Gå til innhold

Annalfabet

Medlemmer
  • Innlegg

    109
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Annalfabet

  1. Hvorvidt det er "badeoppdraget" eller "leilighetsoppdraget" som man skal regne som "oppdraget" vil jeg anta at kommer an på om du hyret inn en entreprenør for totalrenovering (det har bare vært ett oppdrag) eller om du selv sto for bestilling av oppdrag til rørlegger.

    Det ble hyret inn en entrepenør for totalrenovering, så sånn sett er hele leiligheten ett oppdrag. Men hvem er det som har ansvaret da? Er det entrepenøren eller rørleggeren/rørleggerfirmaet som har gjort feilen?

  2. Hei! Jeg har den siste uken, siden jeg kom hjem fra lengre tids ferie, hatt problemer med "tett" toalett. Når jeg prøvde å trekke ned, fyltes toalettet med vann, som rant sakte ned igjen. Det var altså ikke helt tett, men det fungerte ikke som det skal.

     

    Jeg fikk rørlegger til å komme, og han prøvde å spyle rørene til ingen nytte. Rørleggeren kom tilbake og gikk inn med kamera i rørene, og fant en "svai" i røret. Dette gjør at det blir en dam med vann inne i røret, som igjen gjør at det blir vakuum når man trekker ned, slik at man opplever problemet jeg har med toalettet. Problemet skyldes altså dårlig håndverkerarbeid, som leder til spørsmålet mitt.

     

    Det jeg lurer på er hva slags rettigheter man har i forbindelse med slikt dårlig utført rørleggerarbeid. Leiligheten min ble totalrenovert og bygd ut for 5-6 år siden, og badet hvor toalettet står ble bygd i den forbindelse. Badet i 2.etasje var nok ferdig sent 2007 eller tidlig 2008 (har ikke papirene på akkurat det her nå), men alt arbeidet i leiligheten var ferdigstilt høsten 2008.

     

    Sånn jeg forstår det så er det 5 års reklamasjonstid på håndverkerarbeid på fast eiendom. Såvidt jeg vet har ikke rørlegger gitt noen lengre garantitid. Siden leiligheten ble ferdigstilt høsten 2008 (tror det var senere på året enn dags dato), er jeg innenfor reklamasjonstiden på 5 år? Eller gjelder reklamasjonstiden fra da badet var ferdig, som var tidligere?

    Er dette noe som evt. kan gå på forsikring? Hva kan jeg gjøre? Rørleggerarbeidet som har vært nå har kostet meg flere tusen kroner, og det er utrolig kjipt å måtte punge ut for noe som ikke er min feil!

     

    På forhånd takk for svar!

     

  3. Hei :) Jeg har litt problemer med å bruke Android Market. Det kommer bare opp "Android Market Terms of Service loading..." når jeg bruker Wi-Fi, når jeg setter på både Wi-Fi og Mobilenettet kommer det opp det samme, og når jeg har på kun Mobilenettet så kommer det opp "An error has occured, please try again later". Jeg har prøvd å endre Mobile network settings til NetCom WEB som jeg leste i denne tråden at man kunne gjøre om man ikke fikk til browseren og market, men det fungerte heller ikke.. What to do?

     

    Ops.. Skulle redigere innlegget jeg, men trykte på svar i stedet. Skulle legge til at browseren fyngerer helt fint, hvis det gjør noe forskjell på hva som kan være galt/hva som skal gjøres for å få market til å fungere.

  4. Hei :) Jeg har litt problemer med å bruke Android Market. Det kommer bare opp "Android Market Terms of Service loading..." når jeg bruker Wi-Fi, når jeg setter på både Wi-Fi og Mobilenettet kommer det opp det samme, og når jeg har på kun Mobilenettet så kommer det opp "An error has occured, please try again later". Jeg har prøvd å endre Mobile network settings til NetCom WEB som jeg leste i denne tråden at man kunne gjøre om man ikke fikk til browseren og market, men det fungerte heller ikke.. What to do?

  5. Hei :) Trenger litt hjelp til et skoleprosjekt. Vi har om bioprospektering, og trenger å finne eksempler på dette. Læreren nevnte en fisk som hadde et protein som gjorde at øynene ble røde, men finner ikke noe om dette noen plass. Hadde vært flott om noen visste noe om hvilke typer medisiner o.l. som har blitt funnet og utviklet pga. bioprospektering. Om det finnes noen sider om temaet generelt tar jeg de imot med stor takk!:)

  6. Hei :) Jeg har et litt ehm, rart problem med iPoden min, kanskje. Jeg har en iPod nano 4gb, ikke den nyeste versjonen, og jeg er egentlig strålende fornøyd. Et lite problem er bare at på en bestemt sang så vil ikke iPoden spille den av lenger enn til 0:30(det er sangen Get Low av Flo Rida og T-Pain, om denne informasjonen er relevant). Starten av sangen går helt fint, men sånn ca 0:15 i sangen, kommer det en sånn "krsh"-lyd, som om det er en radio som ikke tar inn signal. Denne lyden varer bare et halvt til ett sekund, før sangen spilles videre. På 0:30 stopper sangen helt. Den bare blir ståendes stille på 0:30 til jeg skifter sang. Jeg har prøvd å laste ned flere versjoner av sangen, men på alle skjer det samme. Filene fungerer helt fint på PC-en. Det rare er at det kun skjer med denne sangen(i hvert fall foreløpig).

     

    Håper noen har hatt liknende problem og kan si hva som er feil, evt. hva jeg må gjøre.

    På forhånd takk!:)

  7. Første natta på Mallorca i fjor sommer styret jeg fælt i søvne. Jeg og mammaen min lå i dobbeltseng, og over oss hadde vi hvert vårt laken. Men den første natta ble det ganske kaldt, og et laken ble for lite, så mamma bredde et pledd over meg og henne selv. Midt på natten satte jeg meg rett opp i senga, og dro til meg mammas laken og pledd og ballet det sammen til en klump som jeg niholdt på. Mamma våknet selvfølgelig når jeg dro av henne "dyna" og lurte på hvorfor i all verden jeg tok lakenet og pledde hennes, og jeg ropte ut "JEG SKAL TA VEKK DEN INTERNETTEN!!"

     

    Mamma skjønte ingenting, og prøvde å ta fra meg lakenet og pleddet sitt så hun kunne sove videre, men jeg nektet å gi det fra meg. Til slutt tok jeg fart med armene og kastet ballen med laken og pledd ut på gulvet, la meg ned, og sov videre.

    • Liker 1
  8. Hei :) Jeg skal ha denne eksamenen som tentamen i morgen. Tror i alle fall det er den samme. Har fått forberedelsesark der det står:

     

     

    "People can disagree about all sorts of issues, and such differences of opinion are reflected in the news media as well as in literature and films. Fin examples from Enligsh-language news media, literature and/or films of disagreement about one or more of the following areas:

     

    International Events

    Social Issues

    Working-life issues and the presentation of workers"

     

     

    Noen som husker eller har oppgavene til skrivedelen? Hadde vært til stor hjelp, da jeg ikke aner hva jeg skal begynne å lese om eller noe som helst. Leste noe om en oppgave med "multicultural societies(?)", men noen som husker hvordan oppgaven lød? På forhånd tusen takk! :)

  9. Mine filmer står i bokhyllen (de jeg får plass til), resten ligger i en slik kurv :) De er sortert i alfabetisk rekkefølge etter tittel, med tall først. Er det filmer som begynner med "The" eller "Den" blir de satt under første bokstaven i det neste ordet. Eks: the Green Mile blir plassert under G.

  10. Kjæresten min sier mye rart i søvne, og han hører visst mye rart og. Når han halvsover, tror han at jeg snakker til han, så svarer han på det jeg sier.

    Det beste eksemplet er en gang han sier "Det var forvirrende," så spør jeg "Hva da?" og han sier "Det du sa..." "Men jeg sa ingenting?" "Nei, er det rart jeg blir forvirra?"

    Haha, av og til når jeg halvsover tror jeg også at jeg hører at folk sier noe til meg, eller spør om noe, og så svarer jeg dem, selv om de ikke har sagt noe. Det skjer som oftes hvis jeg sitter og ser på en film og holder på å sovne, og så har jeg ikke lyst til at den personen jeg ser filmen min skal merke at jeg har sovna.

  11. Hei :) Sitter her og tenker på en sang, men husker hverken melodi, artist, tekst eller tittel. Alt jeg husker er at sangen var noe datalagd, om ikke hele, og han som sang hadde lys datastemme. I musikkvideoen hadde han på seg en rosa t-skjorte og solbriller. Denne sangen var populær for omtrent seks år siden. Sorry om det er for lite informasjon, men det er alt jeg klarer å grave frem.

     

    Håper det er noen som husker hvilken låt dette er, for jeg skulle så gjerne ha visst det! Det er så grensesløst irriterende å ikke komme på det.

     

    Edit: Jeg syns jeg husker noe om at han som sang stod på en scene eller noe i musikkvideoen, og det var noen sterke farger i bakgrunnen, men det kan godt være at jeg husker feil også, eller at jeg blander sammen med en annen sang. Mener å tro at artisten også var utenlandsk.

×
×
  • Opprett ny...