Gå til innhold

mhagen

Medlemmer
  • Innlegg

    101
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mhagen

  1. Kingston ruler! :cool:

     

    I går vasket min kjære jakken min i maskinen. Min 512MB Kingston Datatravel Elite fulgte med som blindpassasjer :whistle: på en 20 min tur på 30 graders ullvask og VIRKER LIKEVEL! SLÅ DEN! :dribble:

     

    NÅ KOMMER JEG ALDRI TIL Å KJØPE NOE ANNET EN KINGSTON! :love:

  2. Hei!

     

    Stiller store skjermer større krav til datamaskinen enn små? Blir jo flere pixler å holde styr på. Fikk nylig en 24 tommer fra dell og synes maskinen går saktere. Men det kan jo skyldes andre ting også.

     

    Har bare 512mb ram. Skjermkortet er et radeon 9600 ettellerannet.

     

    Akkurat fått civ4, så jeg begynner å merke det...

  3. Du bør sjekke at harddisken er satt opp riktig i BIOS, høres for meg ut til å være et problem relatert til at maskinen ikke har skikkelig kontakt med harddisken. Maskinen vil jo under alle omstendigheter boote på windows-plata, starte første del av installasjonen, og når du restarter litt uti installasjonen og den skal til å jobbe opp mot harddisken, så skjærer det seg. Kan også være at disken rett og slett er jumpet feil, eller at f.eks CD-rom er jumpet feil i forhold til disken hvis de står på samme kabel. Mitt tips er altså BIOS-settings for harddisken eller jumpere på disk/CD-rom

    Hei!

     

    Hardisken er jumpet slik at kabelen bestemmer master / slave. Står på egen kabel. CD-rom master på den andre kabelen. Står lite i biosen - bios søker opp enhetene på hver oppstart...

     

    Det som er rart er jo at installasjonsprogrammet klarer å installere en hel masse filer på harddisken, men klikker etter restarten.

     

    - Bootup rekkerfølger: a, cdrom, c

     

    - Specs: Jepp, det er nok P-II 350Mhz...

  4. Hei!

     

    Lurer på å kjøpe meg et nytt skjermkort. Jeg bruker PC'en til å spille film til TV'en, så tv-ut er viktig.

     

    Hvor stor forskjell er det i kvalitet på TV-ut? Hvordan slår ev. kvalitetsforskjell ut (oppløsning? klarhet? skurring?)

     

    mvh

     

    MH

  5. Hei!

     

    Lurer på om noen kan hjelpe meg med en løsning på følgende problem:

    Jeg leser / sender epost på to datamaskiner, en stasjonær / en bærbar.

     

     

    Dette kan fort bli rot, da meldinger lastet ned på den ene maskinen ikke er tilgjengelige for den andre maskinen.

     

     

    Har så langt løst dette problemet ved å kjøre "send & motta" på den stasjonære, mens jeg leser via. webmail på den bærbare. Det er imidlertid mye lettere å sende mail via. express en webmailen (netcom sin webmailtjeneste er ganske ruskete). Hadde vært VELDIG FINT om jeg kunne synkronisert ting og tang... :ermm:

     

     

    Har MANGE mail liggende på den stasjonære. Har "samlet" i flere år (pent sortert i kataloger...). Kan det bli litt mye å synce? Er foresten livredd for microsoft sin "opprydningsfunksjon" (sletter gamle mailer - DE VIL JEG HA!) :scared:

     

     

    Hva sier dere? Noen som har satt opp noe slikt hos seg? Eventuelt hadde en løsning hvor jeg kunne laste ned mailer på den bærbare, UTEN AT DE FORSVINNER PÅ POP3-SERVEREN vært helt ok... :thumbs:

     

     

     

    Takker og bukker!

     

    M.H.

  6. Hei!

     

    Har to spørsmål jeg håper noen kan hjelpe meg med:

     

    1. Skal trekke en nettverkskabel over til naboen. Denne må gå ca. 3 m utendørs og mange meter innendørs. Kan jeg bruke en uskjermet kabel? Ser de har en billig og grei en på biltema...

     

    2. Hvor viktig er det å bruke avmagnitisert verktøy når man skrur på pc'er. Har egentlig aldri brydd meg med det. Tror ikke (?) jeg har ødelagt noe av den grunn??

     

    Takker og bukker! ;)

  7. Hei!

     

    Holder på å kjøpe inn verktøy til LETT mekking på bilen og håper å kunne få noen tips til hvor dette bør kjøpes. I utgangspunkete tenkte jeg å bruke biltema, men er usikker på kvaliteten. Vil fastnøkler og piper gå i oppløsning??? :scared:

  8. Hei igjen...

     

    Forrige innlegg ble skrevet i stor frustrasjon. Derfor noe useriøst. :wink: Hva er egentlig spørsmålet mitt? Går det an å gjøre noe for å dempe støyen til en bærbar maskin?

     

    Bytte vifter?

     

    Har merket meg at den støyer mindre når den går på batteri (speedstep?). Er det mulig å tweake maskinen slik at den kan kjøres seinere når den har veggstrøm også?

     

    Andre ting?

     

    MH

    8)

  9. Så en topic på en IRC kanal en gang hvor det stod "Maxtor - WORST disks EVER!". Tydeligvis en fyr som var fly forbannet over en Maxtor disk som hadde tatt kvelden :mrgreen:

     

    Men det kan forsåvidt skje med alle disker i utgangspunktet. Har ellers hørt at Maxtor utvikler mye varme i forhold til WD sine disker. Jeg er i hvertfall godt fornøyd med WD sine IDE disker. Ikke hatt noe problem med disse enda.

     

    Vet du noe om hvor mye varme en 5200rpm disk lager i forhold til 7200rpm? Peiling på levetiden til disse. Skal kjøpe en disk som for det meste kommer til å være av (passiv lagring av MASSE filer). "Slites" diskene når de er av oxo?

  10. Personlig gikk jeg for et vanlig accesspoint uten dsl router hjemme.

    Jeg lot routeren fra nextgentel ta seg av nat'inga. Koblet accesspointet til switchen min (eller rett til routeren hvis du ikke skal ha noen pc'er med tp-kabel) og tok det derfra :)

     

    Men du vet ikke om det eneste jeg kan bruke er accesspunkt? Tenkte jeg kunne kjøpe "skikkelig" utstyr når jeg først var i gang. Og det så jo ut som et bra tilbud....

     

    M

  11. http://www.mpx.no/asp/info.asp?mode=annons...1text&ntopris=0

     

    Kan jeg bruke denne til å dele min UiB NGT linje? Tenkte kombinasjonen av kabel & tråløs tilkobling så ganske grei ut :smile:

     

    Har lest et eller annet sted at man bare kan bruke aksesspunkt når man har NGT. Hva er dette for noe tull?!? Kan ikke skjønne hvordan linjen ut fra routeren skal kunne merke forskjell på hva jeg kobler den inn i??? :grumpy:

     

    Og hvis jeg må bruke aksesspunkt - kan jeg da kjøre "skikkelig" nettverk mellom maskinene (deling av filer / nettverk etc...)???

     

    Takker & bukker!! :p

  12. Hehe, mhagen, min første pc var akkurat den samme som din! En Copam 386SX-16, med 1 MB RAM hvis jeg ikke husker feil. 40 MB harddisk og en 14-tommers Samsung-skjerm med "sørgerand" (for de som husker dét uttrykket). Kjøpte den i 1991 på Datavarehuset. Det ble mye spilling av Sierra sine gamle slagere.

     

    Jaja, dette ble kanskje litt nostalgisk ...

     

    Sukk! Dette høres kjent ut. Betalte rundt 18 lakser for den... :roll: Kings Quest, Police Quest - mye morro der:) :smile:

     

    Ach jah...

  13. Min første datamaskin var en Compam 386 SX 16 med 40MB HD. Etter ca 1 år hadde jeg til min store fortvilelse klart å fylle opp harddisken. Lykken var da stor når jeg fant et program som kunne DOBLE :o hardisken min! Ytelsen gikk riktignok litt ned :roll: , men likevel...

     

    Jeg har nå en datamaskin med en 40 GB HD som jeg bruker utelukkende til lagring av filer ("avlastning" av en laptop). Er det noen der ute som vet om et program som kan komprimere hardisken på liknende måte som double-disk gjorde i hine hårde dager? Antar det programmet kan få noe problemer med disker av denne størrelsen...

     

    Vennlig hilsen

     

    Martin Hagen

     

    Ps! Har prøvd XP sin innebyggede komprimering, men har hørt at den er lite effektiv...

  14. Heisann!

     

    Har akkurat fått et NGT "student-abonnement". Når jeg bruke Emuel (for å laste den demoer etc. :wink:), så får jeg "low ID" - jeg ligger med andre ord bak en brannmur.

     

    Har prøvd å åpne en port ved med telnet. Dette skal være i boks nå, men det ser fortsatt ut som om jeg har feil id... Kan jeg ha havnet bak universitetets brannmur gjennom et "privat virtuell nettverk"?

     

    Noen som har noen forslag???

     

    MH

×
×
  • Opprett ny...