Gå til innhold

KjellM

Medlemmer
  • Innlegg

    230
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KjellM

  1. Har nettopp kjøpt meg et Canon 450D speilreflekskamera.

    Vurderer nå å gå til innkjøp av eit objektiv. Såg litt på dette objektivet;

    Sigma 70-300mm F4-5.6 DG MACRO til Canon EOS DSLR kameraer.

     

    Blei litt i stuss når det stod "DSLR kameraer". Vil dette passe på mitt kamera? Og er det eit greit objektiv for ein nybegynner innen speilreflekskamera?

  2. Eg lurer på om ein kan legge inn små notater etc på eit bilde med Adobe Photoshop eller Elements. Denne notaten må kunne vises når ein legge musepekeren over det området.

     

    Hadde tenkt å ta bilder av hagen. Legge inn notater og slikt på de plantene som finnes der ute. Så når eg da førte musepekeren over så skal det da komme opp informasjon om planten.

     

    Er dette mulig? Og hvordan går eg i såfall frem for å få det til?

  3. Hei, og takk for svar.

     

    Begge kjører Vista, og begge står på "Privat nettverk". Den stasjonære stod på offentlig nettverk,men blei forandret på. Går ut fra at en ikkje trenger dele filene på nytt etter at eg valgte Privat nettverk,kan uansett prøve på nytt.

     

    Syns det er merkverdigt at ein finner begge maskinene,mens den eine ikkje går an å gå inn på,mens den andre fungerer fint med nøyaktig samme oppsett på Nettverksdeling og på Brannmurinnstillingene.

  4. Har ein stasjonær PC med kablet tilknytning til DLINK-ruter og ein bærbar PC med trådløs tilknytning.

    Eg skal nå dele mapper mellom desse to maskinene. Begge finner hverandre i nettverket. Men det er berre den bærbare som eg kommer inn på. På den stasjonære så deler eg mapper, men når eg går inn på "Nettverk" og finner den stasjonære,så skal eg trykke meg inn på mappene fra samme maskin,så skjer det ingenting,og etter en stund kommer det opp at det kan vere problem med nettverket,eller at eg må kontrollere banen. Mens eg kommer lett inn på den bærbare fra den stasjonære.

     

    Begge maskinene har samme innstillinger i nettverks og delinssenteret og de har de samme innstillingene når det gjelder Brannmur. Har også prøvd uten, uten at det hjalp.

     

    Syns det var litt rart at eg ikkje kom inn på de delte mappene når eg er på samme maskin...

     

    Er det noen logisk forklaring på dette? Og mulig også en løsning?

  5. Eg kjøpte ein bærbar PC, nærmere bestemt; FSC Amilo Li1705 15.4"WXGA,Cel M520,1+1 GB,120GB,DVD±RW,WLAN,VHB.

     

    Denne var kjøpt for å ha tilgang til trådløst internett. Men signalkvaliteten er fryktelig dårlig. Har ein trådløs router , D-Link 802.11/2,4Ghz i huset. Eg kan sitte i det samme rommet som routeren og ha 2 i signal. Går eg i eit annet rom, så detter som oftest internettet ut,eller det går i modem-fart. Eg har satt to bærbare maskiner ved siden av kvarandre, i eit annet rom. Den som eg lånte hadde full signalkvalitet,min hadde 1 i signal.

     

    Er dette nettverkskortet som er installert i denne maskinen så fryktelig dårlig? Eller er det noken instillinger eg kan fikse på som får opp både kvalitet og fart? Ruteren sender fra Kanal 6. Men i og med at den andre maskinen hadde fullt signal,og ein hastighet på 9,4 Mbit (testet på speedometer på IT-Avisen) mens min hadde 818 Kbit!! Har 10 Mbit`s breidbåndslinja.

     

    Finner det merkverdigt at signalkvaliteten er så fryktelig dårlig enten ein er i samme rom som ruteren eller ikkje. Har tatt den bærbare med meg i eit annet hus og ein annen router med det samme resultat.

  6. Idag morges kom DHL med xboxen min, ferdig reparert. Etter 2 mnd lang ventetid,kunne eg endelig pakke ut xboxen. Og til min store overraskelse så fekk eg igjen min EGEN xbox. Før så har eg fått igjen en annen`s xbox.

     

    Så blir det spennende å sjå hvor lenge denne varer. Er sånn at eg nesten frykter å skru den på,i tilfelle de tre lysene skal komme.. :hmm:

  7. Fikk et DHL sporingsnummer Mandag, nå er det fredag, og fortsatt bare "Ingen resultat funnet"

     

     

    Har noen andre fått et sporingsnummer, men likevel ventet en stund før den ble sendt tilbake?

    9157855[/snapback]

     

     

    Jepp. Det tok eit par dager for min del også. Men trur ikkje da tok "meir" enn 3 dager. Så hvis det ikkje skjer noke meget snart,så anbefaler eg det å ringe til DHL.

     

    Det tar ei natt å sende den fra Tyskland til Norge. Den blei sendt med "leveringsbud" kl 11.54 i går. Likevel så klarte de ikkje å få den hit eg bur. Så ironisk nok så tar det lenger tid å frakte den 2 timer enn det gjer å sende den fra Tyskland til Norge. Så nå må eg vente til mandag,og håpe de dukker opp da...,begynner faktisk å tvile på det også.

  8. Xboxen min ble sendt i går fra Tyskland. Etter nesten 2 mnd så ser den ut til å endelig komme tilbake.

    Eit lite spørsmål; når eg søker etter pakken så står det at den er i tollen i Oslo, så står det: Klareringsforsinkelse.

    I all verden betyr det?

  9. Fler som ikke får DHL tracking nr som er sendt fra MS til og funke på dhl.no?? Ser jo ut som ingen pakke er sendt..

    9106883[/snapback]

     

    Eg ringte de no,og den eposten du får, er ikkje "håndskrevet" til deg. Derfor er den nok ikkje sendt. Eg fekk min forrige fredag,men den er fortsatt ikkje sendt. De trudde den blei sendt i løpet av denne helgen. Så det er nok en veke forsinkelse på utsendingen også!

     

    Ta å ring de,og høyr. Er det einaste som "hjelper".

  10. For min egen del, så ringer alltid DHL ein halvtime før de er på døra. Så ringer de underveis og vil ha veibeskrivelse etc. Så tar du å putter xboxen,og KUN boxen oppi eska,slik at DHL tar den med seg igjen i samme slengen. Men husk å få kvittering på at du har mottatt esken,men også på at du har sendt den igjen! Da kan du følge leveringen på dhl.no Samtidig som du har dokumentasjon på at du faktisk har sendt den.

     

    Eg har ikkje fått noken papirer på at min har vert til "reperasjon". Ein får som sagt ikkje sin egen i retur.

     

    Nei,det er triste greier dette. Min første varte i 8 mnd,den andre varte i 5 mnd. Så nå venter eg på å få tilbake min tredje xbox. Så får me sjå kor lenge den varer.

     

    Er det norsk kundeservice altså? Eg har berre kommet til ein svenske som snakker gebrokken,og ein engelskmann som er halvt fransk. Er jo heilt umuligt å stave navn og adresse til desse folkene.

  11. Fekk e-post fredag den 13 juli om at xboxen var sendt. Sporingsnr som var oppgitt "virket" ikkje,så eg tok kontakt med de på mandag. Fekk i svar om at den stod og ventet på at DHL skulle hente den,og at det kunne ta "few days".

     

    Idag har det gått 6 dager,og fortsatt er ikkje xboxen sendt. Sitter med følelsen av at xboxen ikkje er klar. Det er jo ein fin måte å kjøpe seg litt tid på. Nemlig å skylde på at DHL ikkje har hentet den. Ser ikkje for meg at DHL henter pakker der kun ein gang i veka.

     

    Nei,tilliten til Mircosoft er på bunnivå for min del. Makan til rot skal en leite lenge etter.

  12. Nå har jeg fått mail om at Xbox 360'n Har blitt sendt tilbake til meg.. Tok 10 dager før den kom til Tyskland og 12 dager på reperasjon. Får se hvor lang tid det kommer til å ta tilbake til Oslo Da.. :p

     

    Men jeg prøver å spore pakka på DHL.no Men det funker ikke.. Er det fordi de netopp har sendt den?

    9001462[/snapback]

     

     

    Sliter med det samme problemet jeg også. Har du fått xboxen din? Tok det lang tid?

  13. Min ble som tidligere nevnt sendt herfra 1 juni. Ringte kundesupport no,og fekk i beskjed om at de beklaget det som hadde skjedd,og at de sku sende ein beskjed til reperasjonssenteret..,that`s it... Jo,og så skulle eg få ein måned gratis Live. Og når eg fekk igjen xboxen,så skulle eg ringe kundesupport igjen,og motta ein kompensasjon. Kva det var,fekk eg vite når eg ringte.

     

    Så de 25 arbeidsdagene er nok nærmere 30-35...,desverre..!

    9050125[/snapback]

     

    Fekk ein e-post i dag om at xboxen endelig er sendt. Det var på tide. Så nå ser det endelig ut som eg kan pakke Dirt ut av plasten... :D

    Men måten ting blir gjort på av Microsoft er ikkje bra. Xboxen kommer frem 5.juni. Eg høyrer med de den 10 juni,om de har mottatt xboxen,i og med at eg ikkje har fått bekreftelsesmail. De påstår at eg ikkje har sendt den. Den 15.juni får eg mail om at de har mottatt den. Samtidig får eg mail om at det vil ta opp til 15 arbeidsdager FRA 5 juni fra Xbox Kundeservice.

    Når eg så ringer etter 20 arbeidsdager,får eg beskjed om at de har øket det til 25 arbeidsdager. :nei: Så ringer eg igjen etter 27 arbeidsdager,og da får eg som nevnt svar om at alt de kan gjere er å sende ein beskjed til reperasjonssenteret. De har MASSE å rette opp i.

  14. Min ble som tidligere nevnt sendt herfra 1 juni. Ringte kundesupport no,og fekk i beskjed om at de beklaget det som hadde skjedd,og at de sku sende ein beskjed til reperasjonssenteret..,that`s it... Jo,og så skulle eg få ein måned gratis Live. Og når eg fekk igjen xboxen,så skulle eg ringe kundesupport igjen,og motta ein kompensasjon. Kva det var,fekk eg vite når eg ringte.

     

    Så de 25 arbeidsdagene er nok nærmere 30-35...,desverre..!

  15. DHL var å hentet min xbox den 1. juni. Den kom til Tyskalnd 5 juni. Men først den 15 juni fekk eg mail om at de hadde mottatt den. Så i 10 dager har den altså ligget å "støvet ned" i lokalene. Har siden ikkje høyrt noken verdens ting.

     

    Det er riktignok ikkje den verste årstida å miste xboxen på,men det er er fryktelig frustrerende!

  16. EDIT:

     

    ...og der var det "bye-bye" til boksen. Håper det ikke tar altfor lang tid.

     

    Forresten, til dere andre som har sendt inn sin maskin. Sendte dere inn kun maskinen eller la dere ved også kontroll og strømadapter? Er ganske sikker på at de på support sa at jeg ikke skulle legge ved ekstra utstyr, men på et instruksjonsark som kom med esken er det illusrtert at kontroll og strømforsyningen skal sendes med.

    6343690[/snapback]

     

     

    Det er KUN maskinen som skal sendes inn. Du får kun maskinen i retur,om du skulle ha sendt ved noke annet.

     

    Ellers så har det gått snart 1 mnd siden min ble sendt,og eg har ikkje sett snurten av den. Begynner å bli mektig lei ventinga nå..,Dirt ligger her og venter... :realmad:

  17. Nå har min xbox nr to røket. Denne varte i underkant av 5 måneder. De bør snart få ordnet opp i disse problemene.

    Nei,dette blir min siste innlevering,neste gang xbox`en ryker,så går eg over til PS3. For det er ikkje snakk om VISS den ryker,men NÅR.... :realmad:

  18. Eg lurte på om det finnes eit bildeprogram der ein kunne legge inn små notater etc på eit bilde. Denne notaten må kunne vises når ein legge musepekeren over det området.

     

    På samme måte som desse "comments" lappene i Excel.

     

    Hadde tenkt å ta bilder av hagen. Legge inn notater og slikt på de plantene som finnes der ute. Så når eg da førte musepekeren over så skal det da komme opp informasjon om planten.

     

    Finnes det eit slikt program,som kan utføre ein slik handling? Adobe photoshop?

  19. Har nå kjøpt ny brenner,men det samme skjer med den. Bios finner den,det samme gjer Win XP. Men den klarer ikkje å lese innholdet på platene. Har prøvd alt fra musikk cd`er,til DVD`er. Har prøvd å skifte kabel,slave\master etc.. ,men den klarer fortsatt ikkje å lese av platen.

     

    Noken som har noken ideer om kva det kan vere? Alle forslag mottas med stor takknemlighet,da min tolmodighet er på bristepunktet. :ph34r:

  20. Nå er det faen meg nok. DVD-spilleren leser ikke spillene mine lenger selv på spill som er nyinnkjøpte, og hvis spillet først starter så enten fryser spillet etter noen minutter eller det kommer feilmelding om at discen er uleselig. Prøvde nettopp å starte opp et helt flunkende nytt Perfect Dark Zero, og etter tredje forsøket (inkludert en restart av maskinen) klarte jeg endelig å starte opp spillet men da mellomsekvensen etter første mission kom opp sa det stopp og jeg måtte bare slå av maskinen. Dette er den andre boxen jeg har etter å ha levert inn den første, og selv om den første bråkte litt mer, så hadde jeg aldri problemer med noen av spillene mine på den, riktignok før den endelig tok kvelden i fjor høst. I Saints Row merket jeg f.eks aldri at spillet stoppet opp for å loade textures hvis man kjørte litt for fort med bilen. Har hørt at det er forskjellige leverandører av DVD-spilleren som er årsaken, men er det noen som vet om det er de samme spillerne som blir brukt i dag, som den jeg har (produsert 31.5.06)? Og er det andre som har hatt samme problemet?

     

    Får vel ta en ny tlf til support på mandag, så jeg kan kose meg med live arcade spillene i helgen :tease:

    7646476[/snapback]

     

     

    Har også eit Perfect Dark Zero som er flunkende nytt. Det låser seg i hytt og pine. Gjerne allerede etter 1 minutt,eller etter 30 minutter. De andre spela fungerer heilt fint. Litt merkeligt. Er det andre som har hatt problem med akkurat det spillet der?

  21. Har ein HP DVD writer 300n som ikkje klarer å lese en eneste plate. Står berre at platen er tom. Når eg setter den i en annen maskin,så fungerer den helt fint. Begge maskinene bruker XP. Denne maskinen ble kjøpt ny,og dvd-brenneren har aldri fungert i denne maskinen. Men hva kan det være, i og med at det ikkje er brenneren det er noe galt med?

     

    Har en vanlig dvd-spiller også i maskinen,og den fungerer helt fint.

×
×
  • Opprett ny...