Gå til innhold

Ata

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ata

  1. Vurderer å kjøpe en ultra-portabel pc og ønsker forslag fra folk her på forumet. Maskinen bør være så liten som overhode mulig, ha [rimelig] lang batteritid, og ikke nødvendigvis ha cd-rom/fdd.

    Sikler litt på en Fujitsu Lifebook P1110, men er vanskelig å finne i Europa.

    Maskinen skal stort sett bare brukes til å skrive på, og må klare å kjøre Win2k.

     

    Noen som har noen idéer?

     

    -Ata Sobriquet

  2. normalt vil en .bin-fil på rundt 750MB gå inn på en cd-r som er spesifisert til 650MB. Dette fordi .bin-fila inneholder informasjonen som brennes til ToC'en (table of contents).

     

    Det enkleste er jo, som sagt av Orjanop, å bruke program som PhantomCD eller Daemon Tools til å "mounte" .bin-/.cue-filer til virtuelle CD-ROM'er.

     

    -Ata

  3. Jeg er ved å bytte systemddisken min. Tingen er at jeg ikke ønsker å reinstallere OS, men bare å flytte alt som ligger på min nåværende systemdisk til en annen raskere disk som jeg har tenkt å bruke. Noen tips om hvordan jeg skal gå frem for å lykkes i dette?

     

    -Ata Sobriquet

  4. Jeg skal snart kjøpe meg en bærbar. Er veldig i tvil om jeg skal velge å kjøpe en bærbar pc eller om jeg skal kjøpe en macintosh powerbook. Uansett hva jeg velger så skal den bærbare oppfylle følgende krav:

     

    1. oppløsning større enn 1024x768

    2. relativt lett vekt (~2,5kg)

    3. godt skjermkort (radeon)

    4. dvd/cd-rw

     

    en powerbook G4 15,2" er høyst aktuelt, men jeg er usikker på hvordan utviklingen av apple-maskiner vil bli fremover. PB 17" har jo nå fått DDR-minne, og jeg er usikker på om 15,2"en også vil får det i nærmeste fremtid. Dersom noen vet noe, eller har noen tips til gode alternativer til bærbar pc-pc (og hvor de kan kjøpes) hadde jeg vært veldig takknemlig.

     

    - Ata Sobriquet -

  5. Quote:


    Den 2002-12-02 15:26, skrev Sub-Lock:

    Kan noen hjelpe meg med dette?


    Jeg bruker Søk/Search en del i Windows da jeg har 14
    :grin:
    partisjoner og iblant ikke helt husker/veit hvor jeg har ting. (Stort sett går det greit, men downloads kan havne litt forskjellige steder)


    Problemet med Win XP er at den på død og liv skal søke inne i pakkete (.zip og .cab tenker jeg..) filer. Da jeg har "et par" GB med slike kan dette ta sjukt lang tid.


    Håper noen har svar på dette..



     

    Sjekk ut http://www.annoyances.org/exec/show/article03-202

  6. Vurderer å kjøpe TwinMos PenDrive, men er usikker på hvorvidt OS (Win2k & XP) legger den inn som removable disk når (eks.):

    - Jeg ikke har administrator/poweruser/etc-rettigheter

    - Jeg ønsker å bruke den på tynne klienter (eks. Compaq Evo T20)?

     

    -Ata

     

    [ Denne Melding var redigert av: Ata på 2002-12-01 15:27 ]

  7. Nicket jeg har idag baserer seg på navnet Atahualpa. Kom over dette da jeg skrev en oppgave om inkaene på videregående. Direkte oversatt betyr det "Den siste inka", eller videre "den siste fra alpene".

     

    Grunnen til at jeg har kuttet ned på nicket har to årsaker:

    1. begynte å chatte på irc med fastlinje og trengte å ha på away-scripts o.l.

    2. ingen klarte å huske hele nicket (av en eller annen grunn) og dermed kuttet jeg det ned til bare Ata

     

    Finurlig nok betyr Ata utifra det jeg skrev først "den siste". Og den tanken liker jeg!

  8. Jeg takker for gode alternativer, og vil gjerne si følgende:

     

    Har selv en Duron 1,1GHz som jeg bruker på min spille-PC, men tenker på å kjøpe ny CPU snart. Dermed vurderer jeg å bruke denne og klokke den ned slik at den produserer mindre varme. (takk for tipset Prog_Kick)

    God idé også å plassere maskina i boden (takk Xvani), skjønt det kan kanskje være litt "rå" luft der. Kan det ha noe å si på hvordan maskinen kjøles?

     

    Har liggende endel komponenter (LAN, VGA, SDRAM, kabler, o.l.) og dermed tror jeg det eneste jeg bør skaffe meg er et kabinett med god plass og et hovedkort til å bruke med Duron'en. Angående kabinettet:

    Hvor går det an å finne rammer som gjør det mulig å plassere harddisker i 5 1/2"-brønner? (tenker ikke på "skuffer")

  9. Har allerede diskene (5 stk, alle 7200rpm).

     

    Det jeg tenker blir mest problematisk er å finne et kabinett (helst så lite som mulig) som kan holde så mange disker (og ikke gjør at diskene blir gloheite).

     

    Har dessuten noen Matrox-kort liggende som jeg tenkte å bruke (G200+G450 hvis jeg ikke husker feil).

     

    Tenker også å bruke denne maskinen som en gateway/firewall mot kabel-internett.

     

    Forresten, har noen peiling på noen webshoper som seller KVM-switcher?

  10. Vurderer å bygge en ekstramaskin. Denne skal, etter planen, stå på 24/7. Den skal stå i samme rom som jeg ellers sover, og må derfor være veldig stille. (Og ikke foreslå vannkjøling, det vil jeg ikke ha enda).

     

    Maskinen ikke ha tastatur/skjerm/mus (skal skaffe KVM-switch).

     

    I maskinen skal det også stå en 4-6 harddisker.

     

    Jeg ønsker forslag på hva jeg skal anskaffe meg (og den skal være _veldig_ stille!). Og kanskje viktigst: den skal ikke koste mangfoldige tusen kroner!

     

    På forhånd, takk.

  11. Jeg har en harddisk, IBM 60GB. Jeg har brukt den i lengre tid til lagring av diverse. Etter at jeg flyttet har disken ikke kunnet bli brukt. Windows henger seg før den starter GUI, og harddisken høres nesten ut som en floppy (bare mye svakere). Etter å ha kjørt IBM's DriveFitnessTest(DFT) kom jeg fram til følgende:

     

    Det er ødelagte sektorer på disken. DFT sa først at jeg kunne fikse dem enkeltvis, men nektet. En stund etter (måtte ha litt mat :smile: testet jeg disken igjen. Denne gangen sa DFT at disken hadde ødelagte sektorer (som før), men at jeg nå bare kunne fikse disken vha å renske disken helt.

     

    Problemet er at jeg har mye på den disken som jeg ikke vil miste, og lurte på om noen har noen seriøse forslag på hvordan jeg kan redde det som ligger på disken?

  12. Hadde samme problemet selv, og kjenner flere som har hatt det likedan. At ved installasjon av WinXP så "forsvinner" NTFS-partisjoner. Er usikker på hva dette skyldes, men det er mulig at WinXP formaterer bootsectoren til harddisken, slik at informasjon om partisjoner forsvinner.

     

    Det jeg gjorde var å bruke GetDataBack (http://www.runtime.org). Jeg kunne da hente data som lå på disken og lagre det på en annen disk. (reddet 50GiB på denne måten :smile:

  13. Takk for begge tips!

     

    Jeg har sett litt rundt og kommet fram til to skjermer som jeg vurderer akkurat nå:

     

    1. Hercules Prophetview 920DVi

    Kontrastforhold: 350:1

    Lysstyrke: 250cd/m2

    Pris (komplett.no): 9,245kr

     

    2. Eizo L565

    Kontrastforhold: 400:1

    Lysstyrke: 230cd/m2

    Pris (komplett.no): 8,690kr

     

    Hvordan er det med kontrastforhold og lysstyrke? Er disse skjermene veldig forskjellige i fremgivelse av bilde?

     

    Óg, jeg har hørt at prisene på LCD-skjermer kommer til å falle i pris utover høsten, er det lurt av meg å vente til uti september/oktober før jeg kjøper?

     

    - Ata Sobriquet

  14. De fleste GF4-kort kommer med 2 utganger, én vanlig og én DVI-utgang. For å bruke dual-screen må du da bruke en kontakt som omformer DVI-signalet til vanlig slik at du kan bruke en vanlig CRT-skjerm på DVI-utgangen. Jeg vet med sikkerhet at iallefall MSI bundler med denne kontakten, men om andre kort gjør det er jeg usikker på. Det beste er uansett å se på kort-info på hjemmesidene til produsentene om de bundler denne type omformer/kontakt.

     

    -Ata Sobriquet

×
×
  • Opprett ny...