Gå til innhold

Torbjørn

Medlemmer
  • Innlegg

    6 068
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Torbjørn

  1.  

    Skjerp dere kommentatorer.

     

    Microsoft tar bort en kostnad for noe som ingen vil ha, og som inten trenger, og med det gjør de lisensen billigere? Det er da vinn-vinn for alle parter..

     

    Til Anders Artikkelforfatter: Dust.

     

    T.

     

    Spørsmålet er vel fremdeles litt åpent for hvordan full-lisenskostnadene vil bli. Jeg tipper på blodpriser en stund til. Men, jeg kan selvfølgelig ta feil.

     

    Denne oppgraderingen er gratis ja, og der får ikke alle DVD-vedleggsprogrammet gratis.

     

    Hva koster så Windows 10 i webshop'en om 1 år, når tilbudet om gratisoppgradering er borte. Jeg tipper som nevnt på fortsatte blodpriser liknende det vi har sett i en årrekke.

     

    Man kan eksempelvis få andre OS helt gratis (noen som nevnte Linux).

    I Linux har man DVD-støtte også helt gratis.

     

     

    En produsent som er åpen om at den tar bort et reelt bidrag til kostpris gjør det på alle måter bedre. Da kan vi finst vurdere den endelige prisen opp mot det faktum at den ikke lenger inneholder dvd-avspiller-lisens. En diff på 135 kr gjør antagelig lite med inntrykket ditt av lisensprisen som en blodpris.

     

    I Windows 10 er også DVD avspilling helt gratis, fikk du ikke med deg det? Det er isåfall artikkelforfatters feil. Det er i hovedsak pga hans idiotiske vinkling av denne saken som gjør at forumtråden til artikkelen nå har passert 5 sider. Noe vi premierer med fortsatt kverrulering om spissfindigheter rundt saken. Gjør som andre her har sagt og les dine IT-nyheter et annet sted.

    • Liker 3
  2. Hei og takk for svar, beklager sen oppfølging fra meg.

     

    (trodde jeg skulle fått et epostvarsel når jeg fikk svar i min tråd)

     

    Så langt har jeg bokført det slik du beskriver i alt 2, det beløpet jeg ble trukket på visakortet har jeg ført på D6550, deretter lagt inn postens utlagte MVA på D2710 og gebyrer på D7700 et sted.

     

    Jeg kunne tenkt meg å fått inn diffen fra 25% av D6550 mot D2710 slik at jeg kan kontrollere innkjøp innenfor mva-loven mot totalen på D2710

     

    T.

  3. Hei, har kjøpt inn et tastatur fra utlandet (UK). Jeg betalte med visakort og hentet pakken på posten. På posten måtte jeg betale det posten hadde lagt ut for moms på produktet.

     

    Kjøpet er gjort i GBP, og jeg har blitt trukket i NOK i banken for dette (som vanlig)

     

    Dette viser seg imidlertid at momsbeløpet jeg betalte på posten, ikke er 25% av det beløpet jeg trukket for i NOK.

     

    Har posten brukt standardsatser for den dagen da de beregnet moms? (antagelig)

     

    Og hva skal jeg føre i regnskapet? Slik det er nå har jeg ført beløpet jeg ble trukket i på visakortet som kjøpsprisen, og jeg har lagt inn momsbeløpet jeg betalte til posten som innkommende moms på dette kjøpet

     

    Men dette er altså ikke 25% (noen prosentpoeng lavere)

     

    Skal jeg likevel føre inn disse to tallene og etterbetale den ekstra momsen jeg tilsynelatende er skyldig?

     

    Eller skal jeg legge inn en kjøpspris som matcher 25% av det jeg har betalt i moms for å gjøre det enkelt? (jeg bryr meg ikke personlig nevneverdig om denne lille differansen)

     

    T.

  4. Firmwaren skal kun skyffle data fra disk til en databuss og tilbake igjen, den ser aldri noe nettverksinterface, det er kun kreative hack ala den beskrevet i bloggen linket over som får gjort noe reell skade sånn sett. (Og det kan man sikre seg mot ved å kryptere disken sin)

     

    Eller finns det mekanismer for å installere ting fra firmware over i os'et sitt? Da burde det synes i prosesslister el.

  5.  

     

     

    Nå ble jeg faktisk usikker... For hvis du først er kommet så langt at du kan videofilme en potetgullpose som ligger der to mennesker snakker, da har du sikkert mulighet for å ta opp lyd også. Så det å filme potetgullposen blir dermed bare en høyteknologisk omvei. Men en morsom teknikk, det skal de ha.

     

     

    Hahaha, godt poeng +1

    Ser ikke helt poenget når det er snakk om å filme gjennom lydtett glass?

    "rekonstruere gjenkjennbar tale kun ved å analysere et videoklipp hvor en potetgullpose hadde blitt filmet gjennom lydtett glass"

     

    Poenget er å ha enda en hest å ri på.

     

    I en aktuell situasjon vil de helt sikkert ha mange ressurser i bruk, et kamera på chipsposen, et på planten, mikrofoner her og der, telefoner som avlytter fra lommer, hensikten er at summen av disse til sammen gir et så bra som mulig lydbilde, uten at noen av enkeltkomponentene trenger å være perfekt.

  6. Ja, det var derfor jeg formulerte det sånn. :)

     

    PS. Her er en på 45W med over 3000 lumen.

     

    Poenget er uansett at jeg synes det er teit og fordummende med oppkonstruerte sammenligninger. Prosessorer som går på tomgang (ikke yter noe som helst) bør ideelt sett vært helt avslått. I likhet med lyspærer i rom der det ikke er folk. Å la en sparepære stå og brenne av 17 watt per punkt i et bygg uten folk er like meningsløst som å la PC-er stå å brenne av 15 watt når det ikke er behov for å ha de på.

     

    Tror folk skjønner at det dreier seg om PR

    • Liker 1
  7. Ikke glem at man har langt færre distraksjoner i et slikt begrenset system.

     

    I en eksamensperiode i gode gamle dager måtte jeg blokkere utadgående trafikk til hw.no i firewallen(!)

     

    Jeg er langt mer produktiv foran pc hvis jeg sitter på et fly f.eks uten nett, eller på hytta uten nett, og med alle spill avinstallert.

     

    Bare se nå, sitter på hw.no i arbeidstiden :hm:

    • Liker 2
  8. Husk at det dreier seg om tro i begge leire.

     

    En vitenskapsmann gjør et vitenskapelig forsøk og trekker en konklusjon. Han generaliserer utfra dette og tror at det gjelder generelt (som en vitenskapelig lov eller teori eller hypotese) da inntil det blir motbevist.

     

    En kreasjonist (eller en kristen-konservativ i forkledning) leser en bok eller hører på sin prest og tror at det han hører er sannheten.

     

    Vitenskapsmannen har en formening om at dette ikke er samme type tro så for han er det ingenting å diskutere. Men kreasjonisten har ikke det. Dette er en og samme måte å tro på, så for han er dette et religiøst spørsmål.

     

     

    Problemet er at begge leire har radikalt forskjellig metodikk.

     

     

    Kreasjonisten går ut og former verden etter sitt kart. (bibelen eller et annet religisøst verk)

     

    Vitenskapsmannen går ut og former sitt kart etter verden. Så for han er det religisøe aspektet uintersesant.

     

    De som ønsker å diskutere dette (jeg gjør det egentlig ikke), må være klar over at man ikke kan bruke vitenskapelig sjargong eller metodikk overfor den andre leiren, for de ser det som at du trer din tro over hodet på derse tro. Det er og blir et spørsmål om følelser og metodikk, ikke sant og galt eller vitenskapelig bevisbarhet

  9. Som alle høyrepopulistiske partier har også Frp en konservativ sikkerhetspolitisk profil, det er derfor ingen overraskelse at de gir etter på DLD.

     

    Deres amerikanske menignsfeller (republikanerne) støtter NSAs overvåking blankt. Konservative krefter tenderer jevnt over til økt kontroll og overvåking.

     

    Da FrP i opposisjon tok et uforpliktende standpunkt mot DLD, kostet det dem ingenting. Det gav dem gratis stemmer fra folk i gata. I posisjon kan de lett droppe dette under parolen at de må gi etter noen steder.

     

    Intet nytt under solen her.

    • Liker 3
  10.  

    Jeg kunne vurdert en 5.25" HDD, med feks. 10TB+ lagring, dersom prisen var under 4000,-

     

    Kommer nok, men ikke i år - neppe til neste år heller. Personlig foretrekker jeg flere mindre disker i en RAID-løsning. 10TB på en disk - det er styggmye data å krasje med.

    Disker bør settes i raid uavhengig av størrelsen hvis man ønsker å sikre seg mot disk-kræsj

  11. Vil RAW strengt tatt løse problemet med overeksponert himmel og undereksponerte skygger?

     

    Er ikke det en begrensning som ligger i sensorens dynamiske omfang.

     

    Om sensoren ikke klarer av det spennet som trengs, og gir kameraet bildedata med mangler, er det vel tilnærmet likegyldig om kameraet pakker ned dette bildet i jpg eller raw.

     

    Noen av pixlene som er overeksponert kunne kanskje tjene noe på den ekstra datamengden som raw gir, men det kan da ikke være mye det er snakk om, er da bare de siste pixlene som ligger helt til høyre i histogrammet?

     

    det er vel kun ny sensor eller filtre som kan bøte på dette.

     

    T.

  12. Bitcoin er ikke en gullgruve eller for å investere i. Det er en valuta.Selvsagt kan du kjøpe Bitcoins! Akkurat som du kan kjøpe amerikanske dollar.Media burde få hodet ut av dette konseptet med "gratis penger" og "tjente seg rik på investeringer". Om Bitcoins ikke blir behandlet som en valuta og ikke kan brukes til kjøp og salg så blir verdien tom og vil stupe nok en gang. Ingenting er gratis og du kan tjene deg rik på andre flyktige investeringer.

     

    Det er alltid en innkjørings periode før en markedsverdi får stabilisert seg, det gjelder alt som kan handles, det være seg valuta, varer eller tjenester.

     

    Med mediaopphausing tar det bare lengre tid. Det gjelder også alle typer varer og tjenester.

     

    Intet nytt under solen her.

×
×
  • Opprett ny...