Gå til innhold

FpsStu

Medlemmer
  • Innlegg

    3 175
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FpsStu

  1. 19 hours ago, Radford said:

    Hei,

     

    Hvilken leverandør bruker dere? Jeg jobber i bransjen og kan muligens hjelpe.

    Edit: Vil også gjerne ha nøyaktig modellbetegnelse på PC om du har det.

     

    Vi bruker Atea, nøyaktig betegnelse er Lenovo Thinkpad P15 gen 1 20st-0038mx

    Jeg kom vel frem til at det beste bare er å ha tålmodighet, bestille tiltenkt docking og vente (sikkert ut januar/feb 2022) og bare styre med kabel bonanza i mellomtiden. Blir nok en del hjemmekontor fremover uansett.

  2. Begynte i en ny jobb her om dagen og fikk utlevert et beist av en laptop, Lenovo p15 med i9, 32gb, 4k skjerm, osv. Med denne fulgte det med en ladebrikke på 230(!!)watt.

    For å sette opp hjemmekontor og plassen på jobb har jeg fått beskjed om å finne ut hva jeg trenger og bestille dette, men jeg sliter virkelig med å finne en docking løsning som kan passe denne maskinen. Ingen, bortsett fra Lenovo leverer docking med 230w og denne er utsolgt fra leverandør vi bruker. Jeg driver derfor å lurer på å kjøpe en annen (universal) docking med vanlige 60w/100w PD og thunderbolt 3/usb 3.0, samtidig som jeg bare kobler separat 230w lader til laptop. Skal dette fungere eller blir det kluss når docking og ladekabel prøver å lade laptop samtidig? 

    Jeg prøvde å koble mot en docking på jobb i dag samtidig som jeg hadde koblet til strøm og slet med at skjermen gikk av og på, var ikke før jeg kom hjem før jeg tenkte på at dette kanskje kunne være pga konflikt med docking og separat lading samtidig. Eller om den bare var inkompatibel med den spesifikke dockingen... I don't know.. 

  3. Har en terrasse med ubehandlet impregnert treverk som jeg tenkte å få beiset. Flere av terrassebordene svetter noe kvae og jeg har skjønt at det kan være lurt å få på noe kvistlakk først før jeg gjør noe mer.

    Spørsmålet mitt er om jeg kan olje etter to strøk med kvistlakk, eller er det beis som gjelder etter å kjørt på med kvistlakk? Eller spiller det ingen rolle?

  4. Har både privat og jobb sim på min P30 Pro og har lett forgjeves en stund nå etter en app som kan slå av jobb-sim-kortet til faste tidspunkt, men klarer ikke å finne dette..

    Trenger noe som kan automatisk skru jobb-sim på klokken 8:00 og av igjen 16:00 så jeg slipper å gjøre dette manuelt i innstillinger, som gjør at jeg ender opp med å glemme det, så plutselig ringer telefonen min etter at jeg har dratt hjem fra jobb.

    Det eneste jeg finner er apper som kan gi meg informasjon om sim-kortene, automatisk valg av data/ringing, osv.

    Tips tas imot med glede.

  5. I forbindelse med jobb reiser jeg en del, dermed tilbringer jeg mye tid på flyplasser, fly, hotell og steder som ikke nødvendigvis har nett.

     

    Er det derfor noen som har anbefalinger til iOS (iPad) spill som krever absolutt 0% nett-tilkobling?

     

    Jeg likte spesielt godt FTL før jeg ble litt lei, ellers har jeg spilt i hjel Bloons, Kingdom Crush, Frontiers, Candy Crush, ZigZag, aa og Peggle Blast.

    Jeg ville likt å spille Sid Meiers Pirates! men den krever faktisk nett for å kunne launche...

    Spill jeg liker til vanlige: Hearthstone, Diablo, tower defence spill (har ikke klart å finne noen bra til iOS unntatt bloons og Kingdom Crush)

  6. Takket være prisguide.no sin prishistorikk funksjon, kan en lett sammenligne prisene på de forskjellige Galaxy telefonene ved lansering. S3 startet ved lansering på rett under 5000kr. S4 startet på ca 5200kr. Så begynner det: S5 startet på 5800kr, Skulle du ha en S6 ved launch, kostet det deg 6600kr. En vil til og med kanskje påstå at S6 ikke er en toppmodell, for da må du kjøpe en S6 Edge, og den kosta rundt 8000kr ved launch...

    Årlig inflasjon tilsvarer ca 2-3%. Rask hoderegning tilsier at Samsung kjører med HELT annen inflasjonstall. Du kan ikke forvente å skru prisen opp med over 50% i løpet av 3 år og få de samme salgstallene.

    • Liker 8
  7. Mat og drikke er viktig.

    Første året jeg var der, gikk det hovedsaklig i Cola og noen pizzastykker her og der. Det resulterte i helt rød urin de siste dagene...

    Sov også nok, for jeg sov nok totalt 6-8 timer gjennom hele oppholdet, det resulterte i at jeg halusinerte de to siste dagene.

     

    Mitt tips er å huske at dagligvarebutikken er stengt alle dager utenom lørdag.

    Ta med oppskåret brød og pålegg som kan stå ute, som sjokoladepålegg eller jordbærsyltetøy på tube. Blir du litt sulten, er det bare å dra frem noen brødskiver, sprøyte på, og spise.

    Ta gjerne med en drikkeflaske eller en 5-l kanne med rent vann, så kan du også drikke vann om du trenger det.

     

    Lukkede høreklokker eller plugger er også gull verdt som nevnt.

    Første året jeg var det, klarte jeg ikke å høre noe som helst pga bråk rundt og høreklokker som ikke var lukket. Ergo var lyd fra pc'en helt ubrukelig.

     

    Har du/foreldrene dine penger til det, ta deg inn på hotell, om ikke alle dager, ihvertfall en eller to. God søvn, dusj og frokost er utrolig viktig. De siste årene jeg var der, bodde jeg og kompis på Scandic hotel som er noen hundre meter unna under hele oppholdet.

    De har gjerne TG-tilbud for hele TG-uka, så du kan ringe og høre på pris, blir jo selvfølgelig mye billigere med kompis/følge/kjæreste.

     

    Siste tips, ha det gøy og prat med folk rundt deg! Det kan nesten regnes med at det blir noe nedetid på pc pga strøm eller nettverk, så kom i kontakt med folk og vær sosial!

  8. Ang Klunkelyd ville jeg nok sett på lenkearmer eller stabstagsforinger. For å sjekke armene, tar du på armene og napper litt i den, det skal ikke være noe slakk i disse.

     

    For foringene, finner du et steg å brekke i staget og se om staget beveger på seg. Staget skal egentlig være helt i ro selv om du brekker i det.

     

    Knirkelyden kan være så utrolig mye rart at det blir vanskelig å diognisere sånt over nett.

  9. Har nylig kjøpt en ny Philips (47pfl6877t) tv som har støtte for MKV filer.

    Jeg får spillt av mkv filer når jeg kjører fra USB brikke,

    Problemet er når jeg skal prøve å dele dette via Windows media player (W7), siden WMP ikke støtter mkv filer (fordi dette skal visst være en datafil og ikke videofil etter det jeg har lest)

     

    Noen som har en løsning på hvordan jeg kan få delt MKV fil på et DLNA nettverk uten å måtte kjøpe software? Freeware?

  10. Før jeg begynner, vil jeg oppklare:

    Jeg oppfordrer ikke folk til å sitte og spille hele dagen på jobb.

    Når du er på jobb, bør du gjøre det du blir betalt for å gjøre; jobbe.

     

    Når det er sagt, har jeg noen rolige dager på jobb for tiden pga ferie-avikling og lav bemanning, noe som gjør at jeg må passe på butikken helt alene i timer om gangen. I løpet av de timene, er jeg pålagt til å sitte og passe på og får egentlig ikke gjort den vanlige jobben min.

     

    Da kommer java-spillene inn.

     

    Noen som har noen gode tips til java-spill som kan spilles på jobb?

     

    Kriterier er:

    - Det kan settes/går i pause, slik at mann rask kan bytte vindu hvis det skulle være behov for det.

    - Ikke krever mye av maskinen.

     

    Har selv to tips, problemet er at jeg har spillt ihjel disse tidligere, slik at jeg må ha noen nytt:

     

    Bloons tower defense 5 - Tower def. spill som går i waves som du starter selv.

    Kingdom Rush - Tower def. spill som automatisk går i pause når du bytter vindu.

  11. Dette er jo flott og alt det der, men hva med å gjøre spillet spillbart først?

    Elsker spillet, men er temmelig lei av at ting fryser, mennesker setter seg fast, lagging og krig i verden.

    Greit nok, det siste får de ikke gjort så mye med, men de tre første tinga skulle ikke vært der i utgangspunktet.

    Føler av og til at spillet går ut på å komme seg rundt bugsa og "lure" spillet.

  12. Trenger en laptop til å surfe, og IM'e med, som jeg kan ha i stua, så jeg slipper å løpe til datarommet bare for å sjekke noe småtteri på nett eller rett og slett ha muligheten til å chatte på MSN mens jeg ser på TV.

     

    Derfor lurer jeg på om noen har tips til Laptop til maks 5000kr? Tenkte selvfølgelig på mest bang for the buck.

    Krav: Windows 7, ikke Atom, celeron, sempron eller andre dårlige CPU.

    Ingen krav til grafikk, HD, Ram. Denne skal IKKE spilles på, men burde takle avspilling av 720p.

    Skulle gjerne likt å ha en skjerm med litt høyere oppløsning enn 1366x768, men ikke et krav, da jeg tror vi havner på et annet prisnivå?

     

    Stu.

  13. Har en litt annerledes spørsmål for dere, vet ikke om det passer helt inn, men jeg prøver.

     

    For en del år tilbake, når IRC var på toppen, var det en kanal på Undernet som het #Virrvarr

    Der det var konstant med gjettekonkurranser.

    Moderatoren/bot'en kom f.eks med et spørsmål: "Nevn hovedstader i Europa", så var det om å svare først med så mange hovedstader som mulig, og etter 60sek, endte den runden, og de som hadde flest riktige svar fikk mer poeng.

     

    Kjeda meg ganske bra, og tenkte å ta en tur innom Virrvarr og gjette litt, men den kanalen er visst borte, uoverraskende nok, ellers er jeg på feil server...

     

    Anyway, noen som vet om noe lignende greier på nett/irc/facebook?

  14. Var ivrig dataentusiast før, men ga opp i 2005, og har ikke fulgt med på noe som helst. Og en boikott at Tek.no nettverket gjør at jeg trenger litt hjelp fra dere med kjøp av en PC.

     

    Moren min skal ha seg en bærbar PC. Hennes første PC (og jeg får gleden med å lære henne å bruke den).

    Det sier seg selv at hun ikke skal bruke den til noen tunge programmer, bare surfe, sikkert se noen filmer og e-post.

     

    Spørsmålet er hva mann kan få for ca 3-4000kr?

     

    Samma om det er mini-pc, eller vanlig bærbar. Eneste krav, er at det er Windows 7, og en stor pluss om Office er inkl i bundle.

  15. Noen har sikkert hørt om det, men om mann skrur på "Cheats" mens mann leter etter intel, så blir det umulig å noen gang få disse achivementsene. Folk har prøvd å slette lagret minne fra harddisken, uten lykke.

     

    Spørsmålet er om det fungerer å bytte Harddisk? Har tilgang på en annen HDD, og hvis jeg spiller med min profil på den Harddisken, eller en annen xbox for den saks skyld, kan jeg da få disse achivementsene? Kan da umulig følge live profilen?

  16. Rainbow six vegas 2 og COD4 spoiler alert!

     

    Tror jeg brukte noen timer på Rainbow Six Vegas 2, på absolutt siste brett. Begynner greit, men så pluttselig kommer et helikopter? Mann vs helikopter og flere ti-talls terrorister... Please!

     

    Satt også fast når jeg skulle gå for 1000 Gamer points på COD4 og tok hele greia på vanskeligste nivå. På nest siste brett, nede i våpen bunkersen... Tror jeg brukte 3 timer sammenlagt fra et checkpoint til i det partiet mann kan gå gjennom tre forskjellige veier.

     

    Ellers så har jeg sittet fast på Colin McRae Dirt på et Australia rally løp, da jeg satte på vanskeligste vanskelighetsgrad og ikke vill ødelegge statsen min. Tror jeg brukte noen dager på den banen.

×
×
  • Opprett ny...