Gå til innhold

pinnsvin

Medlemmer
  • Innlegg

    1 167
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pinnsvin

  1. Hei hei, sitter å søker hybel gjennom studentsamskipnaden nå, og jeg kan bare velge tre boliger å søke på. Jeg skulle aller helst hatt parkeringsplass - anbefaler dere å vente med å søke om parkeringsplass til jeg forhåpentligvis får bolig? eller burde dette gjøres med en gang når jeg nå søker bolig? ("mister" da èn søknadsplass). På forhånd takk.

  2. Hei alle sammen,

     

    jeg har nå søkt PPU hos Volda, NTNU, Sogndal og det blir vel til Oslo og Agder også bare for å sikre meg.

     

    Jeg har tre mnd oppsigelse på min nåværende jobb, men føler meg så usikker med tanke på at man ikke får svar før i juni. Mitt spørsmål er derfor, har noen her erfaring med søking av PPU og kan indikere om det er "enkelt" å komme inn? Er selvsagt redd for å sitte med skjegget i kassa i juni uten jobb og uten studieplass.

     

    Har 240 sp Historie bachelor og 60 sp engelsk (er vel de fagene flest søker PPU med, antar jeg?).

    Takknemlig for alle svar.

  3. Hei,

     

    enkelt og greit, og med forbehold om at de faktisk sier ifra, hvor lenge etter søknadsfrist kan jeg forvente å måtte vente før jeg får beskjed om intervju eller ikke?

     

    En stilling hos NAV f.eks. hvor søknadsfristen var i slutten av oktober. Fikk mail om mottatt søknad og der stod det at jeg ville få beskjed når stillingen var besatt hvis jeg ikke ble innkalt på intervju. Vil anta at det har gått så lenge nå at stillingen vil være besatt? Er det vanlig å ta 4 uker + å innkalle folk på intervju?

     

    På forhånd takk

  4. Durham er noe midt i mellom - de er et veldig gammelt og historisk univ, og de har flere 'college' som du kan bo på alle tre årene hvis du vil. Samtidig er collegene spredt rundt om i utkanten av 'byen'. Det samme gjelder universitetet, hvor forelseninger, bibl osv er spredt utover 2-3-4 områder. Det er altså ikke samlet sammen som på et moderne campus univ.

     

     

    Husk at Durham er LITE, og at selv om det er en kort vei på tog til Newcastle er det ofte et tiltak å komme seg ut (ifl de som studerer der).

     

    På den andre siden er det jo et bra univ.

     

    Hvis du har 5 i matte så er det fortsatt en ide å søke til Bath forresten. Kravene på websiden er ofte guidelines only, og å ha en pengesterk norsk student i hardt økonomisk klima med lavere studietall i år enn før kommer godt med.

  5. Hei,

     

    obs obs at du må melde utflytting og er ikke skattepliktig i Norge. MEN du må ta vare på lønnsslippene dine for de tre neste skatteårene må du fortsatt fylle ut selvangivelse til Norge som vanlig, og da må du opplyse om inntekter osv i utlandet. Du skal ikke betale skatt men dette kreves ved utflytting.

    • Liker 1
  6. Hei,

     

    har bodd i utlandet i snart 4 år - de tre første studerte jeg men har hatt fulltidsjobb siden begynnelsen av 2012. Nå har samboeren endelig sagt seg enig i å flytte til Norge, jippi!

     

    Har derfor et par spørsmål som jeg håper noen har kunnskap om da jeg finner det vanskelig å vite 100% sikkert hva NAV mener - litt av et språk de bruker på sine sider :)

     

    Problemet er at hvor jeg bor nå er lønningene lave. Vil derfor anta at når vi flytter til Norge i slutten av desember så vil vi ha ca 3000 kr på konto. Dette skal vare til jeg/vi får første lønning i Norge.

     

    Ingen av oss har fått jobb enda, men vil anta at for meg skal det gå rimelig enkelt. Jeg tar delstudie i Norge og får 18 000 i året i stipend. Inntekt i 2012 vil være ca 80 000 NOK totalt ved enden av desember.

     

    Skal først flytte inn med mine foreldre og de vil ønske seg ca 2500 mnd i leie/utgifter. Så kommer selvsagt matutgifter i tillegg.

     

    Med denne informasjonen, vet noen om jeg har rett på sosialstøtte når jeg flytter til Norge? (Hvis jeg ikke får jobb kjapt). Hvis jeg har forstått det riktig så har jeg ikke krav på arbeidsløspenger da jeg har sagt opp jobben min i utlandet frivillig?

     

    Vet noen om samboeren min som er fra et EU land har rett på sosialstøtte? Han er meldt opp på norskkurs kurs f.o.m første uke i januar 2013. Han vil også selvsagt melde seg hos NAV.

     

    Vil som sagt anta at jeg får meg i hvert fall en deltidsjobb nokså enkelt når vi flytter hjem, men det blir uansett tungt de første mnd og vil derfor forhøre meg om mulighetene til hjelp fra det offentlige.

     

    På forhånd takk!

  7. Tja, kjekt å kunne leke med blyanter osv men uten å kunne faget kan man ikke lære vekk. Selvsagt er det jo forskjell på vgs og barne/u.skole men faglig dybde på vgs er essensielt for suksess på høyere utdanningsnivå.

     

    Ergo - jeg er fan av lektorprogrammet for lærer på vgs nivå

    • Liker 2
  8. Noen som har gått på City University i London? Har planer om å studere business i London/Storbritannia etter jeg er ferdig med VGS, og har hørt at City er bra for business og finans.

    Bumper for dette spørsmålet pluss at jeg har et spørsmål jeg og.

     

    Jeg er ikke så veldig god i engelsk, jeg forstår, snakker og kan ha en samtale på engelsk, i tillegg fikk jeg 3 i engelsk for vgs. 1 (dette skal jeg ta opp).

     

    Lærer man engelsk ved å gå på et engelsk universitet, eller blir det for vanskelig? Noen som har erfaringer med å være dårlig i engelsk til å bli god?

     

    Man vil bli bedre i engelsk av å bo og studere her. Jeg studerte historie og der ble du marked down hvis du ikke hadde korrekt akademist engelsk når du skrev oppgaver - jeg vet ikke hvordan det er ved andre univ eller ved andre studieretninger, men å lære meg å skrive korrekt og bra akademisk engelsk var nok det største obstacle å komme over.

  9. Jeg var den første fra min skole også som søkte til utlandet - så jeg vet ikke om måten skolen min gjorde det på er 'riktig'. Læreren min skrev rett og slett 'predicted marks:' og så remset fagene på engelsk og trolig karakter og avsluttet med når endelig karakter ville bli fastsatt. Kanskje flere her vil dele hvordan deres skole gjorde det.

  10. Jeg betaler £5 i mnd for mine kontoer hos Santander (International Student Acc). Pleier det være slik at jeg kan gå over til en vanlig konto etter jeg har bodd der i 1 år?

     

    Har ikke hatt problemer og vært veldig fornøyd når jeg har fått hjelp, så det er ingen big deal, men om det er mulig ville det vært kjekt.

     

    Jeg betalte også de £5 en stund, helt til en kundebehandler forsnakket seg og det kom frem at man når som helst kan oppgradere til vanlig studentkonto slik at man slipper de £5. Kan hende det var en limit på et par mnd, men jeg hadde hatt min konto under ett år iaf når jeg oppgraderte. Jeg fikk til og med tilbakebetalt de £5 for et par forgående måneder da jeg var ærlig og sa jeg følte meg lurt.

  11. *snip*

     

    Hei. Du har jo en fin liste der. Det jeg alltid sier er at uansett hvor du bestemmer deg for å studere, så har alle univ et bra sosialt liv - dette er du egentlig garantert uansett hvor du drar. Hvor mye du vil inkludere deg selv er selvsagt opp til deg selv. Ellers ville jeg også faktisk sett på hvor halls for post grad studenter er, da man bare er der i 12 mnd er det enklere både faglig og sosialt jo nærmere man bor til uni.

     

    Derfor, uansett hvor du drar vil du få nye venner og ha det moro.

     

    Hvis ranking er viktig for deg ville jeg sett mer på det. Tenk også på hvilke univ er kjent innenfor ditt fagfelt i Norge. Durham er ranket høyere en Newcastle f.eks., men siden verken er eliteuniv så ser det bedre ut i Norge å ha en grad fra Newcastle fordi 'alle' vet om Newcastle mens færre arbedsgivere kjenner til Durham. Er det ikke så viktig å studere hos et eliteuniv så ville jeg fulgt hjertet for hvor du tror du vil trives best - alle uni har noe å by på, om de så er i byer eller er campus based.

     

    Husk også at jo flere du søker hos, jo vanskeligere blir valget senere. Jeg syns det å velge mellom de 5 (?) jeg søkte på noen år siden var vanskelig, kan ikke se for meg å måtte velge mellom 15 stk.

     

    (Kan forresten anbefale Newcastle på det sterkeste, de andre du har listet vet jeg mindre om).

  12. Forresten, må jeg melde fra til Folkeregisteret om at jeg flytter til England? Gjorde dere det? :)

     

    Du trenger ikke melde fra om flytting til Folkeregisteret mens du er student, bare hvis du flytter til utlandet med permanent adresse! (selv om mange, meg inkludert, fortsatt ikke melder fra pga godene :p )

     

    pinnsvin: Det er ingen problem å finne banker med gratis-konto for norske studenter i UK. Jeg betaler selv noen pund i måneden hos HSBC, men det er for oppgradert konto med gratis uttak i utland, sjekkhefte, forsikringsordninger, veihjelp og diverse.

     

    Den jeg har hos NatWest har alltid vært, og vil alltid være gratis, så lenge jeg er student.

     

    Ting har vel forandret seg på de årene siden jeg ordnet meg bankkonto ja :)

  13. Nå er det jo noen år siden jeg flyttet til England, men jeg trengte ikke å lage meg britisk bankkonto før jeg flyttet inn i privat bolig (halls første året). Da var det også slik at hadde man bodd 12 mnd i UK slipper man unna monthly fees, mens hadde jeg villet ha britisk konto før det var det vel £10-15 i mnd elns (santander, lloyds og Nat West). Dette kan jo såklart ha forandret seg nå men ha dette i bakhodet. Alt i halls kunne betales over internett hos Newcastle slik at DD var unødvendig.

×
×
  • Opprett ny...