Gå til innhold

jonlem

Medlemmer
  • Innlegg

    3 359
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Blogginnlegg skrevet av jonlem

  1. jonlem
    Her om dagen dumpa det altså en svært offentlig utseende vinduskonvolutt ned i postkassa mi.. og utenpå kom det tydelig fram at det var fra Bergen Kommune - KEMNEREN.
     
    Kemneren?? Så rekker man altså, når man får noe slikt, å tenke mye rart før man rekker å åpne. Skattegreier? Bøter? Derr røk skattepengene mine gitt! Men hvorfor? Hva har jeg NÅ gjort da?? Jeg har da aldri fått brev fra kemneren før? I alle fall ikke den i Bergen..! Kan det være et eller anna slags damehistorie? Men jeg har da aldri gjort noe galt i Bergen? Ja, jeg rakk å tenke mye rart..
     
    Men så, tittelen: Unngå å bli snikbergenser!
     
    Det var altså et hyggelig brev fra Kemneren og Skatt Vest eller noe i den duren, der de kunne opplyse at de hadde registrert at jeg jobber for et bergensbasert selskap, men er altså ikke bosatt i Bergen. Eller er jeg det? Isåfall er jeg nok en snikbergenser.
    For de ville også allernådigst minne meg på reglene - man er pliktig i henhold til norsk lov å bostedsregistrere seg i den kommunen der man har sin overveiende døgnhvile.
     
    Så, greit nok, de vil ha skattepengene mine. Men å utsette meg for den terroren det var å få brev fra selveste kemneren?
    Jeg vet nå ikke, men i min verden, der jeg har vokst opp, som lovlydig og ansvarsbevisst norsk borger, tar kemneren stort sett kontakt med folk som har gjort gale ting. DET er mitt bilde av kemneren.
    Men jeg har da aldri gjort noe galt? Jeg har aldri vært i kontakt med hverken politi eller andre statlige organer for hverken lovbrudd eller noe i nærheten en gang.
    Hoff.
     
    Anyway, jeg er ikke snikbergenser. Jeg er bostedsregistrert i den kommunen der jeg har min overveiende døgnhvile, et sted på østlandet. Greit, jeg er ansatt i et bergensbasert offshoreselskap, og er vel innom kommunen der kanskje tilsammen 2-3 døgn i måneden. Sånn sett er jeg like mye i Stavanger som i Bergen, så kanskje jeg er snik..stavangersk? Hva ville det hett?
     
    Uansett så går ikke skattepengene mine til Bergen!
     
     
    Se ellers www.snikbergenser.no
×
×
  • Opprett ny...