Gå til innhold

Faramir1

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Faramir1

  1. 30 minutes ago, tommyb said:

    Nå er det ikke bevist at de tweetsa har noen direkte sammenheng med hvordan kursen i grove trekk har oppført seg, da. Det skulle være litt merkelig om denne kjendisen er den eneste kjendisen som faktisk påvirker kursen varig når alle de andre kjendisene også, sånn som Warren Buffett, har uttalt seg uten at det fikk noe særlig til innvirkning. Denne utviklingen er ikke annerledes enn de mønstrene man har sett før.

    Absolutt ikke, klander såklart ikke Elon for hvordan markedet har oppført seg i det siste, men det er jo rimelig klart at han har en viss influence i markedet , bare sjekk Bitcoin kursen rett etter han Tweeter noe positivt/negativt.

     

     

  2. Brukt MiraiEx i over ett år nå, synes definitivt det er den beste norske børsen for krypto når det kommer til brukervennlighet, avgifter og funksjoner. 

    For mer avanserte brukere kan globale børser som Kraken osv. være bedre da de har flere kryptovalutaer og lavere gebyrer, men i kryptoverdenen går ting fort og ikke alltid man har tid på å vente på en treg SEPA-overføring for å få tilsendt penger til børsen.

  3. 2 hours ago, Tranceformation said:

    Hei. Jeg er ny i dette gamet, og har kun sett en del videoer av Crypto. Til dere mer erfarne, så har jeg noen spørsmål..

    1. Er det Binance dere vil anbefale å bruke, for å kjøpe og trade Crypto?

    2. Er det ikke litt komplisert mtp å registrere tap/gevinst om man har mange trades iløpet av et år?

    3. Kan dere fortelle hvordan dere kom dere sakte men sikkert inn i Crypto-markedet..investerte dere små summer i shitcoins, eller i mer kjente coins?

    4. Veksler dere inn med Euro eller med Norske kroner, når dere gjør innskudd?

    1.

    Binance er stort sett den beste exchangen for de fleste, stort utvalg og lave fees. Har også mange nyttige funksjoner som leverage trading, staking osv. 

    Evt. MiraiEx hvis du ønsker å ha en mer enkel exchange med mindre utvalg (kun BTC, LTC, ETH og XRP).

    2.

    Mange bruker nettsider som regner ut skatten for deg som Koinly eller Kryptosekken. Her kan du kan legge inn API eller transaksjonslogg og de fyller automatisk ut tap/gevinst for deg.

    3.

    Jeg kom inn i kryptomarkedet i 2014, men da var det ikke investering men kjøp av diverse lugubre stoffer fra deep web. Først i 2017 startet jeg å faktisk investere i kryptovaluta.

    2017 var året der alt gikk på skinner for krypto. ICO var den store tingen og det var sinnsyke penger å tjene. Jeg var dog dum og tok ikke profitt, og etter 2018 krashet var jeg ned 80% fra toppen.

    Jeg lærte etter dette å ta profitt på veien og å balansere investering mellom mer "trygge" havner som BTC, ETH og diverse altcoins med høyere risiko.

    Jeg holder nå en portefølje hvor jeg holder 80% i ETH og BTC, og resten i altcoins. Jeg har hentet en del profitt i bullrunet så langt så jeg har råd til å trade mer risky altcoins, men holder meg borte fra åpenbare shitcoins som SafeMoon osv...

    4.

    Setter inn med NOK der jeg kan.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 2
  4. 2 hours ago, DaniNichi said:

    Det er jo ekstremt lite miljøvennlig og at kriminelle bruker det er jo også et faktum.

    Jeg holder mye krypto, men klarer fint se begge sider av en sak.

     

    Man burde i det minste ha muligheten til å kunne vise bevis for at pengene fra kryptovaluta har blitt anskaffet på lovlig vis, istedenfor å utelukke alle på grunn av at under 1% av all bruk av kryptovaluta er forbundet med kriminell aktivitet.

  5. 36 minutes ago, kremt said:

    Når de store gjør det, er det lov. For de er korrupte og "kjenner noen". For mannen i gata blir det annerledes, han skal trippel og quadruppel skattes på absolutt alt han gjør, fra han blir født til han blir gravlagt. Hva er egentlig vitsen med å betale skatt på krypto, når det fortsatt blir ansett som "skitne penger" ?

    Godt poeng! Hvis det til og med nektes å bruke pengene "fordi de mistenker at kryptovaluta kommer fra illegale aktivitet", blir det jo kun enda mindre insentiv for å faktisk oppgi og skatte av pengene. Rimelig kjedelig hvis en treffer godt i markedet og casher ut noen millioner for så å plutselig bli nektet å kunne bruke dem, selv om de allerede er skattet av. Ren idioti.


     

  6. 1 hour ago, Valfy said:

    Er det noen banker som generelt sett er mer krypto-vennlige enn andre? Vil ikke ha trøbbel når jeg casher ut senere i år.

    Hele den DNB-historia nå nylig er skremmende..

    Sbanken er kjent for å være rimelig kryptovennlig... Spørs hvor lenge det varer da, nå som DNB sannsynligvis kjøper dem opp.

  7. 3 hours ago, frohmage said:

    Mange som deler den tankegangen, tror jeg, men en del eldre, derimot, innser at de har opplevd "nok", og er derfor ikke redd for døden. For min egen del håper jeg bare at jeg overlever mine foreldre, så de skal slippe å gå i begravelsen min. Utover det er det ikke så nøye.

    Du har nok rett i det, en del er nok tilfreds med livet de har hatt og begynner å føle seg "klare" for å dø når de blir gamle, spesielt de som sliter med mer og mer smerter og plager, mistet sin kjære etc.

    Jeg har pratet en del med et eldre par som er i 90-årene om dette. Når man kommer til den alderen og plagene blir verre for hvert år og man merker man kan gjøre mindre og mindre, såvidt gå ut skjønner man at man ikke har så lenge igjen. For mannen virker det som det viktigste er at han dør før kona, da hun kan klare seg bedre alene enn han (væremåte, han er veldig isolert og lite sosial mens kona er det omvendte). Kona er veldig redd for å dø. Hun har hele livet vært veldig kristen, men hun  innrømmer at først nå hvor det å dø blir mer virkelig begynner hun å tvile på om det virkelig finnes noen gud og etterliv.

  8. Just now, Atib Azzad said:

    Gitt at dette er tilfelle:

    Hvorfor skremmer det deg?

    Mye av grunnen er vel at jeg føler at jeg ikke har utrettet nok i livet, jeg trenger mer enn 100 år for å få gjort alt jeg ønsker å gjøre i livet.

    Døden i seg selv er ikke skremmende sånnsett, men det skremmer meg å bare bli "borte" en dag. Jeg liker å leve selv om livet går opp og ned, jeg vil leve for alltid og ønsker virkelig ikke å dø.

  9. Jeg har mulighet til å verve opptil 9 personer til Norstat panelet. Dette er et lukket panel kun for inviterte medlemmer hvor man svare på undersøkelser mot poeng som kan veksles inn i gavekort (betaler vanligvis 60-100 kr i timen).

     

    Mer info om Norstat: https://www.norstatpanel.com/nb/about

     

    Panelet er lukker, så jeg må invitere potensielt interreserte. Send en PM eller legg igjen epost/tlf for invitasjon.

  10. Er det noen som vet hvordan man kan tjene penger på Internett? For eksempel kjøp og selg ting dyrere, er det noe man kan tjene på?

    Hva er dine hobbier, hvor mye tid har du til rådighet etc. Litt mer info hadde gjort det mye enklere å komme med noen tilpassede forslag til deg i og med at det finnes tusenvis av muligheter til å tjene penger på nettet.

     

    For å komme med et par generelle forslag:

    • Spørreundersøkelser (noe alle kan gjøre, men betaler ikke så bra)
    • Start en blogg/nettside (krever mye arbeid og lang tid før du tjener penger)
    • Jobb som frilanser på nett (dersom du har greie språkkunnskaper kan du b.la ta oppdrag som skribent eller oversettelser på frilansportaler som Upwork eller Freelancer.
  11. Gjorde samme feilen selv for et par år siden, og angrer hardt. Du vil aldri komme over en like trygg og profitabel spareløsning som BSU og når du har avsluttet kontoen er det ingen vei tilbake.

    Har du forhørt deg med Nav om evt. nødbolig? Har du ingen familiemedlemmer som kan hjelpe deg?

    • Liker 1
  12. Noen her som har erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta gjennom aksjeselskap? 

    Tenker spesifikt på regler om beskatning. Skatter en fremdeles 24% av hver gevinst som blir realisert, eller gjelder fritaksregelen her på linje med kjøp og salg av aksjer i aksjeselskap? 

    Kom forøvrig over en artikkel om dagen på Venaas hvor CoinBase og Binance ble anbefalt. Binance krever ikke KYC- bare hvis man kjøper med bankkort hvis jeg har skjønt det riktig?

  13. Det stemmer at du må spille det for 35000,- før du kan ta uttak. Derfor lønner det seg oftest ikke med slike velkomsttilbud med mindre det er på oddsen, hvor du kan utnytte tilbudene ved å spille på to børser samtid (spille mot deg selv). Også kjent som Matched Betting

    Men uansett i dette tilfellet hvor du må omsette 35 ganger ville nok gebyrene vært større enn fortjenesten.

     

    Neste gang, les nøye Terms and Conditions før du registrerer deg for et velkomstilbud. Et omsetningskrav på  er gjennomførbart, men 35 vil være nærmest umulig.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...