Gå til innhold

bjarte_a

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bjarte_a

  1.  

     

    På sikt burde dette være billigere enn tradisjonelle proteser. Burde. Ikke optimist.

     

    Er i tvil om det. Titan er et dyrt materiale å få laget deler i. Titan har noen utfordringer omkring renhet når man smelter det. Og siden det er spesielle prosesser som må til, så vil selvfølgelig de som lager deler av titan, også ta seg klekkelig betalt. Så det er ikke kun råstoffet som har betydning for prisen.

    Titan er ikke så dyrt, vi snakker ikke om gull her. Prisen er høyere enn stål, men en protese i denne størelsen har ikke materialkostnader på mer enn et par hundre kr.

    All ny teknologi er dyrt, men på sikt så blir den presset ned. Ingen grunn til at dette ikke skal bli tilgjengelig for alle om en stund

  2.  

     

    RIP

    Microsoft er så stort og så fundamentalt viktig for verdens gang, at vi ikke lengre tenker på det en gang.

    Microsoft er for viktig til at verdens nasjoner vil la dem feile. Så lenge det ikke finnes noen reelle aktører som kan ta plassen til Microsoft, noe det ikke gjør. Så vil Microsoft bli holdt oppe, uansett hva dumt de måtte finne på.

    At de nå har tapt penger i et kvartal er så latterlig irrelevant, at det er flaut.

    Du har sett sørgelig lite av verden om du oppriktig tror på det du skrev her. Om MSN forsvant i morgen ville det knapt ha blitt lagt merke til.

     

    Stort sett alle staters personlige maskiner kjører windows. Hadde MS stoppet opp, så hadde det tatt med seg hele verdensøkonomien på kjøpet.

  3.  

     

    Noe av problemet med terraforming av Mars er at planeten har for svak tyngdekraft og magnetfelt til å holde på en atmosfære. Jeg tror det vil gi mer mening å lage en robotfabrikk på mars. Robotene som kommer ut fra samlebåndet skal bygge tett i tett med trykksatte drivhus som holder på atmosfæren de skaper. Alle byggematerialer til både robotene og drivhusene må finnes lokalt på planeten. Med høyt nok byggetempo vil Mars etter hvert få en "bobleplast"-lignende overflate med kanskje 10 meter store bobler pluss en infrastruktur for transport av materialer.

    At mars ikke har et magnetfelt er et problem som kun dukker opp etter millioner av år. Det tar nemmelig så lang tid før atmosfæren erroderes av solvindene og slippes av seg selv.

    I løpet av denne tiden så kan vi kunstig mate på med ny atmosfære fra kometer og lignende.

     

     

    Har du noen gode kilder på en slik latterlig påstand?

     

    At det går lang tid før vi mister noe atmosfære på Jorden, det kan jeg være med på. Men, vi har tross alt et velfungerende skjold i magnetfeltet. Mars mangler en tilsvarende atmosfære som vi har på Jorden, og Mars har også et betydelig redusert magnetskjold. En ekstra utfordring med Mars er at den planeten i tillegg befinner seg betydelige antall kilometer nærmere denne destruktive kilden til solvinden som (Solen) det spys ut store mengder av til en hver tid.

     

    Og når Solen i tillegg får større utbrudd som forskerne forsøker å forutse ved observasjoner av solflekker med mer, så sier det seg selv at Mars til tider vil formelig bade i store mengder solvind fra tid til annen, som vi her på Jorden slipper bedre unna.

     

    Beviset mitt er at Mars fremdeles har en tynn atmosfære etter flere milliarder år uten magnetfelt.

    Hvis vi klarer å bygge opp igjen en atmosfære der, så er det et mindre problem å vedlikeholde den.

    I en sånn situasjon så hadde jeg tatt det for gitt at gutta hos NASA som driver med dette som et yrke har fått med seg små detaljer som det du henger seg opp i.

  4. Noe av problemet med terraforming av Mars er at planeten har for svak tyngdekraft og magnetfelt til å holde på en atmosfære. Jeg tror det vil gi mer mening å lage en robotfabrikk på mars. Robotene som kommer ut fra samlebåndet skal bygge tett i tett med trykksatte drivhus som holder på atmosfæren de skaper. Alle byggematerialer til både robotene og drivhusene må finnes lokalt på planeten. Med høyt nok byggetempo vil Mars etter hvert få en "bobleplast"-lignende overflate med kanskje 10 meter store bobler pluss en infrastruktur for transport av materialer.

     

    At mars ikke har et magnetfelt er et problem som kun dukker opp etter millioner av år. Det tar nemmelig så lang tid før atmosfæren erroderes av solvindene og slippes av seg selv.

    I løpet av denne tiden så kan vi kunstig mate på med ny atmosfære fra kometer og lignende.

  5.  

    Til neste år når Oculus Rift er kommet ut. Samt Nvidia med 16nm. Og Intel med sin nye CPU serie... Da skal det bygges ny PC som kommer til å bli helt latterlig syk.

     

    2016 kommer til å bli heftig som fyyy. 

     

    Spørsmålet er om du trenger all kraften til noe, selv med Oculus Rift ;)

     

    Selv la jeg akkurat ut 5 laken for et GTX980, så jeg håper det holder en stund...

    Du vil nok ikke ha nok til å drifte oculus rift på høyt nivå i spill som ikke enda er lansert.

    Jeg mistenker at det er en Viktig grunn til at de nå kommer til å øke ytelsen ganske markant mot lansering av vr

  6. Ser ut som om de bare har rebranda en iPhone haha

     

    Og de nye iPhones ser ut som noen tidligere Android modeller, som igjen ser ut som noe annet som er laget før.

     

    Du tror vel ikke det går an å lage noe nytt, gjør du vel? Mobilene har ganske strenge rammer å forholde seg til. Skjermen må være firkantet og der den allerede er, mikrofonen og høytalerne må også være der de er. En kan selvsagt variere litt på kamera plasseringen, men de fleste velger det samme.

    Variasjonen blir material, plassering av USB og minijack, samt runde eller skarpe kanter

  7. RIP

     

    Microsoft er så stort og så fundamentalt viktig for verdens gang, at vi ikke lengre tenker på det en gang.

    Microsoft er for viktig til at verdens nasjoner vil la dem feile. Så lenge det ikke finnes noen reelle aktører som kan ta plassen til Microsoft, noe det ikke gjør. Så vil Microsoft bli holdt oppe, uansett hva dumt de måtte finne på.

    At de nå har tapt penger i et kvartal er så latterlig irrelevant, at det er flaut.

    • Liker 1
  8. interesant.. jeg har en micro-drone 2-0 extreme edition med HD kamera.

    hysterisk moro.

    utifra det som står på extreme fliers. så er det ikke store forskjeller.

    man kan buke lengre armer, kobligssystemet for batterier og gimball. dette og magnetfestet øker vekta drastisk, noe som også påvirker stabilitet, aerodynamikk og batteritid.

     

    den jeg har er dønn stabil og lynrask selv i sterk vind, og kameraet er temmelig godt. det tar svært gode bilder og klar HD film. (selv i lite lys)

    vel verd å kjøpe. man må være obs på at den er sykt følsom på kontrollene og har en hinsides akselerasjon, så man bør være forsiktig innendørs, de kan gjøre mye skade hvis man er uforsiktig og treffer folk, bladene er skarpe og spinner med opp til 29k rpm/s.

     

    Må korrigere deg litt, ekstra vekt påvirker ikke stabilitet negativt og aerodynamikk blir ikke påvirket i hele tatt, batteriet er et eneste som får mer å jobbe med, men siden de har lengre armer, så har de også lengre propeller og derfor høyere effektivitet.

    En større maskin er en bedre maskin når vi snakker om små quads

    Bladene spinner ved 29k/min, ikke 29k/s.

  9. Heisann alle sammen. Jeg og samboreren skal snart dra til Oahu,Hawaii og skal være der i 10 dager.

    Vi har dessverre støtt på en utfordring jeg syns er ganske irriterende og det er hotells.com og tripadvisor.

    Vi ønsker å finne et hotell som ikke koster 3000kr natten, men som fremdeles er bra. Det må da være noen skjulte juveler og andre spennende ting som ikke er blitt spist opp av hotells.com?

     

    Vi vil oppleve Hawaii, ikke et spahotell.

     

    Noen som har noen tips?

  10. Lorinthis: Det er atmosfære på Mars, men den er veldig tynn. Derfor får den også kort rekkevidde selv om den er veldig lett og nesten bare består av vinger.

     

    Tinkerer: solcellepaneler og motor veier mye, vingearealet er ganske lite og sola er svakere på Mars. Propellen kan nok tilpasses atmosfæren (større), men det adderer ennå mer vekt. Antagelig gir ikke solceller nevneverdig økt rekkevidde. Det er faktisk vanskelig nok å få noe til å fly med solkraft her på jorda med 100 ganger tykkere atmosfære og sterkere sol.

     

    Tynnere luft betyr ikke lavere glidetall, det betyr høyere fart og som kompenserer for den raskere synkhastigheten. I teorien har en glider akkurat samme rekkevidde, uansett hvor tynn luften er.

     

    L = (1/2) d v2 s CL

     

    L = Lift, which must equal the airplane's weight in pounds

    d = density of the air. This will change due to altitude. These values can be found in a I.C.A.O. Standard Atmosphere Table.

    v = velocity of an aircraft expressed in feet per second

    s = the wing area of an aircraft in square feet

    CL = Coefficient of lift , which is determined by the type of airfoil and angle of attack.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...