Gå til innhold

mrpowers

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mrpowers

  1. Jeg mistet mobilen da jeg var på reise i vår og endte opp med å kjøpe en ny på impuls i London. Fant ut i ettertid at det ble et rimelig bra kjøp, fikk en Nokia 5800 for 250£ der borte. Etter hvert har trykket på å få tak i norsk språk for og kunne bruke T9 blitt større og større, noe som gjorde at jeg prøvde et søk på nettet. Fant aldri en norsk guide, så derfor tenkte jeg å dele mine erfaringer med og gjøre dette selv :thumbup:

     

    OBS: LAG EN SIKKERHETSKOPI AV INNHOLDET PÅ MOBILEN FØR DU FORTSETTER

     

    Prosessen går som så:

     

    1. Sørg for å ha siste oppdatering av Nokia PC Suite og driverkabler til din Nokia-telefon.

     

    2. ### lenke til piratkopiert programvare fjernet ###

     

    3. ### lenke til piratkopiert programvare fjernet ###

     

    4. Installer JAF 1.98.62. Ikke overskriv eksisterende Nokia-drivere. I Vista må man trykke seg igjennom masse meldinger da Windows ikke har godkjent bla bla osv.

     

    5. Koble til din Nokia og velg modus PC-Suite.

     

    6. Pakk ut JAF PKEY Emulator v5.0 og kjør dette programmet. La innstillinger stå som de er og trykk på GO. Det vil nå sprette opp en boks som sier: "Box driver not installed". Klikk så OK og JAF v1.98.62 vil starte av seg selv.

     

    7. I JAF-vinduet, velg fanen "BB5". Hak så av "Production Manager". Klikk så på "Service"-knappen og videre på "Read Values"-knappen.

     

    8. Her får du opp din mobils versjonnummer og i mitt tilfelle var denne 0559346. Jeg googlet så "Nokia 5800 Product Codes" og fant den norske produktkoden på nokiausers.net. Slengte så inn den norske produktkoden 0578404 og trykte på "Write Values".

     

    9. Kjør så Nokia PC-Suite og programmet "Oppdater telefonprogramvaren". Selv om du har den nyeste programvaren på mobilen, så vil du gjerne installere det på nytt. Når programmet er ferdig har du dermed fått installert et nytt språk på mobilen!

     

     

    Dette fungerte fint for min del og nå kan jeg endelig skrive med T9 igjen. Jeg har ikke prøvd dette på andre mobiler enn Nokia 5800, men regner med at det kan gjøres på de fleste nyere Nokia med S60 :hmm:

     

    Fint å høre om andre har erfaringer på dette temaet! :w00t:

  2. Når jeg starter PC'en kjører alle vifter og komponenter som det skal.

    Jeg har lest litt rund på forumet her, men fant ingen svar som hjalp.

     

    Jeg har også sjekket all kablene og testet med annet skjermkort og mindre minne osv.

     

    Jeg hadde samme problemet da jeg startet opp maskinen for første gang. Jeg tok ut minne og da fungerte alt sammen. Jeg får nå kjørt 2x2GB brikker i channel A, men så fort jeg setter ei minnebrikke i channel B funker det ikke lenger. Da blir det svart skjerm, men alle vifter og harddisker kjører.

     

    Veit ikke om det fungerer med bare ei brikke i channel A hos deg jeg?

  3. Greier skjermkortet og kjøre externskjermens optimale oppløsning?

     

    Husk: dAAmit OEM skjermkort er alle unike, så drivere må hentes fra produsent av PC's sider.

    9432963[/snapback]

     

    Den interne skjermen på Ferrarien har optimal oppløsning på 1680x1050, så den har jo alltid kjørt denne oppløsningen. Aldri hatt noen problemer med dette før nå.

     

    Drivere er hentet fra Acer sin side. x700 er jo et rimelig greit skjermkort etter det jeg har erfart på en bærbar :hmm:

  4. God ettermiddag,

     

    Jeg sliter med at bildet på den eksterne skjermen jeg har kjøpt meg forsvinner i 1 sekund av gangen når jeg arbeider med tunge oppgaver eller ser film. Jeg har en Acer Ferrari 4005 og en Samsung 22" LCD.

     

    Acer er litt sære tydeligvis når det gjelder drivere, fordi jeg kan ikke bruke Ati sin egne Mobility Radeon drivere, de blir bare avvist under installasjon. Skjermkortbrikka som sitter i pcen er en x700 med 128 MB dedikert minne, så jeg skulle ikke tro at den sliter med å få sendt bildet til skjermen selv om jeg kjører tungt med photoshop. Har tross alt 2 GB ram på pcen. :hmm:

     

    Så da kommer spørsmålet; Har noen opplevd det samme? Har noen et tips eller to til noen andre drivere? Hørte det fantes drivere som var "tweaket" til å fungere bedre osv, men jeg finner ikke ut av dette. Har prøvd x antall ganger med Ati sine drivere, men blir avvist hver gang. :thumbdown:

     

    Har prøvd skjermen og kabelen på en annen stasjonær pc og der fantes det ingen flimring, så problemet sitter helt klart i skjermkortet / driveren sånn jeg ser det. Kan noen hjelpe?? :cry:

     

    Jan Ole

  5. Æsj, dette var skuffende! Da går nok min 226CW i retur gitt. Fin skjerm ellers, men disse fargene kommer nok til å irritere meg fremover.

     

    Man har vel 2 ukers angrefrist?

     

    Edit: Jeg ringte MPX nå, hvor jeg har kjøpt skjermen, og forhørte meg om angreretten. Hun påstod at så lenge jeg har tatt varen i bruk, så kan jeg ikke bytte den. Har da mange ganger tidligere hørt om folk som har benyttet seg av denne angreretten etter at dem har funnet pixelfeil? Noen som vet hva jeg kan gjøre? Burde jeg ha mulighet for å bytte den?

    9369040[/snapback]

     

    Du har krav på å bytte den inn, så lenge det er mindre enn 14 dager siden du mottok pakken. Skjermen skal leveres tilbake i original embalasje, med alle ledninger og manualer :thumbup:

  6. er vel en knapp du holder inne (FN) og en knapp med en skjerm som du trykker samtidig for å få samme bilde på begge skjermene under boot :thumbup:

    9320889[/snapback]

     

    Det funket dårlig dessverre. Prøvde FN og de to skjermknappene jeg har, men jeg fikk ingen reaksjon i windows-boot bildet. Fikk bilde av og på bærbarskjermen når jeg kom til innloggingsvindu, men ingen reaksjon på den eksterne skjermen :mad:

  7. Min er også på plass nå og jeg ser med en gang at fargene er mye bedre. Det er ikke like mye backlight bleed, men det er litt i sidekantene.

     

    Dessverre har jeg fått en rød pikselfeil midt på skjermen, men jeg ser denne kun på svart bilde (ikke i vanlig bruk). Så jeg får se etterhvert om den sendes inn igjen.

     

    Kan iallefall anbefale denne imot usikkerheten rundt BW-panelene.

     

    Kommer tilbake med bilder :thumbup:

  8. Min er også sendt i posten idag, gleder meg til å se hvordan bildet er på denne.

     

    Hadde akkurat en 226BW med C-panel her hjemme og den var mildt sagt dårlig. Dårlige farger og backlight bleed langs hele karmen :thumbdown:

     

    Håper virkelig disse har S-panel som de sier fra Samsung i Frankrike. Er veldig spent :D

  9. Tenkte jeg skulle komme med mitt innslag til denne kritikerroste skjermen, da jeg endelig har turt å slå til på en fin pris under 3000 kr. Kjøpte den fra shg.no og fikk den levert idag. Var rimelig happy da jeg pakket den opp og skjermen ser imponerende bra ut, helt til du skrur den på.

     

    Bildet er lyst og fint, men når svart skal dominere skjermen lekker den alt for mye i kantene. Jeg har funnet ut at jeg har en rimelig ny skjerm, produsert i juli. Fargene ser rimelig blasse ut også.

    Model number: LS22MEWSFV/EDC

    Version: M-ME22W0BDA-1003

    Manufactured in Slovakia (SESK)

    Manufactured: June 2007

    Panel: Chi Mei Optronics ('C')

     

    Leste videre en test på andrewswihart.net som forteller at fargene på skjermen kan reddes. Skal sette meg ned og prøve dette nå, men lurer på om skjermen går tilbake pga backlight bleed.

     

    Er det så ille på S-panelene?

  10. Skal bytte ut harddisk i min Acer Ferrari 4005. Ser av spesifikasjonene at det er 100 GB ATA-100 harddisk i min bærbar. Spørsmålet er da om jeg kan kjøpe en ATA-133 harddisk og sette inn? Vil den verste tilfelle bare kjøre på hastigheten til ATA-100 eller vil det ikke fungere i det hele tatt?

     

    Den harddisken som nå befinner seg i Ferrarien vil jeg gjerne sette inn i et eksternt harddiskkabinett. Ser på spesifikasjonene på mange av disse kabinettene at det er ATA-133 standard. Vil en ATA-100 disk kunne plugges inn i kabinetter med ATA-133 standard?

     

    Dette kan virke som et dumt spørsmål, men jeg fant ikke helt svar på det :hmm:

     

    Takk for oppklarende svar! :thumbup:

  11. Hei,

     

    Jeg har lest igjennom en del poster her om innendørs fotografering og hvilke linser som evt. kan fungere til denne bruken.

     

    Jeg skulle igår prøve å brukte mitt Nikon D70S med 18-70 kitlinsa innendørs på en innebandykamp. Det gikk akkurat som jeg hadde lest og det ble ikke mange actionbilder som ble bra eller skarpe :hrm:

     

    Leter etter andre sine erfaringer innom dette temaet. Leser i andre poster at Nikon Nikkor AF 50mm f/1.8D er et billig og bra objektiv, men fungerer dette til innendørs sportsfotografering? :hmm:

     

    Eller må man opp til f/1,4D til to lapper mer for å få et brukbart innendørs objektiv?

     

    Meninger og erfaringer settes pris på! :thumbup:

  12. Har en Acer Ferrari 4000 og Samsung LE26R41B som jeg kobler sammen via HDMI til DVI kabel. Bildet er upåklagelig, men det er, som jeg har lest flere har problemer med, helt umulig å få bildet riktig på tven. Bilder blåser seg for mye opp, og du får ikke sett alt. :thumbdown:

     

    Har noen funnet en løsning på dette? Ser at noen sier at man kjøre VGA kabel og at det skal fungere omtrent like bra. Noen som har erfaringer med dette? For hvis ikke bildet blir like krystallklart som med DVI kabelen så er det ingen vits for meg å bytte. Litt oppblåsing av bildet får gå. :tease:

     

    Sikler litt på 360'en, men lever studentlivet og penga strekker ikke så langt enda. Hadde vært deilig å snyltet en måned på Elkjøp dog.

     

    Uansett, hatt denne tven i et halvt år nå og den er bare helt fantastisk bra for min bruk. DVD via Ferrarien gjør at bildet blir helt glimrende, god kombinasjon. Skulle gjerne fått hendene på M serien til Samsung. :dribble:

     

    Kan hende dette temaet har vært oppe før, men setter pris på svar :thumbup:

  13. Kanskje ikke rette stedet å stille spørsmålet, men prøver her.

     

    Har en Acer Ferrari 4000 og Samsung LE26R41B som jeg kobler sammen via HDMI til DVI kabel. Bildet er upåklagelig, men det er, som jeg har lest flere har problemer med, helt umulig å få bildet riktig på tven. Bilder blåser seg for mye opp, og du får ikke sett alt. :thumbdown:

     

    Har noen funnet en løsning på dette? Ser at noen sier at man kjøre VGA kabel og at det skal fungere omtrent like bra. Noen som har erfaringer med dette? For hvis ikke bildet blir like krystallklart som med DVI kabelen så er det ingen vits for meg å bytte. Litt oppblåsing av bildet får gå. :tease:

     

    Sikler litt på 360'en, men lever studentlivet og penga strekker ikke så langt enda. Hadde vært deilig å snyltet en måned på Elkjøp dog. :thumbup:

     

    Uansett, hatt denne tven i et halvt år nå og den er bare helt fantastisk bra for min bruk. DVD via Ferrarien gjør at bildet blir helt glimrende, god kombinasjon. Skulle gjerne fått hendene på M serien til Samsung. Regner med DrPete er fornøyd med sin? :cool:

  14. Det er vel ikke lov til å drive salg på forumet her, men dette innlegget er ikke ment som salg,vil dere noe så send PM.

     

    jeg vil ha deres meninger om denne mobilen :thumbup:

    Beklager :blush:

     

    Jeg tror denne telefonen kommer til å overraske og glede den som kjøper den. En kamerat på jobben har kjøpt seg E720 fra Samsung og er storfornøyd med den.

     

    Testet den så vidt selv og alt virker veldig gjennomført kvalitetsmessig. Ikke noe slarkete, gode taster, flott skjerm. Regner ikke med at Z500 vil skille seg ut her, iallefall ikke i negativ retning.

     

    Eneste man kanskje kan sette fingeren på er vel batteritiden. Blåtann og Java skal visst sluke batteri, men når overfører fra dataen er det vel ikke så vanskelig å lade samtidig, så jeg har absolutt lyst på denne telefonen :thumbup:

  15. Hehe,, jeg importerer fra utlandet jeg vet u :thumbup: Det er jo norsk språk på den siden den kommer til Norge etterhvert.

     

    Og man kan vel si den har kommet når den ligger å venter på meg, har noen kontakter i utlandet. De har holdt av en til helga, som jeg kan kjøpe.

    Jeg må gi litt over 2000kr for den :thumbup: Synes det er en grei pris :cool:

    You better be shittin' me.

     

    Kan du få tak i den for 2000 kr til meg? Please, send meg en mail på [email protected] a, I want one. :dribble:

×
×
  • Opprett ny...