Gå til innhold

bokperm

Medlemmer
  • Innlegg

    109
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bokperm

  1. PhotoRec er uten tvil et genialt program. Men det avhenger jo selvfølgelig av at maskinen klarer å gjenkjenne disken... For eksempel vil en SSD med ødelagt kontroller ikke kunne gjenopprettes med dette programmet.

    Selv har jeg hatt god erfaring med å benytte en USB til SATA/IDE adapter dersom maskinen ikke finner disken, eller disken er så ødelagt at systemet ikke starter opp. Jeg hjalp en kamerat en gang hvor snurredisket laget skrapelyder, men klarte likevel å hente ute 70-80% av bildene på disken :)

  2. Alt mulig av programvare er testet separat og med eller uten det andre osv.

     

    Det slo meg tidligere i dag at det kanskje kunne være SATA-kontrolleren på HK, siden jeg etter bare noen timers bruk endte opp med en tilgangsfeil på den ene harddisken som står i RAID modus (speilet). Nå har jeg testet dette på en annen PC (XPx64) med samme resultat. Faktisk fungerer det dårligere nå, ROMen har stått i snart 10min og bare søkt og søkt. Så det faller nok på at jeg sender tilbake BD-ROMen. Bare synd Netshop ikke kan ta imot retur i Sarpsborg... :hrm:

     

    Med mindre dette ikke løser seg med ny BD-ROM, legger jeg denne tråden død.

  3. Hei, har nylig anskaffet meg en HTPC med BD-ROM (Optiarc BR-5100S).

     

    Etter å ha kjørt en BD film én gang vil den ikke spilles av igjen og flere programmer sier at det ikke er noen disk i stasjonen (XP).

    Jeg har forsøkt følgende:

    -AnyDVD (finner ingen disk)

    -PowerDVD8 (finner ingen disk)

    -WinDVD9 (sier ingen ting)

    -Windows XP vil ikke finne og la meg utforske disken selv om jeg har installert UDF 2.5 filsystem drivere og deaktivert/avinnstallert AnyDVD.

    -Prøvd med andre BD-disker.

     

    Les gjerne hele historien under, eller hopp til bunnen.

     

    Slik er historien:

    -Alle delene har endelig ankommet, og jeg smeller dette sammen.

    -Etter å ha fullført installering av all programvare sprang jeg bort til Platekompaniet nedi gata og kjøpte meg "Batman: The Dark Knight".

    -Vel hjemme og full av forventninger putter jeg disken i spilleren.

    -Filmen spilles av i WinDVD9 og jeg blir veldig positivt overrasket over hvor bra BD formatet faktisk ser ut.

    -Forsikret om at PC'n vil spille av platen tar jeg disken ut igjen, vil jo ikke sløse bort en Batman film på en hverdag uten pizza.

    -Neste dag skulle jeg se på en musikk DVD med WinDVD9 men så skjedde det: Det kræsjet. Basert på hvor mye av filmen som var spillt av virket det som dette hendte i lagskiftet på DVD'n. "Jaja" tenkte jeg og prøvde med VLC, som fungerte.

    -Etter igjen et par dager puttet jeg inn "Den Brysomme Mannen", *MEN*, her ble jo fargene digitalt forvrengt med mosaikk og greier. Prøvde å spille denne i VLC, gikk fint.

    -Så kom endelig helgen. Ville "Batman: The Dark Knight" spille? Nei. Etter litt frustrerendes feilsøking endte jeg opp med en annen DVD film... (Brukte fortsatt BD-rom'en med VLC)

     

     

    Det jeg nå da lurer på, er om det rett og slett er laseren i BD-spilleren som er redusert, siden ting har fungert mer eller mindre gradvis dårligere. Et pluss for at laseren er redusert er jo også det at BD plater har høyere data-tetthet enn DVD plater, og siden windows nekter å lese BD eller i det hele tatt "finne" platen så tenker jeg at dette kan være tilfelle. Jeg kan også legge til at windows "søker" på BD platen i ca.2 min før det bestemmer seg at det ikke er noen plate i spilleren. Hvis jeg prøver å åpne andre program som PowerDVD under denne prosessen, tar det bare enda lenger tid og programmet kræsjer.

     

    Er det bare å pakke den sammen å få byttet den?

     

    Alle svar vil bli satt pris på! :thumbup:

  4. Hei

     

     

    Jeg har et et lite "hjemmekino" prosjekt som jeg sitter helt fast med. For å gjøre ting enkelt spør jeg rett og slett:

     

    Er det noen som har snøring på hvor jeg finner en DVI/VGA til LAN adapter og motsatt?

     

    Planen er å på en måte å bruke to skjermer, hvor den ene er PC-skjermen og den andre er TV'n i stua. Styring av PC'n løser jeg enkelt med en gammel laptop jeg har i stua som styrer PC'n gjennom VNC. Selv har jeg vært borti slike adaptere tidligere i forbindelse med montering av reklameskjermer (nei, jeg er ikke stolt av det), så jeg vet disse finnes. Har funnet liknende adaptere på nettet, men disse var i utgangspunktet beregnet for ITV og kostet 7-8k stykket. Så det er liksom ønskelig å finne noe tilsvarende for en billig penge... Kan ikke ha vært så dyre dem jeg monterte, de var bitte små og dårlige i konstruksjonen. :hrm:

     

    Lyden har jeg halvveis løst, men dere må gjerne komme med noen forslag om dere vil!

     

    Hjelp! har brukt alt for mange timer på å lete! :cry:

     

    ---------------------------------------

     

    Etter ytterligere leting fant jeg tilsvarende det jeg letet etter. I første omgang fant jeg extendere til en ganske så laber pris, rundt 1700,-, men snublet til slutt over en ganske så enkel løsning på denne siden: VGA to RJ45 conversion.

    Hele prosjektet mitt ender da med at jeg bestiller opp 2x VGA-hunn plugger og 4x RCA-hann plugger (til lyd).

     

    Når det gjelder løsningen vil jeg gjøre det slik:

    Kat.6 kabelen vil jeg terminere i begge ender med egnede kat.6 kontakter og lage to separate adaptere som jeg må finne på en lur måte å beskytte på. Blir da hann-til-hann VGA kabel fra adapterene til PC/TV.

    Lyden vil jeg i fremtiden kjøre på S/PDIF, men slik som det er i dag har jeg verken høyttalere eller reciever som støtter dette. Derfor legger jeg to koaksialkabler som jeg monterer RCA-hann plugger på, slik at jeg i alle fall får stereo lyd.

     

    Dersom det er ønskelig kan gjerne fortelle mer om hvordan prosjektet har gått kostnader osv. :thumbup:

  5. Heihei, nå har jeg brukt alt for mange timer på å løse dette problemet selv så nå trenger jeg desperat litt hjelp..

     

    Telenor. Telenor, å telenor, hva skulle vi gjort uten deg? Min mistanke ligger hos telenor. Når jeg i går skulle installere deres programmvare på min maskin, var det mye rart som skjedde. Greit nok, programvaren ble installert, men fant ikke modemet. Nettverkskortene mine skulle være i orden, for jeg greier å koble de i LAN uten problem. Så neste skritt jeg tok, var å installere driverne til nettverkskortet(ene) på nytt. Dumt trekk. Når jeg nå skal legge inn driverene på nytt, får jeg denne meldingen helt i slutten av installerings prosessen: "Feil ved installering av driver. Finner ikke filen."

     

    Hva er dette for noe?!

     

    Hjelp :cry:

  6. Hei, hei!

     

    Jeg har ansvaret for bittorrent trackeren på Brotherhood Fansubs. Men nå har den mer eller mindre sluttet å fungere, for alle de som prøver å laste ned får meldingen "bad data from tracker". Dette begynte for noen timer siden, uten at jeg hadde rørt noe som helst. :scared:

     

    Jeg trenger hjelp! Har forsøkt å finne andre forum hvor det diskuteres ting om phptrackeren (bruker 1.5.3 eller noe), men uten resultat. Var inne på et som var skikkelig bra for lenge siden... Noen som har noen linker?? :cry:

     

     

    Takk!

     

     

    EDIT: Jeg kjørte torrentspy, og fikk denne meldingen: Invalid tracker response; not bencoded metainfo

  7. Boktai tror jeg.  :thumbup:

    Lagd av selvest Kojima san.

    Du må utenfor for å samle solenergi, for å komme videre. Ol.

    (Du får med en liten adapter eller noe slikt som du fester til GBA'n din!)

    Liten rettelse: Høyere personer skal ALLTID følges etter med -sama. Altså, Kojima-sama. VIKTIG VIKTIG! :thumbup:

     

    EDIT: Dumme scrollen la inn masser av "COLOR=blue" ting...

  8. endre,29/01/2004 : 22:19]
    Bestill det fra Spiderman, det koster 13 dollar i måneden. Første måned gratis, andre halv pris. Du må oppgi falsk adresse på hvor du bor, men må oppgi riktig adresse på visakortet

    Hvor lenge må du betale 13 dollar i måneden ?

    Er det en sånn lisens ting - hvis du slutter å betale kan du ikke spille mer online ?

    Helt korrekt! Square må dekke utgiftene til servere og sånt og vettu (som om de ikke har råd fra før :whistle: )

  9. Jeg har hørt at ff11 kun blir med online.slik at det ikke går an å spille det hvis du ikke har internett.stemmer det?å vil det komme til ps2? :roll:

    Menne... FFXI har vel liten kjangs for å komme hit til Europa? Og da snakker jeg i hovedsaken om PC versjonen, men det er enda mindre kjangs for at det kommer til PS2. Siden spillet er konstant online liksom.

     

    Begynte selv å spille det på PC om lørdagen faktisk. Amerikansk import. DRIIIITKULT!!! :thumbs: Har nå ikke sovet på 42 timer og er ganske sliten. Spilleøkten i går startet 15:30 da jeg kom hjem fra skolen, og varte frem til 7:00 da jeg måtte dusje og slikt for så å dra på skolen. Men for det gikk jeg rundt og så slik :eek: ut på skolen :D Ikke trøtt jeg? Naaaaai...

     

    PS: Du får advarsler om at du ikke skal la spillinga gå ut over familie, venner, skole eller jobb da. FOR SEINT! :evil:

  10. Tviler på at du finner noen soft laget direkte for dette, men du finner sikkert en spiller et eller annet sted som har en innebygd "stretch" funksjon. Xbox media player har denne funksjonen, men vet ikke om det hjelper deg stort :green:

     

    Men en annen ting du kan gjøre, er å retten og sletten komprimere hele greia på nytt. Hvorfor ikke lage en svcd eller en dvd i samme slengen?? :dremel:

  11. Og hvis EN av dere jævlene anbefaler NARUTO til noen tror jeg jeg kommer til å spy ned på tastaturet mitt, MAKAN til ELENDIG serie :thumbdown:

    Smak og bedrag... Jeg liker naruto jeg. Men det viser seg at det fins de som er STERKT imot denne serien. Hvorfor? Vet ikke. Men det har seg sånn at de som synes godt om denne serien, liker den svært godt, mens de som er negative og ikke liker denne serien brått blir svært negative... Virker det som da.

     

    Uansett, en norsk fansub til naruto er på vei er straks oppe, og uansett om dere liker det eller ikke, så er jeg en del av det. Selvfølgelig, vi kommer ikke bare til å oversette naruto, men også en del andre serier.

     

    Forresten så har det kommet en ny serie nå: Yumeria. Den første episoden kom ut om fredagen og oversettes av anime-junkies. Les mer om denne action/ecchi serien på ANIDB, og hent torrents fra Anime-Junkies. Satte akkurat den første episoden til nedlasting. Skriver snart hva jeg synes!

     

    En ting til for Pycnopodia: Greit nok, conker er kul fordi han er conker, han er unik. Ingen kan noensinne mislike han! :no: . Slik er det med anime også. Men som sagt, smak og bedrag.

     

    PS: Det er en del anime jeg ikke ser på, for det er en del som rett og slett ikke er mulig å finne underholdende.

  12. Jeg fikk 129. har fått 140 før da men...
    124 på Mensa.dk, 127 på International High IQ Society.

     

    For et par år siden tok jeg noen andre IQ-tester. Det høyeste resultatet jeg fikk, var 146...

    Røka noe rart i det siste eller? :p

×
×
  • Opprett ny...