Gå til innhold

maXini

Medlemmer
  • Innlegg

    182
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av maXini

  1. Ja, det er jo benktid som kan være litt skremmende. Spesielt om krigen i Ukraina kan skape noen økonomiske konsekvenser.

    Jeg har derimot en grunnlønn, selv om den ikke er så høy i tilbud 1 (#1) sammenlignet med tilbud 2 (#2). Hos #2 mister jeg bonus om jeg ikke er ute på prosjekt, men kun for de månedene jeg er på benk. Så forskjellen er en høyere grunnlønn. Etter noen beregninger, vil jeg fortsatt komme i pluss med 90% faktureringsgrad og en timespris på 1253,- hos #1. #1 mener dog at en timespris på 1330-1350 bør være oppnåelig.

    Selv har jeg hatt en faktureringsgrad på 90%++ det siste året, hovedsakelig pga sykedager eller intern arbeid. Sykedager er ikke lett å forutse.

    Med fastlønn kan jeg se for meg at det er er lettere å gå opp til noe høyere vil jeg tro i framtiden sammenlignet med provisjon.

  2. Nåværende jobb

    Stillingstittel: IT-konsulent (fullstack utvikler)

    Erfaring: 5.5 år

    Sertifisering: Ingen.

    Arbeidsoppgaver: Utvikling, arkitektur, tech lead.

    Utdanning: Mastergrad datateknologi

    Årsinntekt885k + overtid + bonus (ca 2-4%).

    StedOslo

    GoderStandard goder, rabattavtaler her og der ++

     

     

    Har fått to nye tilbud. 

    Tilbud 1

    Stilling: Utvikler/konsulent

    ÅrsinntektProvisjonsbasert lønn, jeg får en andel av det jeg det jeg fakturerer kunden. Arbeidsgiver mener at en årsslønn på minst 1.3m bør være oppnåelig. Gitt en faktureringsgrad på 100%. 

    StedOslo

    Goder: God kompetansebudsjett hvor arbeidsgiver dekker opptil 1.5 uker betalt (lavere timespris dog). Hardwarebudsjett på ca. 40k hvert tredje år for mobil og PC. Standard forsikringer. Firmatur en gang i året.

    Kommentarer: Lite selskap med ca 40 ansatte. Grunnlønn på 50k. Må dekke visse saker selv, som bredbånd, mobilabonnement, kanskje en bedre forsikringspakke, IPS da kun OTP dekkes. Gjennomsnittsalder høy men veldig erfarne folk. Sykdom og foreldrepermisjon dekkes opptil en viss G. Prosjektvalgfrihet.

     

    Tilbud 2

    Stilling: Utvikler/konsulent

    Årsinntekt850k + noe overtid + 16% bonus så lenge jeg er ute på oppdrag. Tilsvarer ca 1m i året uten overtid.

    StedOslo

    GoderStandard goder, gode insentiver for interne bidrag, firmatur en gang i året, valgfri PC og mobil innenfor et hardwarebudsjett, rabattavtaler her og der

    Kommentarer: Lite selskap med ca 100 ansatte, lavere gjennomsnittsalder enn tilbud 1, prosjektvalgfrihet, spennende kunder, veldig sosialt miljø. Gode muligheter for egenutvikling. Litt mer sikkert

     

    ---

     

    Lett skal ikke det være. Er det noen av dere som har erfaringer med provisjonsbasert lønn? Hvordan har dere opplevd det? En av de kjipe tingene jeg kan se for meg er at jeg potensielt kan gå ned i lønn om jeg bytter til noe mer standard.

  3. 7 hours ago, Princeton said:

    Jobber du mye overtid i løpet av et år? Synes også 2-4% bonus nærmest hørtes «komisk» lavt ut. Er det vanlig med så små bonuser? 
     

    edit: ser du ligger godt over Tekna-snittet uansett, så lønnen må vel betraktes som god. 

    I utgangspunktet ikke. Veldig lite overtid i 2020, men har ellers jobbet en del mellom 2017-2019. Typ 250 timer gjennomsnittlig i året. Dette er av fri vilje, ingen tvang!

     

    Ja, bonusen synes jeg (og mange) andre er lavt. Tipper jeg kan bikke på 5% med supergod prestasjon. Men that's it.. Enkelte får jo lit under 2%.

     

    7 hours ago, Kajac said:

    Denne type store selskap har som regel lønnsregulativer som bestemmer nivået man ligger på. Alder, utdanning, nivå, arbeidsoppgaver og ansvarsområder er med på å bestemme lønnen. I utgangspunktet mener jeg dette er en positiv ting, da det fører til lik lønn for likt arbeid. På en annen side gjør det mulighetene for individuell lønnsforhandling mindre. Der jeg jobber, som er et selskap av den typen du nevner, er det veldig konkrete rammer for både startlønn og videre lønnsutvikling. Lønnstrinn og tariffavtaler er en del av denne pakken. God prestasjon kompenseres gjerne med gode bonusordninger fremfor ekstraordinære lønnsøkninger.

    Hvis målet ditt er høyest mulig lønn, så fortsetter du som konsulent. Du vil neppe gå opp i lønn i forhold til i dag i noen av selskapene du nevner. Mulig de kan matche, men sannsynligvis du må gå litt ned. Inhouse-utvikling ligger ofte lavere i fastlønn enn konsulent-bransjen, men det er gjerne andre fordeler, det være seg pensjon, lån, kunnskapsutvikling, ferie, osv. som i mange tilfeller kan kompensere godt for at lønnen ikke er i toppsjiktet. 

    Ellers kan jeg anbefale inhouse hvis du verdsetter stabilitet og forutsigbarhet. Stabil jobb, stabile team, og stabil inntekt. Også igjennom dårligere tider som vi er i nå, er inhouse for meg den pakken som gir meg mest igjen for arbeidet totalt sett :)

    Jepp, er slik jeg også har fortstått det. Så nå må jeg vel bare få meg et lite opprykk evt.. Dog ikke så lett. Mulig jeg kan forvente noe i år.

     

    Målet er ikke høyest mulig lønn, for da hadde jeg nok jobbet provisjonsbasert. Dog en god og grei fastlønn. Min er jo grei nå, men jeg fikk et tilbud på 800k i 2019 fra et in-house selskap. Takket nei pga et greit mottilbud fra nåværende arbeidsgiver (og fordi 800k tilbudet kom litt). Så ja, jeg titter litt på hva markedet har å tilby nå. In-house for nysgjerringhetens skyld.

     

    6 hours ago, nirolo said:

    Tror du kan få tilsvarende lønn i disse selskapene. Det er ikke høyere lønnsnivå i konsulentbransjen, med mindre lønnen din er en prosent av hva du fakturerer.

    Av de du nevner ville jeg unngått finans/forsikringssektoren, veldig traust og skjeldnere frampå mtp teknologi og metode. Telenor har vel knapt nok egne utviklere igjen? Finn er veldig frampå på mange måter og anbefales sterkt, men ikke så lett å få jobb der nå. Går litt dårligere der også i disse tider så vet ikke om de ansetter? NAV, SSB og Oslo kommune er offentlig sektor som gjør ganske mye spennede. NAV er sterkt inspirert av Finn, så mange likhetstrekk teknologisk der.

    Ang lønn så skiller Finn seg litt ut med høy andel bonus (i hvert fall sist jeg sjekket), hvor man får opp til 3 mnd ekstra lønn som bonus. Dvs 20% av lønna er usikker.

    (Antar du bor i Oslo-området ut i fra selskapene du nevner)

    Ser at både finans/forsikringssektoren rekruttere en del i disse dager, hvor flere moderne teknologier nevnes. Telenor har også stillingsannonser slik jeg ser det, men de har jo nesten kvittet seg med alle. Så jeg er ikke helt sikker på hva som egentlig skjer der..

  4. Stillingstittel: IT-konsulent (fullstack utvikler)

    Erfaring: 4.5 år

    Sertifisering: Ingen.

    Arbeidsoppgaver: Utvikling. Teknologier: spring boot med java, react, flutter

    Utdanning: Sivilingeniør, datateknologi 5 år.

    Årsinntekt: 750 000,- + overtid + bonus (ca 2-4%, avhengig av hvordan selskapet gjør det + egne prestasjoner).

    Sted: Oslo

    Goder: Mobil, bredbånd, gode forsikringer, god pensjonsordning ++

     

    ---

     

    Synes lønna er helt OK, men vurderer å søke etter noe nytt. Har hatt lyst til å prøve ut in-house. Er det noen her som har erfaringer med in-house utvikling i privat sektor? Type selskaper som DNB, Finn, Telenor, Sparebank1 osv? Hvordan er typisk lønnsnivå her, og lønnsutvikling? 

  5. To lønnsjusteringer i året? Har aldri hørt om noen som har det fast i bedriften.

    Ikke at det har så mye å si. Man ender nok opp med det samme, enten man får det samlet eller delt i to.

     

    Den første er ikke fast, og skjer kun når bedriften gjør det bra. I tillegg til det er det ikke alle som vil få en justering. Jeg fikk en i fjor (pga inflasjon i markedet), men hørte om mange andre som ikke fikk noe.. Jeg er spent på å se hva som skjer i år!

  6. Jeg jobber hos en av de store konsulentselskapene i Oslo (ansatt siden høst 2016). Som LordjOX har nevnt, så ligger lønnsutviklingen på 3-8% per år. Dersom du ikke rykker opp -> Ca 3%. Hvis du rykker opp -> Ca 8%. To justeringer i året, i fjor var den første en økning ifm. inflasjon, mens den andre var en generell lønnsøkning. Den "andre" er hovedperioden for lønnsøkning, den første avhenger vel av hvordan selskapet gjør det. Spent på å se hvordan den første blir i år.  

     

    I tillegg kan vi få en bonus på mellom 2-10%, basert på hvordan vi presterer og hva slags teknologier vi jobber med.

     

    Folk med bachelorgrad starter med en lavere grunnlønn ja, men de kan ryke opp i gradene dersom de er flinke. Selv har jeg mastergrad, og ligger på samme nivå som gamle klassekamerater som gikk rett ut på jobb etter bachelorgraden.

  7. Jeg har et spørsmål angående bruk av bankkort i utlandet.

     

    Jeg har bankkort fra DNB, og på deres sider står det oppgitt at valutapåslag er på 1.75%, og at varekjøp i Norge og i utlandet er gratis. I tillegg til det har kontantuttak i utlandet et gebyr på 35,-. 

     

    Jeg har skjønt at valutapåslag er et gebyr som tas i forbindelse med kjøp og salg av valuta.

     

    Det jeg lurer på:

     

    - Er det noe påslag i forbindelse med bruk av kort i utlandet? Si at jeg kjøper noe mat fra en restaurant i utlandet, og jeg velger å betale med bankkortet. Maten koster 3 euro (28 kr). Må jeg ta betale dette valutapåslaget i tillegg? Altså 28 kr + (28*0,0175) = 28.5 kr. 

     

    - Om jeg ønsker å ut 200 euro, da antar jeg at jeg må betale et gebyr på 35,- og et gebyr på 1.75% av den norske summen? F.eks hvis 200 euro tilsvarer 1890 kr, da er total beløp som skal betales: 1890 + 35 + (1890*0,0175) = ~1958 kr. 

     

     

  8.  

     

    Har fått en invitasjon til intervju hos Net Light (i ett ord, men vil gjøre dette litt mindre søkbart), noen her som jobber/har jobbet der og kan si noe om generelt lønnsnivå? Har ett års erfaring som konsulent, er sivilingeniør. Ønsker gjerne et lite innblikk på hva jeg kan forvente før jeg går videre i prosessen.

    Jeg lurer på om det var 530k for nyutdannede siv.inger. 0k i bonus de 6 første mnd, opptil 30k etter 6 mnd i bonus. Neste lønnsøkning er på 30k når du får rollen "consultant", det tar ca 2-3 år. 

     

    Kilde: Har vært på intervju hos dem. På førstegangsintervjuet fortalte de blant annet hva man kan forvente i lønn hos dere. 

     

    Tusen takk! Dette høres jo egentlig ganske bra ut. Avhengig om hva jeg eventuelt får forhandlet meg frem til, og at jeg har jobbet en stund så kan jeg jo ende opp med en ganske pen lønn i forhold til det jeg har nå, hvor jeg er rimelig misfornøyd. Du valgte å ikke gå videre i prosessen eller?

     

     

    De har et annerledes lønnsystem. Hver stilling/nivå (tror de hadde 5-6 ulike) har de fastsatt en lønn. Det vil si at hvis du kjenner til en kollega på et viss nivå, så vil du vite hva han eller hun tjener. Det er hvertfall det jeg ble fortalt på intervjuet. Med 1 års erfaring vil du nok havne på samme stilling/nivå som en nyutdannet, men du vil ha 1 års forsprang til neste nivå. Å komme seg opp i en nivå tar sånn gjennomsnittlig 3 år (ca. 2 år igjen for deg), men om du er dyktig kan du klare det på 1 år,

     

    Jeg dummet meg litt ut på det tekniske intervjuet, jeg hadde en veldig ustrukturert presentasjon. Må var jo jeg ikke forberedt til det intervjuet, og dro dit egentlig for "erfaringen". I tillegg til det hadde jeg fått et tilbud fra arbeidsgiver jeg var hos i sommer, hvor jeg trivdes. :) 

     

    Blant konsulenthusene i Norge syntes jeg Netlight var de som kunne tilby best lønn. De store konsulenthusene i Norge tilbyr under 500k, etter hva jeg har hørt fra andre. Kjenner ikke til de andre, mindre konsulenthusene. Mulig det har vært en lønnsjustering på nyåret. Netlight lå på 510k for nyutdannede i 2015, men skulle opp til 530k fra og med 2016.

     

     

    • Liker 1
  9. Har fått en invitasjon til intervju hos Net Light (i ett ord, men vil gjøre dette litt mindre søkbart), noen her som jobber/har jobbet der og kan si noe om generelt lønnsnivå? Har ett års erfaring som konsulent, er sivilingeniør. Ønsker gjerne et lite innblikk på hva jeg kan forvente før jeg går videre i prosessen.

    Jeg lurer på om det var 530k for nyutdannede siv.inger. 0k i bonus de 6 første mnd, opptil 30k etter 6 mnd i bonus. Neste lønnsøkning er på 30k når du får rollen "consultant", det tar ca 2-3 år. 

     

    Kilde: Har vært på intervju hos dem. På førstegangsintervjuet fortalte de blant annet hva man kan forvente i lønn hos dere. 

  10. Jeg er 190cm høy, og veier 85kg. Jeg ser på meg selv som skinny-fat typen, jeg har spinkle armer, men en stor mage (midjemål på 105 cm). Jeg er lite aktiv (dårlig styrke i kroppen), og har ingen oversikt på hvordan jeg spiser. Dette er noe jeg ønsker å gjøre noe med. Jeg har lyst til å begynne å trene, og spise sunnere.

     

    Jeg har et mål nå; det er å gjøre noe med magen. Jeg ønsker å bli kvitt denne. Spørsmålet mitt da, hvordan bør jeg trene og spise for å nå dette målet? 

    Som nevnt så har jeg har lite muskler i kroppen. Jeg har skjønt at om jeg ønsker å bygge muskler, så må jeg spise mye (kalorioverskudd). Men jeg ønsker jo å gjøre noe med magen først, vil det si at jeg bør gå for kaloriunderskudd? 

    I tillegg til det lurer jeg på hvordan jeg bør trene. Bør jeg kjøre full kardio, full styrke, eller en blanding? Hvis kaloriunderskudd, da kan vel styrke bli et problem mtp. vektøkning?

    Jeg har f.eks lest litt om Starting Strength programmet for å bli kjent med baseøvelser, men om man ønsker å bli kvitt fett, kan det hende at vektøkning plutselig stopper opp pga. underskudd av kalorier.  Da kan vel ikke styrke være så bra? I tillegg til det tenker jeg; hvsi jeg kjører full kardio, blir jeg vel fort veldig spinkel? Tar jeg feil nå?

    Setter pris på tips.

     

  11. Takk for mange gode tips! 

    Vi har bredbånd fra Get, og der vi skal bo dekker de dessverre ikke. 

    Vurderer mobilt bredbånd da Get tilbyr det, men hastigheten settes ned til 120kb/s etter 5GB. Skal høre litt mer med dem, se om de kan ordne noe for oss.

     

    Nå vet jeg ikke hvor mye av ekstrakostnader forsikringsselskapet dekker heller. De snakket kun om husleie. Skal høre litt nærmere med dem.

     

    Skal se litt på Banzai!

  12. Noen som kjenner til noen leverandører som tilbyr bredbånd uten bindingstid? Grunnen til at jeg spør er fordi jeg er nødt til å flytte ut pga vannlekkasje i leiligheten i ca 3 mnd. Der jeg skal bo midlertidig har ikke noe internett.

     

    Jeg har sett litt på mulighetene mine med mobilt bredbånd, men vi er 4 stk som kommer til å bruke nettet en del.. Og det er vel noen som har binding her å? Vil helst ikke betale så mye..

    Takk på forhånd!

  13. Takk for respons!

    text

     

    Grunnen til at jeg vurderer oppgradering er at jeg ønsker å beholde maskinen til jeg går ut av studiene (vår 2016). Er nødt til å skaffe meg en SSD til da, men bør vel få gjort noe med viften + batteriet kanskje?
    Hvor mye støv viften har er vanskelig å si. Alt jeg kan si at den fort blir varm + bråker ved middels oppgaver (maskinen var ikke slik før, i sommer f.eks. begynte å bli rar engang i høst). Ønsker jo å fikse det mtp forelesninger.
    Batteriet har blitt brukt ganske mye. Jeg begynte med ca. 4 timer levetid da maskinen var ny (kjøpt februar 2013). Så ikke overrasket om denne har blitt degradert. Er derfor jeg vurderer å bytte batteri da ikke alle forelesninger har tilgang til stikkontakter.
    Installerte CPUID HWMonitor. HEr er hva den sier om batteriet:
    Designed capacity: 57200 mWh
    Full charge capacity: 44407 mWh
    Current capacity:
    - Max: 36025 mWh
    - Min: Går nedover. Foreløpig 33737 mWh.
    Du kan se på bildet lenger nede.
    Ang. SSD. Har en recovery partisjon på denne. Hva vil skje om jeg ønsker å beholde denne? Jeg tenker en clean installasjon uansett, fresh start. Antar recovery partisjonen blir borte?

     

    text

     

    1.

    Var noe forskjeller da jeg gjennopprettet til fabrikkinnstillinger, men ble ikke overrasket. Har opplevd bedre ytelse på andre maskiner.

     

    Skal prøve å se litt på de ulike tallene fra hwmonitor. Som jeg sa kjørte jeg ikke en clean installasjon, hadde en partisjon med backup data. Kan jo være noe der.

     

    Jeg bruker Chrome, har som regel en del faner oppe (minimum 30). Tror det har noe å si, Chrome er hvertfall treg til tider. Det som er mest irriterende er om jeg ønsker å åpne Windows Utforsker, skal åpne en applikasjon (VLC f.eks). Det kan ta evigheter.

     

    2.

    Her er et bilde.

    Znv5Vmt.png

     

    Gått ca 45 min siden den var på 81%, men veldig rolig bruk. Rolig er den å nå, venter fortsatt på viftestøy komme/varme gå opp.

     

    Edit: Fans: CPUkan gå opp til 2900 RPM..

     

    3.

    Har behandlet PC-en ganske pent! Vanskelig å si hvor mye støv jeg har utsatt den for. Skal se om jeg finner noe på nett ang vifterens, evt spørre Komplett om deres policy rundt dette.

     

    Edit: Fant denne videoen som viser demontering av modellen jeg har.

     

    Ser ikke ut som at det er noen enkle veier for å rense viften uten å demontere. Men demonteringen så ikke ille ut, har gjort det et par ganger på noen HP-maskiner før, men aldri en Asus. Garantien utgår om ikke så lenge (2 års garanti, om noen uker har det gått 2 år), så kan vel rense viften selv? Så lenge reklamasjonen ikke ryker..

     

    Takk igjen for respons!

  14. Hei. Har hatt laptopen min i snart 2 år og vært veldig fornøyd med den. Men er noen små ting som går meg på nervene. I forbindelse med det lurer jeg på om jeg fikse de småfeilene ved en oppgradering, eller kjøpe en ny maskin. Litt om problemene.

     

    Specs:

    GPU: NVIDIA 635M grafikkort tror jeg.

    Prosessor: i5-3210M CPU, 2.5GHz

    RAM: 8GB

    Full HD skjerm

    En ASUS N56VJ laptop, 15"

     

    1. Treg. Alle bærbare blir jo treg en eller annen gang. Maskinen jeg har bruker en 5200rpm 500GB harddisk (vanlig). Merket at maskinen begynte å bli treg til høsten, gjennopprettet til fabrikkinnstillinger, hjalp bittelitt men ikke mye (formaterte ikke alle partisjoner dog). Vurdert clean installasjon for å hjelpe. En bedre løsning ville vært å kjøpe en SSD.

     

    2. Batteri. Bruker 2 timer fra 100% ned til rundt 30%. Føler jeg trenger noe bedre da jeg ikke alltid har tilgang til stikkontakter. Noe jeg har tenkt på er å kjøpe meg en ny batteri fra Ebay eller noe, men hvor mye vil det hjelpe? Hvordan vet jeg om et batteri er kompatibel med min laptop (ser f.eks mange ulike modelnr).

     

    3. Varm/viftestøy. Bråker en del/blir varm ved middels bruk (f.eks youtube, anime via browser, filmer). Har ikke renset viften før, så det kunne kanskje ha hjulpet. Men gjør jeg det selv forsvinner vel garantien? Prosessen er vel ikke heller så enkel (demontering).

     

    Stort sett de tinga som plager meg idag. Er jo helt vanlige problemer, og det finnes nok enkle løsninger til dem, noe som gjør at jeg vurderer å oppgradere da jeg liker maskinen. Hva synes dere? Hva ville dere gjort, hvordan ville dere løst disse problemene. Takk på forhånd!

  15. Hei. Studiene nærmer seg slutten, og jeg har aldri tenkt på hvor jeg kunne tenkt meg å jobbe etter endt utdanning. Endte med at jeg sendte ut søknader overalt da jeg ønsker en jobb etter studier (studeter informatikk btw).

     

    Jeg har alltid tenkt på å starte karrieren min i et større selskap da jeg har tenkt på mulighetene de større kan tilby (Eksempel: Accenture, Capgemini, Visma). Men et godt arbeidsmiljø er jo også viktig for meg. Jeg har jo lyst til å glede meg til en arbeidsdag. Føler at de mindre selskapene er bedre på det (Eksmepel: Avanade, Ciber, Computas, Knowit. Kanskje ikke så små). Har fått et inntrykk av at de mindre kanskje har et bedre miljø, tettere oppfølging, bra kultur osv. Mange sier det er bedre å starte karrieren i et mindre selskap pga dette.

     

    Når jeg tenker større/mindre, tenker jeg egentlig på X antall ansatte. De større jeg har oppgitt har f.eks 1000 ansatte i Norge.

     

    Lurer derfor på om noen av dere har vært i en lignende situasjon, og om dere kunne fortalt meg litt om valgene dere tok etter studier, og resultatene av det. Ikke bare om du har vært i en lignende situasjon, men generelt. Har du kanskje jobbet for/jobber hos et av de nevnte selskapene ovenfor? Jobbet andre steder enn de nevnt over? Send meg gjerne en PM om du ønsker å dele noe, men mer privat!

     

    Mine mål: Starte som utvikler. Kanksje drive med arkitekt senere, kanskje en større posisjon om et par år (prosjektleder f.eks). Har lyst til å bli flink i det jeg driver med!

  16. Jeg har ikke medlemskap hos Samfundet enda, så registrerte meg som en søker. Ønsker å se på listen min, og endre prioritering, men får ikke logget inn. Er det bare meg, eller er det noe galt med siden? Den logger meg inn på en måte (ifølge headeren er jeg logget inn), men ber meg om å logge inn når jeg ønsker å sjekke ut ting, som kontrollpanel eller prioriteringslisten..

     

    Edit: Nvm, fant ut av det

  17. Hei. Jeg ønsker å reinstallere Windows (8.1) på laptopen, lurer på et i forbindelse med det.

     

    Har per dags en Asus N56VZ laptop. Har to muligheter for reinstallasjon:

     

    1. Gjenopprette laptopen til fabrikkinnstillinger

    2. Helt clean installasjon

     

    Jeg ønsker å bruke metode 2, men er et par ting jeg må ta backup av. Opprettet derfor en partisjon hvor jeg har tingene mine (ca 37GB med ting). Så fant jeg ut at hvis jeg ønsker å kjøre en clean installasjon, så må jeg formatere hele disken til et riktig format. Så det kan jeg ikke gjøre.

     

    Derfor lurer på hva som vil skje hvis jeg benytter meg av metode 1. Mister jeg partisjonen min med backup? Tør ikke å prøve meg fram i tilfelle alt skjer automatisk. Tror partisjonen var noe jeg opprettet selv da jeg først fikk laptopen, kan ikke huske helt.

     

    Har en ekstern harddisk liggende i Oslo, glemte dessverre å ta den med da jeg flyttet ut. Ønsker ikke å kjøpe en ny en for øyeblikket, vil også få reinstallert (og satt opp miljøet til studie før imorgen). 3 minnepinner har jeg, ene er full, andre har windows og tredje er på 8GB, ikke nok.

  18. Hei,

     

    Jeg har fått tilbudt hybel ved Voll Studentby, og har et spm angående det. Må skrive under leiekontrakten innen 5 dager.

     

    Leiedato er fra 1. august. Jeg vet ikke om jeg får skoleplass. Hvis jeg ikke tilbys skoleplass, er det mulig å kansellere denne kontrakten uten å betale ekstra avgifter? Har lest noen steder at man må betale 1 mnds leie, eller noe lignende.

     

    Når er fristen for å betale depositum? Jeg reiser om et par dager, og vil ikke ha mulighet til å betale denne før 6. august. Jeg ønsker heller ikke å betale denne før jeg får vite om jeg tilbys skoleplass. Vet noen om Voll Studentby tar imot en så sen betaling av depositum?

  19. Noen her som har efaring med Informatikk: Programmering og nettverk (2-årig master)? Hvordan er denne linjen? Hva slags tittel får du etter endt studie(Datateknologi ved NTNU gir f.eks Master of Science/Siv.ing)?

     

    Har søkt både NTNU (Datateknologi) og UiO (Programmering og nettverk) til høsten. Fikk ikke tilbudt hybel i Trondheim (bor i Oslo fra før), og siden jeg reiser om et par dager (borte i 5 uker) blir det veldig stress med å finne noe privat. Vurderer derfor UiO. Hørt mye bra om studiet, men usikker på tittel man kan bruke! Vet at siv.ing ikke kan brukes, men har blitt fortalt at du får tittelen Master of Science. Stemmer dette?

  20. Telematikk er først og fremst ment for internasjonale studenter, men det er en del plasser til norske studenter også. Forskjellen ligger i at datateknikk i utgangspunktet har mest fokus på programvare, mens telematikk har mer fokus på nettverk og sikkerhet (selvfølgelig avhengig av spesialisering). Datateknikk ligger under IDI, og telematikk ligger under ITEM. Dette var i utgangspunktet samme institutt, men de skilte lag for en del år tilbake. Stort sett blir det nok som å sammenligne de siste to årene på 5-årig datateknikk (heter egentlig datateknologi nå) og 5-årig kommunikasjonsteknologi.

     

    Det skal sies at IDI pleier å være ganske fleksible med tanke på masteroppgave osv., så det er gode muligheter for å skrive en masteroppgave om nettverk og annen sikkerhet enn programvaresikkerhet også der. Om nødvendig finner de en veileder ved ITEM, Sintef eller noe slikt til deg, i tillegg til en veileder ved IDI.

     

    Tusen takk for svar. Jeg er veldig interessert i nettverk og sikkerhet, men også programvare, noe som gjør valget litt vanskelig. Har hørt at man kan velge valgfag ved Datateknikk (nettverk og sikekrhet f.eks), men ikek sikker på det.

     

    Hva pleier snittet rundt disse studiene å være på sånn cirka? Hvor mange studieplasser er det? Ligger akkurat under B i snitt. Vet at C er standard grense, men i og med at det er mange søkere er det vel litt konkurranse om plass.

×
×
  • Opprett ny...