Gå til innhold

odderling

Medlemmer
  • Innlegg

    193
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av odderling

  1. Kjenner meg veldig igjen i det du sier, men jeg har heldig vis et par gode venner som også er innadvendt og har samme interesser som meg. Jeg mener også small talk er vanskelig, kjedelig og uinteressant så jeg blir ofte oppfattet som beskjeden og arrogant, om det derimot er snakk om et tema jeg kan noe om og liker kan jeg snakke i timevis :)

    post-126465-0-18348000-1378221400_thumb.jpg

  2. fikk nettopp mitt Sparkfun inventors kit og har lekt meg litt med det, men ting stoppet opp da jeg prøvde meg på circuit 13. Det er kretsen med et relé som skal veksle mellom to LEDs, problemet er at når releet skal slå over til NO blir LEDen som er koblet til NC bare dempet litt hører det klikker, dog veldig lavt. :hrm: Jeg økte delay til 5 sec og brukte et multimeter til å måle motstanden over NO og COM da releet slo over, men det er ingen kontakt mellom de.

    Jeg har gått over koblingene og vet de er riktig, koden blir suksessfullt lastet over på R3en. Kan det rett og slett være så enkelt som at releet ikke får nok strøm til å slå over skikkelig?

  3. Du får da virkelig passe på å ha nok vann i flaska og at du ikke er nødt å pisse midt i settet ditt asså.

     

    Ei ting er å stikke for å hente vekter dersom det er tomt (nå pleier jeg å passe på at jeg har alt jeg trenger av vekter før jeg starter...), men du får da faen meg enten tømme blæra på forhånd eller holde deg den lille tiden det tar å bli ferdig -.-

     

    Når du er på trening i to timer og drikker 2-2,5 liter er det uunngåelig at det kommer til et trykk der du ikke kan gjennomføre neste sett og må på do.

     

    Så du sier du tar med deg flere sett med hantler og sitter og okkuperer de til du er ferdig? Mye bedre det...

    • Liker 2
  4. Jeg er veldig glad jeg ikke har møtt på alle dere som mener det er barnehagekultur å sette ifra seg flaska for så å hente vekter eller å gå på do, det burde være ganske tydelig at benken/racket er opptatt. Jeg er ekstremt glad for at dere ikke trener på samme plass som meg for det hadde blitt et problem for meg. Hender seg også jeg drikker tom flaska mellom settene i et rack og da prøver jeg å gjøre noe for å signalisere at jeg faktisk skal bruke utstyret lengre, hadde noen sneket seg inn og tatt av vektene og nektet meg å fortsatt hadde jeg kokt over, uavhengig av personen.

     

    Jeg mener også TS har rett, men handlet situasjonen feil eller ikke forteller alt som det skjedde.

    • Liker 2
  5. Ser tråden er gammel og du har sikkert ordnet dette nå, men for fremtidig referanse kommer det et svar.

     

    Ut ifra det du skriver høres det ut som fallen (reilen som er skjært på skrå og holder døren lukket når den er ulåst) sitter fast inni låskassa, på nyere trioving låskasser er dette et vanlig problem som kommer av en fjær som knekker, om dette er tilfellet må låskassen byttes (ingen låssmeder som bryr seg med å reparere dette). Om jeg skulle gjette ville jeg sagt det er en Trioving 410 som står i døra di.

    • Liker 1
  6. Hei hei!

     

    Jeg har fått en oppgave i å koble opp en overvåkningssentral som står inne i en container til internett for mobil overvåkning. Problemet er at boksen som skal kobles til internett har bare kobling for nettverkskabel og ikke trådløst nett, og opptrekking av kabel er utelukket. Så jeg søkte litt på forumet og leste om DD-WRT.

     

    Sånn jeg har tenkt det vil jeg bruke en TP-link TL-WR1043DN router sammen med en utendørs antenne og selvsagt en antennekabel, på 3m. Hovedrouteren er en Thomson TG585v7.

     

    Router: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=617195

    Antenne: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=626204

    Antennekabel: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=623034

     

    Avstanden fra hovedrouteren til containeren er ca 50-60 meter, vil dette oppsettet ha tilstrekkelig signalstyrke om det teoretisk sett ikke er noe signaltap fra vegger?

     

    Jeg har personlig ingen erfaring med aksesspunkt og lignende så jeg er litt usikker i min sak, om dere har bedre forslag for router, antenne og antennekabel skrik ut...

     

    Hjelp blir mottatt med åpne armer!

  7. God dag godtfolk!

     

    Nå har det seg seg slik at jeg begynte å studere forkurs fra høsten i år, men det ble alt for kjedelig for meg. Så fikk jeg plutselig tilbud om en lærlingeplass, jeg er 20 år gammel, har fullført VG2 og har fagbrev så jeg er litt usikker på om jeg kan få noe fra lånekassen. Jeg har fint lite erfaring med lånekassen siden jeg aldri har fått stipend eller noen slags støtte fra de tidligere. Har sett litt på sidene til de, men jeg blir ikke klok på det som står der. Så det jeg lurer på er om noen har kunnskap om jeg har rett til borteboerstipend eller ikke.

     

    Svar mottas med takknemlighet :)

  8. Jeg har selv opplevd søvnparalyse to ganger, begge gangene så jeg noen som stod i rommet og observerte meg. Viste seg å være en høytaler ene gangen og en stol med en jakke hengende over seg den andre.

     

    Litt vanskelig å si noe ut i fra posten din da du egentlig ikke beskriver hva som skjedde i ditt tilfelle. Og jeg vet ikke hvor mye du har lest om søvnparalyse, men tingnen er at du vokner bevist, samtidig som du fremdeles er i REM søvnen, som paralyserer kroppen for å få best nytte av søvnen.

    Den engelske wiki artikkelen er rimelig utfyllende og tilbyr interessant lesestoff http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis

  9. @ Jacdan, steike! Ble mektig imponert da jeg kikket på timelapse klippene dine men ble enda mere imponert da jeg sjekket facebook kontoen din! Fasinerende bilder av vulkanutbruddet fra eyjafjallajokull og jeg la merke til at du faktisk er fotografen som tok ett av bakgrunnsbildene mine :thumbup:

     

    Fikk faktisk til chdk med script og greier, viste seg det var en feil med selve firmwaren som gjorde at det ikke var mulig å kjøre scripts, men det er fikset nå så er i full gang med å ta timelapser :)

     

    Men til dere som legger ut filmer på youtube, hvordan gjør dere det?

    Youtube har en grense på 2 GB for vanlige brukere og timelapsen jeg tok som varte i 48 sec @ 25 fps ble 8,5 GB i 1080p og 3,85 GB i 720p.

    Reduserer dere kvaliteten på bildene, reduserer oppløsningen eller bare passer dere på å lage filmer på under 2 GB?

  10. @odderling:

     

    Har ikke prøvd selv, men ser ut som du må laste ned et time lapse script, ja.

    Sjekk denne: http://chdk.setepontos.com/index.php?topic=1145.0

     

    Det skal ikke være lett...

    Når jeg går inn i menyen for å velge script eller filebrowser for eksempel så tar kameraet ett bilde i stedet for det jeg prøver å gjøre :ermm:

    Begynner å tro ekstern intervalometer er enklere.

  11. @SkinnyT takker for tips men det virker ikke helt som det skal.

    Jeg ser på siden der at minnekortet må være mindre enn 4 GB og om det er større må du lage to partisjoner, en liten med FAT16 for CHDK og en stor med FAT32.

    Og minnekortet mitt er på 8 GB...

    Tenkte jeg skulle prøve det for å finne ut om det var grunnen til at menyen flimret og delvis forsvant til tider men når jeg går inn for å formatere er det NTFS, FAT32 og exFAT som er alternativene.

    Også, jeg fant ikke mulighet for timelapse i menyen, er det et script du må laste ned ved siden av?

×
×
  • Opprett ny...