Gå til innhold

Sandman1

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sandman1

  1. Angående strømforbruk, på FM sendere/ Dab sendere. Mottakersiden bruker også strøm, og de er _langt_ fler. Jeg lekte meg litt med noen radioer er kveld og fant en FM radio som brukte 1/34 del av den DAB radioen jeg målte. Så strømforbruket til DAB mottakere er høyere. Så batteridrift på hytteradio, bør glemmes. Siden ca 25 % av batterier som er brukt opp aldri kommer i en situasjon der de resirkuleres, de bare "forsvinner" i naturen...  Når de i tillegg har en plastkapsling, med lite kjøleriller og brenner av 5.10 watt i en liten boks, så forklare det endel branner/ branntilløp. Jeg har kjøpt 4 DAB+ radioer, og 1 DAB+ adapter til bilen. Så jeg er vel en som kan sies å ha omfavnet teknologien. Har iallefall prøvd. Egen konklusjon er at DAB er dårligere, dyrere og mindre stabilt. Mangfold i eteren? Samme eierne med samme (eller færre) antall ansatte lager flere kanaler? Det blir IKKE mangfold av det. Jeg likte ikke FM alltid heller siden det var skurr og ulyd, men om jeg hadde gitt FM radioen samme oppmerksomhet med valg av antenne og av plassering av antenne i heimen som DAB'en er avhengig av, så hadde jeg nok ikke merket så mye til det irritasjonsmomentet.. 
    Nei, FM nasjonalt er dessverre stengt og lukket. Glem NRK, Bauer media og P4,
    MEN; Kjemp for at rammene for FM bedres! La lokalradioer få lov å kjøre riksdekkende/ nasjonale sendinger, 24/7. Mot at de slipper inn trafikkmeldinger, viktige meldinger og RDS osv. La også FM sendere/ stasjoner få lov å øke sendestyrke. I alle byene! Da får vi mangfold. Så kan de 3 "FM dødarene" sitte der, og lure på hvor lytterne tok veien... Så, om de så lurer på å følge lytterstrømmen... Så må det da settes dekningskrav, før de får lov å gjøre det.... Forutsetter et kulturdepartement og Nkom med mere tanngard enn de har vist til nå, men undere kan skje.

    • Liker 4
  2. El. gitar på lavbudsjett for nybegynner, trenger innspill og ideer. (flyttet innlegg)

     

    Hei. Jeg er mildt sagt godt voksen (har ca 40 års erfaring med å være 16...). Litt pga jobbsituasjon i oljerelatert industri, så er jeg plutselig blitt ukependler. Andre av dere har sikkert merket at TV programmer er himla kjipe for tiden..Har liksom sett alt 20x og så er det reklamepauser...  Så, tenkte at den gitaren ( nokså rimelig strat kopi) som står hjemme, og ikke blir brukt, med en micro cube, kan jeg ta med, for å få litt tid til å gå.. Men så har altså guttungen begynt å spille igjen på den (noe som er litt overraskende, men faktisk kjempegreit). Har derfor bestilt en "music man sub 3" elns på tilbud. Går for el. gitar, siden jeg da kan øve i det stille (hybelhus). Tenker på å kjøpe Rocksmith i tillegg (for PC), og har ellers android telefon, er iRig noe jeg kan bruke, og funker det med android?
    Så, for å oppsummere; hvor "lite" ekstra saker kan en greie seg med? og gjerne lenker til finn.no , om dere finner noe der.
    (Jeg har sendt meldinger på ett par Roland Micro Cuber (finn.no), men det er liksom ikke det som folk gidder å svare på (selv om de har satt inn finn annonse), og de er egentlig ofte litt underlig høyt priset, sett opp mot hva de idag koster i butikk...(?).

    Mvh Knut S
     
    • 0
  3. Chromecast funker greit i "beta" versjonen mot android, jeg bruker da "cast denne skjermen", Netflix/ VPN (PureVpn) hadda da greit utvalg, iallefall sist helg... Chromecast fungerer gullegodt, sånn i hovedsak, iallefall (det virker som at den "husker" enten geoposisjonen eller DNS, derfor så er det litt plundring med noen innstillinger, men "Cast denne skjermen" (som jeg tror bare er i "beta" versjonen) har til nå alltid fungert problemfritt).

    Men det er som trådstarter sier, det blir endel switsjing imellom apper.. Hjemme så har jeg har parabolantenne og Dreambox, som jeg vel må innrømme at jeg ikke bruker lengre. Rikstv Pakke, med tuner og opptaksmuligheter, (kona liker ikke plunder, så derfor kom den inn). Og Netflix, streaming over Chromecasten bruker jeg vel like mye som Netflix'en... Er ukependler, og på hybelen, så er det Canal Digital.... Må innrømme at akkurat det abonnementet nok henger i en tynn tråd: Det vil bli MYE billigere for meg med en CA modul på Tv'en, ekstra RiksTV kort og Streaming til en Chromecast enhet. Den løsningen vil også gi meg litt mindre reklametitting...

  4. Problem:

    Vi har et hull i fjell, dypt og langt, som er for lite til at folk kan komme inn, men vi ønsker å finne nærmeste posisjon på overflate, på toppen, og dybde ned til hullet.

     

    Så; OM (usikkert dette her) vi hadde greid å plassere en liten "ladning" (ca størrelse på en haglepatron) helt innerst i hullet og sette denne av. Ladning må "kjøres" inn av et ubemannet "kjøretøy").  

     

    Vil vi greie å finne posisjonen ved hjelp av normale, billige mikrofoner plassert på overflaten?

     

    Om vi har 4-5 mikrofoner plassert i en firkant, med sider på ca 50m x 50m (eller 75m x 75m) på toppen av fjellet, og en mic, ca der vi _mener_ at senter er. Disse kan være plassert nede i grunne borehull, vannfylt, muligens med vindusspylervæske (vinter) på denne tiden av året.

    Om vi da posisjonerer en "linje" imellom de diagonalt plasserte mikrofonene, så vet vi at ladningen vil befinne seg ett eller annet sted diagonalt til denne linjen.  Den mic-en som plasseres i "midten" brukes til å sette "null" tidsmessig. Ut ifra tidsforsinkelse for når to diagonalt plasserte mikrofoner oppfatter smellet, så kan plasseringen av en _linje_ for hvor hullet er, kunne regnes ut.

    Om vi gjør det samme for de andre to mikrofonene, så vil vi kunne plassere en ny linje, og få ett skjæringspunkt for hvor hullet befinner seg. Det blir litt sånn "semiseismologisk..."

    Litt som hvordan de grubler frem posisjoner på GPS'er og jordskjelvsposisjoner.

     

    Om jeg tenker riktig, så kan vi anta (må sjekkes og kan antakelig kalibreres/ verifiseres på stedet) at lyden forplanter seg i det nokså løse skiferfjellet med ca 5000 m/s og lydsampling kan foregå ved ca 44100 kHz, dvs vi har en "oppløsning" på 0,11 m/Hz, vi bør da kunne avlese "posisjonen" på "peak" nivået for innspilt lyd.... Eller tenker jeg helt feil og befinner meg på helt galt jorde her....? (Ikke mitt fagfelt dette her... Spør meg heller om når stål bøyer seg).

     

    Om vi da gjentar smellen, med en mikrofon rett over der vi mener at enden på hullet er, på skjæringspunktet, og med mikrofoner vinkelrett ut til siden, så vil vi også kunne bestemme dybde nokså nøyaktig.... da blir det nokså enkel trekantstrigonometri... Tror jeg...

     

    Kan noe slikt gjennomføres? og så må vi forresten uansett først greie å plassere en liten smellbonbon helt innerst, ved hjelp av en ubemannet "kjørerobot..".

     
    Ser for meg at vi trenger en PC med Audio Interface boks med inntak for 4-5 like mikrofoner, like lange kabler og PC med ett egnet program, På lydprogrammene; kan man zoome inn til 1/1000sec områdene?
     
    Sagt på en annen måte; finnes det lydprogrammer som er slik at en kan løse opp tidsforsinkelsen imellom 2 mikrofoner som står 3,5 m etter hverandre, og da helst i ca 3-5 cm intervaller?
     
    Er noe slikt mulig og gjennomførbart med vanlig og normalt tilgjengelig utstyr?
     
    Mvh
    Knut
     
  5. Større hjuldiameter = mindre rullemotstand.

    Demping (eller slakk ramme) gir mindre effekt ut av tråkket, siden mye går rett i fjæringen.

    Så; om du velger terrengsykkel se etter ca 27,5 " (eller større) hjul og lockout på gaffel (gjerne lockout av gaffel på styret, om ikke, så vil du garantert prøve å stenge den av mens du sykler, dvs bøye deg langt ned osv.... Så fra styret er best (Bin der dån dat...).

    Stiv gaffel  (helt uten demping) = lettere sykkel, men om du har en nedforbakke med mye pukk og stein, så blir det plutselig veldig greit med demping på det hjulet som styrer.

    Heldempede sykler er for (veldig) spesielt interesserte. 

    Har 3 sykler, alle nokså rimelige, den som brukes mest er en dbs logic som jeg kjøpte på XXL til 1800,- DEN ble riktignok noe dyrere fordi; pedalene som fulgte med var ræva, nye pedaler 450,- Og Dekkene var veldig lettpungterbare, + ca 500,- til. Uansett en rimelig sykkel. (pakkebærer og skjermer ifra Biltema..), så den endte vel opp på ca 3-3500,- Grei sykkel. Ser at Bikeshop selger noe som likner, men som er MYE bedre (da likner den jo ikke, egentlig lenger...) , Kross Hybrid;  http://bikeshop.no/Sykkel/Komplette-sykler/Hybridsykkel/Kross/Kross-Trans-Solar-Hybridsykkel-Gr%C3%A5-Str-LR15KE28213012-p0000065032

  6. Alle de tre der virker (veldig) ok for meg, ca også min prisklasse.. Har en Scott (Scale 770) sykkel som likner mye. Denne har lockout av dempegaffel på styret, noe som jeg har blitt nokså glad i. Ser ut som at bare Kross'en har det av disse. (Kan muligens ettermonteres?) Men jeg ville ikke latt det alene være utslagsgivende. Søk på nett etter erfaringer med gearene og gaflene. Også har jeg etterhvert konvertert til klikkpedaler og sykkelsko, selv på terrengsykkelen min, tror det kan være noe å vurdere i tillegg (men regn med noe plunder/ småvelt..  :-)  )

  7. Hei

    Jeg har visstnok beviselig litt dårlig innflytelse på min stedatter. Kom over en rimelig landeveissykkel, som jeg kjøpte inn. Det virket som en god ide, da... Nå har hun meldt seg på Colorlinetour, Kristiansand-Hovden (210 km), som går om ca 2 måneder. Og trenger å finne ett miljø å tråkke rundt med, i Osloområdet. Hun er vel 25 år og i en rimelig god fysisk form. Hun har ørlite erfaring på landeveissykkel, fra for noen år siden. Men en ting er 1-2 timer i helsestudio eller 10-20 km jogg. Hun må få kjenne at kroppen skal fungere i ca 7-10 timer også. Jeg tviler ikke på at hun vil få det til, tviler heller ikke at hun slår meg, (om jeg får til å stille). Men hun trenger noen kilometer på ett sykkelsete før avgang. Og kjenner jeg henne rett, så vil hun nok satse på å lære seg "rulle", dvs litt antall på syklistene.

     

    Hun bor nokså sentralt i Oslo, knøttebil Smartfortwo, så om noen også vet om greie fraktmetoder av sykkel, med en slik bil, så er også det en velkommen sidekommentar.. 

     

    Ikke alle ønsker vel å legge ut kontaktinfo til treninger her, så da kan det eventuelt  sendes på epost til meg; ,, merk den med Landeveissykling trening Oslo, og send til; kn____ san__ d@online( dot) no  ; fjern understrekninger og mellomrom, så funker den.. 

     

    Takker for hjelp/ innspill 

     

    mvh

    Knut S

    (Kristiansand)

  8. 300....

     

    Den skjønte jeg bæret av, eller kritikkene da. En gjeng boler med brunkrem som hele tida på død og liv måtte rope med dype gurglete stemmer... Scriptboka inklusiv tekst kunne vel egentlig være på ca 1/2 A4 side. Også Speedo badebukser da, jeg kan aldri mere gå i badebuksa mi på stranda uten å få disse... bildene... Heretter er det badeshorts.

     

    (Filmteknikken var riktignok kul).

  9. Troll

     

    Isj, var det SÅ tydelig, syntes jeg greide å holde meg innenfor den generelle linja på denne tråden... :D

     

    Artig tråd, må sjekkes opp innimellom...

     

    "Monkey island" om brua, den var ny, men det er vel det eneste jeg tror på her (bortsett fra det med roterende vindu og varmetråder (ironi filter "av") har sett de i bruk, men under slike forhold, hvor de er nyttige, like lite som en tanksjåfør. Men som en tidligere sa; "å se litt er bedre enn å ikke se noe i det hele tatt."..).

  10. Stusset litt på overskriften, så for meg noe sirkelgreier på dekk, sånn for å støtte opp sånne Oerlikoner eller hva de nå heter (fra perioden 40-45..). Men så klikket jeg inn på tråden og så bildet... Siden jeg tilfeldigvis mente at jeg trodde jeg visste hva det var for noe, så kom jeg feilaktig i skade for å humre littegranne...

     

    Men jeg innser nå at den sammenlikningen ifra legekontor er nok mere korrekt, vi er enige om at de er å finne på eldre båter/ skuter. Dersom en da fikk pest ombord, så skulle en sette gult flagg, når en kom i havn. Når alle holdt seg i kahytten, så kunne lege eller helsepersonell komme ombord og levere mat og medisiner. Helt klart. Grunnen til at de fremdeles er å finne på nyere båter er svine, fugle og fiskeinfluensa som kan blusse opp, og krav om disse er derfor sikkert nedfelt i ett eller annet skriv i fra sjøfartsdirektoratet/ helsevesenet.

     

    Å tro at den roterer slik at alt vannet forsvinner er jo helt klart tullball. da ville jo båten gå nedpå. OG de hastighetene som det her snakkes om, ville jo i tilfelle også kunne føre til at båten veltet bare av dreiemomentet, nærmest uansett hvor lav vekt vi snakker om, og her snakker vi om glass. Og å stikke hodet ut gjennom et hull med en roterende glasskive, vil jo også kunne gjøre visse utslag på forventet levealder...

    • Liker 1
  11. Har vært borti et par som ikke står nevnt på første posten:

     

    I Norge:

    http://www.elefun.no/rc/hobby.aspx (kjøpte et lite fly derfra).

     

    Nettbutikk i utlandet:

    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_index.asp (Har bare plukka på et kopter derifra, HK virker kliss lik på ett eller annet som var mye dyrere..Fordel: paypal...)

     

    Edit, strøket elefun (se under...), og HK har ett par kloner av T-rex, det var navnet på det kopteret jeg ikke kom på, mange deler er direkte ombyttbare..

  12. .....den kan du også slenge sammen med et data logging shield,.....

     

    Som denne..: http://www.adafruit.com/index.php?main_page=product_info&cPath=17_21&products_id=243

     

    Virker jo fristende å kunne ha hele enheten/ måleren uavhengig det å dra en pc ut i et salt/ vått miljø, for siden å dumpe inn data ifra et sd kort. (Ser også at det finnes sensorer som viser g-krefter, da er det vel mulig å legge en slik i (baugen av?) en båt og logge g-kreftene på de forskjellige posisjonene inne i båten... Eh vel det er neste prosjektet.., i tilfelle...).

  13. Har du sett på annubar prinsippet?

    Det er vel nokså nær opptil pitot prinsippet, slike greier som er utenpå fly. ( http://www.grc.nasa.gov/WWW/K-12/airplane/pitot.html )Jeg mener at siden jeg egentlig har en 100% sikkerhet på det statiske trykket (pga posisjon/ dybde), så kan jeg muligens også greie meg med rett og slett vertikale glassrør (med utvendig mm/ cm skala) i serie med en "vannlås" som igjen er koblet opp mot _kun_ rør som står med åpningen imot væskestrømmen. Da er løsningen manuell logging, og fotobevis, men mange er nok der at de stoler litt mere på en datalogg.. så da tenkte jeg å ha muligheten til å stenge i toppen, hekte på slike scp1000 sensorer som måler det innestengte lufttrykket, og koble disse opp mot en PC, via et PC-interface kort, eller et slikt arduino kort...

     

    Takker for innspill så langt altså :new_woot:

  14. Hei

    Har ett par pågående prosjekter, og trenger litt ideer her, og data/ logging er dessverre i kke akkurat mitt fagfelt. Holder på med utviklingen av et produkt, og intern væskestrøm på ett par områder (med forskjellig væskehastighet; 2-10 m/s) må måles/ dokumenteres, tenkte da at det letteste er å legge inn ett par rør med åpningen rett inn mot væskestrømmen, den kinetiske energien vil da gi ett trykk, som burde kunne dokumenteres, ett alternativ er rett og slett å legge dette ut i en høy ”vannlås”, laget av gjennomsiktig plast, da kan væskehøyde visuelt leses av, men dessverre ikke måles i en logg opp mot en datamaskin, og, vel, jeg vil trenge en utskriftslogg for dokumentasjonens skyld. Tenkte ett oppsett med en slik: en bærbar PC, en K8055 enhet (www.electrokit.se , Art nr 12008055, PC interface analog + digital USB) koblet igjen opp mot to (siden det kinetiske ”trykket” skal måles på to steder (men i samme ”høyde”)) trykksensor / barostat, (http://www.sparkfun.com/products/8161), tenker at jeg legger barostaten i øvre del av en ”vannlås”, slik at den har ei luftlomme som den måler væsketrykket mot, dvs at den ikke skal utsettes i noe særlig grad for fukt… Ideer mottas med takk, og gjerne også informasjon om andre produkter (den ardiuno saken?) som kan gjøre jobben. Mvh Knut

  15. Jeg ble også litt imponert av den Fujitsuien, men nå er jeg ikke noen stor datanerd, da. Virker det, så kjører jeg det så lenge det holder, uten å savne noe, en enkel datasjel altså... Solidworks 2011, skal fungere "greit" på det grafikkortet. (trenger ikke nødvendigvis open gl 4.1). Så er den jo ferdig skrudd, med OS... Bare å koble opp 2 skjermer, tut og kjør...(?).

    En SSD er noe som også virker kjekt å ha..

     

    Takk for ultrakjapt svar forresten... :)

×
×
  • Opprett ny...