Gå til innhold

Knasterud

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

Innlegg skrevet av Knasterud

  1. Muppet88 skrev (8 minutter siden):

    Ville selv testet at den virket først. Spill en stund for å sjekke at den ikke slår seg av pga temp eller noe. Å hvis alt er bra åpnet å sett hva den delen er. Kan jo bare være en skrue som har løsnet. Så lenge den fungerer som den skal, kan det jo ikke være så viktig. For 1000kr er det jo en bra deal garanti eller ikke. Koster jo 600kr bare for en ny kontroller.

    Ja, den fungerte absolutt da jeg testet den en stund. Slo seg ikke av. Men jeg må i utgangspunktet betale 2,5 kontrollere for den + frakt + gebyr = nesten 3 kontrollere. 😄 Får se hva det ender opp med. Jeg tilbød nå 1000,- og tenkte det kanskje var en grei sum for selger, produktet tatt i betraktning, samt at jeg slett ikke fikk med noen kvittering, reklamasjonsrett/garanti som annonsert. Er jo en risiko for selger også det her, om det blir retur, mht å sende en konsoll i posten med "noe løst inni." Har iallefall sagt at jeg ikke tar noe som helst ansvar ifht. det. 

  2. vidor skrev (16 minutter siden):

    Teknisk sett er Xbox Series S egentlig like kraftig som en Xbox One X med ca 4 Teraflop ytelse (bortsett fra Ray tracing og SSD), så om målet er å skaffe seg en brukt konsoll til en ok pris er det verdt å vurdere Xbox One X. Dette er fremdeles en knall konsoll hvor en kan kjøpe mange gode titler. Xbox One X har også en 4K Blu-Ray spiller, men Series S ikke har optisk stasjon. Disse selges rimelig brukt.

    Takk for supert tips! 😊👌

  3. Muppet88 skrev (4 minutter siden):

    Hadde selvfølgelig åpnet maskinen å sjekka hva den delen er. Å evt ta den ut.

     

    Om den skal i retur, kan en vel ikke det. Jeg vil ikke ha skylda for å ha gjort noe, og om selger etterhvert klarer å rote frem kvittering, vil vedkommende ha reklamasjonsrett til 2028 en gang, og garanti til uti 2025 tror jeg. Og om de kan se at maskinen har vært åpnet, vil vel den retten falle bort? 

    • Innsiktsfullt 1
  4. vidor skrev (5 minutter siden):

    Skjønner. Hadde nok vært noe skeptisk til å kjøpe dette som en fungerende maskin, da de normalt ikke fylles med unødvendige metalldeler. Det skal også litt til for at ting som kjøleribbedeler etc bare løsner selv om dette neppe påvirker hvordan maskinen ellers fungerer, så vær klar over at dette kan være et bomkjøp som du ender opp med å selge videre. For alt du vet kan det være nettopp den situasjonen selger er i selv.

    Jeg kjøpte den, annonsert som en fungerende maskin (ikke opplyst om noe løst inni der), og skulle følge med kvittering/garanti. Mottok aldri dette. Jeg slo den på, for å sjekke at den fungerte. Og det gjorde den. Imidlertid har jeg latt den stå i ro etter dette. Tok en evighet før jeg endelig kom i kontakt med selger. Selger har sagt  to ganger nå at h*n vil ta den tilbake, og betaler og refunderer pris + frakt via Vipps, mot at jeg godkjenner "Fiks Ferdig" og selger får pengene der. Men intet skjedd. 😉

    Tilbød faktisk 1000 kr for den, og følte det var maks av hva det var verdt. Bare for at selger skulle slippe å få den i retur, og mer styr med dette. 

  5. vidor skrev (31 minutter siden):

    En løs metalldel i elektronikk er bare et tidsspørsmål før maskinen får feil p.g.a ugangen delen kan forårsake elektrisk. Hadde ikke forsøkt å få solgt før maskinen ble skrudd opp og delen er tatt ut. Som absolutt minimum bør dette opplyses godt om for evt kjøper, sånn at maskinen ikke blir påslått før delen er tatt ut.

    1000 kr + frakt burde være en grei pris gitt at maskinen fungerer. Om ikke annet kan noen bruke den som delemaskin for å reparere andre maskiner.

    Takker så mye for bekreftelse! 😊👍 Jeg er kjøper her, og selger ikke elektronikkprodukter med løse metalldeler i. 😊

  6. Hei! 😊

    Trenger litt hjelp her.

    Bare lurte på hva dere ville gitt for en brukt X-box series S 512 GB som dette på Finn?

    •     Brukt, angivelig fra 2023
    •     Ingen kvittering, papirer eller info på hvor eller når den er kjøpt, så har vel ingen reklamasjon eller garanti.
    •     Er en løs metalldel inni den, som beveger seg rundt i boksen når en beveger på konsollen
    •     1 kontroll følger med.

    I tillegg kommer frakt og "Fiks ferdig" på 226 kr.

    På forhånd takk for svar. 😊

  7. Mr.M skrev (19 minutter siden):

    ville ikke veddet på det..

    kanskje noen få unntak evt. produsert av økologiske idealister etc. men generelt er det vist mye fargestoffer og konserveringsmidler og annen styggedom du ikke vil ha i deg. 

    Omtrent som i mye "menneskemat" som selges på butikken altså? 😉 Er enig i at det finnes mye dårlig dyremat. Og er nok ikke det beste en får kjøpt i vanlig dagligvarebutikk. På nett finnes det imidlertid kattemat av god kvalitet, uten det du nevner her. Må vel da presisere at jeg først og fremst da mener våtfor til katt. (Og det var vel kattemat det var snakk om her.) Hundemat vet jeg ikke noe om. Og det produseres kattemat både i Norge og Sverige. 😊

    Jeg trodde forøvrig Norge og EU var på linje når det gjelder regler for tilsetningsstoffer i dyremat også, men kan hende jeg tar helt feil.

  8. Theo343 (takk for meg) skrev (6 timer siden):

    Enig, skal man følge den tankegangen så er det hvistnok greit at de gamle spiser kattemat på boks 😛

    Barn har godt av å forstå at "det beste" ikke kommer gratis og må jobbes for. Samt at de skal lære å ta vare på det de har. Dette er ikke motsetninger.

    Helt enig! Bortsett fra at mye kattemat holder langt høyere kvalitet enn mye menneskemat du får kjøpt på butikken. 😄

    • Liker 2
  9. ozone skrev (5 timer siden):

    Hadde katter fått være katter, så hadde de ikke eksistert i slike enorme antall. Vi mennesker gir dem mat, og hus så de kan formere seg, så kan de bedrive drepingen sin som ren fornøyelse og underholdning på fritiden.

    Katte og hundehold må være noe av det dummeste vi mennesker bedriver. Bruker tid og krefter og enorme summer på mat og utstyr, veterinær, og jaggu vasker vi etter dem også! Tenker de ler godt av disse nyttige idiotene de har "trent opp"!

    Mat og hus så de kan formere seg? Meg bekjent er det ikke det at vi gir dem mat og et hjem som gjør at de formerer seg. Hjemløse og ukastrerte katter derimot...

    Om du synes det er det dummeste mennesket bedriver, kan du ikke ha tenkt særlig langt. 😉

    • Liker 1
  10. Taurean skrev (7 minutter siden):

    Ja, men jeg svarte faktisk. Du skriver ut fra ditt eget egoistiske ståsted over at du vil beholde kjæledyret ditt til enhver pris. Du forsvarer etiske prinsipper basert på din egoisme - ikke kattens naturlige identitet og oppførsel. Noe jeg mener er det riktige å gjøre. Vi mennesker har ingen rett til å endre deres adferd til å passe våre egoistiske behov. Jeg stilte også spørsmål du ikke svarte på.

    God dag, mann økseskaft. 😉 Nei, det gjorde du ikke. Du leser ikke, kommer med påstander ut av løse lufta uten belegg, og vrir og vender på det jeg skriver til å bli det stikk motsatte. Det her blir for useriøst, og det er ikke noe poeng for meg å fortsette. 

    • Liker 3
  11. Taurean skrev (17 minutter siden):

    Hva du mener er livsverdig funksjon, er det som passer deg og oss som samfunn. Men ikke de som katter. De skal leve et mest mulig naturlig liv etter -deres- gen og dna, ikke etter -våre- liv. Vi skal ta fra dem minst mulig og gi dem mest mulig. Akkurat som livet selv. Man skal -gi- .. ikke -ta-.

    Som sagt: Vær så snill og les hva jeg har skrevet. Du svarte ikke på spørsmålet mitt ang din påstand om "livsverdig funksjon." Påstår du at katter ikke har "livsverd" om de er kastrerte/steriliserte? Og hvor har du det fra? Ja, man GIR katten og andre katter et bedre liv ved å kastrere/sterilisere, og unngår mye elendighet og lidelse for mange katter. Det vil også bli tatt langt mindre fugl som var utgangspunktet for artikkelen. VINN-VINN-VINN. 😉

    • Liker 1
  12. Kris85 skrev (18 timer siden):

    Jeg filosoferte litt over dette for noen uker siden. Etter at jeg leste at et viktig argument for motstandere var at de dreper fugler. Ca 250 000 i året. Mens katter da tar knerten på rundt 2,4 milliarder. 

    Men i det store bildet er det faktisk vi mennesker som er det største "rovdyret" på planeten. Ikke bare dreper vi. Vi utrydder og rydder av plass og former jordkloden slik vi ønsker å ha den, med veier, kabler og kunstige elver og kanaler. Dyrene blir stadig presset ut av sitt naturlige element. De som ikke klarer seg, dør. Vi har utryddet en rekke dyrearter og om 25 år er det estimert at minst 10% av alle eksisterende arter også forsvinner. Ingen vet konsekvensen av dette ennå. Men dette påvirker hele økosystemet til planeten, og noen hevder til og med at Covid-19 er et resultat av dette. Jeg støtter ikke konspirasjonsteorier - men jeg er ikke overrasket om det stemmer. 

    I år 2000 var vi 6 milliarder. I 2020 er vi 8. Når vi kommer til 2050 er vi på 10.

    Så det er vel heller vi mennesker som bør drepes om dyrelivet skal bevares. Katter var i gamle dager ganske nyttige for gårdshus da de drepte og spiste opp små skadedyr som mus o.l. Etter noen tusen år med evolusjon har katter tilpasset seg oss mennesker akkurat som hunden. Joda, de er egoistiske og sta - bryr seg lite om andre. Men det er jo akkurat slik mennesket også fungerer. :)

    At katter truer økosystemet er nok ikke tilfelle. Kanskje med en promille dersom menneskeheten står for 99%. Fugler formerer seg fort, de kan legge flere kull i året og så lenge det er mat tilgjengelig går det helt fint.

    https://forskning.no/biologisk-mangfold-fugler-okologi/3-milliarder-fugler-har-forsvunnet-i-usa-og-canada/1565435

    Det er vi mennesker som har skyld i elendigheten. 

    Godt reflektert og skrevet!

  13. Taurean skrev (2 minutter siden):

    Det er ikke godt nok. Klarer man ikke å legge til rette for ethvert kjæledyr man har tenkt å skaffe seg, uten å måtte fjerne livsverdige funksjoner for det, så må man la være. Etikk først, egoisme etterpå.

    "Livsverdige funksjoner?" Les igjen. Katter kan tvert imot få det bedre, tryggere og dessuten et lengre liv. Har du noen erfaring med katt som tilsier at de får et så dårlig liv pga. kastrering/sterilisering at livet deres ikke er verdt å leve? Ja, den siste setningen din bør du kanskje tenke litt grundigere over. Det du ellers skriver, promoterer nemlig det stikk motsatte!

    • Liker 2
  14. Omnia vincit amor skrev (På 22.11.2020 den 23.04):

    Absolutt. Men jeg vil nok tro at det er prisen som er problemet for folk.. 

    Kastrering/sterilisering koster vel fra rundt 1300-2500 kr. Pakke med kastrering/sterilisering, ID-chip og vaksine = ca 2000-3000. Om man har fått seg katt, skulle man fint ha råd til det. Om ikke, skulle det ikke ta lange tiden å spare opp et slikt beløp. Mange veterinærer vil dessuten  godta betalingsutsettelse på faktura eller at man deler opp beløpet. Jeg tror ikke det handler om det.

    • Liker 1
  15. Taurean skrev (8 timer siden):

    Helt enig med trådstarter. Har diskutert dette med mange på facebook under lignende artikler mange ganger, fra et empatisk ståsted. Altså at det er greit å ha kjæledyr, men man må tenke på etikken involvert på alle områder. Ens egen egoisme skal ikke komme først, hensynet til omgivelsene skal komme først. Å kastrere en katt synes jeg også er uetisk. Man tar fra dem en svært grunnleggende livsfunksjon. Så om man ikke kan ha en katt uten at den ødelegger for økosystemet, så mener jeg man ikke bør få seg katt i det hele tatt. Egoismen må ikke komme i forsetet, men i baksetet, når det kommer til slike avgjørelser.

    Nok en grunn til å få lærdom om psykologi og alt involvert rundt det, inn som fag i skolen, tidlig.

    Katter kan tvert imot ha et langt bedre liv etter kastrering. Har sett mange eksempler på det. Mindre stresset og rastløs atferd. Hannkatter blir mindre aggressive og havner mye sjeldnere i slåsskamper. Både hann- og hunnkatter kan vandre langt, og bli lenge borte fra hjemmet sitt, om dette ikke er gjort, og får oftere mer sykdom, havner oftere i trøbbel og ulykker,. Etter kastrering/sterilisering stoppes denne, vandringen, og de holder seg oftest veldig nær hjemmet sitt, og er mer inne.  Hunnkatter får vel som regel et par kull i året, vanligvis 3-5 i hvert kull. Det er derfor vi har dette problemet med for mange katter. Tenker man på kattens og andre katters ve og vel, og er bekymret for at det er for mange katter (som også tar fugl, som var hovedpoenget i artikkelen), tar man ansvar og kastrerer/steriliserer katten.

     

  16. Alle katter bør og SKAL chippes og kastreres + helsesjekkes og vaksineres. Det bør lovpålegges alle som eier/selger en katt, og sjekkes og følges opp av veterinærer at er og blir gjort. Må et system på plass. (I dag gis massevis av katter bort gratis i øst og vest.) Dette vil øke prisen pr katt på å anskaffe seg katt/ha katt, det vil bli mindre katter, og folk vil tenke seg litt grundigere om før anskaffelse. Katten får en økonomisk verdi, og blir sannsynligvis og forhåpentligvis ikke behandlet som en "verdiløs ting."

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  17. Det er et stort problem at mange ikke bryr seg og ikke kastrerer/steriliserer kattene sine, og det blir for mange katter som lever ute. De må klare seg så best de kan, alene over lengre tid, i vinterkulde, uten sosial kontakt og omsorg, mange med skader og sykdommer med den smerte dette medfører. Katter formerer seg fort. Kattebestanden må ned også mtp hvor mange katter som lider som følge av forsømmelse, mishandel og at de generelt tydeligvis er for lite verdsatt. 

    Det er langt derfra til at katter bør utryddes. Mennesker er vel det "rovdyret" som som har forårsaket og forårsaker mest lidelse, død, artsutryddelser, og skader på natur og klima? Bør mennesker utryddes? Er det umoralsk å ha barn? Eller burde vi gjøre noe med befolkningsveksten på kloden og få mindre barn?

    Katter er også med på holde skadedyrbestand nede, noe som er kjekt i  f.eks. museår og generelt  ifht sykdomsspredning og antall smådyr som ville lidd og dødd som følge av slik sykdomsspredning. Vi må ikke glemme at katter også bidrar til økt livskvalitet og bedre psykisk helse for mange ensomme og syke.

    • Liker 4
  18. Hei! Jeg har en 1 år gammel Samsung Galaxy A5 2016 som i de siste ukene har fått store problemer mht samtalekvalitet. Jeg hører de jeg ringer dårlig, og de hører meg dårlig. Av og til høres også forstyrrelser og støy. Jeg befinner meg på akkurat samme sted som før når jeg foretar samtale, og dekning ser da ut til å være uendret. Det samme gjelder flere av de jeg ringer til, og mottar samtaler fra. 

     

    Det skal sies at med en gang jeg fikk telefonen ble den mistet i bakken, og noe glass ble sprukket på baksiden og noe i fremre kant på telefonen. Men den fungerte da bra i mange måneder etter dette, inntil jeg fikk dette problemet med dårlig kvalitet på samtale. 

     

    Noen som har noen formening om hva dette kan skyldes? 

  19.  

    Dette er telefoner med ganske brede rammer, hvor de kun har fjernet stripen i toppen.

    Ja absolutt, men at toppen er borte gjør telefonen vesentlig mere kompakt.

    Og til 1300kr skal man slite med å finne en telefon som ser og yter bedre.

     

     

     

    Billig er den, og sikkert veldig bra telefon for prisen. Men totalpris blir vel litt mer enn 1300 kr da. Med pris på 170 USD inkl. frakt, og nåværende kurs, blir vel den endelige prisen mer som dette: 

     

    GxuQ1bA.png

×
×
  • Opprett ny...