Gå til innhold

Evle

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Evle

  1.  

    Hvor i landet er det bildet tatt? Ser ut som Nordnorge....

     

     

    Bildet er tatt i troms. Han var iaf. stasjonert på Skjold, så går ut ifra at det er derfra.

     

    Stemmer som akad3m1x sier at det er tatt på vei opp til skytefeltet mauken, rett før sambandsbua for å være nøyaktig.

     

    Noe mer info er at jeg var vognfører på akkurat den vognen der i 07/08, dvs i fjor. I et halvt år gikk jeg og pusset og gnikket og oljet deler på den vognen der. Må si det var veldig overraskende å se den igjen :p. Savner den litt ja.

     

    akad3m1x har faktisk sovet en del timer bak i stridsrommet på den vognen og.

    Alt i alt så knytter det bildet der med seg masse godhistorier... Verden er liten

  2. under 5 minutter var ett helt villt gjett,, ettersom jeg ikke vet nøyaktig hvor lang tid og strengt tatt ikke bryr meg om(pluss det var ett lite stikk i siden, må jo holde liv i debatter om hvilket komp. som er best:P), og ingen ting av det jeg skriver går i detaljer på noe. ikke at jeg tror jeg vet noe som er gradert....så nei der er jeg uenig med deg.

     

    Man la oss komme oss tilbake til tema.. er vel snart innrykk? er vel noen håpefulle sjeler som skal opp dit, og nyte vinteren:P

  3. Skikkelig artig prosjekt.. Har tenkt på de selv, må bare skaffe meg nok regnekunskaper til å klare det.

    Mener å huske at væsketrykk øker linært nedover, så er en helt vanlig førstegradsfunksjon for å finne trykket ved ulike dybder, men man må huske å ha med atmosfæretrykket og...Men slike formler finner man i bøker eller på nettet.

     

    Anbefaler deg å kjøpe noen bøker angående mekanikk og fasthetslære og lese deg opp på å beregne hvis du har tenkt å kunne sette ut på noe dyp med den...

     

    Fra archimedes har vi at

    Oppdriften til ett legemet er lik vekten av fortrengt fluidmengde

    Et flytende legeme fortrenger sin egen vekt i den fluiden det flyter i.

    (eller noe i den duren)

     

    Dvs at hvis tettheten til konstruksjonen din er mindre enn ca 1025 kg/m^3(tetthetene til saltvann) vil den flyte, mer så vil den synke.

    Et hot tips da, er designe slik at det er lett å regne ut volumet til konstruksjonen, hvis kke du har ingående kunnskaper om volumberegninger og slikt da....

  4. Vel der tar du vel strengt tatt feil angående hvor den har lov å kjøre, ettersom jeg har sett den på veien med bro. På strekket mot heia, men er noen begrensinger på den ja.. Men det er vel egentlig kun for at ikke veien skal bli ødelagt..

     

    MEn jeg vet ikke hva som ser stiligst ut jeg?, leo med bro på eller leguan:P

    Spesiliellt når broen legges, synest ikke jeg det var særlig tøft med leguanen, det virket så broen"hang" så mye nedover om du er med...

  5. Vil bare nevne at i PING så har de rek tropper, og der er det supermenn som tjenestegjør:P

    Neida.. ingen fare, vi hadde noen hvalrosser på inntak, men de kom seg gjennom rekrutten de og.

     

    Angående hvor fysisk hardt det er, så varierer det fra kompani til kompani..

    Vi hadde relativt mye FYFO, men så trenger man jo generellt god form når man skal trene stridsteknikk(noe vi gjorde en del synest jeg).

     

    Vi gikk vel på ski en øvelse, og 2 eller 3 dagsturer, og for å si det slik, var en del som ikke hadde tatt i ski før, men de kom seg gjennom det de og.

     

    Til dere som skal inn så ønsker jeg dere lykke til, og hvis noen skulle komme på kaserne Heistad så kan du tenke at jeg har gått å sullet og vasket akkurat de gangen du driver å løper gjennom, på frebrilsk jakt etter en ullsokk som mangler.

    Og så et lite tips: Når dere kommer opp er det jævlig mørkt, det hjelper utrolig godt på humøret, å komme seg bort på kantinen, eller velferden, så bli med fok som skal bort dit, heng dere på aktiviteter. gjør noe, da er ikke vinteren så ille. Og så kan dere glede dere til sommern, og den herlige naturen som er der

  6. Absoulutt, Det er ikke mange ting jeg lærte i millitæret som kan overføres direkte til "det sivile hellvete". Er jo noen som har fått lastebillappen o.l. tviler jeg noensinne kommer til å kjøre en m113 igjen for å si det slik da. Ellers så er det vel stort sett holdninger og egenskaper jeg ikke visste jeg hadde som jeg har tatt med meg fra indre troms i baggasjen. En av de er jo å vite hvordan en skal oppfære seg i ekstremt kaldt vær, for i det hele tatt å overleve.

     

    Men det å overleve i kulden er jo absoulutt en verdifull egenskap, man blir fort herdet når vinteren kommer der oppe, samtidig så lærer man utrolig mye om seg selv, og man modner som person på et år inne, mener jeg hvertfall.

     

    Gøy og gøy fru blom, i etterkant er jeg ufattelig glad jeg gjennomførte, men underveis er det mer en en gang du har mest lyst langt langt langt vekk.

  7. Jepp, hva spesifikk du lurer på ?

    Ing. Bn er som mil. no sier ett støttelement, hva man gjør kommer veldig an på hvilket kompani man havner i, Jeg var i Pansret ingeniørkompani, som i bunn og grunn skal kunne det meste når det kommer til å krige.

     

    Vi skal kunne lage og fjerne hindre, kunne etablere stillinger og fortifikasjon, vi kan litt SIBO vi kan en del stridsteknikk. Men hovedfokuset vårt er å rydde miner/hindre. Og da gjerne litt fort. Personlig så mener jeg at det er det kompaniet i Ing. Bn der man får størst variasjon og utfordringer. Når vi var der var det vel kanskje det "hardeste" kompaniet i ing. Bn men er begrenset hvor hardt det blir, er jo ikke akkurat FSK heller.

     

    Men som du sikkert har lagt merke til så er ing. Bn lokalisert i indre troms, noe som er en utfordring på fysisk og psykisk. Det bli jævlig mørkt og kaldt om vinteren, og når det er noen uker siden sist perm så er det ikke bare bare og stå opp klokken 6 om morgen og løpe rundt i skogen til ettermiddagen.,

  8. av alle ting så er hodelykt det viktigste uten tvil.

    Den bør har rødt filter, men hos oss så kunne vi bruke alle typer når vi var inni teltet.

     

    Man forstår hvor bra det er å ha en hodelykt når det klesplagget du skal ha ligger i bunnen av sekken, og du må føle deg fram til hvilket plagg du har fått tak i( Erfaring).

     

    Lypsyl som noen nevner kan du drite i, det inneholder som oftest vann, og fører til frostskader når det blir kaldt: kløvervaselin er vannfritt og funker knall, pluss om du får fett i huden så fryser du ikke så mye når det blir kaldt.

     

    compeed er ikke så bra, må taes på før du merker stort ellers er faren for betennelse til stede siden det er helt tett og såret ikke får luft. jeg hadde noen giga knagsår i rekrutten min, men når de grodde så ble bena helt herdet, kan ta på meg flett nye m77 og bare gå, uten å fylle de med vann eller noe, og så er de inngått på null komma null.

     

    Tannbørste funker knall til å pusse magasinene med, så det er jo et mulig alternativ å ta med.

  9. Kommer vel litt an på hvilken form for tjeneste du ønsker?

     

    Men vi fikk ikke velge hvilket kompani vi kom i, vi ble plassert i det på sessvollmoen, men hvis du ønsker det så tror jeg det går an å bytte tidligere.

     

    Men det er stort sett alltid noen stingere ute i intops. tror de fleste nå for tiden hentes fra ping kpc som er vervede altså folk som velger å fortsette i forsvaret etter 1. gangstjenesten. Men kontigenten som var før oss var ute, i intops, så tror nok det ikke er så vanskelig å komme til afghanistan om du vil det hvis du tjenestegjør i PING.

     

    men info om intops og slikt får du mye av gjennom hele tjenesten.

  10. Hei, som de andre har sagt så betaler man ikke skatt av dagpengene nei.

     

    Jeg er akkurat ferdig med min tid på skjold og ingeniørbataljonen.

     

    Jeg har tjenestegjort ved pansret ingeniørkompani b, der jeg var vognfører for en m-113 vogn. I ping, som er forkortelsen for pansret ingeniør, driver vi med som mangt. De fleste havner i STING(stormingeniør) det er også noen andre tropper men de går jeg ikke inn på. Sting skal kunne gjøre det meste man kan gjøre i grønn tjeneste. vi kan sprenge, rydde miner, legge miner, lage gjenomganger i minefelt, generell infanteritjeneste, ja stort sett alt. Det finnes bl.a. skarpskytterrifler og våpen for å ta ut pansrede kjøretøy i sting.

     

    De andre kompaniene som er på skjold er ping A, men de har jannuarinnrykk så det kan ikke du komme.

     

    MAskin, som driver med gravemaskiner, lastebiler, alt av anleggsdrift. Der kommer stort sett de fleste "slaskene" liker hvertfall vi i ping å mene.

     

    Så har vi oversettingskompaniet som driver ferge og dykkertjeneste.

     

    ABC kompaniet som inneholder ABC-verntropp.

     

    Sånn fra en tidligere soldats synspunkt så er PING uten tvil det beste kompaniet. Det er fordi det er mest allsidig, vi driver utdanning over hele året, og en lærer mye nytt. Men hvis du er ute etter en slakk tjænest så er ikke ping stede å komme, selv om det kan bli en del timer med koma bak i 113 vognen på øvelse.

     

    I etterkant er jeg veldig glad for å ha gjennomført førstegangstjenesten. Sitter igjen med veldig mange gode minner, mange gode kamerater som du trolig kommer nærmere enn noen du blir kjent med i resten av livet ditt( Det å være avhengig av dine kamerater gjennom ett helt år sammensveiser en veldig mye), en personlig framgang som en sjelden opplevere innenor det å modnes, og vokse som person.

     

    Hvis jeg skal gi deg ett tips til rekrutten så er det vel: HUSK Å LÅSE SKAPET!

    Hvis det er noe annet du lurer på så får du bare spørre.

     

    ps: uansett hvor jævlig du tror du har det noen gang, så er det alltid noen som har det værre;)

  11. Jeg har selv laget meg et pokerbord,

     

    Filten, og undermatte kjøpte jeg fra ett firma i sverige som driver med pokertilbehør, skai og skumgummi til kanten kjøpte jeg hos møbelsnekker/salmaker.

     

    Materialer kan du kjøpe hos en hvilken som helst byggevareforretning.

     

    Utforming på bordet bestemmer du selv, det samme med materialer, ligger sikkert en del tegninger på nettet.

     

    kan jo ta ett raskt google søk etter tegninger, eller bord som folk tidligere har laget.

     

    Kan se om jeg finner et bilde av mitt senere

     

    Edit:

    Her er en link til en fin side om bygging av pokerbord

    http://www.homepokertourney.com/tables_build.htm

     

    og her er ett dårlig mobilbilde av mitt bord.

    http://img.photobucket.com/albums/v253/Smaaen/pokerbord.jpg

×
×
  • Opprett ny...