Gå til innhold

eivinds

Medlemmer
 • Innlegg

  59
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

eivinds sine prestasjoner

44

Nettsamfunnsomdømme

 1. Sabotasjen framstår som en åpenbar advarsel fra Russland om hva konsekvensen blir dersom vesten ikke gir etter og lar Russland få viljen sin når de annekterer mer av Ukraina på fredag (til om med områder de ikke har kontroll på). For Ukraina venter vel atombomben om de ikke gir seg, det sier jo russerne rett ut. Det er ganske dystert rett og slett. Det er bekymringsfullt at flere debattanter her - som skriver greit norsk - anser det som like sannsynlig, om ikke mer sannsynlig, at et alliert land som Polen eller USA står bak framfor Russland. Det er rett og slett helt på jordet, men følger et klassisk mønster for russisk propaganda hvor de lanserer mange alternative (og til dels bisarre) teorier om hva som skal ha foregått. De mange alternative teoriene skaper så forvirring om hva som egentlig er sant. Jeg sier ikke at debattantene her er russiske troll, men de bør vurdere kildene sine, eller evt. gjøre litt revurdering av sannsynlighetene for (konspirasjons)teoriene sine dersom de er hjemmelaget. Det er ikke slik at USA står bak alt vondt i verden. Som mange har påpekt var USA var imot Nord Stream 2 fordi de mente at det var en strategisk feil å gjøre seg avhengig av russisk gass, og de siste månedene har vist at de hadde helt rett. Tyskland og resten av Europa (minus Ungarn) har også innsett det, og Nord Stream 2 har aldri vært i bruk. Så vidt jeg har forstått har heller ikke den første Nord Stream vært i bruk i det siste fordi den har vært strengt av russerne. Det har også vært gjentatt flere ganger at Nord Stream er russisk (eid). Det er bare halvveis sant. Gazprom eier 51%, resten eies av vestlige selskaper.
 2. Ingen bør bli overrasket om det samme skjer med norske rørledninger i vinter dessverre. Mange med meg tenker vel med god grunn at russerne står bak, og det samme om sabotasjen av de undersjøiske kablene til Svalbard og i Vesterålen.
 3. Det må være helt greit å kreve at folk møter på arbeidsplassen. De får jo betalt for det. Men tonen i eposten fra Musk skaper nok mer konflikt enn nødvendig.
 4. Legger til brannsikkerhet og ikke minst om oppbrukte batterier ender som farlig avfall på den listen. Det vil jo over tid dreie seg om enorme mengder batterier, så de bør kunne resirkuleres, evt. omgjøres til noe som ikke er farlig avfall (om det er mulig).
 5. Det logiske er vel permanent vintertid i så fall siden det er normaltiden. Da står solen høyest på himmelen kl 12 ett eller annet sted i Norge vil jeg tro.
 6. Det virker jo rimelig at netteierne har en løsning for nedlasting av data, men det er mange netteiere i Norge. Om noen ikke skulle ha det tilgjengelig, så ligger det i alle fall på Elhub. Nord Pool publiserer priser på ulik oppløsning (f.eks. time) og i ulik valuta (blant annet NOK) her: https://www.nordpoolgroup.com/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/ALL1/Hourly/?view=table Tidligere har du kunne laste ned priser for lengre perioder, men det sluttet de med i dag ser det ut til. Nå må du laste ned for én dag om gangen.
 7. Støttesatsene finner man også ferdig utregnet hos NVE. https://www.nve.no/reguleringsmyndigheten/nytt-fra-rme/nyheter-reguleringsmyndigheten-for-energi/stromstotte-her-er-stottesatsene-for-januar/
 8. Alle med AMS måler i hvert fall kan finne forbrukstallene sine på elhub.no. Velg min side.
 9. Det er mange som har ønsket at staten skal fastsette en lav pris på strømmen. Jeg vet ikke om det er det du har i tankene. Problemet er at det har vært knapphet på strøm i vinter. Produksjon og forbruk må være i balanse, og ved knapphet så må noen redusere forbruket sitt. Dette gjør man i dag ved å skru opp prisen så mye at det gjør vondt og forbruket senkes, samtidig som produksjonen går opp fordi produsentene får så godt betalt. Hvis man *ikke* skal bruke strømprisen til å redusere forbruket, hva skal man da gjøre? Et eller annet tiltak må man ha, ellers blir strømutkobling eneste mulighet.
 10. (Dette er et svar til 0QE8JCM8 over) Du legger for mye i det han sier. Han sier at for de som har spotprisavtale, så kunne strømmen like gjerne vært fakturert av nettselskapet. Men da kunne man jo ikke valgt fastpris, slik man kan i dag. I tillegg foreslår han en utjevning av strømprisen for privatpersoner, men altså ingen reduksjon. En lignende avtale kan man sikkert inngå i dag også hvis man vil (variabel pris, evt. med prissikring).
 11. Jeg bruker den, og den ser ut til å virke fint. Har ikke hatt Korona så langt. -- Mye av smittespredningen nå skjer mellom barn og så til resten av familien, og barn bruker neppe Smittestopp.
 12. Er det ikke minst like naivt å tro at kineserne skulle være noe bedre? Det er jo definitivt et overvåkingssamfunn som går i en marerittaktig retning. At Google overvåker deg er jo åpenbart, og de viser det jo f.eks. på https://timeline.google.com. Uten at det gjør det greit selvsagt, men vi mangler litt alternativer med mindre du henter fram den gamle Ericssontelefonen. Synd at Nokia aldri rakk å snu seg rundt, slik at vi hadde et europeisk alternativ.
 13. Huawei sin Android er helt krise. De ekstremt aggressive strømsparingsendringerene de har lagt inn gjøre det nesten umulig å få programmer til å kjøre i bakgrunnen, med unntak av Huawei sine egne apper da. Det er en haug med varsler du aldri får. Du kan sloss med telefonen og få ting til å kjøre, men det er så vanskelig at mange ikke vil få det til.
 14. Jeg har 64 GB minne og i7-7820HQ prosessor i min. Tilstandskontroll sier at cpu'en ikke er støttet i Windows 11. Men det er den jo i enkelte andre maskiner. Det er litt irriterende det ja.
 15. Det er dessverre bare noen få maskiner med 7820HQ som er støttet. Min Thinkpad-traktor P51 er ikke en av dem. Som tommyb sin maskin, er min med i insiderprogrammet fordi jeg ville ha WSL2 tidlig, og nå er den veldig klar for å installere Windows 11. Jeg har fått utsatt det et par ganger, men får ikke endret insidernivå. Valget finnes bare ikke. Så en mørk natt får den nok et OS jeg ikke vil ha siden det uansett ikke er støttet. Det går nok mot reinstallasjon ja.
×
×
 • Opprett ny...