Gå til innhold

MrUrge

Medlemmer
  • Innlegg

    1 252
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MrUrge

  1. Hei, skulle sjekke her i dag om en pc som blir overopphetet. Fant ut at den ene vifta ikke fungerte, og begynte å skru. Fikk ville finne ut om jeg kunne ta ut vifta for å kjøpe ny og bytte. Skrudde opp skruene på baksiden og begynte å prøve å løsne hele dekselet der tastaturet er. Den satt fast i noe på midten, så fikk ikke av hele. Fant ut at vifta lå under hovedkortet og ble veldig vanskelig å komme til, så gadd ikke stresse mer med det og begynte å skru den sammen igjen. Når jeg da skulle slå den på skjedde det ingenting. Det skjer absolutt ingenting om jeg holder inne eller trykker på "på"knappen.

     

    Hvis jeg trykker på F5 eller F7 eller noen av de knappene så kommer det en svart skjerm med en blinkene strek øverst i venstre hjørne. Etter ca 5 sekunder slår den seg av igjen. Hvis jeg trykker på CTRL ALT DELETE i løpet av disse sekundene så kommer jeg inn på HP web eller noe. Visste ikke hva dette var så jeg trykket avslutt. Da slo den seg av igjen.

     

    Jeg forstår ikke helt dette fordi jeg har på en måte ikke gjort noe med pcen. Noen forslag?

     

    Edit: Liten oppdatering. Kom meg inn på windows og ingenting var borte og alt funka som det skal, bortsett fra at "på" knappen ikke fungerer. Er det faktisk bare da at jeg har vært litt hardhendt og ødelagt noen sensor eller noe slikt?

  2. Hei, nettopp kjøpt meg SSD. Kjøpte Samsung 840 EVO 120GB. Har nå plugget den i pcen som en intern hardisk. Eneste problemet, jeg finner den ikke. Null kontakt. Har nå dobbeltsjekka at alt er koblet i riktig og byttet SATA kabel med en som jeg vet fungerer. Hva kan jeg gjøre ? Har ikke innstallert programmene som kom med cden, fordi det har vel ingenting med disken å gjøre. Skal vel kunne finne den akkuratt som andre enheter?

     

    Har sjekket litt rundt på nett og ser at det skal være AHCI i biosen osv. Har vært å sjekket i BIOS, og alt ser ut til å stemme, disken blir funnet i BIOS, men ikke i OS. Bør jeg koble fra disken med OS, og installere OS på ssden med cd?

    Forstår fortsatt ikke helt hvorfor jeg ikke skal kunne finne disken i OS.

  3. Etter hva jeg ser så er det bare algebraen i svaret ditt som ikke stemmer. :) Du har riktig C1 og C2 basert på initialkravene, men 1*1^n - 2*(1/2)^n <=> 1 - 2^(1-n) , så derfor er det bare noe som har skjedd når du forkortet svaret.

    Ok, kan du forklare meg hvordan jeg kommer fram til fasit ? Fordi sånn jeg har forstått det tror jeg muligens er feil tankegang. Tenker på første leddet at 1 x 1n er da hva må man gange 1 med for å få 1(forran) og som da blir plusset på i potensen. Så derfor må det andre leddet bli hva må man gange 1/2 med for å få 2. Det er 4 og blir da n+4 i potens. Er dette riktig ?

  4. Hei, har en oppgave jeg ikke forstår.
    Oppgaven: Løs den lineære, homogene differenslikningen a(n) - 3/2an-1 + 1/2an-2=0 med initialkrav a(0)=-1 og a(1)=0.
    Fasit: 1-21-n
    Min løsning: Gjør oppgaven lettere med a(n)=rn og får rn - 3/2rn-1 + 1/2rn-2
    Forenkler: rn-2(r2 - 3/2r + 1/2).
    Karakteristisk likning: r2 - 3/2r + 1/2
    Faktoriserer: (r-1)(r-1/2)
    a(n)= C1n + C2 (1/2)n

    C1 + C2 = -1
    C1 + 1/2C2 = 0
    Løser og finner C1=1 og C2=-2
    Mitt svar: a(n)=1x1n - 2x(1/2)n =1-(1/2)n+4
    Hvor gjør jeg feil ? Hva har jeg misforstått?
  5. Har 1 reciever som er koblet bak i pcen til hovedkortet med minijack. Har kjøpt meg nytt headsett fra Bose med mic. Eneste problemet er at jeg fikk "mic&lyd" i samme minijack kabelen.

    Tenkte før jeg kjøpte headsettet at jeg bare får koble headsettet inn og ut i bytte med recieveren. Men dette blir altfor mye stress!

     

    Problem 1: trenger en løsning på hva jeg gjør med 1 minijack med både mic og lyd i.

     

    Problem 2: finnes det på en måte en boks der jeg kan koble til flere lydenheter om gangen inkl mic og eventuelt et program/knapp på boksen der jeg enkelt kan bytte om jeg vil ha headsett og mic eller annlegget?

    Eventuelt bare en forlenger ?

     

    Takk for svar

  6. Hei, har lasta opp et par filmer på youtube i det siste. Bare sånne interne turer noen kompisser har vært på. Men, har brukt forskjellig musikk i filmene. Får sånn feilmelding på filmene om at det er brudd på copyright osv osv, og de er stengt i tyskland. Ikke at det har så mye å si, men den siste filmen nå er blitt blokkert for mobiler. Kan man ikke lenger bruke sanger i filmene sine? Eventuelt hvordan gå rundt denne copyrighten? Skrive i beskrivelsefeltet at den og den sangen er brukt bla bla bla?

     

    Takk for svar

  7. Da har jeg fått satt den sammen og alt funker. Det fine var at braketten til vannkjølinga faktisk passet, men litt skeptisk så holder et øye med tempen på cpu, har ikke kjørt noe veldig hardt enda, men ligger på rundt 35-41 grader, som ikke er så ille?

    Men 1 ting jeg lurer på, jeg får feilmelding om "cpu fan error", dette er vel fordi jeg har kobla lyset til vannblokka der cpu fan skal kobles til, dette er sabla irriterende hver gang jeg starter. Kommer videre inn på en slags bios og må boote fra hardisk. Noen som har en løsning på dette?

  8. Lurte også på en ting til, vet at minecraft har 3d spilling, så støtter jo det skjermkortet jeg skal kjøpe 3d. Regner med briller ikke følger med? Eller følger det med et par "billige" briller? Ser at 3d-brillene er veldig dyre, så går det ann da å ikke få fullt ytelse, men brukbar, hvis jeg prøver med kino-3d-briller? Sorry for dumt spørsmål, men har ikke testa dette enda

×
×
  • Opprett ny...