Gå til innhold

superninja

Medlemmer
  • Innlegg

    521
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av superninja

  1. Hei.

    Har en laptop, som begynner å dra på åra, og er blitt skikkelig treg. Så jeg tenke jeg skulle reinstallere Windows. Men jeg har ingen Windows DVD å reinstallere med, så lurer på hva jeg skal gjøre? Når jeg fikk PCen fikk jeg bare installere første gangen jeg skrudde på PCen. Jeg har en nøkkel under PCen, som jeg regner med jeg kan bruke, men må ha noe å installere med.

    Hvor kan jeg få tak i en Windows Vista DVD?

  2. Min problemstilling som jeg har levert og fått godkjent: "På hvilke måter bidrog kampen for demokrati i Øst-Europa, til kommunismens fall?"

     

    -Jeg har begrenset temaet til kunn Øst-Europa(kampen for demokrati, og kommunismens fall), så det ikke skulle bli så mye å ta med på framføringen, og får å gjøre oppgaven noe lettere :)

    Ålreit, kan funke det her. Hvordan du vil utforme oppgaven vil jeg ikke legge meg så mye oppi, du har sikkert alt en plan osv i forhold til det. Jeg vet heller ikke hvilket nivå du ligger på.

     

    Likevel kan jeg komme med et tips: hvis det er passende, så kan du godt sammenlikne noe, som styresett, personer, hendinger, osv, med noe fra eldre historie. Dette gir et inntrykk av at du sitter på kompetanse også fra eldre historie, og har generelt noe kontroll på stoffet.

     

    Utover dette, så virker det som at mange historielærere (og sensorer) liker at du deler det inn i indre og ytre årsaker, bakgrunn for, og utløsende årsaker, osv. Dette føler jeg kanskje blir ekstra viktig i din oppgave. Men du vet best, så du får gjøre det hvis du er enig etter hvordan utformingen av oppgaven blir.

     

    Utover dette så er det alltid greit å øve muntlig på det du skal ha muntlig. Men dette varierer fra person til person, der noen kan snakke i det uendelige og med presisjon om ting de leste for to uker siden, mens andre glemmer detaljer raskere, og spesielt om de skal snakke. Likevel må du være klar på at det ikke er en kunnskapstest du er meldt opp i!

     

    Til slutt, så kan jeg si at det grunnleggende er 80%. Altså tilsvarende ca 4+/5-. Det grunnleggende vil da være fremføring, svar på oppgaven, alle formaliteter (kilder, oppbygging, powerpoint, osv), med mer. Utover dette er det som regel evne til refleksjon, dybdeforståelse, og utvidet kunnskap som utgjør de bedre karakterene. Er du uskker, så les kompetansemålene.

     

    Men husk at du må være 100% klar på at du må gjøre alt selv, nesten uansett hvilke tips som kommer opp her, så vil det nok ikke gjøre langt på nær så stor forskjell som det du kan få gjort med effektiv jobbing. Når jeg selv har eksamen, så trenger jeg å konsentrere meg 100%, og bryter kontakten med omverdenen for en tid. Det er til en viss grad en personlig greie, der jeg blir mer konsentrert og mer effektiv jo mer jeg jobber. Men mitt beste tips her, er nok å droppe alle forstyrrende elementer. Ble litt moralpreken her, noe som i utgangspunktet ikke var intensjonen, men er ikke til å stikke under en stol at karakteren du ender opp med er ene og alene et resultat av innsatsen du legger i det.

     

    Ønsker forøvrig lykke til på eksamen!

     

    :)

  3. Har nå vært og sett på dresser, og to stykker fall i smak. Den ene var på Bertoni på Xibition, litt grålig, men skal være mørk nok til å passe til det meste. Den andre var på Volt, en marineblå dress.

     

    Den på Bertoni fikk jeg med vest, dressbukse og dress til 4500. Denne var 80 % ull, og 10 % polyster, og 10 % noe annet.

     

    Den på Volt var bukse og jakke til 4200, men her kan jeg kanskje prute litt, siden jeg ikke alt har gjort det. Føler passformen var god på begge, men etter passform å dømme, så vipper jeg mot Volt sin.

     

    Skal inn igjen til byen med søsteren min, som skal hjelpe meg å velge. Noen som har innvendinger? Er det dumt at den fra Bertoni bare er 80 % ull? Har forstått det slik at det er viktig. Den andre hadde 100 % ull. Utover dette kunne begge plassene sy og tilpasse dressene, men det var egentlig ikke så mye å fikse på, bare sy opp buksene litt, som var for lange.

  4. Ålreit! Takker for gode svar. Det jeg har fått ut av det, er blant annet at jeg bør holde meg unna striper. Jeg vil vurdere en lysere, altså grå, dress - kan jo godt være at jeg liker det også. Vest skal jeg ha uansett, for det er badass. Kommer også til å vurdere bukseseler, det i seg selv er jo forsåvidt kult.

    Skal sjekke ut Volt nå på mandag. Hvis dere har andre konkrete tips til butikker jeg burde sjekke ut, så bare si fra. :)

     

    Ifølge google maps så er Follestad bare i Oslo? Isåfall for langt borte for meg. Har ikke peiling på hvilke steder rundt Bergen som har en "skredder" tilgjengelig, så hvis noen vet om noe så si fra! Men som sagt, så har jeg et relativt begrenset budsjett, så forventer ikke noe top notch greier. Men som dere alt har skjønt, så vil jeg prøve å få tak i noe så bra som mulig.

     

    Også vil jeg sikte på å få en dress med god passform, av god kvalitet, som er 100 % ull, om jeg forstår det rett. Er dresser fra Italia alltid bra? Vil sjekke ut Reda dressene på Dressmann. Vil også være noe på utkikk etter dresser på salg, men har ikke så god peiling, så får prøve å ta det som det kommer.

     

     

    Prøv å skaff en dress hvor proporsjonene ser noenlunde riktige ut. Beina kan være smale, men ikke overdrevent smale. Jakka bør dekke rompa og kneppepunktet bør ikke være for langt over midjen din.

     

    Bare lurer på om dette er ting jeg bør bite meg merke i, eller om de som selger som oftest har kontroll på dette? Har notert det i bakhodet, men forskjellige normer om hvordan en dress skal se ut og slikt vet jeg bortimot ingenting om.

  5. Hei!

     

    Skal kjøpe meg ny dress, noe som er en begivenhet for meg, med tanke på at jeg aldri har eid en skikkelig dress.

     

    Relevante opplysninger: Er en gutt på 21 år, er 179 høy, 70 kg - og holder meg i form.

     

    Så jeg skal ha en dress, og vet ikke helt hvor jeg skal begynne, for jeg har ikke peiling på dress i utgangspunktet.

    Likevel har jeg noen ideer om hva jeg vil ha, men er 100 % åpen for innspill.

     

    Dressen skal være brukende til alle anledninger der det er naturlig å bruke dress, altså bryllup, barnedåp, konfirmasjon, osv. Men også finere fester.

     

    Farge: Har sett blå dresser, der de er så mørke at de nesten ser svarte ut, dette synes jeg er veldig kult. (tror det er dette som heter marineblått) Er også tøft med dresser der alt er svart, men er usikker på om jeg vil passe til denne stilen. Noen dresser med striper er stilige. Det må være stilrent.

     

    Skal ha hele pakken, belte, vest, dressjakke og dressbukse og slips.

     

    Prisen ser jeg for meg 2-3000 kroner, vet ikke hva som skal til for å ha en brukende dress.

     

    Filosofien er at det skal være kult, men stilrent.

     

    Bor for tiden i Bergen, så gjerne butikker som er i nærheten.

     

    Trenger du annen info, bare spør!

     

    Takker på forhånd til de som gidder å hjelpe meg med å imponere en fremtidig svigermor :)

  6. Dette blir et spørsmål som strengt tatt er utenfor mitt kunnskapsområde, men jeg prøver.

     

    Slik jeg har forstått det, er farger bare refleksjon av stoff, som en kan se når det blir lyst på.

    Betyr dette at det som utgjør en farge i et stoff, er sammensetningen av stoffet - altså hvor tett eller hvor mye hulrom det er mellom molekylene (eller atomene?)?

     

    Er dette grunnen til at ting blir svart når vi brenner det? At alt trekker seg sammen, og derfor blir mer kompakt eller noe sånt?

     

    Hvis jeg er helt på jordet, så er jeg åpen for å få en innføring, om noen sitter på kunnskapen.. :)

    • Liker 1
  7. Er det ikke Ronaldo som bommet på straffe i CL-semifinalen? Uff, for en elendig straffeskytter.

     

    Jeg tror det er mer riktig å si at Neuer redda straffen enn å si at Ronaldo bomma. :) Ballen var på vei mot mål såvidt jeg husker... Å få straffen sin redda av en keeper er ikke det samme som å skyte 10 meter over mål.

    Tror han var ironisk.

    Var det ikke Luiz som misset mot Leverkusen i 2-1-tapet i Tyskland?

    Var det ikke A. Cole som skjøt straffen over stadion mot Everton i straffekonk for få år siden?

    Alle kan bomme på straffe, er aldri 100 %. Tror de fleste straffeskyttere skårer på litt over 60% eller noe, de beste er selvsagt en del bedre, ronaldo hadde vel 94% eller hva det var i sesongen som var.

    Og med mindre du er av den oppfatning at Di Mateo ville tape med vilje, eventuelt gjøre det ekstra spennende, så vil jeg regne med at han visste hva han gjorde - vi vant jo tross alt.

    Er også vanskelig å ta straffe om du er helt gele i bena etter en lang kamp, så kan godt være at de som er mest friske i bena, og som følte seg fit, tok straffen.

  8. Jeg synes ærlig talt det begynner å bli for mye.

    Klart det, men vi har FFP og tenke på, i tillegg hadde det vært greit om klubben kunne begynt å sikte på litt mer sunn økonomi.

    Skjønner ikke hvorfor alle bruker så mye energi på å bekymre seg over økonomien til Chelsea. Slik dere oppfører dere, så virker det som at Chelsea FC ikke har peiling på hva de driver med, og bare kjøper spillere for hvilken som helst pris. Realiteten er, at Chelsea har en solid gruppe av mennesker rundt klubben, i form av både økonomer og advokater, som vet hva de driver med. Jeg sier at vi lar dem bekymre seg for om hva vi kan og ikke kan gjøre for å holde oss innen for FFP reglene.

     

    Utover dette er jo engasjementet forståelig, men personlig, som en fan, så er jeg ingenting annet en fornøyd over å få inn nye, talentfulle spillere. Jeg håper også at det ligger en plan bak kjøpene, at det er en trener som har en filosofi rundt fotballen, og der spillerne har en relativt klar rolle i klubben.

     

    Det vi sitter igjen med nå, er jo en lovende fremtid. Det skjer en utskiftning av store deler av laget, noe som ikke var annet enn forventet. Håper noen flere spillere går ut, forhåpentligvis får vi mer penger inn. At vi bruker mer penger nå, enn andre sesonger er naturlig ved det generasjonsskifte som hender nå, pluss at vi har litt ekstra etter CL seieren.

     

    Jeg ønsker neste sesong velkommen, og håper at signeringene av Hazard og Hulk skjer som ryktene sier. Videre håper jeg at samtlige spiller holder seg i god form, og forblir skadefrie, slik at vi kan banke inn mer mål enn noen gang tidligere.

     

    Tommel opp fra meg.

    • Liker 1
  9. Midlertidig deaktiver adblock, hvis videoene da vises er det den som er "synderen". Da må du sjekket oppsette til adblock, slik at du tillater å vise flash på diskusjon.no. Hvis adblock ikke er synderen så må du sjekke om flash er installert, og evt. vurdere å installere det hvis det ikke er installert.

    Takker for hjelp, hadde blokka det med adblock, og nå ser jeg videoene. Tommel opp :)

  10. Hei. Har ingen peiling på radiostyrte greier, så tenkte jeg skulle spør her.

     

    Er på utkikk etter radiostyrt helikopter, som det går å styre rundt, med god batterilevetid og det må være skikkelig. Bare lurer på om teknologien har komt langt nok, eller om jeg bare kan droppe ideen om jeg vil holde meg rundt 1000 kr?

     

    Husker også jeg så små sorte greier som kunne fly som helikopter, men det var ikke helikoptre, men finner ikke igjen videoen på youtube.

     

    Spørsmålet er egentlig om det er noen brukbare radiostyrte helikoptre til under tusenlappen?

  11. I en formell setting, så blir det ikke riktig.

     

    Likevel kan det for eksempel ha en humoristisk funksjon.

     

    Men dette er strengt tatt ikke plassen for å diskutere denne saken. Avslutter med at break a leg ikke er det samme på engelsk som på norsk :p

     

    Hazard ser ut til å komme til Chelsea - bettingselskaper har stengt av mulighetene for å bette på han. Er enda ikke offisielt, men jeg ønsker Hazard velkommen!

    Får vi Hulk også, så er dette rene juleaften :p

  12. 1. Hvem vinner EM?

    Portugal

    2. Hvem blir toppscorer?

    Benzema

    3. Hvem blir turneringens store spiller?

    Ronaldo

    4. Hvilke land overrasker?

    Portugal, Frankrike

    5. Hvilke land skuffer?

    Nederland

    6. Hvilke spillere vil få sitt gjennombrudd?

    Varane kanskje.. Håper Torres spiller på seg selvtillitt igjen :)

     

    2. Hvem blir toppscorer?

    Gomez eller David Villa.

     

    David Villa hadde brekt foten sist jeg sjekket, og er ikke med i EM. :)

  13. Føler ikke at vi trenger å hente en ny spiss, det vil bare ødelegge for Lukaku sin fremgang som fotballspiller på dette nivået. Synes heller vi bør få inn en ving som også kan bekle spissrollen dersom det skulle bli skader og tette kampprogram. Ellers vil jeg at vi satser på Torres og Lukaku.

    Hvis du sikter til Hulk, så er han hovedsaklig høyreving.

×
×
  • Opprett ny...