Gå til innhold

H_S

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av H_S

  1. Støymarginen har lite å si hvis vi ikke har leverandørens specs. Hvis utstyret fra ISP er satt til å justere automatisk mot en SNR på 10 dB så leverer jo linjen fint.

     

    Se heller litt på

    Ut-effekt (Opp/Ned) [dBm]: 13,0 / 19,5

    Linjedemping (Opp/Ned) [dB]: 37,0 / 24,0

     

    De verdiene er ikke så bra. De fleste modem stopper ved +20dBm ut effekt, så her pusher modemet på alt det kan for å få til 9mbit, og hvis linjen er ca 800m som han sier så tyder det på dårlig kabel, med mye støy (gammel kabel med 0,4mm) noe som også viser seg på linjedempingen (husker ikke helt omregningen, men trur det var dBm/12,7 for å se ideal tall for en bra linje med 0,6mm)

     

    Så denne 0,4 linjen ser mao ut som den er 2,67km opp og 1,89km ned (igjen, mulig jeg husker feil i utregningen)

  2. Det kommer egentlig litt ann på hvilken type kjølepasta og hva type prosessor.

     

    Somregel finner du annvisning på internettsiden til produsenten, iaf med artic silver og resten av produktene deres.

     

    Vist du har en enkeltkjerne eller dobbeltkjærne basert på en brikke (ikke to brikker på samme socket eller en quad prosessor) med "heat spreder" så er det som nevnt tidligere kansje greiest å legge en liten dråpe ca på midten av prosessor og trykket fra kjøler gjøre resten, bare pass på at du ikke tarr for mye.

     

    TIl andre typer prosessor, f.eks eldere AMD XP o.s.v uten heatspreder bruker jeg et gammelt kreditkort som jeg har klippet til litt mer passende størelse.

  3. Det er et selskap som heter jara som styrer med det aller meste av ADSL linjer i norge.

     

    Når du har en linje fra telenor, tele2 og mange av de andre ( o gde linjer fra f.eks NGT og bluecom som ikke er i eget nett) er det jara som har styringa på ditt abbonemang.

    Siden de i tilleg har linjeføringa er de nok innom de linjene som går i NGT og bluecom sitt eget nett oxo.

     

    Når du bestiller et opperatørbytte blir det sendt ordere til begge selskaper, både nye og gamle. Hender noen ganger at det gamle selskapet ikke er oppmerksom på byttet, iaf ikke med tanke på fakturering, men som nevnt her må det leveres med et opperatørbutte skjema, og dette skal godkjenns av din gamle ISP, så vist et opperatørbytte er utført har gamle ISP i det minste vært innom saken. Stort sett da holder det å få ny ISP til å skaffe deg info fra orderen til jara om når opperatørbytte er utført, og henvise det til gamle ISP.

     

    Det som kan være her er at din nye ISP har betilt en ny linje isteden for opperatørbytte. Da har din gamle isp ikke fått noe beskjed, og de blir forsat fakturert for sin linje fra kara, så naturligvis fakturerer de deg videre. Det du da må se på er hva nøyaktig du satte i orderen ( vist du har fått en ordere bekreftelse som sier opperatørbytte ) står det opperatørbytte der har ny ISP da gjort en feil og de bør stå for dine kostnader imot gammel ISP.

     

    Alt dette er såklart forutsatt at du kun har ADSL.

  4. Det er to forskjellige BBT bokser, vist du ikke har ADSL fra tele2, vill du få en BBT boks som heter Vood 322.

    Med normal kunskap om router config skal det ikke være noe problem å sette den boksen bak din linksys, Men du har også muligheten til å sette boksen i bridge, da vill den kunne stå forran routeren din uten å blande seg inn i opsettet på linksysen din, men den konfigurasjonen forutsetter en ISP som deler ut flere IP adresser.

  5. Vist du har Hovedkort med PCI-express skjermkost spor, som støtter SLI eller crossfire, dvs at du har mer en ett spor til skjermkort, kan du bruke flere uten å sette opp SLI/crossfire, da vill du ha mulighet for 4 skjermer (6 med matrox)

    Tror det skal være hovedkort der ute med 3 pci express spor også, som vill si

    6-9 skjermer....

     

    Enkelte grafikkort beregnet på prof bruk støtter vell opp til 4 skjermer, menn alle løsningene med 3 eller mer skjermer på ett kort er så vidt jeg vet basert på analoge uttak, med SLI/Crossfire kan du holde deg til DVI utganger.

  6. Trur nok du må koble på noen flere skjermkort for å få de til å funke.

     

    Skal vist følge med eget program som hjelper med å holde styr på vinduene.

     

    Tror ikke du får full oppløsning på disse skjermene, den i midten vill nok fungere som hovedskjerm med startmeny, så kan du flytte programmer over til en annen skjerm, akkurat som med ekstend my desktop i windows, bare med litt flere skjermer.

  7. Gikk ut ifra Komplett.no sin Dinside PC, ligger somregel link på hovdsiden.

     

    editerte litt så det endte opp med følgende valg.

     

    In-Win C603 Midi Tower ATX Sort

    MSI K9VGM-V, VIA K8M890, Socket-AM2,

    AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0GHz Socket AM2

    USB2 multikortleser 3.5" sort/sølv,

    Logitech OEM Optical Wheel Mouse Black

    Logitech OEM S-100 2.0 høyttaler sort

    Samsung SpinPoint P120 250GB SATA2

    Corsair Value S. PC4200 DDR2 1024MB

    MS XP Home SP2 Norsk

    XFX GeForce 7600GT 256MB GDDR3 XXX,

    Logitech Deluxe 250 Keyboard NO

    Sony DVD-brenner AWG170AB2 IDE OEM

    Videoseven 17" LCD L17GM TCO-03

     

    Totalt da havner du på 7389,97kr stk, eller 22357,41kr totalt ink. gebyrer

    Tilleg blir 560-605kr i frakt for alle 3 maskinene.

     

    De kommer da ferdig sammenskrudd, og med lovlig windows kopi så du slipper styre med det til 3 pc'er som ganske sikkert vill trenge hyppige reformateringer (gjett hvem som får den gleden :-) )

     

    Ikke aller kraftigste maskinen, men den har bra skjermkort i forold til de ferdigmaskinene du nevnte, så spilling på normalt kvalitetsnivå bør gå greit.

  8. Har samme router. eneste jeg har satt opp som regle for å få til torrents er som følger.

     

    Advanced - gaming - New rule.

     

    Name : torrent

    IP adress : lokale pc.

    TCP ports : 6969-6969

    udp : blank

    inbound filter allow all

    shedule always

     

    That's it.. hakke lagt til noe mere, bare sørg for at utorrent er konfa til å bruke port 6969 (eller hvilken du nå velger. Ikke noe prob med connectable etter det.

     

    Den gamefule som nevntes er mer på prioritering av utgående trafikk, har linje som klarer en del i tilleg til at jeg setter begrensning i utorrent så jeg har ikke laga noe gamefuel regel for torrent (eneste den vill gjøre er å begrense utgående trafikk.

  9. Jeg kjører dual på to stk Dell 20" mes samme type Gfx kort. Jeg bruker bare expand my desktop valget på monitor #2.

    Så bruker jeg et tillgesprogram som heter Ultramon (ikke freware) som sørger for startmeny og gjør det litt lettere å flytte ting fram og tilbake mellom vinduene.

×
×
  • Opprett ny...