Gå til innhold

Chizzo

Medlemmer
  • Innlegg

    162
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Chizzo

  1. Synes du har et godt utgangspunkt med dine hodetelefoner :) Forutsatt at disse gjengir lyden ufarget over hele frekvensområdet (20Hz - 20kHz). Det er den beste (mest nøytrale) mixen du kan lage.

     

    Frekvensresponsen på hodetelefonene mine er 15Hz - 28kHz, så da bør det vel være greit! :)

     

    Jobber for det meste med MIDI, og bruker svært sjeldent samples. Er enig i at det blir håpløst å mikse en sang slik at den høres bra ut på alt mulig. Målet mitt er å få til noe som går ann å høre på, selv om det er med laptop-høyttalere. Når jeg hører på låter som er profesjonelt mikset, har de en mye fyldigere lyd på dårlige høyttalere, enn mine egne. Klarer selvsagt ikke å måle meg med slike sanger, men ett sted må man vel begynne :)

     

    Hvis noen har noen anbefalninger til bøker om miksing, så spytt ut! :D

  2. Hei!:)

    Jeg driver å produserer musikk som hobby, og har holdt på med det ganske lenge nå. Jeg er ingen ekspert når det kommer til miksing av lyden, og håper noen her kan hjelpe meg med dette/komme med tips!

     

    Det har seg sånn at jeg jobber med et par studiomonitor headphones. Er veldig fornøyd med disse, og det er denne lyden jeg tar utgangspunkt i når jeg produserer. Problemet mitt er at jeg ønsker å tilpasse lyden forskjellige typer høyttalere, men har ennå en del å lære her.

     

    Jeg jobber med en låt nå (kan gi dere, om dere vil se på den), og den høres bra ut på hodetelefonene. Når jeg spiller den av på de gamle pc-høyttalerne mine, får jeg en helt annen lyd (selvfølgelig), og det samme gjelder øreproppene til iPoden min. Når jeg spiller den av på laptopen (dårlige høyttalere såklart), så er det helt elendig å høre på. Bassen er omtrendt umulig å høre.

     

    Så det store spørsmålet:

     

    HVOR må jeg starte for å forbedre dette, altså hva er årsaken? Er jeg for streng med EQ på lydene? Eller har det med mastering å gjøre? Vet selvsagt at laptop høyttalerne ikke kan spille av dype frekvenser, som f. eks suben på PC-høyttalerne, men andre (proffesionelle) sanger, har en mer fyldig lyd, på samme høyttaler!!

     

    Håper virkelig noen her har peiling på hva jeg kan gjøre, da dette er veldig fustrerende. Beklager hvis det ble langt/rotete, hehe. Takk på forhånd! :)

  3. Har lagt merke til at det kan være merkelig lett å bryte isen med hvem som helst om man går med forskjellige sokker!

     

    Etter at jeg begynte å adoptere kast ødelagte sokker-strategien, så har jeg fått mange spennende kombinasjoner farger og nye venner!

     

    good fashion?

     

     

    Haha! Kanskje forskjellige sokker er den nye greia? Er faktisk noen som har startet butikk hvor de selger sokkepar som ikke hører sammen! Sjekk ut www.oddsocks.no

  4. Hei!

     

    Er det noen som vet om et eget forum for musikkproduksjon, som dere kan anbefale? Musikkproduksjon generelt, eller for brukere av Ableton Live. Helst norsk, om det finnes noen aktive forum for dette i Norge.

     

    Setter stor pris på svar! Takker på forhånd :)

  5. Tusen takk for flott tilbakemelding, Tole! Det er tydelig at du har mye peiling på en del ting, i forhold til meg, og det er bra! hehe

     

    Jeg er egentlig ganske fersk på mastering, og har ikke så mye kunnskaper/erfaring med det. Det vil si at jeg gjorde lite, eller ingenting med mastersporet før :p tviler ikke på at jeg kan ha overbehandlet litt her, har prøvd å være forsiktig her og gjøre små endringer, men har nok blitt litt revet med.

     

    Siktet ikke til noen spesiell referanse når jeg jobbet med denne. Ble litt inspirert av Trentemøller (miss you) i starten, men det sklei fort vekk.

     

    Har tidligere jobbet i FL Studio, men har nylig byttet til Ableton Live. Dette er den andre låten jeg har laget i Ableton, så er ikke helt kjent med det enda :) Sikkert mange ting jeg kunne gjort enklere, og nyttige funskjoner jeg ikke vet om, hehe. Har brukt et vanlig Auto Filter (fra Ableton) på trommene, og kan være enig i at de høres litt rare ut. Har ikke tenkt så mye på det egentlig :p

  6. Hvis du syntes det er vanskelig å få lydene til å passe sammen, anbefaler jeg deg å først lage en melodi eller bass, du skal ha igjennom beaten. Så klikker du på "song" under "pattern" ved siden av play, om jeg husker riktig. Så legger du den pattern med f.eks bass, ned på sangkomposisjonen og legger en ny (tom) pattern under, og jobber med den. På denne måten får du bassen i bakgrunnen mens du lager ny lyd, så hører du hva som passer og ikke passer :)

     

    Nå vet jeg ikke hvordan du jobber osv. men dette er ivertfall hva jeg pleier å gjøre :)

     

    Lykke til!

     

     

    Legger til en beat jeg lagde en gang i tiden :)

     

    http://www.youtube.com/watch?v=fYnNa_QISCk&feature=mfu_in_order&list=UL

  7. Har faktisk sett litt på Nissan Primera (og Almera), syntes de ser bra ut :D

     

    Skal se på de andre også ;) Er det noen andre steder enn finn.no det er verdt å lete på?

     

     

    Hvor mye penger er det lurt å legge inn i en bil en skal ha i 2 år? Er ikke veldig kresen på utseende, selv om det hadde vært et pluss om den så litt fresh ut :)

  8. Hei!

     

    Hva bør jeg se etter når jeg skal kjøpe bruktbil? Jeg skal bare ha bilen i ca. 2 år, og håper jeg kan finne en jeg kan bruke i de årene uten å måtte legge den inn på verksted hundre ganger ;P

     

    Kommer til å bruke den til og fra skole/jobb og et par turer ellers. Hva er et greit merke å se etter? Har hørt at jeg bør se etter en japansk bil, siden de skal være billige og greie!

     

    Jeg er vil jo ha en bil som ser kul ut! Men så lenge den går fra A til B uten problem, så er jeg fornøyd :D

     

    Prisklassen bør være noe mellom 20-30 lapper. kan gå litt høyere også, hvis jeg skulle tjene på det :)

     

     

    Jeg har ikke peiling på bil, og håper på seriøse svar fra noen som kan litt mer enn meg! ;)

     

    Takk på forhånd!

  9. Hei! : )

     

    Jeg har kjøpt en ny ekstern harddisk på 320 GB, slik at jeg har en egen til skolebruk.

     

    Før jeg tok den i bruk, skulle jeg prøve å formatere og installere Mac OSX på den, for å se om jeg kunne boote Snow Leopard på skole pcen min, bare for å se om det gikk.

     

    Det fungerte ikke, og nå finner jeg ikke harddisken på Pcen :S den kommer ikke fram på Mac´en min heller :thumbdown:

     

     

    Jeg har åpnet diskverktøy på Macen og funnet harddisken, men det går ikke ann å slette, partisjonere, eller formatere den. Får bare opp denne meldingen;

     

    "POSIX reports: Handlingen kunne ikke fullføres. Kan ikke tildele hukommelse."

     

     

     

    Noen som vet hva jeg kan gjøre? veldig fustrerende!

     

    Takker på forhånd : )

  10. Hei!

     

    Jeg har akkuratt formatert den stasjonære pcen min (Windows XP Profesional) og installert SP2. Pcen har ikke trådløst nettverkskort, men jeg har en speedtouch trådløst nettverksadapter. Når jeg koblet til Speedtouch adapteret, fikk jeg beskjed om at pcen ikke hadde fått installert maskinvaren og at jeg skulle bruke cden som fulgte med. Den cden finner jeg ikke! -.-

     

    jeg lastet ned drivere fra den bærbare og la de inn på pcen, og da stod det at maskinvaren var installert vellyket. Men likevel får jeg ikke koblet til det trådløse nettverket! Jeg får ikke engang søkt etter trådløse nettverk. Det lyser heller ikke fra adapteret. Jeg har prøvd å gjort prosessen flere ganger, men nå begynner jeg å gå veldig lei! hva kan være problemet?

     

    Når jeg går på "Start - Koble til", så står det ikke trådløst nett.. kun "Vis alle tilkoblinger"

     

    Takker for svar! :)

  11. Hei!

     

    Jeg har akkuratt formatert den stasjonære pcen min (Windows XP Profesional) og installert SP2. Pcen har ikke trådløst nettverkskort, men jeg har en speedtouch trådløst nettverksadapter. Når jeg koblet til Speedtouch adapteret, fikk jeg beskjed om at pcen ikke hadde fått installert maskinvaren og at jeg skulle bruke cden som fulgte med. Den cden finner jeg ikke! :thumbdown:

     

    jeg lastet ned drivere fra den bærbare og la de inn på pcen, og da stod det at maskinvaren var installert vellyket. Men likevel får jeg ikke koblet til det trådløse nettverket! Jeg får ikke engang søkt etter trådløse nettverk. Det lyser heller ikke fra adapteret. Jeg har prøvd å gjort prosessen flere ganger, men nå begynner jeg å gå veldig lei! hva kan være problemet?

     

    Når jeg går på "Start - Koble til", så står det ikke trådløst nett.. kun "Vis alle tilkoblinger"

     

    Takker for svar! :)

  12. Har du funnet en lov som sier at det ikke er en aldersgrense for å drikke alkohol, eller er det slik at det ikke blir nevnt noe om aldersgrense for å drikke alkohol i noen lover?

     

    En kildehenvisning hadde vært fint.

    Googla litt og fant en seriøs side som sier at det ikke er noe aldersgrense på å drikke alkohol.

     

    Orker ikke å slå opp i reglene, for det tar så lang tid :p

     

    http://www.klara-klok.no/wips/263446470/caseId/245826057/

     

    Der, han/hun som svarte, har sjekka reglene ivertifall ;)

     

    Har også funnet ut at hvem som helst kan røyke så lenge de "finner" røykpakningen. :p

  13. Det er flere lover som er slikt. Dette er ikke noe unikt for norge, men har noe med straffeforfølgelse og endel andre ting som gjør det lettere lovmessig. Har jo f.eks prostutisjon, der det er lovlig å selge, men ikke å kjøpe. Bilradere, lovlig å selge, men ikke å bruke. Det er det samme her, bare omvendt :p

    Ja, men er ikke mye mening i det. Akkuratt som de tingene du sa. Man må bryte loven for å få nytte av det. Weird :p

  14. Jeg skjønner meg virkelig ikke på Norges regler for Alkohol.

     

    For en god stund siden fikk jeg høre, av rykter, at det var 16 årsgrense på å drikke Alkohol i Norge. Men at det var 18 for å kjøpe det. Jeg syntes dette var litt rart, så jeg gjorde litt research for å finne litt mer informasjon om dette. Resultatet var noe jeg syntes er enda mer rart. Nemlig at det er INGEN aldersgrense på å drikke Alkohol i Norge, men 18 for å kjøpe og 16 (tror jeg) for å "bære" Alkohol.

     

    Jeg skjønner ingenting. La oss si at en 15 åring drikker da, som visstnok skal være lovlig. Så har han jo brutt loven, siden man må være 16 for å ha det :hmm: . Og hvordan kunne han ha drukket uten å bryte loven? Selv om han faktisk kan drikke lovelig, så kan han ikke bære alkohol lovlig, ikke "få" alkohol lovlig (sjenking til mindreårige), ikke "finne" alkohol (stjeling?) og ikke kjøpe alkohol (salg av alkohol til mindreårige er jo strengt forbudt i Norge).

     

    I mange land har de 16 årsgrense for å drikke øl, rusbrus osv.. og 18 på det sterke, som sprit og brennevin.. Og i Norge er vi visstnok "snillere" (!?) enn dette. Noe jeg ikke er helt enig i.

     

    Fint om noen kunne forklare litt mer, for jeg skjønner ingenting av disse Norske reglene! :p

  15. Jeg har noen spørsmål som jeg håper dere kan svare på! :

     

    For det første så er det en liten sirkel (veldig liten) over skjermen, litt til venstre fra midten. Krever litt konsentrasjon og lys for å se den, men jeg lurer så på hva dette er ? :p irriterer meg over den av en eller annen grunn :p

     

    Også lurte jeg på en ting til.... Dere har vel både sett og hørt at skjermen til ipod touch er sikker mot riper osv.. ser jo alle testene på youtube osv.... Men er det bare på grunn av den beskyttelsesplasten som følger med som gjør at den er beskyttet mot riper? eller er faktisk selve skjermen ripesikker. Har akkuratt tatt av plasten siden den ble så slitt (og full av riper ? :O )

     

    håper noen kommer med svar ;D

  16. Youtube driver å sletter alle filmene hans da :hrm::)

     

    Så blir mindre av hans irriterende stemme.

     

    Men dere. Han driver å linker til sånn free iPod sider, og sier at han får iPod'ene sine og sånt derfra. Så sjekker jeg siden ut, og den så ganske troverdig ut. Siden de tjener faktisk penger på all reklame og slikt. Så fant jeg en CNN repotasje som sa at den siden (eller var det en annen?) er faktisk ikke tull. Folk får faktisk tingene sine.

     

    Noen som har prøvd dette? ser litt fristende ut...

    Det eneste problemer er at de bare shipper til USA og Canada.

     

    Vet, håper de begynner å shippe til Norge snart ! Vet om mange i USA som har gjort det, og fått det de vil ha, gratis :)

  17. Hvordan tilordner jeg andre knapper på tastaturet, slik at ballen gjør ting da? For eksempel å få ballen til å eksplodere ved å trykke på Shift-knappen?

     

    Da må du dobbelt-klikke på ballen å lage en ny frame med et movieklip som inneholder animasjonen av at ballen eksploderer og endre litt i scriptet. Jeg antar at du må legge inn en ny "onClipEvent (Key.isDown(Key.SHIFT) {" og sette inn en "nextFrame ();" under. Er ikke helt sikker da, men jeg kommer ikke på noen andre løsninger.

×
×
  • Opprett ny...