Gå til innhold

slemKaffe

Medlemmer
  • Innlegg

    105
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av slemKaffe

  1. Hvorfor kan ikke hackere være motebevisste? Rart det ikke er noe pes at det er ei dame som hacker, hadde vært mer troverdig om det var en kvisete tenåring :cool:

     

    Fordi en Mac ikke har den kraften som kreves og uansett om den er mote riktig så hjelper det lite.

    Ja, der sier du noe. Det er selvsagt kraften i maskinen det hele handler om, ikke hackerens kunnskap om programvare, nettverk, protokoller etc. og svakheter som kan utnyttes i disse. En annen ting er at hackere heller ikke har kjennskap til botnets og dermed ikke kan gjøre ting som krever mye tallknusing på slike. Det hele handler om kraften til maskinen og vi vet jo at en mac har mye mindre kraft enn en pc. Det er derfor du aldri ser jedi-riddere som bruker mac, de er jo som kjent veldig opptatt av "the force".

  2. Det funker jo helt fett å installere andre operativsystem enn OS X på en mac, og hvis dette er en hacker det er snakk om så bør det jo ikke det være et problem. Kanskje hackeren likte maskinvaren og byggekvaliteten til apple men heller bruker en eller annen linux eller bsd distro som operativsystem?

     

    Kanskje det til og med funker som en slags forkledning, dumme journalister ville åpenbart aldri kjenne igjen en hacker som drasser på en powerbook istedenfor en thinkpad.

  3. Jeg må bare spørre... men hvor mye forurenser vi nordmenn i forhold til resten av landene :) ?

    Vi er verdens 3 største eksportør av naturgass, og verdens 11 største oljeeksportør. Hva tror du skjer med allt det fossile brennstoffet vi pumper opp av havbunnen vår?

     

    Hvis man ser på forbruk og utslipp i forhold til antall innbyggere så er vi nordmenn blandt de landene med høyest forbruk og utslipp. Her er to tabeller jeg fant på wikipedia:

    - Norge er verdens 13 største forbruker av energi per kapita.

    - Norge kommer på 12.plass i CO2-utslipp per kapita.

     

    I tillegg er det verdt å merke seg at mye av det vi forbruker her i Norge blir produsert i en helt annen del av verden (som feks. Kina), i land som gjerne har mye slappere krav når det gjelder miljøvern og utslipp (og ofte også under helt grusome arbeidsvilkår, morderne slaveri er et ganske dekkende begrep for situasjonen til mange fabrikkarbeidere i Kina).

     

    Edit:

    Burde selvsagt også nevne at det viktige her er ikke hvor mye vi forbruker/forurenser i forhold til andre land, men å tilpasse det høye forbruket her i Norge til et bærekraftig nivå.

  4. Ok, slemKaffe. Miljø er det viktigste her i Norge? Man skal ikke prioritere eldrebølgen, sykt økende innvandringa? Bare vie synet vårt til miljøet?

    Ja, hvis vi ødelegger miljøet på planeten vår, hva slags livsgrunnlag har fremtidige generasjoner da? Jeg mener at det å skape bærekraftige løsninger i samfunnet vårt er den viktigste utfordringen vi som art står ovenfor i de neste 100 årene. Hvis vi fortsetter med et globalt ressursforbruk på samme nivå som i dag, uten politisk vilje til satse på fornybar energi og økt grad av gjenbruk/resirkulering kan vi vinke farvel til ideen om et sivisert samfunn, en rettsstat og menneskerettighter.

     

    Selvsagt er det andre viktige saker, men dette er den saken jeg virkelig brenner for og som jeg mener bør være bærebjelken for resten av samfunnsutviklingen i Norge (og resten av verden).

     

    Dessuten, per i dag er MDG så små at det har relativt lite å si om de ikke jobber med hele spektreret av politiske tema. Om de i det hele tatt klarer å komme inn på tinget og skulle ende opp i en regjeringsposisjon blir det ganske sikkert som en del av en rødgrønn koallisjonsrejering, og da er det naturlig at det i hovedsak er AP/SP/SV som vil legge føringene for alt som ikke omfatter miljøpolitikk. Som tidligere SV stemmer synes jeg det virker helt ok.

     

    Og når det gjelder den sykt økende innvandringen til Norge så er jeg ikke så veldig bekymret, den store økningen i antall innvandrere de siste årene skyldes importert arbeidskraft, altså i hovedsak håndtverkere fra polen og liknende:

    innvandring1.png

    (sakset fra http://www.ssb.no/innvandring/ )

  5. Hva er hensikten med disse kikkertpartiene?! Har kun fokus på 1 ting!

    Vel, det har kanskje noe med at mange mennesker mener at dette er en sak som er meget viktig, samt at de store partiene vi har i dag i alt for liten grad er villig til å prioritere miljøvern. Selv de partiene som hevder at de har en mijøprofil er ikke villige til å gjøre det til en kampsak når de sitter i rejering. Dette skaper grobunn for partier som MDG.

     

    Forresten var det en ganske interresant debatt om akkurat denne problemstillingen mellom Halgeir Langeland(SV) og redaktøren i Putsj (et magasin av Natur og ungdom) i dagsnytt 18 den 2 juni. Direktelink til podkast.

  6. Jeg vurderer å stemme på MDG, men har ikke bestemt meg enda. Jeg føler ikke at noen av de partiene vi har på tinget i dag tar miljøpolitikk alvorlig nok. Verken Venstre eller SV kommer til å stille sterkt nok i eventuelle koallisjonsrejeringer til at de kommer til å få gjennomslag for en mer radikal miljøpolitikk. Det vet de som sitter med styringa i partiene og dermed kommer ingen av "miljø-partiene" til å gjøre miljøvern til en kjærnesak i et eventuelt rejeringssammarbeid.

     

    SV kunne ha brukt inneværende rejeringsperiode til å legge om norsk miljøpolitikk, men har heller satset på utbygging av barnehager.

  7. Vet ikke helt om dette er for mainstream for deg, men her er noen norske artister jeg liker:

    Kim Hiorthøy

    Lars Horntveth

    Martin Horntveth

    Xploding plastics

    Lama

    Moddi

    Center of the universe

    Panserpappa

    Lasse Marhaug

    Puma

    Samuel jackson five

    Salvatore

    Binærpilot

    Junipher Grene

     

    Ellers så er mitt tips å sjekke ut artistene hos følgende plateselskap:

    Smaltown supersound / smalltown superjazz

    Rune grammofon

    Metronomicon audio

  8. Hei, jeg har en onkel som er i gang med å starte opp et enkeltmansforetak hvor han tilbyr tjenester innen grafisk design og visuell kommunikasjon. I den forbindelse har han tenkt til å innvistere i en del Adobe produkter, noe som koster litt over 20 000kr her i Norge. Siden han skal på ferie i USA om et par ukers tid lurer han på å kjøpe disse programmene der i stedenfor, hvor prisen ligger på rund 10 000kr.

    Jeg vet at Adobe selger disse programmene med en "geografisk lisensiering", men er dette i tråd med norsk regelverk? Vil en slik lisens være bindende, og dermed hindre han i selge tjenester hvor han bruker disse produktene her i Norge?

  9. Kanskje fordi man har en utdatert og lite fleksibel programvarearkitektur, samtidig som man ønsker å ta i bruk nye biblioteker/rammeverk etc. som ikke var tilgjengelige da man begynnte å lage forrige versjon. Nå skal ikke jeg hevde at jeg kjenner særlig godt til oppbygningen av kde og amarok, men jeg tror det er dette som er hensikten med KDE4 og amarok2.

     

    Dessuten, det er jo ingenting i veien med å fortsette å bruke de gamle versjonene om man er godt fornøyd med de :)

  10. Jeg skjønner ikke hva du mener med rot. Den har blitt vesentlig stiligere, også er den nå tredelt fremfor todelt, og at den midtre delen er konfigurerbar med widgets, hvilket samsvarer bra med plasmoid opplegget i kde4. Hvis du synes amarok har for mye, så kan du jo bruke xmms fortsatt. Amarok er for oss som ønsker alle mulighetene.

    Det er mulig å gjøre amarok2 todelt, det er bare ikke så veldig lett. Hvis man drar spillelistten helt mot "collettion++"-feltet til venstre vil etterhvert "widget"-feltet bli gjemt.

     

    Jeg synes kritikken rettet mot amarok2 minner veldig om kritikken som kom mot kde 4.0. Det er tåpelig å forvente at alle features fra en tidligere utgivelse skal være på plass når man må skrive om hele applikasjonen(e). Bedre at de gir ut noe som er litt umodent i begynnelsen slik at man kan rette opp ting underveis.

  11. Motorpsycho - Litte Lucid Moments er allerede nevnt.

     

    Lars Horntveth - Kaleidoscopic

    51eVpusSmWL._SS500_.jpg

    Filmaktig, symfonisk og minimalistisk. Lars Horntveth fra Jaga Jazzist har laget skiva i sammarbeid med Latvias Nasjonale Symfoniorkester. Albumet består av en lang låt på 37 minutter.

    Myspace link

  12. Jeg skulle ønske flere fant ut hvor god Opera faktisk er. Lynkjapp som Chrome, sikrere enn Firefox og har flest nyttige ting i seg. Eneste bakdelen er at det ikke er åpen kildekode.

    Hvorfor skulle du ønske det da? Bryr meg selv ikke filla over hva slags nettlesere andre folk bruker, selv har jeg testet de tre store og vet hvilken jeg selv liker. Eneste er at jeg synes det er fint at folk bruker forskjellige nettlesere, det styrker konkurransen. Og det holder i grunn for meg.

     

    Føler meg stolt av arbeidet eg har utført dei siste åra for å få folk til å skifte nettlesar og os.

    Samme med linux. At jeg booter opp Ubuntu i blant betyr ikke at jeg har noe stort behov for at andre skal gjøre det samme. Merkelig i grunn.

    Vel, du burde bry deg. Jo flere som bruker opera, jo mer penger vil opera tjene, og dermed kan de fortsette å utvikle et bra produkt. Videre vil større utbredelse av nettlesere som (i hvertfall for det meste) følger w3c sine standarder føre til at flere nettsider sannsynligvis blir w3c kompatible.

     

    Dessuten, jo flere som bruker linux, jo større press opplever hardwareprodusenter for å tilby kompatible drivere noe som fører til at alle linuxbrukere får en enklere hverdag.

     

    Edit: Smif kom meg litt i forjøpet med slike kommentarer.

  13. Er ikke en kløpper i design selv, men her er et par tips:

    Jeg ville prøvd å gjøre designene dine litt mer konsistene. Vær mer bevisst på hvilke farger du bruker, og hvor på siden de blir brukt. I utkast 2 blander du 3 om ikke 4 forskjellige lyse blåfarger: en i logoen, en i menyen, en i artikkeloverskriften (og kanskje enda en i de øvrige bloggoverskriftene, det er litt vanskelig å se om den siste er den samme som brukes i headeren eller ei).

    Tror også du med fordel kan være mer konsistent når det gjelder bruk av skrifttyper. Slik det er nå bruker du sans-serif font i menyene og i hovedartikkelen på siden, mens du bruker serif i overskriftene og i resten av bloggen.

    Videre synes jeg du burde fjerne bildet av deg og dama i fra headeren (eller i alle fall klippet bildet litt mer på utkastene med blå bakgrunn).

    Synes du burde ha litt mer luft mellom de forskjellige lenkene i den horisontale menyen, slik at du har større mellomrom mellom de forskjellige menyelemntene enn det du har mellom ordene i "Om meg". De blåe boblene bak menyen i utkast 4 og 5 er ikke spesielt vakre, ei heller den gradiente menybakgrunnen i utkast 7.

    Fjern de tynne blå strekene som stikker ut i fra headeren og over i den gråe bakgrunnen.

     

    Lykke til videre!

  14. Slik jeg har forstått det så er Silverlight en slags "webutgave" av WPF. Og benytter seg i høy grad av .NET Framework. Hvordan dette skal fungere i Linux er jeg ganske usikker på i grunn. SilverLight-applikasjoner designes jo i Microsoft Expression Blend blant annet, samme applikasjon som man designer WPF via. Noe som MÅ ha .NET Framework. Kanskje Simen1 vet litt mer om det? ;) Mannen som kan omlag alt! :)

    Har skjønt det slik at de som styrer med moonlight, er (noen av) de samme som jobber med mono, altså et .net rammeverk for linux. http://www.mono-project.com/

  15. Har laget en nett side men har bare testet ut med FF (PGA: bruker for det første ikke IE og IE var også nede helt til nå). Så nå som jeg fikk testet den ut i IE så den jo helt merkelig ut!

    Noen som vet hvordan man kan få fikset dette??

     

    Er vell først og fremst tabellen og spry, som viser seg helt feil i IE.

    Vel, du kan jo prøve å sende et brev til Microsoft og be dem instendig om å følge w3c sine webstandarder i stedenfor sine egne merklige standarder. Tror ikke du kommer til å få noe mer presis hjelp på forumet her med mindre du legger ut koden du bruker og sier hva det er som ikke virker.

     

    Noen som vet om det går an og lage en fil som automatisk åpnes i FF istedet for IE?
    Hva mener du? Snakker du nå om en nettside eller en operativsystemspesifik innstilling?

     

    Et annet problem er da at jeg har laget et favicon til siden men dette viser seg bare enkelte ganger?

     

    <link href='http://img247.imageshack.us/img247/3832/faviconccfi3.png' rel='icon' title="ComClo" type='image/png' id="CC" />

    Se her: http://en.wikipedia.org/wiki/Favicon

    Forøvrig får jeg "not found" på faviconet som du bruker når jeg copypaster url'en inn i min nettleser.

  16. Jeg driver å lager en nettside der brukeren skal kunne krysse av på en liste.

     

    Hver linje har to muligheter • Tilgjengelig eller • Opptatt.

    Alle brukere skal kunne endre disse slik at det "lagrer" på siden slik at neste som går inn på siden får en oppdatert liste.

     

    Har satt opp en liste med radiobuttons i dag, men den resettes hver gang en besøker siden.

    Trenger et kort html skript som kan lagre valgene. Jobber i iWeb men kan sette inn "Snippets" som det heter så fint.

     

     

    Eksempel:

     

    Håvard: • Tilgjengelig - Opptatt

    Kari: - Tilgjengelig • Opptatt

    Knut: - Tilgjengelig • Opptatt

    Hvis du skal lagre valg på nettsiden er du nødt bruke "server-side scripting", feks. php. Videre må du enten skrive til en fil eller en database for å lagre og lese data.

  17. Spennende å se hvordan utviklingen blir fremover, uansett er det bra med litt konkurranse, virker som Adobe har blitt flinkere til å lage flash-plugins til linux etter at Microsoft lanserte silverlight. Et ankepunkt for å ta i bruk silverlight (sett i fra en nettutviklers ståsted) er jo at det er så få som har installert en silverlight-plugin, MS er nok veldig klar over dette selv og det hadde ikke forundret meg om de etterhvert kjører silverlight som en valgfri "oppdatering" via windows update.

  18. Min gjetning er nei. FRP kan ikke regjere alene. Det vil ikke partiene på høyresiden av den sosialdemokratiske skalaen tillate. Og de partiene de eventuelt kommer i regjering med (Høyre, KRF, Venstre) vil nekte å gjennomføre en stor del av de valgløftene FRP eventuelt ville ha kommet med, nettopp fordi de er moderate og ansvarlige i økonomisk politikk. Dagens høyreside er, med unntak av FRP, svært langt fra Tatcherismen. FRP er også et godt stykke unna Tatcherismen, men akkurat nært nok på akkurat nok punkter til at de andre partiene ikke vil akseptere det.

     

    FRP vil oppleve en regjeringsslitasje som vil få SVs tilbakegang til å virke som minimal.

     

    Det vil kommet et valg der FRP får det beste resultatet de noen gang har hatt. Og så vil det ved neste valg komme et valgresultat vi ikke har sett siden 80-tallet for FRPs del.

    Hmm, jeg er ikke helt overbevist. Jeg tror FRP selvsagt vil miste en del velgere men jeg tror at FRP'ere generelt er mindre "idealistiske" enn SV'ere, jeg tror feks. ikke at vi kommer til å se FRP'ere i protest mot egen regjering. Videre er FRP mye flinkere enn SV når det gjelder kommunikasjon, og jeg tror de kan klare å overbevise en del velgere om at grunnen til at de ikke kan gjøre X er at samarbeidspartnerne nekter og at dette ikke er FRPs skyld. Videre vil FRP garantert stille mye sterkere enn det SV gjør i en eventuell koalisjonsregjering, noe som burde bety at de i større grad får gjennomslag for sin poltikk.

     

    Men jeg er enig med deg, det er spennende å se på oppslutningen rundt FRP nå som økonomien begynner å skrante.

×
×
  • Opprett ny...