Gå til innhold

Alaka

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Alaka

  1. Burde jo være sånn at vist ein setning i forbrukeravtala bryter med lovverket so bryter heile avtala med lovverket. Avtala burde vel då bli ugyldig på lik linje med alle andre kontrakter.

     

    Forresten noken som har fått til HD streaming med Netflix? Sitter på ei 25/5 linje, men får fortsatt ikkje streame HD innhald.

     

    Det er allerede tilfelle, men det er ingen lov i mot klausul som sier at du bare skal se bort i fra eventuelt lovbrytende betingelser det jeg vet.

    Det er egentlig heller ikke nødvendig å legge til etter avtalelovens paragraf 37 (lenket tidligere):

     

    "Hvis ett eller flere avtalevilkår medfører en betydelig skjevhet til skade for forbrukeren i de rettigheter og plikter partene har etter avtalen, kan forbrukeren ved anvendelse av § 36 kreve at avtalen for øvrig skal være bindende for partene, dersom den kan bestå med uforandret innhold."

     

    Forbrukeren kan (og gjør) i praksis altså velge å se bort fra slike tåpeligheter ved avtalen og fremdeles kreve at netflix oppfyller sin del for de 79 kronene.

  2. Ikke noe ytelsestap nei. Det som av og til hender er at om man oppdaterer fra en tidligere versjon til alpha\beta av en ny kan det oppstå problemer og ekstra bugs enn med en fresh install av den alpha\beta-versjonen, men har man allerede en "velfungerende" beta innstallert vil man bare trenge å innstallere de oppdateringene som er, og når release-date kommer så har man en like oppdatert og velfungerende versjon som de som har fresh install.

  3. en interessant sak.

     

    1) er det mulig å kjøpe pc i USA uten os ?

    2) hvis nei på pkt.1 hvor kan hun da ikke godta et denne pc levere kun med Vista ?

    3) var det MS eller pc leverandøren/butikken som skulle ha betalingen ?

     

    3: Hvor relevant er det egentlig, med tanke på lovene hun saksøker etter, føler jeg. Dersom det i lisensbetingelsene fra MS sin side er slik at hun, gratis, skal kunne få XP i stedet for vista, men at MS gjennom sin praksis (krever at vista pre-innstalleres i utgangspunktet) fremprovoserer at selgeren må legge til et gebyr vil jo jeg si det brytes god forretningsskikk. Nå aner jo ikke jeg hvordan lovene på dette faktisk er i Washington, og rettsalen må vel også vurdere da i hvilken grad "alle" skal selv kunne beregnes som egnet\kapable til å nedgradere selv.

     

    Alvarado skal blant annet ha saksøkt Microsoft for å sette et hinder for at PC-leverandører skal kunne gi kundene muligheten til å velge mellom XP og Vista i nye PC-er, uten at kunden skal betale ekstra for dette.
  4. Det er et behov for bredbånd, og gjerne kraftigere bredbånd. Dette pga av piratkopiering. Ta bort piratkopiering, og vi vil ikke ha behov for mer enn 1mbits linje alle sammen. Har selv 1,5Mbits linje og youtube/nrk funker fint. Laste ned lovlig programvare går ok. Ingen problem med spill, der er latency viktigere enn mengde.

     

    Finnes flere ting å bruke internett på enn dette, f.eks TV gjennom internettforbindelsen (Lyse\Altibox). Selv har jeg også ønske om å til tider hoste spillserver på egen linje, f.eks Trackmania, da trengs det mer enn 1Mbit om du ønsker å få mer enn 5-6 stk innpå. Ønsker heller ikke å måtte vente i timesvis\over natta for et dvd-bilde (f.eks en linux-distro), eller for å laste ned spill på steam. Altså, så flott at du ikke trenger mer enn 1.5Mbit, og at kanskje mange andre ikke trenger det, men å si at piratkopiering er eneste grunnen til at folk ønsker mer båndbredde er bare tull.

     

    Ikke minst vil tilgjengeligheten på krafigere bredbånd føre til økt innovasjon av hva slags tjenester som tilbys på nettet, rett og slett fordi flere blir mulige å tilby.

     

    Dette jeg sier her ser jo totalt bort fra bedriftsmarkedet (det gjorde jo du også), der kravene er mildt sagt høyere, og hvorfor skulle ikke innovasjon på bredbåndskapasitet grunnet etterspørselen til bedriftsmarkedet føre til en positiv utvikling for det private markedet?

     

    Litt mer tilbake til saken føler jeg virkelig at disse interesseorganisasjonene til film- og platebransjen snart kan oppløses slik at disse firmaene begynner å faktisk konkurrere med hverandre og innovere slik at det kommer forbrukerne (og dem selv) til gode, i stedet for at de kaster bort all den profitten de tydeligvis holder så kjær på advokat-regninger.

  5. Hei,

    kan noen hjelpe meg?

    Jeg har x2300 på min laptop, men finner den aldri på ati sine sider. Når jeg velger hvilket skjermkort jeg har, kan jeg velge noe annet som er kompatibelt?

    AMD legger ikke ut drivere for laptoper. Du bør se etter en driver på sidene til din laptop produsent.

     

    Å joda, de slipper dem. Kan skaffe til mitt intigrerte Skjermkort fra deres sider og sitter med laptop.

    Og da: 3480HD faller under 3xxx driverne. Prøv å finn noe som matcher 2300 omtrent.

    Ok... La meg være mer spesifikk. De slipper ikke drivere for grafikkort som ikke er integrert i chipsetet.

     

     

    Slipper ikke ati drivere for deres egne mobility skjermkort liksom?

     

    Ikke for X2300. De blir ihvertfall ikke lagt ut på amd sine sider, men man må lete hos laptop-produsenten. Slik gjøres det hos nVidia også, i min erfaring med 7600 Go.

  6. Hvordan finner jeg "classic view" på startmenyen?

     

    Har også problem med å få innstallert ATI catalyst control center. Stopper opp ca midt i innstallasjonen. Mulig jeg må rulle driver tilbake, og innstallere ati 8.12 og ccc manuelt?

     

    Her finner du Catalyst Control Center til Windows 7: http://support.ati.com/ics/support/default...uestionID=39069

     

    Merk at Windows Update nå får lyst til å reinnstallere AMD-driveren den allerede gjerne har innstallert. Aner ikke om den driveren er nyere, eldre eller lik og har ikke reinnstallert den enda for å sjekke.

  7. Så hvis jeg maksimerer browseren, vil den da stoppe inntil kanten til gadgetsa, eller legger disse seg bare over? Det geniale i Vista er nemlig at det blir en ramme rundt, slik at alt som maksimeres ikke havner bak sidebaren.

    Nei, dessverre. Finner ingen mulighet for å aktivere det heller. Til gjengjeld har det kommet en ny snarvei, Windowstasten + space, som viser gadgets uansett hvor du er (og win+G for å kunne velge én av dem). Ikke det samme, men i alle fall litt bedre enn å måtte minimere vinduene for å ta en kjapp kikk på værmeldingen eller hva det måtte være.

     

    Når jeg leste det der sjekka jeg de kommandoene i vista, og de fungerer her og (dvs sidebar-gadgetsene legges oppå, uten at f.eks nettleseren krymper i bredden).

     

    Men når det gjelder gadgets fikk jeg trøbbel med NRK Nettradio-gadgeten jeg liker å bruke. Den klarte å spille av, men det var umulig å bytte kanal fra P3, så det kan hende noen gadgeter trenger oppdatering for å fungere skikkelig i Windows 7.

     

    Jeg bruker 64 bits versjonen. Alle driverne kom på plass uten problemer, Fikk til og med beta driver fra Nvidia til 8800GT kortet via Windows update. :D

    Gjelder dette for AMD/ATI også? På tide at de kommer seg inn i windows update, dagens løsning med avinstallering/installering er klønete. Det er sånne ting som jeg gleder meg til, at ting funker bedre og at jeg slipper å tenke på å sjekke om siste drivere er oppdatert osv.

     

    Jepp, her fant jeg tre valgfrie oppdateringer i Windows 7 (64bit), deriblant pre-release av AMD-drivere til skjermkortet (HD 4870).

  8. På TMNF er det vel egentlig ganske smak og behag med tanke på pad og tastatur. De fleste av de beste kjører riktignok med pad. På TMUF (med det mener jeg de 6 andre miljøene enn stadium) er det nok derimot ganske klart bedre å bruke pad. Dersom du tenker på å bytte til pad vil det ta ei uke eller to før du blir vant til det og ser noe særlig bedre resultater.

     

    Hovedpoenget er jo å kunne bremse samtidig som du akselererer, og det kan du gjøre med tastatur også, bare du endrer litt på input og setter brems til f.eks. w eller noe annet som høyrehånda har enkel tilgang til.

  9. Er nok ingen måte å laste ned hele United Forever på, dessverre. Du må laste ned først united og så patch til Forever.

     

    Den gode nyheten er at han ikke trenger å aktivere før han innstallerer Forever (de 10000 kopiene lagt ut for salg på nettet (ikke steam) i november\desember 2006 kunne bare aktiveres 3 ganger før du måtte ta kontakt med support).

     

    Har ikke kjøpt via steam selv, og vet dermed ikke om du har fått noen informasjon du kan gi til support for å få nøkkelen din tilbake. Nøkkelen er vel ikke mer nødvendig enn at den trengs for å gi en dedicated server coppers, er den vel? Kanskje den trengs for å få se community code-en din, jeg husker ikke.

  10. Personlig har jeg ingen problemer med at UAC dukker opp i tid og utide, jeg trenger den slett ikke noe oftere i vista enn jeg trenger sudo\gksu i linux. Jeg blir spurt med én enkelt pop-up der jeg kan trykke Ja eller Nei, og så er det i orden. Dette skjer i praksis for meg nærmest utelukkende når jeg skal innstallere noe. I tillegg har jeg forsåvidt opplevd problemer med PunkBuster om jeg kjører spill som bruker det uten admin-tilgang, noe som forsåvidt irriterer meg, da jeg må selv stille inn spillet til å kjøres som admin.

     

    Hvor lenge er det siden dere som klager over at den maser så ekstremt mye prøvde den sist? Da jeg først prøvde Vista, før SP1, følte også jeg den var i overkant plagsom, men jeg føler at den har roet seg veldig nå, og er svært behagelig.

  11. Dere skriver at testversjonen av Opera kun får 99/100. Vet dere hva det skyldes at Opera for lenge siden fikk 100/100 på sin "nettlesermaskin", men at dette ikke er implementert i releaseutgaven?

     

    http://www.hardware.no/artikler/-_opera_9_...d3-testen/50071

    http://labs.opera.com/news/2008/03/28/

    http://my.opera.com/desktopteam/blog/2008/...-the-acid3-test

    http://www.webstandards.org/2008/04/07/aci...sed-in-23-days/

    http://ln.hixie.ch/?start=1206565203&count=1

    Det skyldtes feil i selve Acid3-testen, som har blitt rettet, så selve Acid3-testen har endret seg siden den gang.

  12. Dette tror jeg er dødfødt.

    Det tror ikke jeg. HP er absolutt en kraftig aktør som har nok av ressurser til å sy sammen en linux-distro, som er det jeg håper de velger, og som jeg håper de etterhvert gir som et valg på samtlige PC-er. En svært heldig konsekvens av det kan jo også være at dersom HP begynner å kreve linux-støtte av alle sine underleverandører kan vi få bedre støtte for f.eks WLAN-kort og TV-kort, og ikke minst ville vi fått en svær bedrift til å teste og vurdere stabiliteten til disse.

×
×
  • Opprett ny...