Gå til innhold

Discipline

Medlemmer
  • Innlegg

    1 620
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Discipline

  1. Herbalife? Sølevann mener du? :innocent:

    Noen som har god greie på kosthold og trening er det Hennning. Han Er også en stor distributør av Herbalife.

    Er det noe han anbefaler i sammenheng med trening og kosthold så er det Herbalife. Han har også i seg 2-3 shaker hver dag.

    Han og broren hans er to levende bevis på at dette er ett bra produkt.

     

    Jeg går forsåvidt også på det, og energien og overskuddet man får er ganske unikt noe annet jeg har vært borti. :)

     

    Usikker på om man får sett bilder av han om man ikke er venn med han tho. Han fikk hvertfall 3plass i sin klasse på NM i bodybuilding nå i høst.

    Så klart anbefaler han Herbalife hvis han er distributør av produktet. En Opel-selger vil selvfølgelig anbefale en Opel, og ikke en Volvo. Tror du seriøst at Herbalife-produktene har hatt vesentlig påvirkning på hans fremgang? Jeg vet selv at dersom jeg erstatter det jeg bruker av pulver med ren mat så har det fint lite å si på progresjonen. Det handler bare om hva jeg synes er praktisk å innta. Det er nok fint lite unikt med Herbalife i forhold til andre tilskuddsprodusenter.

  2. Gjør meg klar for mitt første stevne i februar, håper på en del treninger med Brumunddal fremover. Går for raw løft første gangen.

    Hvor trener du til vanlig? Jeg har selv vært litt i kontakt med Brummunddal AK og tenkt litt på å begynne med styrkeløft, men er egentlig bare på tenkestadiet enda :) Jeg har null struktur for knebøy, men det hadde jo gått an å vært medlem og trent, om ikke annet for å komme i kontakt med ressurspersoner som kan hjelpe en å bli bedre.

  3. Det opprinnelige innlegget jeg egentlig svarte på var han ovenfor som skrev "Jeg har tro på mesotyper, og vil gjerne se en ectomorph som ikke er tynn." Det jeg prøvde å få fram er at somatotyper i beste fall er en grov kategorisering, i og med at miljø og oppvekst har så mye å si. Ja, man vil aldri kunne endre sin beinstruktur, noen legger på seg fett lettere, andre muskler, men det finnes så utrolig mange kombinasjoner med de tingene, og det er vanskelig å bestemme utgangspunktet bare ved å se på en person. Begynner vedkommende å trene finner man derimot fort ut hvilken type han er (hvis vi først skal dele mennesker inn i tre kroppstyper). Det er derfor jeg mener somatotyper i mange tilfeller gjelder kun i nuet. Ja, vi kjenner alle han som alltid har vært stor, men vi kjenner også han tynningen som begynte å trene og plutselig fant ut at han hadde talent for det.

  4. Det at folk legger på seg muskler og fett forskjellig er ikke noe ukjent faktum. Dog har jeg ikke tro på mesotyper annet enn en metode for å beskrive hvordan type kropp en person har på et gitt tidspunkt. Jeg var avgjort ectomorph da jeg veide 75 kg på 186 cm. Nå veier jeg 100 kg og er ikke blitt noe feitere. Hva er jeg da? Svaret blir nok "det jeg var opprinnelig", men det stemmer heller ikke, for hva bestemmer opprinnelig? Hadde jeg hatt en oppvekst som dreide seg om idrett i stedet for gaming hadde jeg nok fort vært mer atletisk "opprinnelig". Samme kan sies for dem som har vært tjukke hele livet. Ja, gener påvirker, men hadde de hatt andre mat- og aktivitetsvaner hele livet hadde de kanskje vært ecto i stedet for endo.

    • Liker 3
  5. Drikk gainer etter trening, spis egg og bacon senere. Etter trening vil du ha raske karbohydrater og raske proteiner for å få opp både blodsukker og insulin. Middels raske proteiner og fett etter trening er ikke optimalt, på samme måte som raske karbohydrater når du sitter i ro ikke er optimalt. Gainer inneholder mye maltsukker som har høy GI. Innta karbs med høy GI under/etter trening, og hold deg til trege karbs ellers. Voila, ørlite mer muskler og ørlite mindre fettlagring ;)

  6. Det er helt riktig at matvalget varierer inad de forskjellige kostholdsmetodene, men det eneste som er en etablert sannhet (i mine øyne) er at fast food, godteri, brus og lignende er crap. Lavkarbo, Paleo etc er bare metoder. Alt fungerer til sitt formål, men mange av metodene er veldig dogmatiske.

     

    Sånn på sparken, så er dette bra:

     

    Gode karbohydratkilder: Ris, potet, byggris, havregryn, til dels pasta og brød

    Gode proteinkilder: Meieriprodukter, egg, magert kjøtt (fugl, fisk eller noe på 2 til 4 ben)

    Gode fettkilder: Fet fisk, egg, noen typer nøtter

     

    Spiser man litt grønnsaker og frukt i tillegg, og holder seg unna halvfabrikater som Toro, nudler, frossenpizza så har man et høvelig sunt kosthold i mine øyne. Trenger ikke å være mer komplisert enn det.

     

    Kaloribehov kan du få et anslag på ved å google kalorikalkulator. Skal du regne ut hvor mye protein, karbohydrat, fett (3 næringsstoffer) og kalorier (mål på energi) maten du spiser har må du veie/anslå vekt og regne ut fra de tallene som er oppgitt på pakken. Det finnes en drøss av verktøy på internett for å gjøre dette lettere. Fitday.com, diett.no er de gode jeg kommer på.

    • Liker 2
  7. Forslag til hvor jeg kan kjøpe en billig og bra dress? Jeg vet at billig og bra ikke alltid lar seg gjøre når det kommer til dress, men dog :) Jeg har vokst ut fra min Frislid som passet veldig godt, og er ikke giret på å kjøpe noe veldig dyrt da jeg går lite i dress, og vet at den ikke kommer til å sitte som den skal om ett til to år. Skjorte, slips, belte og sko passer fremdeles :)

  8. Trente mye doble økter i sommer, og gjør det av og til fremdeles. Da kjører jeg samme kroppsdel på begge. Tunge, eksplosive baseøvelser første økta, og lett pumping og isolasjon andre. Nøkkelen er å holde øktene korte, helst ikke mer enn 40 minutter. 4 timer mellomrom er høvelig passende. Selv om man trener 2 økter, så dobler man ikke treningsmengden, men holder den kanskje 10 - 20% høyere enn vanlig. Poenget er bare å være mer uthvilt og få inn mer kvalitet på treningene. Skal du kjøre rygg og bein i morgen, så kjør bein først, og dropp eventuell overflødig isolasjon på begge øktene for å holde deg godt under en time.

    • Liker 1
  9. Hvis ditt hovedmål med trening er å unngå skader er det lettere å oppnå det målet ved å ikke trene. Mitt hovedmål er å løfte X kg, og da er skader, som du selv sier, en kalkulert risiko :) Ja, det er bra at man leser ting og lærer, men poenget mitt er at man kommer ikke langt hvis man bare gjentar blindt det man leser, og ikke går inn for å lære av erfaring.

     

    Børge Fagerli kan f.eks anbefale liggende sidehev og sidehev i kabel bak ryggen for skuldre. Personlig har jeg erfart at jeg kan fint presse 8 - 10 tunge sett over hodet i uka uten at jeg får problemer med skuldrene, men så snart jeg prøver sidehevvariantene han anbefaler så kjennes skuldrene mine rare ut. Holder jeg meg til andre sidehevvarianter så er skuldrene gode.

     

    Poenget mitt er bare at man ikke skal blindt anvende ting før man faktisk har tenkt over om de gjelder for ens egen kropp.

    • Liker 4
  10. Knebøy og markløft - fare for prolaps og brokk

    Nordic hamstrings - muskelstrekk eller delvis avrivning er ikke umulig

    Leg extension - hard for knærne

    Benkpress, dips, sidehev og pull-ups - kan kuke til skuldrene

     

    Listen bare fortsetter. Det gjelder å finne ut hvilke øvelser som fungerer for en og hvilke som ikke gjør det. Vurder risk mot fortjeneste. Press over hodet gir veldig mye fortjeneste, men risken varierer veldig fra person til person. Personlig stusser jeg litt på folk som er smertefrie, ikke presser mer enn 20 kg, og likevel dropper press og over hodet på grunn av noe de har lest.

    • Liker 1
  11. Det er bakvendt fordi det er helt ulogisk å slite ut magemuskulaturen før du hiver vekt på ryggen og knebøyer den. Magen fungerer som en stabilisator, og trener man den hardt før knebøy risikerer man dårligere ytelse på knebøyen og større skaderisiko. Kjører du knebøy først unngår man dette problemet. Derfor trener man f.eks heller ikke biceps før pull-ups; sliter du ut biceps får du ikke trent ryggen skikkelig fordi biceps vil være en enda større flaskehals i pull-upsen.

     

    Essensen i RYP er at man følger programmet, progresjonen og oppsettet, ikke at man gjør akkurat de øvelsene som står der.

     

    Man kunne like greit ha trent tilsvarende alternativer som knebøy til boks, flat hantelpress, roing med bryststøtte, sittende skulderpress med stang, hammercurl, pushdowns.

     

    Den gamle versjonen av RYP var mye mer fornuftig, noe ala:

     

    Knebøy

    Strakmark

    Skråbenk med hantler

    Nedtrekk

    Arnoldpress

    Roing

    Triceps

    Biceps

    Mage

    Forbrenning

    • Liker 3
  12. Jeg begynner med programmet imorgen så får jeg se hvordan det går fremover.

     

    På strstd får jeg opp en del forskjellige varianter av programmet, hvilket er å anbefale? Big But Boring og The Triumvirate osv.

     

    Er usikker på hvordan opplegget er. Overhead Press - 5/3/1, hva vil 5/3/1 si?

    Har du lest noe i det hele tatt? :) Programmet gir deg alle vektene du skal bruke for hver økt i 4 uker. Trenger jo ikke å tenke en gang, bare gjøre ;)

  13. Hvis du har muligheten til å trene 4 ganger i uka så tren WS4SB, spesielt siden du driver med ski og løping :) WS4SB har to brystøvelser etter hverandre i hver økt, så ja, det er greit, men det er ikke satt opp slik i Stronglifts. Proteinshake er veldig praktisk, men om du får i deg proteiner fra en shake eller et bra måltid har lite å si. I forhold til hvor mye du skal kjøre deg ut, så er dette beskrevet i WS4SB. I Stronglifts er vel vektene også satt.

    • Liker 1
  14. Fornuftig øvelsesutvalg ifht. at du vil trene fullkropp :) De øvelsene tar hele kroppen, og du går ikke glipp av mye av å trene kun de.

     

    Militærpress tar på siden av skuldrene også, men ønsker du mer fokus her kan du trene sidehev med hantler, kabel eller apparat på slutten av økta. Upright row er kjip i forhold til skulderhelse, så unngå den.

     

    Hvis du trener fullkropp så holder det i og for seg med en brystøvelse, men du kan også rotere mellom flat og skrå, og det gjelder for så vidt alle andre øvelser også. Fordelen med å rotere øvelser er at du får mer variasjon, og har mindre sjanse for å opparbeide belastningsskader siden du jobber mindre i samme bevegelsesbane om og om igjen, men det blir litt mer å holde styr på i forhold til progresjon.

     

    Knebøy og markløft i samme økt fungerer, men så snart du har opparbeidet deg en del styrke er du avhengig av å tilpasse belastningen slik at korsryggen ikke får så mye juling. Dette gjelder spesielt hvis du også har stangroing med i programmet. Er du helt fersk så går det nok greit å kjøre øvelsene i samme økt, men hvis du er noe trent så hadde jeg rotert mellom knebøy og markløft, eller kjørt mye lavere belastning på knebøyen de dagene du kjører markløft.

     

    I forhold til øvelsesrekkefølge anbefaler jeg at du ikke tar begge ryggøvelsene før militærpress, siden trekkøvelser tar på bakside skuldre også, og det ikke er ønskelig å ha bakside skuldre utslitt før militærpress.

     

    Sist men ikke minst så er det viktig med en progresjonsplan. Sånn sett kan du kjøre et vanlig 5x5 program siden det er rimelig likt det du har satt opp, eller Release Your Potential fra tn.no med strak markløft etter knebøy (slik det var satt opp i det opprinnelige programmet).

×
×
  • Opprett ny...