil tro at Frihet/Djuice Zero (abonnementene er så og si helt lik bortsett fra navnet) er det som er mest likt Tele2 Champion. Hvis du ikke trenger ny telefon er det en av disse to eller Frifiks du bør gå for.

  10. Har erfart at telenors mobilbredbånd er ustabilt og at tilkoblingen svikter hvis man ikke har en konstant ping mot online.no gående (virker som den mister DNS-info). Men nå har jeg gamle drivere og firmware, så det kan ha rettet seg for det jeg vet.

     

    Har litt av samme erfaring selv, plutselig så stopper alt opp, ingenting lastes ned selv om jeg trykker oppdater. Det løses bestandig ved å koble fra og koble til, og da har jeg plutselig bra hastighet igjen. Sikkert samme erfaring du har virker det som? Noe man selv kan gjøre for å fikse dette, eller er det bare å vente til det kommer drivere fra Telenor som fikser dette? Hva mener du med en konstant ping mot online.no?

  11. I Flekke i Sunnfjord har me lenge berre hatt EDGE, og eg har stort sett brukt mobilen min som modem. Har mobilt breiband frå Telenor. Då eg lasta ned siste programvare og testa usb-modemet stod det UMTS, noko som eg først trudde var feil. Det viser seg imidlertid at me har fått HSDPA :new_woot:

     

    286473051.png

     

    Det står i programmet HSDPA der det ellers bruker å stå UMTS eller EDGE, litt oppe til høyre (hvis du bruker Mobilt Kontor 4 programmvaren), evt nederst til høyre dersom du har programvaren som ligger klar i modemet. Modemet har støtte for HSDPA ja, både det nye og det gamle modemet. Har selv lastet ned siste programvare der man blant annet kan søke nett manuelt og sjekke tilkoblingshistorikk i forhold til nedlastet data og hvilken hastighet man har hatt til enhver tid. Er litt mer avansert og fungerer bedre enn det som ligger i modemet synes jeg. Sjekk: http://www.telenor.no/bedrift/produkter/mo...nd_lastned.html

     

    Du skriv mobilt kontor 4. Eg lasta ned den anbefalte fulle versjonen, som eg rekna med var den "rette". Då fekk eg versjon 1.1.1.271. Er dette rett? Har Windows XP SP3 og usb-modemet frå i fjor.

     

    Jada, er riktig programvare det. Hos meg så skifter den mellom å vise UMTS eller HSDPA når det er HSDPA dekning. Men med hastigheten du har har du Turbo-3G ja:)

  12. Hei.

     

    Har en PC med HDMI og minijack utgang, og har tidligere koblet PC'en og flat-tv'en sammen med HDMI kablen, men da uten surroundlyd ved feks filmvisning på PC'en slik at det vises på TV'en. Det jeg lurer på er om det finnes noen kabel der det er minijack kobling i ene enden og phono-kontakter i andre? Planen min var nemlig å sende bilde via HDMI og hente lyden på maskina fra minijack utgangen, og koble rett inn i forsterkeren slik at jeg får både skarpt bilde og knall lyd. Noen som vet om en slik kabel finnes, og evt kan si hva det heter eller poste en link til en nettside som selger det?

  13. Det står i programmet HSDPA der det ellers bruker å stå UMTS eller EDGE, litt oppe til høyre (hvis du bruker Mobilt Kontor 4 programmvaren), evt nederst til høyre dersom du har programvaren som ligger klar i modemet. Modemet har støtte for HSDPA ja, både det nye og det gamle modemet. Har selv lastet ned siste programvare der man blant annet kan søke nett manuelt og sjekke tilkoblingshistorikk i forhold til nedlastet data og hvilken hastighet man har hatt til enhver tid. Er litt mer avansert og fungerer bedre enn det som ligger i modemet synes jeg. Sjekk: http://www.telenor.no/bedrift/produkter/mo...nd_lastned.html

  14. Tror nok muligens flaskehalsen er mobilen din, og siden jeg antar at du bruker SE k610i som modem så vil du heller ikke kunne nyte godt av HSDPA hastighetene i Fredrikstad, så det er ikke så rart at andre får høyere hastighet enn deg da. Personlig så har jeg brukt både mobilen og eget datakort som modem, og sistnevnte gir i mine tilfeller både mer stabil tilkobling, og bedre hastighet, så dersom det skulle bli mer permantent bruk av MB så vil jeg anbefale deg å vurdere det.

×
×
  • Opprett ny...