Gå til innhold

JoaJoa

Medlemmer
  • Innlegg

    848
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JoaJoa

  1. Hvis man kjøper en Xbox 360 arcade i butikk nå (ikke slim), er disse mest sannsynlig oppgradert, eller er de jtag'bare?

     

    Det tok mange år før de klarte å kjøre homebrew på 360, men dvd-hack fungerte nesten helt fra start.

    Angående de nye slim-modellene, jobber de med å kunne jtag'e denne eller åpne den på noe annet vis, eller er dvd-hack første-pri? (som jo allerede er gjort)

  2. At filmer generelt hakker ved panoreringer er jo et kjent fenomen. Kanskje et banalt spørsmål, men har du prøvd å aktivere 24p i videoinnstillingene?

     

    PS3'en er vidt meg bekjent mer enn kraftig nok til å kjøre fullhd, men trolig begrensninger i software og ikke hardware. I disse dagers gjennombrudd med PS3 jailbreak og dermed mulighet for å kjøre homebrew, så er det kun et tidsspørsmål før det kommer optimaliserte mediacentre, i god gammel xbmc stil :thumbup:

  3. Jeg kommer med et nytt spørsmål her, istedenfor å opprette et nytt emne.

     

    Når jeg ved en feil lukker Opera (huker av krysset i øvre høyre hjørnet) i explorer, så får jeg et spørsmål om jeg virkelig vil gjøre dette om jeg har mange faner oppe. Dette gjør jeg ikke i Opera. Er det noen mulighet, instilling, for å fikse dette i Opera, evt hente opp de fanene som var oppe, hvis jeg ved en feil lukker nettleseren?

  4. Seagate mot WD i denne testen er nesten dødt løp, liten favør seagate, men det er ikke store variasjonene.

     

    Hva jeg føler er mest relevant for en lagringsdisk, når ytelse og pris er dødt løp, er levetiden. Dette er jo selvsagt umulig å teste på stående fot. Men har noen av ekspertene her erfaring eller sett noen statistikker?

     

    Selv sverger jeg med bank i bordet at jeg kun har mistet 1 stk 3,5" opp igjennom alle år

    (2.5" er en annen historie). Hvilket merke dette var, kommer jeg ikke på, men har en feeling på at det var en "deathstar". Etter den gang prøvde jeg WD, og har blitt ved det, med en personlig feilprosent lik 0.

    Stuet nettopp vekk en wd120gb, med effektiv driftstid på 3,7 år, pga plassmangel. Har stuet vekk wd disker fra 20-120gb, alle pga plassmangel, ingen pga feil. Har nå 6 disker i stasjonær, 5 stk wd 350-1500gb, 1 samsung 750gb. Der SMART-programmer rapporterer alle som topp, bortsett fra samsungdisken som har 210 reallocated sectors, noe de har rapportert nesten fra dag 1, om ikke fra dag 1.

     

    Så min erfaring tilsier wd. Men når Seagate nå scorer bedre på ytelse og pris, så får en jo lyst til å prøve Seagate, men samtidig kvier meg da noe sier "if it ain't broke, don't fix it"..

     

    og igjen, finnes det statistikker for feilrate på disker?

  5. Som jeg skrev nesten helt øverst på denne siden, så har jeg innstallert win7 på den, og fungerer ypperlig!

     

    Kjørte dualboot med XP og win7 til å begynne med, men formaterte på nytt med kun win7. Da 7'ern var helt klart raskere, 32 bit ja. :)

  6. Hei

     

    Har en htpc med flere disker. OS-disken, en gammel ide-disk er i tregeste laget, samt begynner å dra på åra (32250 effektive timer, rundt 3 år og 8 måneder work time).

     

    Ønsker derfor å flytte win7 installasjonen til en nyere sata disk.

     

    Er det mulig å flytte en windows7 installasjon til en annen harddisk med windows sine egne verktøy, eller trenger man 3-parts programmer? Og er isåfall dette optimalt? Må den nye disken være tom, altså fri for partisjoner, eller holder det med utildelt plass?

     

    Noen som har peiling på dette?

     

     

    Edit: Fant svar. Bare å slette tråd evt.

  7. Etter at jeg oppdaterte til 10.51 så virker ikke dette skriptet lengre.

    Har det kommet noen intern støtte i Opera for å åpne bakgrunnsfaner nå eller?

     

    Altså, som i explorer ctrl+venstreklikk.

     

    Evt noe nytt skript, for det gamle virker ikke lengre. :roll:

  8. Takker for svar :)

     

    Mens jeg skrev innlegget kjørte jeg en full checkdisk (chkdsk /f /R), og etter en time eller to så var den ferdig, ingen feil tror jeg. Starter maskinen på nytt, og den booter som om ingenting er skjedd, altså booter helt normalt :wallbash:

     

    Kjører diagnostic tools på nytt (short), denne gangen blir den nesten helt ferdig (90%) før den varsler om "bad sectors".

     

    Så nå virker alt som normalt, men den er vel en tikkende bombe, som kan finne sitt snitt å slå til midt i eksamenstiden. Så hun bør vel skaffe henne en ny disk ja.

     

    Noe å si hvilket merke jeg går for? WD eller Samsung kanskje? Bør være billig og lite varmeutvikling, ytelse har ingenting å si.

  9. Lang historie kort:

     

    Min samboers bærbare, begynte plutselig å bruke 5-10 minutter på å boote win7.

    Kjørte gjennomretting i win7 og masse andre forsøk, men den ble ikke noe bedre.

     

    Kjørte diagnostic tools (short test) fra hddprodusenten, fujitsu, og den bruker bare noen sekunder før den konkluderer med at den finner "bad sectors, please try extended test", "extended test" bruker et lite minutt (av beregnet 2,5 timer), før den sier at harddisken er skadet, "please replace harddrive".

     

    Veldig rart at disken tilsynelatende er skadet, da den bærbare pc'en aldri flyttes eller er under andre "bevegelser". Må være varmen som tar livet av den da isåfall.

     

    Kan dette være virus? Er det noen vits å formatere og legge inn win7 på nytt? Er det noen mulighet for å "merke" de skadede sektorene og få disken til å unngå disse, og bare virke normalt? Hva med å kjøre full "zero write" på disken, formatere, og legge inn win7 på nytt? Hva med "SpinRite"?

  10. Takker, skal prøve noen av tipsene, men de fleste kommentarene der går på vedvarende sort skjerm. Men samboerens pc starter opp win7 til slutt, men det tar 5-10 minutter.

     

    EDIT:

     

    Etter nøyere undersøkelse, så tror jeg at det er harddisken som er skadet, og derfor ikke et softwareproblem.

     

    Kjørte diagnostic verktøy på harddisken fra fujitsu, og får beskjed om at sektorer er skadet.

  11. Hei

     

    Min samboer har problemer med sin bærbare. Jeg har prøvd det meste, men finner ikke ut av det.

     

    Pc'en starter som normalt helt til "starter windows" kommer opp, rett etter dette går skjermen i svart(nå lyser harddisklyset konstant). Jeg kommer meg inn i sikkermodus, der er alt fint. Har prøvd å kjøre automatisk feilsøking/gjennomretting fra oppstartsmenyen, men den fant ikke noe ved første søk, ved andre søk så går det uendelig lang tid (etter 10 minutter avbrøt jeg, men må kanskje nevne at harddisklyset var veldig aktivt).

     

    Prøvde å kjøre et gjennopprettingspunkt fra 8 mars, men også nå ble skjermen svart.

    Altså ingenting virker, skjermen blir sort under oppstart, og harddisklyset lyser konstant.

    Rart at jeg kommer meg i sikkermodus hvis det er disken som er skadet?

     

    EDIT: Pc'en starter opp til slutt, men tar 5-6-7 minutter. Dette er noe som har skjedd helt plutselig.

     

    noen tips?

  12. Ok, takker for svar :-)

    Trodde plettfri vandel og rent rulleblad var det samme.

     

    Stemmer dette? :

    "og i Norge er det straffeprosessloven § 258 annet ledd som avgjør at et vedtatt forelegg får samme rettsvirkninger som en dom (en "conviction")."

     

    Vi var i kontakt med advokat etter at jeg kjørte ut, pga jeg og min far mente at den nyutdannede politikvinnen hadde "løyet" i sin rapport da hun anmeldte meg for uvettug kjøring. For vi vet at det var "speilglatt" på veien, samt mange vitner som stoppet og så hva som skjedde kunne bekrefte dette. Politikvinnen mente i rapporten at det var gode kjøreforhold.

     

    Poenget er: Advokaten mente at det ikke lønnte seg å kjøre noen sak på dette, fordi utsagnet til politikvinnen ville råde over mine og vitners observasjoner i en domsinnstans. -Og hvis jeg da tapte, så ville jeg få en "dom på meg", noe som jeg ikke fikk om jeg kun godtok forelegget.

    Vil den paragrafen § 258 annet ledd, si at jeg faktisk ikke har hatt noe å tape bortsett økonomsik sett, å evt tapt en slik sak,jeg har kun hatt noe å tjene? altså slippe bot, og beholdt plettfri vandel?

     

    Et lite sidespor: Da jeg var på politihuset for å få innsyn i rapporten så fikk jeg kun se, men jeg kunne ikke få en kopi, hadde hun lov til å nekte meg det? Snedig at jeg fikk lov å lese rapporten, men ikke få en kopi..er vel det samme eller?

  13. "Fartsbøter" kommer ikke på rullebladet, fordi brudd på vegtrafikkloven alltid er forseelse (vegtrafikkloven § 31).

     

    Som nyoppkjørt kjørte jeg av veien på vinterstid og fikk totalvraket bilen. Jeg fikk en bot/forelegg på 3000, subsidiert x dager fengsel. Begrunnet med "uforsvarlig kjøring" / noe med at jeg ikke tilpasset farten etter det glatte forholdet. Dette er jo ikke en fartsbot, men et brudd på veitrafikkloven.

     

    Vil dette si at jeg har noe på rullebladet?

    Vil det kunne hindre meg å reise til usa?

    Rent hypotetisk: Hvis jeg den gang ville søkt meg inn på politihøyskolen, hadde jeg da blitt nektet dette siden de krever plettfritt rulleblad?

     

    Alle svar mottas med takk :-)

  14. Takk for lynraskt svar :)

     

    Under QoS fanen står dette:

     

    "WAN Traffic Shaping":

    Enable Traffic Shaping, aktivert

    Automatic Uplink Speed, deaktivert

    Measured Uplink Speed, Not Estimated

    Manual Uplink Speed, 3200 kbps

    Connection Type, cable or other broadband network

     

    "QoS Engine Setup":

    Enable QoS Engine, aktivert

    Automatic Classification, aktivert

    Dynamic Fragmentation, deaktivert

     

     

    Noe der jeg kan prøve å forandre eller? Spiller ikke noe som helst spill online, kan jeg bare deaktivere QoS da eller? siden det ser ut til at dens oppgave er å prioritere "spillopplevelsen"?

  15. Har bredbånd fra canal digital og betaler for 3.5 mbps upload og 10mbps download.

    Får også riktig hastighet når jeg kobler meg rett på modemet. Men når jeg kobler en kablet stasjonær gjennom en router videre til modemet, så "mister" jeg 1mbps upload. Nedhastigheten er fremdeles riktig.

     

    Har en D-link dir635.

     

    Noen som har noen ideer hva det kan være?

  16. På nokon berbare er det å klikke på begge knappane det same som å klikke på scrollhjulet. Ikkje det mest praktiske kanskje, avheng sikkert av korleis knappane er, men eg bruker det av og til. Når det gjeld det med Ctrl-klikk på bilete so har eg ingen løysing no. Gjorde eit lite søk, men fann ikkje noko umiddelbart.

     

    Den er grei.Skal prøve å søke litt mer selv, så får vi se hvordan det går. Men takker for hjelpa! :-)

×
×
  • Opprett ny...