Gå til innhold

nutcase

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nutcase

  1. bilder som er nedskalerte og jpg komprimerte må jo i siste instans helst skarpes opp med f.eks unsharp mask.

    Kan, men må ikke. Og jeg får skarpere bilder med kompaktkameraet mitt enn det fuglebildet der. Selv om jeg skulle skalere det ned uten å bruke unsharpen mask :tease:

     

    ikke bare kan, du må skarpe opp et bilde som er nedskalert. selve nedskaleringsprosessen vil alltid gå utover skarpheten.

     

    At kompaktkamera gir "rett ut av boksen" skarpe jpg er jo en selvfølge. Derimot er RAW med et speilrefleks noe helt annet. et RAW opptak er ikke annet enn det kameraets bildebrikke oppfanger, og det er å betrakte som ubehandlet og trenger som regel endel arbeid i RAW-konvertere, enten i dette tilfellet DPP (som er med kameraet) eller bibble som du har i signaturen, eller lightroom. Å fotografere i RAW og deretter gjøre konverteringen og etterbehandlingen krever mer enn å knipse med kompaktkamera og så kun nedskalere/croppe bildet etter på i picasa.

     

    hvis du lar 7Dn ta bilde direkte i jpg, blir det skarpere da? eller enda bedre kjør RAWfilen gjennom DPP som mange sier er det beste for å konvertere RAW med når du har Canon kamera.

  2. Sikkert mange 13-åringer som er glad for det :)

     

    Det er det sikkert, men er det rett å dytte fram slike ting så veldig lett tilgjengelig. Husk at g.ho.st også sier at denne greie ar glimrende for skoler, spesielt K-12 skoler (dvs det som tilsvarer grunnskolen i Norge). Så lenge det er slik som nå, kan dem glemme skoleversjonen ihvertfall.

  3. Greit nok, men det virker som om dette er mer et "alibi" for å dele filer. i høyre side på det virtuelle os'et, ser man en widget som viser en del ting, blant annet så og så mange hundre tusener med public files. klikk der, velg så most viewed, da har du en del tvildsomme bilder og videoer der. det er fordårlig når dem krever at man kun er over 13 år for å registrere seg.

     

    tvilsom tjeneste det der.

     

     

    mvh

     

    nutcase

  4. 50d er ikke på markedet før om et halvt år hvis Canon følger tradisjonen.

     

    Edit: Leser i en annen tråd at BA mener 50D er nært forestående. Jeg synes det er veldig rart hvis Canon parkerer sin 18mnd syklus nå, men det er jo mulig at de synes presset fra D300 er for stort, men Canon har ikke pleid å gjøre unntak av den grunn.

     

    Canon har sin lansering/pressekonferanse 26 august, dagen før Nikon har sin annonserte happening.

    canons pressekonferanse har vært kjent en stund, og "Alle" har hittil trodd at det skal dreie seg om en lansering av en ny EOS 5D mk.II, inntil canons website i kina plutselig viste bilder og info om et EOS 50D. de sidene ble kjapt tatt ned av canon i kina, men det fikk mange til å tenke på at det kanskje kommer en 50D snart, kanskje allerede 26 august.

     

    mvh

     

    nutcase

  5. Regner med at trådstarter befinner seg på Svalbard siden han skal fotografere solformørkelsen. Det er jo eneste del v Norge som har ordentlig solformørkelse denne gangen. resten av Norge har vel bare en liten delvis formørkelse. Var det ikke 70% i nord-norge og deretter helt ned i 30% sør-norge. SÅ hvis han ikke er på svalbard, vil han ikke kunne fotografere noe historisk solformørkelse unasett filtertype på objektivet..

     

    mvh

     

    Nutcase

  6. Jeg har et kabinett med perforert front, og jeg skulle gjerne hatt et støvfilter ved denne perforeringen, er det noen som vet hvor man kan få kjøpt støvfilter i "løsvekt", evt har noen tips om hvordan man kan mekke sitt eget filter, som preferabelt ikke hindrer flow alt for mye.

     

    AtW

    9190150[/snapback]

     

     

    Har du dame ? da har du garantert et lager av støvfiltre :D hun har sikkert nylonstrømper/nylonstrømpebukser liggende i kommodeskuffen sin. det er supert stoff å bruke som støvfilter.

     

    mvh

     

    nutcase

  7. Det vil jeg tro, for jeg prøvde med en 54mbps modell jeg har her (den har lik firmware. Jeg bruker den ikke fordi det var visst bare strømadapteren og ikke routeren som var død hos meg da jeg kjøpte nytt).

     

    Skal prøve den her i huset senere. Dog ser problemet ut til å være det samme som da jeg fikk feil VPI/VCI fra Telenor da jeg først fikk ADSL her.

    7572652[/snapback]

     

     

    svaret her er vel ganske åpenbart: han har kjøpt seg en router og ikke noe router med adsl-modemfunksjon. dermed er det ikke rart han ikke finner noe sted å sette innn VPI/VCI og andre adsl-innstillinger.

     

    mvh

     

    Nutte

  8. DirectX9.0L er med Vista og er med for en viktig ting: slik at DirectX9-spill virker i Vista.

    Direcx10 er IKKE tilbakekompatibel i det hele tatt, og hadde ikke 9.0L vært med i Vista, hadde man ikke kunnet spilt andre spill en DX10-spill i Vista.

     

    mvh

    Nutcase

     

     

    Linke til Inq http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=35140

     

    som sier at det ikke er til XP, men til Vista

     

    Brut

    7087257[/snapback]

  9. Husk også at prisen på USD har gått opp i forhold til NOK. Nesten 10% dyrere idag enn den var tidligere.

     

    Tipper det er en stor grunn til prishopp på flere IT-varer.

    6867771[/snapback]

     

     

    Bare vent til Windows Vista kommer på markedet. Da vil RAM-prisene stige kraftig.

     

    Vista liker best 2 GB med RAM (eller mere). tenk på alle de med 512MB- 1024MB som da skal kjøpe RAM for å få best ytelse i Vista. Kommer garantert til å bli mangel på RAM og meget høye priser.

     

    mvh

     

    Nutcase

  10. Maskinen ser brukt ut ja. Det er i realiteten jobben sin maskin, og det finnes vel en faktura på den maskinen et eller annet sted i systemet. Får vel bare legge den godt skjult i bilen på tur tilbake til Norge :D

    6305849[/snapback]

     

     

    Det man skal gjøre for å være garantert problemfri tollpassering ved hjemkomst er å bruke skjemaet RD0031 som tollvesnet har. det er legitimasjonsbevis for reise-/yrkesutstyr medbrakt av reisende til midlertidig bruk i utlandet.

     

    det er ment brukt for laptops, PDA, fotoutsyr og annet dyrere ustyr som du tar med deg på tur ut av landet for å bruke på ferie-/jobbreiser.

     

    her finner du skjemaet og regelverk

     

    det går som regel bra uten også, men man vet aldri, engang møter du tolleren som krever å se et slikt skjema for utstyret du har med deg inn i landet ved hjemreisen.

     

    mvh

     

    nutcase

  11. Å gi musikkbransjen tilgang til alle personopplysninger tilknyttet ip-logger er jo riv ruskende galt! dem kommer jo til å gå helt berserk mot privatfolk.

    6207410[/snapback]

     

    at privateaktører/personer i norge fblir tildelt politimyndighet er IKKE noe nytt i Norge.

     

    jakt og fiskeoppsyn er gjerne vanlige lokale personer i nærmiljøet. dette er gjerne personer aktive i jakt og fiskeforreninger eller grunneiere. disse blir tildelt begrenset politimyndighet som gjelder KUN det fagområdet de er satt til å håndheve, nemlig jakt og fiske. disse tusler rundt i fjellet og langs elver og sjekker at folk kan dokumentere jakt og fiskerettigheter (gyldig fiskekort, gjyldig jegerprøver og at våpen/fiskeutstyr er lovlig etc.) disse legitimerer seg med et identitetskort utstedt av politiet med riksvåpen og helepakka. disse kan beslaglegge fiskeutstyr, fangst og jaktvåpen hvis noe ulovlig avdekkes under kontrollene dem har. de skal også sørge for innrapportering til påtalemyndighet for bøtelegging.

     

    det må nok bli noe ala dette som det foreslås å gi IFPI og gjengen da.

     

    Jan Roar Rød

  12. Det jeg lurer på er om Alle DX9 kort blir ubrukelig når DX10 kommer till sommeren? OG hva som eventuelt ikke fungerer/blir dårligere med DX9 kort.

    5849003[/snapback]

     

    klart dem vil fungere, men husk at DX10 er ikke bakoverkompatibel med DX9C-kort (eller eldre). hva skjer når noen med slike kort vil kjøre et spill med kun dx10? jo, da blir DX10 SOFTWARE-EMULERT. dvs masse ressurser på maskinen vil bli brukt til å emulere dx10. det betyr at spillene vil starte men man taper nok ytelse så det suser etter.

     

    jeg hadde ikke svidd av en krone på noe skjermkort nå, når det kun er få måneder igjen til DX10 kortene vil oversvømme markedet. det er bortkasta penger.

     

    en annen ting ang. DX10:

     

    DX10 er bare EN DEL av WGF2.0 som er navnet på hele grafikksystemet til Vista.

    om DX10 også gis ut for XP, så vil man fremdeles ikke få alle "bells and whistles" i spillene som Vista brukerne vil få SELV om man måtte ha et DX10 grafikkort. XP har WGF 1.0 uansett. Det er derfor man bør bytte til Vista for å få maks utbytte av et DX10 kort og de nye spillene for DX10 som kommer til å komme ut rundt Vista's release og i fremtiden.

     

    mvh

     

    nutcase

  13. simalarion: Det hjelper heller ikke, ISPen vet alltid hvilken IP addresse du har og har total logg for det hvertfall 6 måneder tilbake i tid (var det vel).

    5837361[/snapback]

     

    Det er feil. Det fins ISP'er som ikke har DHCP logging på, det er heller ikke påkrevd. Og hvor lenge de som faktisk logger DHCP har loggene er jo helt opp til dem.

    5837644[/snapback]

     

    har vel kommet et nytt EU-direktiv som sier noe om at alle skal logge trafikk (ip og tilkoplet iper med tidsrom i mange år da? dette driektivet må norge følge da vi er EØS-medlem og tilknyttet EU på den måten. Norge kan som kjent legge ned veto mot å følge slike eu-direktiv men det har til dags dato aldri blitt gjort. dermed er vel det direktivet aktivt i norge nå.

     

    og gode ISP'er bruker ikke dynamisk IP. Den ISP jeg har har kun faste IP-adresser, enten det er bedriftkunder eller privatkunder. Fast IP er lett å knytte til personer ihvertfall.

     

    mvh

     

    Nutcase

  14. Det vil i tilfelle feks. resultere i at jeg aldri vil kjøpe en LCD skjerm der siden jeg vel neppe kan fyre den opp på disken for å se om det er noen kjipe pixelfeil som pr.def. faller innenfor akseptert norm for antall pixelfeil.

     

    I slike tilfeller skal man IKKE bruke angrerett uansett, da skal man REKLAMERE på produktet. Angrerett skal ikke brukes på å bytte varer med feil på.

     

    mvh

     

    Nutcase

×
×
  • Opprett ny...