Gå til innhold

bBax1

Medlemmer
  • Innlegg

    303
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bBax1

  1. Alle kommuner får deler av sin inntekt fra staten, resten kommer gjennom skatter og avgifter fra kommunen selv. Bruker kommunen mer penger må de selv ordne mer penger i kassa, om det er å innføre eiendomskatt eller heve den eksisterende. Poenget fra mitt forrige innlegg er at en kommune skal ikke få mindre tilskudd fra staten enn andre kommuner fordi den ikke ønsker å føre samme politikk som regjeringen.

     

    Så, en kommune skal altså ikke forventes å forsøke egne muligheter for å skaffe inntekter dersom disse egne mulighetene er den politikken regjeringen ønsker å føre.

    Du misforstår. En kommune som sliter økonomisk må sørge for å få hodet over vannet uavhengig av politisk ideologi hos kommunestyret og regjeringen. Det jeg snakker om er at en kommune ikke skal bli "tvunget" over til å føre en annerledes politikk, grunnet økonomiske goder som staten gir til de kommunene som etterkommer deres ønsker. Uavhengig av den økonomiske situasjonen i kommunene. Da behandler du kommunene forskjellig.

     

    Selv om kommunene ikke har grunnlovfestet selvstyre er det en sedvane. Kommunen bestemmer over sine politiske områder. Ellers utfyller statsviter det andre jeg har sagt veldig bra.

  2. En kommune som har god økonomi trenger ikke utnytte sitt fulle inntektspotensiale. Kommunen har derfor ikke noen økonomiske grunner til å innføre en rushtidsavgift og vil dermed miste skjønnsmidlene som følger med. En kommune skal etter min mening ikke ta inn alle pengene som den kan fra sine innbyggere, men kun det den trenger for å drifte kommunen.

     

    Skal en kommune som har god økonomi ha mindre rett på penger fra staten enn en kommune som er tvunget til å innføre rushtidsavgift grunnet dårlig økonomi styring?

     

    Skal en kommune forventes å først utnytte sine egne potensielle inntekter før staten trer inn?

    Tenker du på når kommunen er rævkjørt økonmisk? Da må staten gjennom fylkesmannen komme inn i bildet og få orden på sakene. Først og fremst gjennom de midler som kommunen har tilgjengelig, uten at staten skal trenge å komme med flere tilskudd.

     

    Alle kommuner får deler av sin inntekt fra staten, resten kommer gjennom skatter og avgifter fra kommunen selv. Bruker kommunen mer penger må de selv ordne mer penger i kassa, om det er å innføre eiendomskatt eller heve den eksisterende. Poenget fra mitt forrige innlegg er at en kommune skal ikke få mindre tilskudd fra staten enn andre kommuner fordi den ikke ønsker å føre samme politikk som regjeringen.

  3. 6. Hvis kommunen ikke gjør det regjeringen ønsker de skal, vil de selvfølgeldig ikke få skjønnsmidler. Sier seg selv. Er forsåvidt veldig imot at staten kan bruke dette som et styringsmiddel ovenfor kommunene og straffe dem som ikke følger sentralestyringsmakters ønske.

    En alternativ måte å se det på er at fellesskapet via staten belønner de kommunene som utnytter sitt inntektspotensiale.

     

    Etter mitt syne er således ordningen med skjønnsmidler et utmerket økonomisk politisk virkemiddel.

     

    Det gir incentiver til ordnet kommuneøkonomi.

    Kommer selvfølgelig an på øyet som ser. Er et politisk virkemiddel som fungerer bra for staten, men kjedeligere for kommunene.

     

    En kommune som har god økonomi trenger ikke utnytte sitt fulle inntektspotensiale. Kommunen har derfor ikke noen økonomiske grunner til å innføre en rushtidsavgift og vil dermed miste skjønnsmidlene som følger med. En kommune skal etter min mening ikke ta inn alle pengene som den kan fra sine innbyggere, men kun det den trenger for å drifte kommunen.

     

    Skal en kommune som har god økonomi ha mindre rett på penger fra staten enn en kommune som er tvunget til å innføre rushtidsavgift grunnet dårlig økonomi styring?

  4.  

    Så kan man stille følgende spørsmål:

    1. Går bydelsutvalg hånd i hånd med kommunal parlamentarisme?
    2. Hvor små kan slike bydelsutvalg være i byer som for eksempel Moss?
    3. Trenger man bydelsutvalg i små byer, eller er dette bare en parodi siden mindre byer er oversiktlige nok.
    4. Vil det føre til økt byråkrati med økte kostnader?
    5. Hvordan skal dette i så fall finansieres, av kommunen selv eller av staten?
    6. Hva om kommunen ikke gjør seg fortjent til skjønnsmidler fra staten?
    7. Vil ikke det gjøre det kommunale tilbudet av tjenester til befolkningen mindreverdig, samtidig med økte inntekter til noen byråkrater? Dette har allerede skjedd med det nye styret i Moss.
    8. Hva med kompetanse? Forutsetter parlamentarismen lokal kompetanse en liten kommune ikke har?
    9. Oppsummert økt byråkrati med tilhørende økte kostnader som kommer et fåtall byråkrater til gode? Er dette populisme i praksis, med andre ord det motsatte av det som hevdes i opposisjon om å redusere byråkrati og offentlige utgifter.

     

    Svar:

    1,2,3: Bydelsutvalg vil etter min mening være unødvendig i en mindre by som Moss da kommunestyret vil ha grei kontroll på hva som skjer i kommunen. Det vil etter min mening bare bli et ledd som tar ressurser og tid i de politiske prosseser. I Oslo derimot er det nok lurt på grunn av størrelsen.

     

    4. Noe usikker her, men den politiske ledelsen i kommunen vil øke sin makt på bekostning av administrasjonen og dermed gi større makt til velgerne.

     

    5. Kommunen må alltid dekke sine egne utgifter til administrasjon.

     

    6. Hvis kommunen ikke gjør det regjeringen ønsker de skal, vil de selvfølgeldig ikke få skjønnsmidler. Sier seg selv. Er forsåvidt veldig imot at staten kan bruke dette som et styringsmiddel ovenfor kommunene og straffe dem som ikke følger sentralestyringsmakters ønske.

     

    7.Blir ikke nødvendigvis dårligere tilbud, men er en selvfølge at kommer det mindre penger inn går det mindre penger ut. kommer helt an på hva de prioriterer og hvordan de forvalter pengene.

     

    8.Hva slags kompetanse tenker du på? Vil tro at en by på størrelse med Moss ikke har store problemer med å tiltrekke seg kompetanse i forhold til alle småkommunene i landet.

     

    9.Kjenner ikke hva de har lovet og hva de gjør.

  5. FOS kjører hørseltest, dette for at hørselen kan ha forandret seg siden sesjon og for å kvalitetsikre.

     

    På UB får du vanlig tjenestetillegg + korplønn. 145+18,50 om dagen.

    På HBS får du ca 6500 kr i måneden(tjenestetillegg + korplønn + utdanningstillegg),

    pliktåret har du vanlig sersjantlønn.

  6. Hun er som sagt tidligere sjalu. Hun føler at du prøver å ta hennes plass og at hun kjemper for å holde på den. Jeg hadde et lignende tiflelle med min nåværende kjærste bare det var min kompis som ble litt irritert på henne fordi hun "stjal" meg. Det er idag ikke noe problem i det hele tatt. jeg pratet med begge to om det og passer på å sette av tid så det bare er oss gutta av og til, samtidig som når vi er alle tre sammen så henger jeg ikke oppå henne og kliner med henne. Funket fjell!

  7. du kan vente deg en rekrutt som er hard som alle andre rekrutter. mye fysisk trening og annen utdanning. Det blir lange dager, hvor du kommer til å være sliten når du legger deg. Tren på push ups, sit ups og hangupos og 3000 som er innrykkstestene.Kan også være lurt og ta noen turer med sekk bare for å kjenne hvordan det er å gå med. Du får nok av turer opp Mauken<3.

     

    Soldat utdanningen din går nok ut på å bli infanterist hovedsaklig, men det finnes også vognførere, pv, bk, osv.

     

    For å bli Korporal i 2.bn må du vise at du har noe mellom ørene og har stå-på-vilje. Gjerne være i god fysisk form og. Eksempler på korporalstillinger er nestlagfører og adm-ass.

  8. Gjerningsmannen hadde mest sannsynlig opplevd å få ansiktet ommøblert og fått betydelige smerter i andre ymse deler av kroppen. Hadde mest sannsynlig gjentatt dette hver gang jeg møtte personen.

     

    Vet ikke hvordan jeg hadde reagert ovenfor kjæresten min. Hadde hvertfall prøvd å støtte henne mest mulig, men i lengden er jeg redd det hadde blitt vanskelig. Håper jeg aldri finner ut hvordan jeg hadde reagert:/

  9. Han fikk refs for det, men det var da også en skarp patron i kammeret og han var 2 sek fra å trekke av i usikker retning. En tulling men han sjekka ikke godt nok.

     

    Er fullstendig klar over at en alltid skal trene så realistisk som mulig. I krig og i Afghanistan utgår også mange av de sikkerhtesbestemmelsene som står i UD2-1. Det er forskjell på krig og fred. En skal ikke ta unødvendige sjangser i fred som kan skade deg selv eller andre selv om det går utover treningseffekten.

  10. Sikkerhet er alltid det viktigste og er en i tvil er det bedre å slå på det røde lyset å sjekke. Har aldri opplevd å få refs av å slå på lys når vi tømmer våpen, men en i troppen fikk det når han ikke brukte lys.

     

    Lys skal uansett holdes på et minimum, men det kommer an på hvor du er stasjonert seff. Ligger du i en skjult op på grensa bør en ikke bruke lys akkurat:P men igjen der kan du sjekke med fingern i Ag'en;)

  11. Har hørt flere historier og vært vitne til folk som har trodd at det ikke var noen patron i kammeret når de sjekka og vådeskudd har kommet. Er lettere enn man skulle tro. Bruk av lykt er obligatorisk når vi tømmer våpenet i mørket.

     

    Hodelykt får du utlevert og du får neppe bruke privat hvis det ikke er rødt filter på den. Leathermann hadde jeg tatt med. Dan være dere får utlevert en, men det blir ikke med en gang. Personlig foretrekker jeg private treningssko fordi forsvaret ute sko fucker opp beina mine. Passer ikke min fot.

  12. Hei, jeg skal inn på HBS til sommeren, og ønsker noen anbefalinger når det gjelder gode, forholdsvis rimelige, klokker og leatherman (Eller noe lignende).

     

    En annen ting er at jeg har hørt en bør finne på noe for å få Alfa Bever istedenfor standardskoen. Noen forslag der?

     

    Vennlig hilsen

     

    Sondre

    kjøp en billig vanntett klokka til å begynne med. Du trenger heller ikke noen stor fancy leatherman. Det er også en mulighet for at du får det utfelt i den avdeling.

     

    Alfa bever sko funker vår og høst. Ikke bruk de om vinteren for da er mulighetene store for at de blir en fryseboks og frostskader oppstår. Bruk m77 og fotposer. M77 er flotte gode sko som jeg selv bruker fremfor Alfa Bever.

  13. Hei

    jeg går siste året på vgs og er 18.

     

    Jeg vet selv at jeg skal søke meg inn på befalskolen til hæren, men vet ikke hvor :S ?

     

    Kan dere fortelle meg forskjellen på befalskolen på rena vs. GSV eksempelvis.

     

    Og hva gjør man på befalskolen? (selvfølgelig har jeg lest håndboken, men vil høre andres befalers meninger)

     

    takk for svar!

    Forskjellen på befalskolen på gsv og rena? den tok jeg ikke helt. Hærens befalskole er på Rena...

     

    På befalskolen utdanner man seg til å bli sersjant(seff:P), i utdanningsåret betyr det at du gjennomgår et intensivt år som er mye bedre enn det vanlige menige får gjennom sitt år(seff:P). Budsjettet en befalselev får per hode er mange ganger høyere enn det de menige har og dermed en mye bedre utdannelse. Du får også det beste befalet som instruktører. Men vær forberedt på en del kveldstjeneste og at du MÅ prestere høyt innenfor alt du får prøvd og blir utdannet i. Det spesifikke du gjør kommer an på hvilken avdeling du får utdannelsen din i og hvor du skal tjenesttegjøre i pliktåret ditt.

  14. http://www.mil.no/felles/fms/utdanning/sta...rticleID=178875

     

    Står der at søknadskjema er nede for øyeblikket;)

     

    Jeg går Hærens befalskole akkurat nå. Du får sikkert innkalling til sesjon i løpet av første halvdelav 2010. Du vil bli innkalt til det ganske kjapt hvis du ikke har vært på sesjon når du søker befalskolen.

     

    Har ikke så mye å si akkurat hvilken linje innenfir den enkelte forsvarsgren du søker på i søknaden, det blir mange muligheter til å forandre det under FOS;) god tid å tenke på:)

  15. kan likegodt spørre her istedenfor å lage en ny tråd.

     

    Hvordan gjør dere andre som skal inn på opptak med sommerjobber i år? jeg har fått en sommerjobb men er usikker på om jeg skal takke nei. Blir ikke mye tid hvis jeg kommer gjennom, men igjen hvis jeg faller ut så sitter jeg uten jobb resten av sommeren....hva gjør dere andre?

×
×
  • Opprett ny...