Gå til innhold

kiwinazgul

Medlemmer
  • Innlegg

    103
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kiwinazgul

  1. Kjempebra at dere gir denne telefonen litt oppmerksomhet! Spesielt siden den dessverre kom altfor sent til Norge.

    Har hatt denne mobilen en måned nå. Er veldig enig med anmeldelsen deres av den, super telefon til god pris. Har brukt custom rom (CM 10.1) av og på. Merker at jeg savner stock rom, Disse funksjonene dere forklarer her likte jeg svært godt egentlig.

     

    @Havardu For 1500 mer får du en noe bedre telefon ja, men dette er virkelig en god telefon, synes jeg.

     

    @morten-89 Aldri opplevd dette, men bruker ikke data og kun 2g nett. Mulig det er en sammenheng

    • Liker 1
  2. Hei, jeg lurer på å bytte abonnement til et med inkludert data.

     

    Mitt forbruk er veldig lite ringing, veldig lite sms (Men mye sms til dama) og vil gjerne ha 100-200mb/mnd.

    For øyeblikket har både dama og jeg djuice easy, som lar oss sende gratis sms. Djuice easy støtter dessverre ikke datapakker (-.-) så jeg må bytte hvis jeg skal få det.

    Det jeg har funnet så langt er at Talkmore Link ser ut til å være det beste for oss. Men, da mister vi muligheten til gratis sms, og får gratis ringing.

     

    Altså, optimalt et abonnement til 0kr/mnd (min.faktura opp til 49kr), som lar meg sende gratis sms til de med samme operatør og lar meg bruke datapakker.

     

    Takk

  3. Grunnen til at du får lavere score kan være pga bloatware, rom, drivere, OS, oc osv. Nexus er kjennt for å yte max av det hardware den har.

     

    Helt enig! Men med 2gb ram har jeg rett og slett sluttet å bry meg om hvor mange åpne apper jeg har osv, så lenge ingen begynner å bruke for mye batteri.

    Det er jo litt interessant at den (I denne benchmarken) yter generelt lavere enn Nexus 4 mtp at begge er laget av LG. Men som du sier, mye spiller inn.

  4. Sett opp budsjett, finn ut hvor mye du har mulighet til å spare. Det burde gå ann å sette av en del tusen hver måned hvis du er sparsom og i full jobb med full lønn. Som Woman sier så gjelder det å skaffe seg fast jobb og spare. Ta kontakt med flere banker for tilbud. Tenk etter om BSU også er et alternativ?

  5. Stortingsrepresentant fra SV: Dette er en gledens dag for alle stuenter!

     

    Vel, dere ville svekke BSU-ordningen men møtte motbør. Nå er vi tilbake der vi var for tre dager siden. Fremdeles ikke nok med 150.000 i egenandel for å kjøpe bolig!

     

    Tenker du før de innførte noe av dette da? For all kapitalinntekt teller enda, BSU blir bare utenom, så renter og aksjeutbytte teller fremdeles.

     

    Enig at 150.000 ikke er nok, men hvis du sparer det hvert år i flere år holder det vel?

  6. Blir så dumt. Studenter som vil jobbe straffes og studenter som vil spare straffes. Dette kaller AP god politikk, god fordeling og rettferdig. Ser ikke logikken.

     

    Se på grensene iallefall: http://www.lanekassen.no/Hovedmeny/Stipend-og-lan/Hoyere-utdanning/Inntekt-og-formue-/

    Man har en del å gå på før man "straffes" ved at stipend (som tilbakebetales indirekte gjennom skatt av hele samfunnet) heller betales som lån direkte av deg. "god politikk, god fordeling og rettferdig" er ganske mye forskjellige ting. Men hvis du ser på fordeling, at de som har mye formue/tjener mye ikke får heelt like gunstige betingelser som andre gir vel mening? Det blir iallfall mer gjevnt, uavhengig av om du er for eller i mot det

  7. Du får kanskje utbetalt 50K hvis du jobber så mye i 8 uker... Du har helt glemt tilleggene man får hvis man jobber etter klokka 6 på hverdager samt etter klokka 1 på lørdager. Og tilleggene som er på søndager hvis man jobber de dagene. Samt at jeg tror du får overtidsbetaling hvis du jobber 6 dager i uka i 8 uker.

     

    Så klart det kan jo være at denne personen er så heldig at han jobber 8-16 hver dag 6 dager i uka. Da blir tilleggene minimale.

     

    Du har sikkert helt rett, jobber selv hjemme hos foreldrene mine på en gård og blir betalt opp til frikort, så har fint lite peiling på slikt :p

    Men selv med en del tillegg er det fremdeles ikke pytt pytt å tjene over beløpet som lånekassen har satt, og det er egentlig det hele diskusjonen handler om. Hvor fort man når denne grensen, og med nye endringer vil det inntreffe noe fortere enn tidligere, men går fremdeles fint ann å tjene mye utenom støtten (i mine øyne), og spare mye penger uten å krysse grensen.

     

    Poor Leno: De linkene sa ikke mer enn at de partiene mener, men ikke lover, at BSU burde være mer gunstig og den nåværende regjeringen burde fikse opp i dette? Men hadde selvsagt vært fint med det de foreslår, for all del. Det er også viktig for disse partiene, spesielt høyre, å fremstå som mindre elite parti, noe de i stor grad gjør. Men jeg tror de fremdeles kommer til å gjøre mye endringer mot større klasseskiller og privatisering hvis de kommer til makten, uansett hvor mye de skal være for folk flest.. De som mener dette er en god ting, får mene det, så får jeg mene noe annet :)

  8. Folkens... Jeg skal være helt ærlig, jeg har ikke det gram peiling på politikk, men hvem må jeg stemme på ved neste valg for å slippe denne idiotien med et snev av kommunisme regjeringa Har drevet med i det siste?

     

    Må vel bli høyre/FrP lignende. Da ville de nesten garantert ikke regnet aksjeutbytte som inntekt (de er trossalt "rikfolk-vennlige"), men du ville nok fått en del mindre støtte, mer av det som lån (siden de sier de skal senke skatter) og hvis skolen du gikk på var privat (som de vil ha flere av) ville du måtte betalt mye mye mer i semesteravgift (nå er den tilnærmet 0). Altså, de med mer ressurser har lettere for å ta utdanning siden man ikke nødvendigvis får all den støtten man trenger, men må kanskje ta opp mindre gunstige lån utenom.

    • Liker 1
  9. Ja, det er jo det det går utover, og er relativt fort også, tjener man 70.000 over er det omtrent ingenting igjen av stipendet.

    Det er jo kjipt for dem ja, men si at man klarer seg på støtten man får, og tjener opp til grensen (145400 for øyeblikket), og sparer ALT dette. Da har man etter ett år nok egenkapital til en bolig til en mill, to år 2 mill, 3 år 3mill, cirka.. Dette burde da holde i massevis med tanke på hvor mye man egentlig må jobbe for å tjene såpass mye?

    Bare lurer, hvis man har en sommerjobb i dagligvarebutikk og jobber omtrent konstant i 2 mnd, si at du jobber 6dager uken i 8 uker, og tjener 140kr timen, da har man fremdeles bare tjent i overkant av 50.000? Du har en jævla grei sommerjobb til å tjene bortimot 150k! Og hvem som helst kan få en slik jobb til og med..?

     

    Såvidt jeg kan se her: http://www.lanekasse...pa-utregninger/

    Ser det ut til at de betaler ut samme mengde penger, men forskjellen er at du betaler mer tilbake som lån, i motsetning til stipend som tilbakebetales gjennom skatt. Altså, eneste forskjellen når du krysser grensa er når du betaler tilbake (også er det jo rente på lånet i tillegg).

    Ja, det er en stor forskjell å betale tilbake penger som lån enn å få pengene. Dette vil demotivere folk fra å jobbe som igjen vil føre til at staten får mindre penger igjen i form av skatt. Det er beste er viss studenten betaler sin egen stipend i form av skatter han selv betaler til staten, dermed vil andre skattebetalere i samfunnet slippe å betale denne stipendene og samfunnet vil tjene på det.

    Så studenten betaler kun det han selv har fått i støtte? Eneste praktiske måten å gjøre det er vel at alt betales tilbake som lån da? Ellers må en viss prosent av skatt du betaler gå til lånekassen, men mtp forskjeller i hva folk betaler i skatt blir det muligens noe byråkratisk hodebry?

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...