Gå til innhold

jahas

Medlemmer
  • Innlegg

    2 290
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jahas

  1.  

    Jeg anbefaler Blade Nano QX RTF Quadcopter!! Jeg har den selv! Veldig bra! Den er fo nybegynnere! :)

    Blade Nano QX RTF Quadcopter

     

     

    Hvor kjøpte du det hen? Finner det ikke i norske nettbutikker..

     

    Fungerer det utendørs også? Og tar det opp film som det faktisk går an å se på?

  2. blir spennende det her. Er faktisk en mulighet for å ta hjem ukespremien i morgen :)

     

    edit: Da ble det kaffemaskin :D

     

    Seriøst?

     

    Okay, alder stemmer med brukerprofil og ifølge skattelistene stemmer bosted, da godtar jeg den :p

     

    Grattis :D Satsa du egne penger på samme aksjer?

  3. Har nå lest fra starten av denne tråden og frem til side 170. I tillegg har jeg skumma gjennom de 25sidene det ble i tørrbulk tråden. Må si all GOGL hypinga i 2007/2008 var spennende lesning, mtp at jeg hadde fasitgrafen foran meg. Gjør dine egne valg får vel være lærdommen.

     

    Har bestilt meg The Intellegent Investor, Aksjekjøp og Daytrading og Aksjer og Aksjehandel. Planen var å lese resten av denne tråden, de bøkene og så til slutt sette meg litt inn i interessante markeder før jeg investerte noe om 6-12mnd. MEN nå kjenner jeg at det klør fryktelig i fingra.

     

    Anbefaler dere Netfonds eller Nordnet?

     

    Mye koster en post i Statoil? 10k? Oljeprisen kan jeg ikke tenke meg faller noe særlig mer. Og om jeg ikke er helt på viddene er vel stigende oljepris i sterk korrelasjon med økende verdi på statoilaksjene. Norsk Hydro er vel kanskje også en mulighet. Tror jeg bare peiser på. Skulle jeg tape halvparten(eller hele sjiten) er det uansett bare litt dyrekjøpt lærdom.

     

    Edit: Ser dere har diskutert Statoil et par sider tilbake.. Kjenner den frister. Mest for morroskyld. Litt morsommere å tilegne seg kunnskaper når man allerede har litt penger i spill. (Er med i aksjeNM også, men jeg har egentlig ikke noe kunnskap om de diverse selskapene så blir mer som bingo).

  4.  

    Tror man må ha en del ekstra-fag for å kunne komme inn på master på NTNU, samt at jeg trives godt, og det ville da vært en del enklere å bare tatt masteren her.

     

     

    Usikker på hva du mener med "ekstrafag".

     

    Man må ha minst 30 studiepoeng med matematikk og statistikk, samt minimum C (>=2.5) i vektet snitt.

     

    På de fleste (alle?) høyskoler tilbyr de et ekstra mattefag som valgfag for å nå denne poengsummen. Jeg vet at det kreves for å ta master på HIN, men det er også nærliggende å tro at det gjelder alle toårige masterutdanninger.

     

    (går selv på toårig master på NTNU etter å studert tre år på HiST)

     

     

    Hei!

     

    Ja, er nok jeg som har tatt sorgene litt på forskudd her. Tror faktisk jeg skal kunne gå rett inn på en av NTNU sine mastere, gitt at jeg oppnår karakterkravet. Det åpner litt flere muligheter, glad jeg fremdeles har rundt ett år å bestemme meg på. :)

     

    Med unntak av NTNU så har vi eigentleg ikkje noken tradisjon for å rangere dei forskjellige høgskulane og universitet opp mot kvarandre her i Norge.

     

     

    Ok, høres bra ut :)

  5. Hei!

     

    Tenker litt på hva jeg skal gjøre videre. Hvordan stiller man med en sivilingeniør grad fra en mindre høyskole? Skolen skal forsåvidt være relativt god på forskning, samt kvalitet på masterlærerne, men det er likefullt en høyskole (Høyskolen i buskerud, høyskolen i gjøvik etc. for å ta noen eksempler).

     

    Tror man må ha en del ekstra-fag for å kunne komme inn på master på NTNU, samt at jeg trives godt, og det ville da vært en del enklere å bare tatt masteren her.

     

    Tenkte også litt på å ta en generell teknologimaster, istedenfor en spesifisert retningsmaster, noen innspill på det? (Graden er petroleumsrelatert, og der er det en del usikkerheter om dagen)

  6. Hei!

     

    Den klassiske kortermede og rutete skjorten er jeg enig i at blir litt i overkant harry. Men hva med en plain skjorte med korte ermer? Synes de jeg viser bilder av er ganske kule, hva synes dere?

     

    2yuzvxg.jpg

    mvk8xg.jpg

    jr7mdc.png

    evt. denne typen

    15wfp11.jpg

    vzh8is.jpg

     

    Føler vel at de øverste er best. De under blir litt vel "pene", og da er det nok best med en skjorte med armer.

  7.  

    Ja, sett inn pengene på BSU. Du får opptil 5000kr i skattefradrag. Tjener du 60-70k pluss sparekontorenter tror jeg du akkurat går over 5000kr i skatt.

     

    Ok, nice, var det jeg kom frem til også.

     

    Etter det eg forstår så er det snakk om BSU Pluss her, som ikkje gjev rentefrådrag. Kva rente får du på eventuelt på BSU Pluss i forhold til sparekontoen pengane står på i dag?

     

    Ja, var forsåvidt todelt. Første spørsmål var om man ved en inntekt på 60-80k betaler over 5k i skatt. Andre spm var om jeg burde sette inn på BSU pluss også. Sparekontoen har ikke beste renta. Jeg er litt over 100k, så da har jeg 2,45% rente. Om jeg setter inn på BSU pluss vil summen bikke under 100K, og renta faller da under 2%. Kanskje like greit å vente med å sette inn på BSU pluss til jeg har spart nok penger slik at sparekontoen holder seg over 100k etter at jeg har overført.

  8. Hei.

    Jeg har fylt opp bsu de tre seneste årene. Har i tillegg en god sum ~100k på sparekontoen som jeg ikke kommer til å bruke med det første. Burde jeg bare slenge inn 25k på en bsu pluss konto? Eller er det dumt å binde opp pengene slik.

     

    Også, hvor mye må man tjene for å få fult utnytta skattefordelen? I 2014 vil jeg få ~20k i feriepenger+renter+en del feriejobbing, kanskje 60-70k totalt.

  9.  

     

     

    Dette blir ikke helt riktig hvis det er snakk om tradisjonell kabel-TV. Da vil det være en håndfull mer eller mindre interessante kanaler tilgjengelig bare ved å plugge i TV. Ulempen er at dette er analogt overførte kanaler i en kvalitet som ikke egner seg på større flatskjermer. Hvis man ønsker fler kanaler og/eller bedre kvalitet (digital-TV og HD) så krever det ekstra abbonement og vanligvis dekoder.

     

    TS: Hvorfor ikke spørre hybelverten om hva slags kabel-TV det er der?

     

    Ok, takk for svar. Jo, skal spørre! Hadde egentlig ikke tenkt å skaffe TV, men fikk litt lyst i går kveld, så da var det enklere å spørre her enn studentskipnaden :p

  10. Nei du må nok tegne abonnement hos noen, koster som regel 300 ish i måneden. Må kanskje ha en dekoder også, iallefall for digital tv. Ville heller sett om det gikk ann å få noe kjapt internett, da trenger du ikke tv.

     

    Ah ok, nei det synes jeg blir for dyrt :p Kan evt. kjøpe en tv som jeg kobler Pcén opp mot når jeg vil streame, se filmer etc.

  11. Hei!

     

    Har nettopp flyttet inn på hybel og her er det Kabel-tv(vistnok). Ser det er uttak i veggen for en slik rund greie.

     

    Vil det bare være å kjøpe tv, plugge inn og se på?

     

    Også et spm til. Der jeg bodde før kjøpte jeg Tv på fadern, og sendte den til meg selv, jaggu kom det ikke lisenskrav etterpå. Mulig dette hadde noen sammenheng med at jeg bestilte ekstra kanaler, husker ikke helt.

    Om jeg kjøper en Tv på mams eller paps, men setter leveringsadresse til meg selv, tror dere f.eks. elkjøp varsler Nrk?

  12.  

    Nei, det er en veldig god grunn, eller det er faktisk mange gode grunner til at mugg i leiligheter er en enorm Fy-fy. Du blir syk av det, ofte i form av at du kronisk er forkjølet, men det kan bli verre også ;)

     

    http://www.bakteriefritt.no/no/product/privat/Temaer/no/product/privat/Temaer/Muggsopp

    http://www.sykavhuset.no/muggsopp.htm

     

    Skjønner. Må bare ta kontakt med dem da. Men tror du det bare er problemer med vinduene, eller kan det være skjult mugg andre steder også?

  13. Hei!

     

    Litt usikker på om jeg treffer riktig kategori her, men jeg prøver. Flyttet for en uke siden inn i ny studentbolig, og alt virker meget bra. Hybelen er litt slitt, men med tanke på prisen og beliggenheten er den helt optimal. Men det er en ting som bekymrer meg litt; lukten. Det lukter veldig innestengt her.. Frykter at det kan være mugg/fuktighet, som igjen vel er helseskadelig å bo med. Hva burde jeg gjøre her? Ta kontakt med studentskipnaden?

     

    Legger ved noen bilder av vinduskarmen. Jeg kan ikke se at det er noen andre synlige skader innvendig på vegger/gulv/tak/.

     

     

    post-126688-0-62506800-1377165602_thumb.jpg

    post-126688-0-82730400-1377165609_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...