Jump to content

Smackeroo

Medlemmer
 • Content Count

  124
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Min bærbare maskin har plutselig begynt å lage en merkelig støy. Høres mest av alt ut som en vifte som slurer mot noe, og stopper opp innimellom, tilsynelatende når vifta også stopper (ikke akkurat overraskende). Er det noen åpenbar grunn til at dette plutselig skulle oppstå, evt. forslag for å fjerne det? Maskinen har alltid vært veldig stille før og dette er grenseløst irriterende...
 2. Ok. Takk for hjelpa. Er forresten feil oppgitt vekt på en bærbar pc noe man kan klage på i henhold til loven, eller er det bare noe man må akseptere?
 3. Joda, men kunne bare tenke meg å ha en anelse om hva jeg faktisk har krav på og hva jeg evt. må forhandle om
 4. Har nylig kjøpt en bærbar maskin på nettet som ganske enkelt slutta å fungere etter bare en dag. Skal nå sende denne i retur så forhandler kan undersøke den og ettersom den er fullstendig død regner jeg med de enten må reparere eller bytte den. Det jeg lurer på er ganske enkelt om forhandler har rett til å forsøke å reparere maskinen og sende den tilbake, eller om jeg i en slik situasjon kan kreve bytte? Er svært skeptisk til å bare få samme maskin tilbake og så risikere nytt sammenbrudd. Om jeg kan kreve bytte, evt. om det viser seg at forhandler rett og slett ikke kan reparere maskinen, har jeg krav på/mulighet til å bytte denne i en annen modell mot å betale mellomlegg eller vil det uansett bare være aktuelt å få ny maskin av samme modell?
 5. Har nylig kjøpt en bærbar maskin på nettet som ganske enkelt slutta å fungere etter bare en dag. Skal nå sende denne i retur så forhandler kan undersøke den og ettersom den er fullstendig død regner jeg med de enten må reparere eller bytte den. Det jeg lurer på er ganske enkelt om forhandler har rett til å forsøke å reparere maskinen og sende den tilbake, eller om jeg i en slik situasjon kan kreve bytte? Er svært skeptisk til å bare få samme maskin tilbake og så risikere nytt sammenbrudd. Om jeg kan kreve bytte, evt. om det viser seg at forhandler rett og slett ikke kan reparere maskinen, har jeg krav på/mulighet til å bytte denne i en annen modell mot å betale mellomlegg eller vil det uansett bare være aktuelt å få ny maskin av samme modell?
 6. Med min gamle Siemens-telefon fulgte det med et program som blant annet kunne lagre SMS-er til PC. Har nå SE W800i, som ikke har noe tilsvarende program fra Sony Ericsson selv. Finnes det i det hele tatt noe program jeg kan bruke for dette, da evt. noe som fungerer på flere mobiler, f.eks.?
 7. Er det noen som vet/har erfaring med om menytregheten på EF81 har blitt noe forbedret av firmwareoppdateringer, eller er dette et vedvarende problem med telefonen?
 8. Er på jakt etter ny mobiltelefon. Bør helst være relativt liten, hvor viktigste er at den er noenlunde slank. Bra design er selvsagt viktig, gjerne klapptelefon (dette er dog ikke et absolutt must). Stor fordel om den har megapixelkamera. MP3-ringetoner er også positivt, men vil være lite brukt som vanlig MP3-spiller. Andre funksjoner er lavere prioritert, men selvsagt fint om den har praktiske ting som bluetooth, radio, tar minnekort etc. Hvordan den funker på spill er klinkende likegyldig. Pris helst under 2000, men selvsagt litt slingringsmonn om det gjør stor forskjell.
 9. Litt skeptisk, må jeg innrømme. Folka på antennesjappene gir inntrykk av at vegger er en jævlig stor hindring og jeg tar ikke inn signalet i det hele tatt, sånn som det er nå. Hvor stor forskjell gjør egentlig mimo? Finnes det noen oversikter eller kalkulatorer for å beregne hva som kan komme til å funke eller ikke?
 10. Gurgle... Vet faktisk ikke. Noe innebygd drit i den bærbare maskinen min, en 1557-GLS fra NetShop. Vil dette si at et nytt nettverkskort kanskje kan være tilstrekkelig? Mulig det er mer enn 40 meter, og er som sagt et par vegger i veien.
 11. Jada, jada, skjønner Ruteren er en Linksys WRT54GX. Er det nødvendig å montere antenna utendørs (vil bli litt vanskelig, på grunn av vinklene), eller kan man montere den inne også? Er forøvrig tre-fire vegger imellom også. Er det et problem?
 12. Beklager hvis jeg er helt idiot her, men hva er det egentlig jeg skal se etter? Hva betyr GHz og dBi i denne sammenheng? Hvordan finner jeg ut reell rekkevidde på antenna? Hva er den praktiske forskjellen på grid, flat panel eller parabol? Kan alle disse produktene plugges i en hvilken som helst ruter/aksesspunkt?
 13. Bare lurer på mulighetene for å utvide rekkevidden på et trådløst nettverk så man får dekning i et hus ca. 30-40 meter unna aksesspunktet. Problemet er at det er ingen steder å plassere noen repeater eller lignende mellom disse to husene, så er avhengig av noe som kan forsterke signalet direkte fra kilden. Er det noen muligheter her, eller er dette å kreve for mye?
 14. Jeg går med planer om å koble to maskiner sammen i et nettverk, en med trådløst nettverkskort og en med kabel. Noen her som kan gi meg en rask innføring i hva jeg må ha/gjøre for å kunne dele Telenor ADSL på disse to maskinene? Man må jo koble seg opp, så det er vel ikke så enkelt som med Tele2 at man bare skaffer en ruter og så kan begge maskinene være tilkoblet samtidig? Må jeg rett og slett fikse på innstillingene for å dele internettilkobling i Windows? Vil jeg i så fall kunne koble opp med hvilken som helst av maskinene, eller vil jeg bestandig måtte koble opp med én bestemt maskin?
 15. Var litt usikker på hvor lurt det ville være å ta ut batteriet mens mobilen er på. Skal det gå bra?
×
×
 • Create New...