Gå til innhold

Emilie Margrethe

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Emilie Margrethe

  1. Hei! Jeg har lenge hatt et ønske om å bli utvikler, men da å jobbe front-end. Jeg er mindre interessert i databaser og operativsystemer etc.

    Jeg jobber med å fullføre en bachelorgrad innen markedsføring og ledelse, og ønsker til høsten å begynne å studere informatikk. Problemet mitt er at etter å ha sjekket nettsidene til de høyskolene og universitetene jeg vet om som er utenfor Oslo-området (ønsker nå å studere utenbys), så finner jeg kun studier som er veldig back-end-fokusert, med ingen eller svært få fag som vil kvalifisere til å jobbe med front-end-utvikling. 

    Jeg innser at markedsføringsgraden min kan komme inn handy her, men jeg ønsker likevel ikke å velge et studie som er vinklet i motsatt retning av det jeg ønsker å jobbe med. Bekjente av meg på de ulike studiene har bekreftet at det er veldig tørt og at de selv ville valgt annerledes hvis de hadde visst det.

     

    Jeg har allerede høyt studielån etter bacheloren i markedsføring og ønsker derfor ikke å gå på noen av privatskolene (Noroff, Høyskolen Kristiania/Westerdals etc.).

    Er det noen som har noen gode forslag eller innsikt å komme med?

  2. Høres ut som personen ikke lagret attesten på pc eller ikke finner igjen dokumentet.

     

    Er du organisert/Har du en tillitsvalgt på din gamle jobb du kan gå til?

    Ganske sikker på at de ikke har fulgt loven om tillitsvalgt/verneombud, har i hvert fall ikke fått oppgitt hvem dette i så fall er.

  3. Jeg sluttet nylig i jobben min i en klesbutikk. Jeg spurte om attest, og fikk først denne tilsendt uten signatur, med feil dato for kontraktstart og under feltene for min adresse og by stod det bare "Fyll inn adresse og postnummer her". Da jeg sendte mail tilbake med min adresse og en kommentar om at den måtte signeres og enten sendes til meg i posten eller overleveres personlig, fikk jeg som svar at da måtte jeg endre på adressen og datoene selv, printe den ut og legge den til henne(butikkleder) på jobb, så skulle hun signere den og legge den igjen til meg.

    Hvordan kan jeg håndtere denne situasjonen uten å virke vanskelig og få en dårligere attest?

  4. Hei. Vi har nettopp flyttet inn i ny leilighet og oppdaget raskt at dusjhjørnet ikke har noen form for hindring vannet, slik at dusjvannet renner rett ut på resten av badet. Det er naturligvis helling mot sluket inne i dusjen, men dette holder ikke.

     

    Problemet er at vi leier leiligheten, og den er en studentleilighet. Det er derfor ingen mulighet å ta kontakt med utleier for å fikse dette i over 150 leiligheter.

     

    Spørsmål: Finnes det noe som kan holde vannet inne i dusjhjørnet som kan enkelt fjernes når vi flytter ut igjen?

  5. Hei! Moren min og jeg (50 år og 21 år) vil dra noen dager på ferie til sommeren. Vi har ikke et spesielt nært forhold, og vi er veldig forskjellige med ulike preferanser. Vi vet derfor ikke hvor vi burde dra!

    Vi liker begge shopping. Men jeg er vel mer interessert i spennende gateshopping med boder og småbutikker enn det hun er.

    Vi er også begge glad i kultur, og hun er svært interessert i gammel historie (det er ikke egentlig jeg).

    Hovedproblemet ligger vel i at mens jeg er glad i en solfylt slappe av-ferie med strender og mulighet for bading, er hun mest interessert i byer med mye historie, og er ikke glad i stillestående, varm luft. Men hun trenger et avbrekk i løpet av dagen, og da ser jeg min mulighet til å få solen min da.

    Så: Finnes det et sted med temperaturer litt høyere enn i Norge, med hoteller med utendørs basseng, i en by med mye kultur og mye å se? Gjerne med litt billig småbutikk-shopping i gatene? Billig er selvfølgelig et stort pluss ?

    Har altså prøvd å google og se etter andre tråder, men gav opp. Takk på forhånd for hjelp! ?

  6. Hei.

    Jeg går på Markedshøyskolen i Oslo. Jeg er da også medlem av SiO. 

    Jeg har hatt problemer med å finne meg nye venner, og ønsker å gjøre noe med dette. Jeg er prøvd å finne studentforeninger å melde meg inn i, men finner i grunn lite. Jeg har ingen spesifikke hobbyer, men er åpen for det meste. 

    Noen tips?  :)

  7. Om dere skal på budsjett tur vill jeg dratt en annenplass. De plassene kryper nærmere og nærmere "norske" priser og spesielt i sesong periodene. Croatia er utrolig flott og billig, Italia er også bra om en holder seg unna de mest populære plassene.

     

    Forslag til plasser i Croatia og Italia? Vil gjerne ha noe "marked" der man kan handle litt klær og smykker, og strand + basseng!  :wee:

  8. Hei! Jeg og kjæresten tenker å ta en tur til Alanya eller Antalya i begynnelsen av August (usikker på hvem av dem.. Tips?  :wee: ). Men vi er usikre på hvor mye penger vi må regne med å bruke der nede?

     

    Vi tenkte å være borte 7 netter (Ankomst tidlig ettermiddag og avreise kveld) med frokost inkludert. Vi vil kose oss med ulike aktiviteter (tips?), men ikke bruke veldig mye. Litt shopping må vi regne med  :rofl:

     

    Takk for hjelp!  :wee:

  9. Hei! Jeg har blitt innkalt til intervju for en deltidsstilling som "salgskonsulent" ved et callsenter tidlig neste uke. Jeg vet at dette er en jobb mange ikke trives med, og som er forhatt også av de som blir oppringt. Men så har det seg slik at jeg trenger en jobb, og med min erfaring(nada) har dette vist seg som nesten umulig. Uansett, jeg har noen spørsmål:

     

    - Hva vil jeg bli spurt om, og hva burde jeg kunne/forberede å si på forhånd?

    - Hvordan burde jeg kle meg? Jeg er snart 20 år.

    - Hvordan vet jeg hvor mye jeg vil tjene hver måned? Det er fast timeslønn med provisjon og bonus i tillegg.

    - Hvordan er det med ferieepenger?

     

    Og selvfølgelig eventuelle andre ting jeg burde tenke på mht. intervjuet. Jeg vet at motivasjonen og humøret må være på topp og urikkelig, og er klar for dette :thumbup:

  10. Hei på dere!

    Takk for all hjelp, merket jeg var helt lost fram til jeg fant denne tråden.

    Kjenner jeg er litt usikker på hvordan jeg skal øve på dette. Det er lett nok å bare pugge info om organisasjoner og lignende, men jeg står litt fast når det kommer til hvordan jeg skal ta tak i tema og finne info om relevante konflikter o.l.

    F.eks: Greit nok at det er lurt å også blande inn internasjonale organisasjoner, men hvordan skal man sette det i sammenheng med EU på en konkret og grei måte?

     

    (Kim Jong Un og Putin her er forøvrig veldig søte sammen.)

  11. Hei! Jeg tror jeg skal søke Markedsføring og merkevareledelse på Markedshøyskolen til høsten (ja, vet jeg har dårlig tid). Verken UiA eller HiBV(Hønefoss) er aktuelt, uten at jeg ønsker å gå inn på grunner til dette. Derfor er Markedshøyskolen med semesteravgift på rundt 30k eneste alternativ om jeg skal kunne studere det jeg ønsker.

     

    Jeg må flytte ut. Studielånet vil bli på 152 000 i året (ifølge Lånekassens støttekalkulator, som jo ikke er veldig presis), hvorav 38 000 vil bli omgjort til stipend.

     

    Jeg er dum nok til å ikke skjønne noe som helst om nedbetaling o.l. av studielån, men er av "natur" livredd for lån og gjeld. Etter endt bachelorgrad vil gjelden min da være på 350 000. Er dette livsfarlig? Hva skal jeg gjøre?

     

    Hjelp meg! D:

  12. Her er studieplanen på NHH: http://www.nhh.no/no/studietilbud/bachelor-i-%C3%B8konomi-og-administrasjon/studieplan.aspx

     

    Studiet inneholder 30 studiepoeng i strategi og ledelse i tillegg til hva man eventuelt velger som valgfrie kurs, men de andre obligatoriske kursene vil være relevante for en markedsfører. Når jeg sammenlikner med markedsføringsledelse på BI ( http://www.bi.no/bachelorstudier/markedsforingsledelse/ ), inneholder det studiet mye av det samme som økonomi og administrasjon på NHH, selv om kursene har litt forskjellige navn og sikkert noe forskjellig pensum. Det er større forskjell fra markedsføring og markedsledelse på Markedshøyskolen ( http://www.mh.no/studier/markedsforing-og-merkevareledelse/ ), som inneholder veldig lite bedrifts- og samfunnsøkonomi. At du har mindre av det til fordel for mer markedsføringskurs kan være både en fordel og en ulempe med tanke på jobbmuligheter etter studiene.

     

    Jeg er på det 4. semesteret på NHH nå og kan svare på spørsmål om kursene markedsføring og psykologi & ledelse eller på spørsmål om andre kurs så langt i studiet.

     

    Masterprofilene på NHH finner du her: http://www.nhh.no/no/studietilbud/master-i-%C3%B8konomi-og-administrasjon/masterprofiler.aspx

     

    Strategi og ledelse eller Marketing and Brand Management er nok mest relevant for en person som vil jobbe med markedsføring.

     

    Det er altså fullt mulig å jobbe med markedsføring som siviløkonom. Det er mulig at du vil stille sterkere med en bachelor og eventuelt master i markedsføring, det vet jeg ikke, men som siviløkonom har du mer bredde. Du er mer fleksibel, slik at du kan få andre jobber hvis du finner ut at markedsføring ikke passer deg likevel eller arbeidsmarkedet blir vanskelig. Det må også nevnes at mange jobber innen økonomi inneholder elementer av markedsføring selv om du velger en helt annen profil. Det er nettopp derfor det er obligatoriske strategikurs på bachelor i økonomi og adminstrasjon.

     

    Dog, hvis samfunnsøkonomi og bedriftsøkonomi ikke interesserer deg i det hele tatt, vil du kanskje velge et studie som inneholder lite av det. Jeg sier ikke at du bør studere økonomi og administrasjon istedenfor markedsføring, men det er noe du bør vurdere. Undersøk hva de ulike studiene går ut på og hvilke muligheter de gir deg.

     

    Til slutt må jeg si at du ikke bør bekymre deg for mye over studielånet. Et ekstra studielån på et par hundre tusen betyr lite på lang sikt hvis du får en utdannelse og en jobb du har lyst på. Studielånet har gode lånebetingelser og lav rente, så du vil aldri bli slått personlig konkurs av det. Du bør heller ikke basere valget ditt for mye på hvor skolen ligger. Det er absolutt verd det å reise et stykk eller eventuelt flytte for en god utdannelse. Det er uansett en stor risiko for at du vil oppleve at det ikke er så kult å bo sammen med foreldrene dine som student.

    Tusen hjertelig takk for et fantastisk svar! Jeg får dykke litt dypere inn i det, og rope ut om det er noe mer jeg trenger hjelp til! :laugh:

  13.  

     

    Du bør kjøre på med siviløkonom med spesialisering innen markedsføring. Startlønn per dags dato etter utdanning på ca 430 000 eks bonus. Snittlønn totalt i privatsektor på ca 900 000 ink bonus, og ganske lett å få jobb. Mange som tilbyr studiet, selv om man bør holde seg til de litt større studiestedene. Du får svært bred og solid kompetanse på andre områder enn markedsføring, noe som ABSOLUTT vil være en fordel når du skal ut i jobb.

     

    Om studiet er vanskelig? Tja. Det spørs hva man legger i det, og hvor flink man er til å studere og lære. Jeg har såvidt over b i snitt, og har ikke akkurat jobbet livet av meg. Går siste året på bachelor i økonomi, og skal over på master til høsten, dog ikke innen markedsføring. Forventer å være på skolen 8-16 hver hverdag.

     

    Sats forøvrig på å skrive en Master om noe innen reklame, og du har gode muligheter til å få en fot eller to innenfor bransjen.

    Takk for svar! Ser du også skrev du var på vei inn på NHH, hvordan dekker du da skolepenger og lignende? Jeg har fått advarsler fra så mange hold om gjeld at jeg ikke tør å satse på NHH, selvom det er her de har studiene jeg ønsker å ta..

     

     

    Skolepenger på NHH? Ikke noe sånt der. 490 eller noe i semesteravgift tror jeg er overkommelig;)

     

    Haha, nå har jeg visst rotet! Typisk meg da :)

  14. Nøyaktig hva vil du jobbe med når du sier markedsføring? Vil du jobbe med å lage reklamer og hvilke virkemidler som best egner seg for å treffe en målgruppe gjennom en kanal? Eller vil du jobbe med det helhetlige bildet, altså hvilke produkter som er verd å satse på, hvor mye penger som er lurt å bruke på hver markedsføringskanal og hvordan du skal utforme og gjennomføre en forretningsplan? Den sistnevnte formen går også under navnet strategi og ledelse.

     

    Hvis du tenker på den førstnevnte formen, bør du studere medieproduksjon, psykologi og liknende.

     

    Hvis du tenker på den sistnevnte formen, kan du muligens studere noe som heter markedsføring. Men som EoB sier, kan du også studere økonomi med spesialisering i markedsføring. Et slikt studie er antakelig bredere, men har til gjengjeld den fordelen at det kan brukes til mer, slik at du kan få jobb innen andre bransjer.

    Takk takk :) Vet helt ærlig ikke heelt hva jeg vil enda, om det er det mer kreative, eller det mer teoretiske.. Det er noe av det jeg prøver å finne ut av, men jeg klarer ikke å bestemme meg når jeg ikke har to konkrete alternativer foran meg..

×
×
  • Opprett ny...