Gå til innhold

MiKA7

Medlemmer
  • Innlegg

    1 137
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MiKA7

  1. dTd skrev (På 24.3.2024 den 9:58 PM):

    Da har jeg hatt G2n i litt over 1 uke, en hyggelig overraskelse var at TVn er kalibrert med calman, så fargene skal være spot on. Lysstyrke messig så kunne den ha vært litt bedre i stua, men har hengt opp nesten lystette gardiner nærmest TVn nå, så tror det skal gå fint, er uansett lite TV (relevant) titting på dagtid med 2 små barn i hus. Og på kvelden så kommer sola kun inn via de to vinduene som har fått seg gardiner. 

    Men siden TVn er kalibrert, burde jeg la være å oppdatere den, eller burde det ikke ha noe å si på kalibreringen? Bruker forøvrig apple tv koblet opp mot TVn, så bruker ikke apper ol på selve TVn

    Oppdatering beholder kalibreringsinnstillingene, kun hvis du nullstiller til opprinnelige innstillinger blir de borte.

  2. bbios skrev (8 timer siden):

    Billigst ultra fant æ til 8590kr hos telia.. Ultra 2 ligg vel på 10990 hos de fleste.. 

     

    Hadde en 40mm S6, ble litt liten og  merket jo lenger æ brukte den, mer lei ble æ å lade hver dag. Må ultra 2 lades hver dag? 

    Lader min ultra2 ca hver tredje dag. 
    Kan gå ned til annenhver dag hvis jeg bruker den mye med trening hvor gps er i bruk. 

  3. minimax skrev (På 13.10.2023 den 3:36 PM):

    Enig med deg om man allikevel skal lakkere det profesjonelt. Men tenkte å spare de pengene og heller gjøre ripa litt mindre synlig selv. Altså, gjøre det penere, men uten å risikere enda mer skade.

    Jeg har sett den og noen andre Youtube-videoer om temaet men er litt usikker på hvor seriøse de er. Bilen er ganske ny, så jeg har ikke lyst til å "prøve og feile" for mye, men heller gå for en "forsiktig" løsning om mulig hvis du forstår.

    Hvis skaden er i klarlakken så ville jeg prøvd å polere ripa med maskin først med rupes blå og gul.

    er ripa dypere enn klarlakken så ville jeg dratt til mikroskadeverksted og betalt en tusenlapp eller to for å fikset det. 
    brukte ett selv i Oslo, som var helt rå på å matche fargen så det var umulig å se hvor skaden opprinnelig var.

  4. Det med ledsager på fly er en regel Norwegian har valgt å ha, ikke noe som er lovpålagt av FAA, EASA eller andre myndigheter. De utgjør heller ikke en større trussel for flysikkerheten eller en evakuering en vanlige passasjerer.

    I tilfelle av en evakuering vil crew utpeke en som ABP (able bodied person) som vil få i oppgave å hjelpe vedkommende ut av flyet.  

     

     

    • Liker 1
  5. LED2 skrev (17 minutter siden):

    Noen som vet om man kan skru av always on display? Den bruker jo så mye strøm..

    Begge telefoner vi har kjøpt bruker kjempe mye når dem ligger i ro. 
    jeg kommer fra 13pro max og dama 11. begge merker at batteriet flyr fort vekk. 
    vi har 14 pro max

    Ligger under innstillinger->skjerm og lysstyrke, nesten helt nederst. 

  6. tigerdyr skrev (18 timer siden):

    Der er overhodet ikke snakk om "fagforeningsknusing".  Der er avtaler med fagforening også i de nye selskap, bare ikke akkurat den som velger å skreike nå.  Det er heller ikke nogen "pirat"-forening som det også har blitt sagt i norsk media.  Foreningen er medlem av danske LO helt på samme måte som en norsk fagforening.  Det er viktig å få ned antallet forskjellige foreninger.  Den ene er ikke bedre enn den andre bare fordi den er norsk og villig til å ødelegge selskapet for å få sin vilje. 

    Tsja vet ikke hva man skal kalle at en fagforening uten medlemmer som inngår en kollektivavtale for ett selskap som hadde null ansatte når avtalen ble inngått. En avtale som de senere har prøvd å tvinge på de som skal ansettes i andre skandinaviske land.

    Hvis det er så mange foreninger i SAS, så er det enda merkeligere at man signerer med enda en forening. Det øker jo tross alt antallet foreninger å forholde seg til skulle man tro.

    • Liker 1
  7. Snowleopard skrev (42 minutter siden):

    Takker for informasjonen. 👍

    Ja, det med duty-timer virker som det kan slå veldig uheldig ut for enkelte. Men forhåpentligvis er dette slikt som jevner seg ut, så man kanskje har relativt lik belastning og forhold på duty-timer sammenlignet med blokktimer. Men uansett er reell belastning større enn noen av disse beregningsmåtene viser. Og de tar vel kanskje heller ikke hensyn til timer på dag vs natt, eller helg vs ukedag?

    Skulle ønske, ligger på 2-2.5 gangeren med duty kontra blokk som oftest.. De som flyr A330/350 på interkontinentale ruter kan kanskje klare ca 1:1.

    maks blokktimer er 900t pr år.. 

    tar ingen hensyn om du står opp 3 på natten eller lander 3 på natten.. Er dagsbegrensing på antall timer/turer hvis du starter i WOCL. helg og helligdager er vel ukjente begrep for flybransjen.

  8. Snowleopard skrev (2 timer siden):

    Nå kjenner jeg ikke til hvordan man regner arbeidstimer her, spesielt når man har en flygning som går utenlands, og man må ha stay over. Men om overnattingen teller som "fritid", så er det sikkert spennende som ung og nyutdannet.

    Ikke fullt så moro når man er småbarnsforelder, og kanskje ikke rekker snakke med ungene før man legger seg, og heller ikke når man står opp. Dette kanskje i tillegg til lange dager der man også har begrenset med tid og mulighet til å ta en telefon hjem.

    Men hadde helt klart vært interessant om man hadde vist dette i antall timer man har i snitt, og hvor mange av dagene man tilbringer borte.

    Mulig de har, eller prøver å få endret, slik at de som skal fly ruter ut av Norge, ikke tilhører det norske selskapet (og likeledes for danske og svenske piloter), men heller tilhører en internasjonal "pilotbase" med (langt(?)) dårligere betingelser.

    Fint om noen som vet, ikke bare synser, kan svare på dette.

    Man regner blokktimer og dutytimer.

    blokktime er fra bremsene tas av til hjulene toucher bakken igjen.

    dutytimer beregnes fra du møter til jobb til du har parkert flyet på siste tur.

    du kan fly 5-6 turer på en dag på kysten som gir si 4 blokktimer. (F.eks. Osl-SVG-BGO-TRD-BGO) men du er på jobb i 11.30t.

    Eller så kan du fly OSL-Las Palmas t/r som gir like mye blokk som duty ca 13.30t+-.

    for selskapene ser piloten som flyr sistnevnte veldig mye mer produktiv ut enn førstnevnte.

    overnattinger er fritid, men er slutt på dagene med 20timers stopp, som oftest nå ligger man med minimum hvile 10t +-3t på hotell før ny lang dag.

    ang. nye selskap så går striden der på at sas har tatt ruter som tilhørte Norge og gitt de til de nye selskapet.

    det startet med noen få, men når pandemien kom så sa de opp 450 piloter i Norge, Sverige og Danmark og overførte en drøss med ruter til det nye selskapene.

    det nye selskapet Connect som ikke hadde noen ansatte ennå, inngikk avtale med FPU (som på den tiden heller ikke hadde noen medlemmer) om en ny forringet kollektivavtale.

    pilotene i Skandinavia som hadde 5års gjenansettelsesrett i sas Skandinavia gjennom kollektivavtale, måtte nå søke seg til de nye selskapene med elendige betingelser. (De få som søkte fikk avslag da de kun har 737rating og nye selskapet krevde at de betalte ca halv mill for A320rating for å i det hele tatt komme i betraktning, mens andre som hadde rett rating bare fikk avslag).

    sas omgår med dette 5års gjenansettelsesretten og organiserer seg bort fra inngåtte avtaler. 
     

    • Liker 5
  9. tigerdyr skrev (På 4.7.2022 den 13.18):

    Interessant hvordan det nesten altid er de mest bortskjemte som streiker. 

    De mest bortskjemte som allerede må jobbe 7 helger på rad, 47.5t uka?

    Det er kun kapteiner som har lønn rundt en million, 50% av pilotene må sitte i høyre setet som styrmann med lavere lønn. 
    er styrmenn som har jobbet i 20år som fortsatt ikke er blitt kaptein.
    men siden du er så opplyst så må jeg si SAS pilotene er kanskje de minst bortskjemte, av 20 selskap i Europa så er sas pilotene på en 18 plass lønnsmessig. 
    av en lønnsutgift på 20% i sas så står pilotene for 5% og administrasjonen for 12-14%.

     

    • Liker 5
    • Innsiktsfullt 1
  10. Letterboxd skrev (48 minutter siden):

    Problemet er at resepten har gått ut. Jeg måtte bestille fly på nytt og når jeg skal reise nå er den gått ut på dato, men jeg har fortsatt den ubrukte vival boksen.

    Skal du fly innenlands så er det ikke noe problem med mindre den er flytende og over 100ml..

    ang. Flyskrekken så gjør crewet oppmerksomme på det når du går ombord, samt ta en titt på flyredd.no hvis du har lyst til å få litt hjelp med flyskrekken.

     

  11. RJohannesen skrev (31 minutter siden):

    Merk at det stort sett bare er jagerfly som bruker "ordentlige jetmotorer", kommersielle "jetfly" bruker turbofan som er en turbinmotor som sitter i midten av en tunnel og driver en stor vifte i front som sørger for fremdriften. Bare en liten prosentdel av fremdriften kommer fra eksosen fra turbinmotoren.

    Propellfly av en viss størrelse har også turbinmotor som driver propellen, derav navnet turboprop. Samme med helikoptere.

     

    Det er ingen grunn til at denne turbinmotoren ikke kan erstattes av en elmotor og så gi de samme fartsegenskapene.

    Jagerfly bruker også turbofan motor, bare med low bypass mens passasjerfly er high bypass.. 

    Cruisefart på en A320 er 871km/t mens en Q400 har cruisefart på 667km/t så man kan vel regne ut tiden en Q400 bruker på samme strekning som en A320 bruker 50min på..

     

  12. Windoge skrev (40 minutter siden):

    Har norske butikker begynt å selge Mag Safe lommebøker med sporing, eler er bare butikkene generelt dårlig til å fortelle om etuiene de selger er den oppdaterte utgaven?

    Kjøpte min Mag Safe lommebok m/ sporing hos Elkjøp par dager etter lansering.. 

    Er forskjellige farger på forrige generasjon og den nye, så er manglende info fra butikkene ja..

  13. brukernavn331 skrev (3 timer siden):

    Her også. Men med feil leveringsadresse (som Telia lovte å fikse…)

    Bestilte på Telia i går og fikk beskjed om at den var på vei i 1 tiden, men feil leveringsadresse her og😂 (heldigvis ikke såååå langt unna så får tatt den med fra jobb)

  14. Borger___ skrev (58 minutter siden):

    Airdrop mellom imac og macbook

    Nettopp anskaffet nye macbook air, og tenkte teste en overføring med airdrop fra gammel imac (2011) men får det ikke til. Har åpnet airdrop på begge maskiner, men skjer liksom ikke noe.. Noen som vet hvorfor, er imac for gammel eller noe slikt? Evt. andre overføringsmetoder utenom via wifi (tregt nett)? 

    Kom vel en ny Airdrop i 2012 som ikke var bakoverkompatibel.. Måtte sette inn nettverkskortet fra en 2012 MBP i min gamle 2011MBP og da funket nye Airdrop med en patch. 

  15. Mr.M skrev (På 6.12.2020 den 17.16):

    jeg vet at rent formelt skal man ha pass (eller nasjonalt ID-kort nå) men samtidig skal det som standard være åpne indre grenser internt i EU/Schengen området. Sånn sett er det i grunn bare hvis man benytter fly som transportmiddel eller enkelte hoteller man kanskje støter på praktiske problem. Eller når det er innført ekstraordinære grensekontroller, som under flyktningkrisa i 2015 og som nå i korona-krisa.

    under normale omstendigheter, tror jeg ikke det er spesielt "farlig" å kjøre uten pass hvis du har annen legitimasjon. eks. du blir plutselig spurt i påskenhelgen om å hente familiemedlem i Rotterdam, men du har utgått pass. Skal du da la være å kjøre? jeg hadde i allefall kjørt.

    Risikerer 90euro bot i Rotterdam for å ikke kunne identifisere deg, de vil nok sannsynligvis akseptere et norsk førerkort men allikevel. For meg som reiser veldig mye både i jobb og privat så er ID-kort helt genialt for da kan jeg la passet med div visum ligge trygt hjemme når jeg ikke trenger det.

  16. minim skrev (22 timer siden):

    Kjørte inn et SIM-kort i en gammel iphone8 og oppgraderte til iOS14.2. Denne har 100% etter å ha ligget natten uten lader akkurat som en iPhone skal være. Vi får krysse fingra for en patch sånn at de får iPhone 12 også tilbake der. Måtte bare gjøre en test for å se om det var iOS14.2 generelt eller et problem med 12ern. 

    2% dropp i løpet av natten med 12 Pro og iOS 14.3 så er blitt litt bedre på min:)

  17. Borger___ skrev (13 timer siden):

    Noen som bruker både Mac/iphone som kanskje kan bistå? 

    Sliter med syncing på påminnelser - legger jeg den inn på mac, kommer det kun opp på mac skjermen, ikke på iphone, og skriver jeg den inn på iphone, kommer den ikke opp noen sted enda jeg trykker inn dato og tidspunkt - Hva kan være galt?

    Testet akkurat her, og den dukker opp både på mac og iPhone uavhengig hvor jeg lager den.. Har du sjekket iCloud konto at den synkroniserer påminnelser, på begge enhetene?

  18. Vegard_G skrev (2 timer siden):

    Er det bare meg eller er det en altfor stor prisforskjell mellom 12 og 12 pro? Den har litt bedre kamera, er tyngre, litt lysere skjerm.. 3000kr i forskjell?

    I USA er kun differansen 200 usd, føler det burde vært maks 2000kr.. 11 vanlig og pro er jo et han av forskjell, men nå har jo begge oled og alt. 

    Enig med deg der, men endte opp med 12 pro for det.. synes det er enda mer synd at de har splittet pro modellene på kameraene egentlig😑

  19. Kjøpte en MacBook Pro i sommer som ankom DOA fra Apple.no.

    dro ned til Eplehuset og fikk de til å dobbeltsjekke om det var noe de kunne gjøre, men de anbefalte meg å ringe Apple som jeg gjorde.

    Apple ville selv ta seg av dette og sendte UPS som kom på døren og hentet MacBooken dagen etter.

    Så var veldig ryddig og gikk overraskende fort alt sammen. 

×
×
  • Opprett ny...