Gå til innhold

Fredrik-

Medlemmer
  • Innlegg

    943
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fredrik-

  1. Jeg fikk lønn dobbelt utbetalt i fjor og fikk angivelig 14.000 kroner for mye, først nå fikk jeg vite dette gjennom arbeidsgiveren (han outsourcer regnskapsføringen/utbetaling). Jeg venter på at de skal ringe meg.

     

    Jeg hadde null peil på at dette hadde skjedd og ble sjokkert da jeg fikk høre at jeg 'skylder' 14.000 kroner som jeg ikke har.

     

    Har jeg noen rettigheter her i det hele tatt? Kan de kreve at jeg skal tilbakebetale hele summen? I så fall hvilken frist kan de sette? Har ikke selskapet noen skyld, rettsmessig sett?

     

    Jeg anntar at jeg får en haug meg svar som forteller meg at jeg burde ha sett at noe var galt og vist at jeg fikk for mye eller liknende. Jeg kan i alle fall si at jeg med hånden på hjerte ikke hadde peiling på at jeg hadde fått utbetalt for mye.

     

    Hva skal jeg gjøre?

  2. For øyeblikket bruker fattern en mobil fra steinalderen som så vidt fungerer på gode dager - han trenger en ny.

     

    Ettersom jeg ikke helt er inne i mobilfronten spør jeg om litt hjelp fra dere. Han bruker mobilen stort sett ganske lite og planen er å ende opp med abonnemangetTele2 sherrif.

     

    Kriterier:

    - Ikke smarttelefon

    - Enkle menyer

    - Gode knapper som ikke er alt for små

    - Ikke koste skjorta

     

    Det er ikke nødvendig med GPS/3G/Bluetooth/WiFi osv. Han bruker telefonen til å ringe og sende sms med.

     

    Hva er den beste måten å handle mobilen på da abonnemanget jeg ønsker å ende opp med på telefonen er Tele2 sherrif? Evt. kom med forslag til abn. som er tilsvarende.

  3. Det jeg ville gjordt om jeg skulle navngitt mitt barn, om det noen gang blir noen - er å tenke helt og holdent utifra det barnets interesser - mine interesser teller absolutt 0, det er ikke jeg som skal bære navnet resten av livet.

     

    La meg bare si at jeg har ingenting imot originale navn, spesielle uttalelser osv. men jeg ville absolutt tenkt litt firkanta og praktisk når det kommer til navnevalg.

     

    Realitetene er:

    - Rare navn fører ofte til mobbing.

    - Dobbeltnavn er gjerne ikke veldig hippt.

     

    En siste ting jeg ville tatt i betraktning er å gi barnet et navn som enkelt kan uttales på engelsk (fornavnet, that is). Det er en stadig mer globalisert verden og selv føler jeg (som jeg anntar de fleste kommende generasjoner også vil føle sterkere og sterkere) er at jeg er en verdensborger fremfor en norsk borger.

     

    Internasjonal business blir en større og større del av hverdagen, det samme gjelder utenlandsopphold og kontakt med engelsksnakkende mennesker gj. online communities samt i jobbsammenheng.

    Det er ikke til å unngå at engelsk (evt Mandarin :)) blir det som setter standaren.

    Et navn som uten problem kan uttales på engelsk vil barnet ditt takke deg for senere.

     

    Bottom line er; styr unna dine og din partners ønsker og tanker - tenk som om du er ditt barn i en alder av 20 når verden ikke lenger består av bodegården på landet på dette forblåste berget vi kaller Norge.

     

    mvh

    -- 22åring som kun bruker ett av sine dobbeltnavn.

  4. Selv om dette er litt ekstremt, så er det jo et valg. Jeg tror også at dette er mer en test, enn noe som de faktisk bruker. En som ikke vil oppgiv brukernavn og passord vil lettere bli sett på som uønsket, enn en som faktisk oppgir det. Det er jo ingen garanti for at de faktisk benytter seg av informasjonen og logger seg inn.

     

    Sett på som uønsket fordi man ikke blindt adlyder utrolige forespørsler? Om jeg var arbeidsgiver ville jeg derimot nølt ved å ansette en som blindt oppgir meg slike opplysninger.

  5. 1. Cidade De Deus, Once Upon a Time in America

    3. Ikke en sjanger jeg er spesielt fan av. Anbefaler likeså godt en film jeg heller ikke er særlig glad i, men den hører vel hjemme her - Heat.

    4. Se mer Fincher. Se7en er bra, og Zodiac er i mine øyne hans beste. Sistnevnte hører kanskje sånn halvveis hjemme under punkt 2. Jeg ser ikke helt hvor du får denne fellesnevneren fra, og da blir det vanskelig å komme med anbefalinger..

    5. Sør-Amerika.. Cidade De Deus sier jeg igjen.

    6. Blow.

     

    Sjekk også ut disse: The Prestige, Little Miss Sunshine, Fear and Loathing in Las Vegas, Boksuneun naui geot, Magnolia, Mou gaan dou, Die xue jie tou, Amores Perros, 21 Grams, Babel, Catch Me if You Can, Salinui chueok og Dalkomhan insaeng

     

    Jeg har sett Heat og Blow, sistnevnte vil jeg ha mer av! Forøvrig har jeg også sett The Prestige, 21 grams og babel. En film jeg har hatt liggende er Cidade De Deus - den skal jeg definitivt ta en titt på. Vurderer Zodiac også, men jeg er ikke helt fan av suspense thrillere.

  6. Ser etter div anbefalinger!

     

    1. Anbefale meg noe ala The Business? Gjerne der man følger en karakter som vokser i et kriminelt miljø og høster fruktene av det. Gjerne filmet i eksotiske locations som i filmen nevnt over.

     

    63814_5394_Costa_del_Silencio_Apartment.jpg

     

    2. Noe inspirational/motivational film der man følger en karakter som jobber seg opp og blir god i noe eller oppnår et mål. Mer noe ala Kill Bill enn Rocky, om 'inspirational' og 'motivational' gir mening for en film som Kill Bill. Vanskelig å sette fingeren helt på hva jeg ønsker her ><.

     

     

    3. Jeg kunne også tenkt meg en virkelig god actionfilm, noe ala agent (eg. bond)/tactical/sniper film med superb kvalitet. Da jeg skriver superb kvalitet tenker jeg på alle filmene i denne sjangeren som ikke er verdt coveret de ligger i. Vennligst ikke kom med noe Van Dam eller Vin Diesel. Orker ikke cheesy punchlines eller håndvåpen med 100-skudds magasin.

    Eksempler på hva jeg kunne tenke meg:

    Bond, Jason Borne, Shooter

     

    4. Filmer som Fight Club og American Beauty - usikker på hva, men jeg føler det er en fellesnevner her, hva nå en det er - gi meg mer!

     

    5. Noe ala Salvador. Et eller annet som utspiller seg i den sør amerikanske regionen.

     

    6. Narkotika produksjon, salg og smuggling og det som hører med! Vennligst unnlat filmer med hovedfokus på moralpreken eller bruken av dop og de konsekvenser det innehar.

     

    Ønsker helst noe av nyere dato da jeg rett og slett ikke orker å se ferdig filmer som Citizen Kane, selv hvor umåtelig bra de måtte være.

     

    Forøvrig kan jeg liste noen filmer jeg har sett som jeg føler faller innenfor disse områdene slik at dere ikke trenger anbefale de.

     

    The Business, Bond filmene, Jason Borne filmene, Matrix filmene, Shooter, Black Hawk Down, Memento, American Beauty, Fight Club, Requiem for a Dream, Godfather filmene, Goodfellas, Scarface, Salvador, Traffic, og flere jeg ikke husker akkurat nuh.

  7. Har vel strengt tatt ikke gjordt noe mtp. overvåking/avlyttingssikkerhet. Personlig bruker jeg bare en software firwall (Comodo).

     

    Jeg føler meg 'trygg' da jeg er en fisk i stimen og har ikke noe av interesse for avlyttere anyway.

     

    Jeg anntar du drifter servere hjemmefra? Hvorfor går du til så drastiske tiltak, driver du noen kontroversielle websider elns? :)

  8.  

    For en horribel side.

    Under "Hvorfor mister vi håret?"-linken er det ikke engang oppført den hovedsakelige årsaken til hvorfor menn mister håret. Dette pluss "kvalitetstempelet" som garanterer deg "mer hår" burde få alle tilgjengelige alarmbjeller til å gå amok.

     

    Les kort om Male Pattern Baldness her; Wikipedia

     

    Til sammenlikning, her er siden til en av verdens fremste HT-kirurger: Hasson & Wong

    Trådstarter jeg annbefaler deg å lese informasjonen på denne siden.

  9. Det er jo som regel snakk om implanter her, dvs hår fra et annet menneske.

    Man har heller ingen garanti for at det fester seg (har hørt litt forskjellig her) så det er vanskelig å si nettop hva som blir resultatet ditt.

    Det er absolutt ikke snakk om hår fra andre mennesker. En hårtransplatasjon gjennomføres ved at man flytter hår fra det DHT-resistente området ved sidene og bak på hodet frem til den ønskede destinasjonen (templene, vertex, hårlinjen).

     

    Disse hårene mistes ikke av naturlige årsaker. Det du i din uvitenhet kanskje effererer til er "shock loss" - at de nylig transplanterte follicene mister sine hår et par uker etter transplantasjonen før de begynner å gro de endelige hårene som blir værende.

     

    Tja, resultatene blir da ikke spesielt bra og i beste fall en midlertidlig løsning.

    Oppsøk heller en spesialist som kan hjelpe deg med å styrke selvtillitten din.

    Resultatet av en transplantasjon gjennomført av de korrekte kirurgene er absolutt like naturtro som det håret som sitter på hodet ditt nå.

     

    En hårtransplantasjon er permantent. Det er absolutt ikke en midlertidig sak. Håret som plantes hentes fra bakhodet/sidene av hodet og er DHT-resistente - dette betyr at håret ikke drepes av DHT som er årsaken til male pattern baldness. Legg merke til hvordan håret til de gamle ikke mistes ved sidene og bakhodet?

     

    Til trådstarter: Vennligst les svaret mitt i den andre posten du skrev i helse delen av forumet. Her er link til tråden.

  10. Hårtransplantasjoner skal visst fortsatt fungerer dårlig og resultatet blir ofte lite tilfredstillende. En genterapi skal visst være ute i løpet av neste år(?)

     

    Du har ikke peiling på hva du snakker om. Hårtransplantasjoner gjennomført av de rette kirurgene gir et perfekt (les:naturtro) utseende.

     

    Til trådstarter: Hvor gammel er du? Det viktigste du kan gjøre mtp. HT er å gjøre GRUNDIG research. Det finnes et hav av useriøse aktører der ute som kan ødelegge livet ditt ved å gjennomføre katastrofale operasjoner på deg. Du må holde deg unna reklamer du får i posten/ser på TV/leser i aviser. 99% av disse er sub-par kirurger som tjener pengene sine på å ha mange pasienter som de kjører gjennom fort og gæli. De hindrer søksmål ved at du må skrive under en kontrakt før inngrepet gjennomføres.

     

    Det er viktig at du er MEGET skeptisk til alle kirurger du undersøker.

     

    Heldigvis er det et utmerket community opprettet for HT(Hair Transplant)-kandidater. Dette er et forum med høy kvalitet og seriøse aktører. Dette forumet er laget av folk som har gjennomgått HT selv og består av både kirurger samt pasienter og fremtidige pasienter som søker informasjon. Dette er et forum for og av HT-pasienter. I tillegg til et forum er det også frivillige som arbeider med å undersøke kirurger der disse bedømmes etter meget, meget strenge krav. Bare de absolutt trygge og flinke kirurgene slipper gjennom nåløyet og kan kalle seg selv medlem i "koalisjonen". Denne koalisjonen består av kirurger som viser seg å utdøve moderne, tilfredstillende og gode operasjoner.

     

    Forumet finner du her: Hair Restoration Forum

    Her kan du lese om koalisjonskirugene samt gå gjennom kritikker av disse mm.: Hairtransplantnetwork.com

     

    Jeg annbefaler deg på det sterkeste å melde deg inn i overnevnte forum og søke etter poster med god informasjon - det er tonnevis av god skrivning der av prominente HT-guruer.

     

    Ikke nøl med å send meg en PM om du lurer på noe, eller skrive her.

     

    Fint om du svarer på hvor gammel du er?

×
×
  • Opprett ny...