Gå til innhold

ZeRKoX

Medlemmer
  • Innlegg

    987
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ZeRKoX

  1. "stilig"? Jeg tror du hadde blitt sjokkert om du så den inflasjonsjusterte prisen for 8086. Den vil sikkert regnes i antall normale månedslønninger.. Selv ikke inflasjonsjustert ville det blitt kraftig kost.

     

    I følge wikipedia kostet den 86.65 USD når den ble sluppet, om du kjøpte 100stk i slengen. Inflasjonsjustert snakker vi da hele 341 USD. Jeg regner med den kommer til å prises høyere enn det?

    • Liker 2
  2. Hva er vitsen med å kryptere når myndigheter får full tilgang til sertifikatet likevel ved behov ? Falsk trygghet. Er ikke bekymret for at naboene mine ser jeg surfer på digi.no ,, hvis bare innlogginga er kryptert er det veldig bra..

    faktisk, hadde foretrukket og kunne se hva naboen, i mitt lokale nettverk, driver på med på nett !

     

    edit : har sagt det før, å diskutert det mye =) men httpS tar makt fra folket og legger det i hendene på myndigheter.

    ikke bra..

     

    Du er klar over at du ikke sender privatnøklene dine til sertifikatutsteder? Og at det dermed er bare du i hele verden som har tilgang til disse om du passer godt på de? Det beskytter deg mot random drittunger som sniffer wifi, det beskytter deg mot random kriminelle eller myndigheter som tapper trafikk på veien mellom deg og nettstedet.

    • Liker 1
  3. Det er jo helt uproblematisk med IPv6 for mail; man må bare venne seg til å tenke prefix istedet for enkeltadresser om en skal filtrere på adresser.

     

    Forøvrig er det tullete å manuelt lage lister over prefix om du vil sperre hele land. Men skal du først gjøre det manuelt; så er det _mye_ lettere på IPv6 enn på IPv4. Den adresselista postet i post #13 er  herlig tullete. For eksempel lister du at polen ligger under 89.229.0.0/16, 195.205.0.0/16, 83.28.0.0/16 og 83.24.0.0/16. I realiteten må du blokkere 4269 ulike IPv4 prefix for å blokkere all mail fra polen. På IPv6 trenger du bare blokkere 278 prefix.

     

    Jeg legger ved lista over prefix som var annonsert av polske organisasjoner ca midt på dagen på Mandag, så ser dere hvor tullete det er å lage slike lister manuelt.

    PL.ipv4.prefixes.cleaned.txt

    PL.ipv6.prefixes.cleaned.txt

    • Liker 2
  4. Aktiv USB kabel, eller en simpel USB hub med ekstern strømforsyning kan fort hjelpe om problemet er at feilkodeleseren ikke får nok strøm.

     

    Det er og mulig at feilkodeleseren har en dårlig USB chip, og dermed ikke klarer tolke signalet som sendes når kabelen blir for lang. Da kan det være at en USB hub, som vil gjenskape signalet, er det som skal til.

     

    Plasser UsB hub mellom forlengingskabel og feilkodeleseren.

  5. De har ett webinterface (eller, kan få med rett versjoner av IOS), men det er fryktelig dårlig, Det er fryktelig mye greiere (etter min mening, sånn siden jeg kan cisco's cli) å bruke kommandolinjen. CLI-et har dog en læringskurve, så det spørs litt hva formålet med switchen er :)

     

    Man har og Cisco Network Assistant, som kan fungere til å konfigurere slikt.

  6. attachicon.gifScreenshot_20160803-165426~2.png

     

    Dette er så jævlig typisk på E18 inn mot Oslo. Ikke en pøkk i høyrefelt og en haug med egoister i venstre kjørefelt. Ikke rart det blir kø.

    Når det ser slik ut legger jeg meg i høyre felt, og følger fartsgrensen. Så slipper jeg å stå i køen i venstre felt :) Det er helt lov å kjøre fortere i høyre felt enn venstre, så lenge en ikke driver å legger seg inn i høyre for å ta forbi.

  7. Cat6 drar 10G over 30-50 meter, og Cat6A drar 10G opp til 100m. Begge drar 1G over 100m. 6a er en bedre kabel, men om det er nødvendig for deg må nesten du avgjøre. De å legge ett cat6a system og terminere det godt nok i alle punkt er ikke så lett da det er veldig nøye hvordan kablene termineres for at kvaliteten ikke skal bli dårligere enn 6a.

     

    Når det kommer til slide ledere vs. flerleder så er det normalt å ha solide ledere på kabler mellom patchepaneler og kontakter da det elektrisk er bedre kabler. For løse patchesnorer (Fra pathepanel til switch, eller kontakt til pc) er det normalt med flerleder kabel da disse er mer fleksible som er greit når kabelen flyttes på. Kabel som klamres til vegg vil ikke flyttes etter den er installert.

  8. Switcher for SFP moduler kan være noe kresen på hvilke moduler den støtter. Vet av erfaring at HP sine switcher kan være noe kresen. Tror også Cisco kan være lit kresen. Usikker på om SFP moduler er kresen på fiberkonvertere de snakker med.

     

    En del switcher er låt til å kjøpe SFP moduler fra spesifikke leverandører, men det finnes tredjepartsleverandører som koder SFP-ene slik at switchen tror den er godkjent. En del switcher kan og konfigureres til å godta ukjente moduler (bl. annet nyere cisco switcher).

     

    Fiberkonvertere snakker fint med SFP-er, så sant det i begge ender sendes/mottar på matchende bølgelengder og at dataene er modulert likt.

  9. Jeg hadde og med ett lass med kronestykker på den lokale extraen for ett par år siden. Tipper ca 70 stk som hadde samlet seg opp hjemme. I denne butikken er det en slik automat du kan slippe nedi en neve mynter i slengen istedet for å stappe i en og en. Jeg slapp derfor nedi to never med mynter, og automaten startet å telle.

     

    Den telte, og telte, og telte, og telte. I fire minutter sto den og jobba med myntene. Det gikk overraskende lang tid, og jeg er lykkelig for at denne butikken har flere kasser, slik at køen ikke ble så ille :) Tar ikke med slike mengder småpenger til butikken lengre, for å si det slik :)

    • Liker 1
  10. Det er definitivt snake-oil. Det den kickstarteren beskriver er et aksesspunkt (AP) som kan bruke alle 4 båndene av 5GHz (U-NII-1, U-NII-2, U-NII-2E og U-NII-3), og det er det veldig mange aksesspunkter som allerede støtter. I norsk lovverk (fribruksforskriften) kreves det DFS for etthvert bruk av 5GHz nett, så denne kickstarterens ide om automatisk frekvensvalg basert på å oppdage værradere etc i nærheten skal allerede være støttet av alt trådløsutstyr som selges i Norge.

     

    Det er dog ikke alle frekvensbåndene som er støttet av alle aksesspunkter (AP), og andre AP som støtter disse frekvensbåndene har gjerne en konservativ standardkonfigurasjon som bare tillater å automatisk velge en kanal fra litt av  5GHz båndet (U-NII-1 og U-NII-3) siden ikke hele båndet er fritt i hele verden. Det finnes dog plenty av AP (og "trådløse rutere") som støtter å bruke de utvidede delene av 5GHz.

  11. Det du trenger er en pc av ett eller annet slag som kan stå påskrudd så lenge du vil at tjenesten skal være tilgjengelig. Du trenger ikke noe fancy i det hele, og skal en kjøpe noe til formålet kan en kjøpe hva som helst. Dermed støtter jeg forslaget til en rasberry pi da det er noe av det rimeligste komplette datamaskinene en finner.

  12. Skal du først trekke, så trekk fiber! Kobberkabler er en korttidsinvestering, all nettverk kommer til å gå igjennom fiber dei neste 10-20åra.

     

    Vil det egentlig det? Gigabit ethernet er i dag 17 år gammel, og er den standarden som er mest vanlig per nå og går over cat5e eller bedre. 10G kan gå 100m over TP (cat6a eller bedre. Gjennom cat6 kabel kan 10G gå 30m). 802.3pq kommer snart og da kan 40G kan gå minst 30 meter, men målet er 100m (over cat 8).

     

    Hastighetsøkningene går ikke så fort at jeg vil avskrive TP kabler på 10-20 år :) TP har og fordelen av å være ca vedlikeholdsfritt i forhold til fiber som må renses når den kobles til/fra.

  13. Jeg har nå kjøpt 2 cisco switcher. det skal vel holde det? som jeg forsto på deg TheHaughom så må jeg ha 3 switcher? 

     

    Hjemmesentralen står i gangen ved pcen til huseier, så det jeg tenkte var kabel fra router til switchnr1. Så kan huseier koble pcen sin til switch nr1, og i fra switch nr 1 så går det ledning inn til leiligheta mi, som blir switch nr2. 

     

    Funker dette?

     

    Jepp. Det skal fungere helt fint.

×
×
  • Opprett ny...