Gå til innhold

Larsge1978

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Larsge1978

  1. Ser i Asus sin prossesorliste til P5N-E SLI at største 45nm som er nevnt er Q9505. Noen som har prøvd Q9650 på dette kortet og kan bekrefte stabilitet?

    Lurer og på å kjøpe et 8GB sett (4X2GB).... Dette er jo øvre grense for kortet. Noen erfaringer og hvilke brikker bør jeg evt. kjøpe???

  2. Bra artikkel... :new_woot:

     

    Har lenge lurt på å prøve Linux men har ikke ide om hva det går ut på i det hele tatt....

    Kjenner faktisk ingen som kjører det så jeg har aldri prøvd det i praksis.. Regner med at det kan installeres parallelt med vista og velges i oppstart?

    En annen ting... Skjønner fortsatt ikke denne konstante jamringen og sytingen ang. Vista?????? Har i skrivende stund kjørt Vista på en bærbar (32 bit) og en stasjonær (64 bit)i mange måneder (Bærbar siden lansering) uten noen som helst problemer...!!!!! Kanskje det har med bruken min å gjøre? Eller bare flaks??? :innocent:

  3. Jeg har også samme situasjon... sitter med et XFX 8800 GTS 640mb 580m. Får ikke tak i samme.. må det andre kortet vere av samme merke eller kan jeg bruke et annet merke? Kortet mitt er overklokket med en applikasjon som fulgte med kortet på cd (forandret noe i registry tror jeg???), vil denne oveklokkingen virke på det andre kortet også??

    Så ser jeg det selges sli-ready minne... er dette et must??

  4. Er det minnebrikkene det lukter svidd av?

     

    Først en rettelse på trådtittel: Jeg mente DDR til 1600 ikke QDR.... Det dobbelte av det brikkene er foreskrevet..... Jeg har ikke stukket nesen inn i kabinettet, men jeg regner med at det var brikkene som fikk seg en trøkk.. Spørsmålet er nå om de er skadet eller om de bare er sånn... Det som er dumt er at dette skjedde ved første OC forsøk.

     

    Har nå satt opp NBvolt litt og får trukket den litt lengre:

     

    post-119470-1194127607_thumb.jpg

     

    post-119470-1194127613_thumb.jpg

     

    Jakten fortsetter.........

     

    Finnes det apps som kan lese ut NBtemp?

  5. Var uheldig ved OC på P5N-E og klarte å sette eff.FSB - eff.QDR linked 1:1 slik at DDR frequency eff. ble 1600MHz. Minnebrikkene er av typen Kingston Hyper X 2X1GB 6400 cl4. Maskina haltet med en gang under boot og det luktet funny ganske kjapt. Går det an å svi minnebrikker bare litt? Etter denne hendelsen kommer jeg ikke lengre opp en

    720Mhz 5-5-5-15 Vram 2,013v. Disse brikkene skal jo klare 800MHz 4-4-4-12 2,0V noe jeg ikke har sjangs til.post-119470-1194114062_thumb.jpg

     

    Dette er det kjappeste jeg klarer stabilt. Noe høyere eller lavere latency resulterer i memtest fail og av og til heng under spill og div...

  6. Forsøk å sette opp spenninga på NB litt.Du må også sette riktig spenning til brikkene selvsagt.

     

     

    Har nå satt vdimm til 2,013 volt , eff. FSB 1550 MHz QDDR linked syncmode = 775MHz

    corespeed 3487MHz...

     

    Prøvde å sette vcore NB manuellt uten hell ... Hva er default?

     

    Noen tips til gode testprogram/spec-lesere? kjører vista 64bit og har cpu-z og kunne tenkt meg å plukke enda mer

    specs som temp. og volt på de forskjellige enheter.. Noen gode stresstestprogram og minnetestere å anbefale?

     

    Edit: Har satt opp spenninga på NB til 1,4 v og nå ser det ut som det kan strekkes litt lengre.

    Men har ikke oversikt på NB temp.

    Jeg er helt ny i overklokking og dette er mitt første 100% hjemmebygg.

  7. Jeg har problemer med å få kingston hyper x 2x1gb 6400 cl4 til å yte feilfritt over 667 eff. cl5.

    Hk ASUS P5N-E SLI cpu E6850 kjører memtest feilfritt når bios har alt på standard/auto og timing 5-5-5-15 vdimm auto.

    Med det samme jeg prøver å dra litt mer ut av greiene så kommer feilene. Det vere seg om jeg bruker Ai-overclock eller setter greine manuelt.. noen som har triks/knep på lur?

  8. Det er derimot en ting som jeg ikke forstår i logikken om at E6850 er bedre i spill.

    Ja, per dags dato gir en E6850 bedre ytelse i de fleste spill som er ute på markedet. Derimot så vil en Q6600 aldri være en flaskehals i et spill som ikke har multithreading (nå tenker jeg på FSX og Supreme Commander). Om du får 115 vs 100 fps i BF2 er strengt tatt irrelevant. Derimot så er multithread-spillene på vei, og det er ikke urimelig å tro at innen Q6600 ville ytt betydelig dårligere på like mange tråder grunnet lavere klokkehastighet (as in 40 fps vs 60 i et spill litt lenger fram i tid), vil koden være klar for multithreading. Hvis dere forstår logikken min her: både en E6850 og en Q6600, i alle fall klokka, er lett overkill for alle ikke-multithreada spill i dag. Og hvis man ser på der CPU sliter, så har devs lagt opp for multithread. En Q6600 vil derfor i prinsippet være en bedre investering (altså fullstendig tilfredstillende ytelse over lengre tid enn en E6850).

    Dessuten, selv om spill som utnytter 4 kjerner for fullt ligger lenger frem i tid, vil 4 kjerner komme godt i bruk når de fleste spill utnytter 2 kjerner fullt ut (som Stigma argumenterte for tidligere mht til 2 vs 1 kjerne).

    9532050[/snapback]

     

    FSX SP1 støtter multicore cpu's.... Et lite utdrag fra utviklerenes blog og legg merke til siste avsnitt:

     

    Multi-core Performance Work

    Intel is using FSX as one of their prime examples at IDF, so we had a lot of engineering time from one of their threading guys. Intel doesn’t do that lightly. We used the time to good benefit.

     

    During loading, we run the DEM loader on threads. You'll see good balanced usage across all cores, as well as about 1/3 faster load times on average.

     

    During flight we spawn threads for Autogen batch rebuilds as well as the terrain texture synthesis. The terrain texture work tends to be a bit bursty; as an area gets generated the load reduces true. But as you fly forward, as you bank, and as the terrain is lighted ( once a minute ) threads are spawned. The terrain grid system is radial around the current viewpoint, and, depending on level of detail, radius can be up to 4.5 tiles in either direction, something like 64 tiles. So there is plenty of work to go around. Autogen is more constant, with a 2km extent being batched.

     

    Even given the bursty nature of the core usage when flying, when there is load, its pretty balanced across the cores. And we got rid of as much of the stutters as we could by going to a lock-free synchronization style. It’s solid work that we are deservedly proud of.

     

    As far as practical limits on number of usable cores, currently SetThreadAffinityMask only allows explicit scheduling of threads on 32 cores ( the mask is a dword ) on Win32. So that’s our effective limit on number of cores. But as soon as there is a way to explicitly schedule them, we can handle 256 cores.

     

    Hele artikkelen: What you get when you install FSX SP1

     

    Edit: En annen matnyttig artikkel:

    PTaylor's WebLog: FSX SP 1

     

    Skal en tro det som står her er det bare for oss Flightsimmere å gå for Q6600 eller større....

  9. "Mange i Norge trenger slike biler for å komme frem, da veistandarden ofte er helt elendig, og snømengdene enorme. Disse "bensinslukende" bilene er ofte dieselbiler som ikke har så veldig stort forbruk, mange av de bruker mindre drivstoff en det mindre bensinbiler gjør. Jeg skjønner heller ikke hva du har imot størrelsen på bilene, jo større biler, jo mer mennesker eller ting kan du frakte på en gang. Det må jo være ønskelig fra et miljøhensyn. At du personlig mener at noen av disse bilene er stygge, kan da ikke være et hinder for at noen skal få lov å kjøpe disse bilene?"

     

    -En av de største unnskyldningene for å kjøpe seg blytung 4x4.... "Må jo komme fram...." Veldig ofte så dreier det seg om siste bakken opp til huset på 20meter... Har det noe med veistandarden å gjøre??! Det er jo faen døtte meg din egen vei det som regel står på!!...... Opp til huset, opp til hytta som besøkes to ganger i året..... Og plass til mer mennesker og ting?? Jaja kanskje bilen fylles opp med folk og ting - to ganger i året!!!! Ellers blir slåket på 2,5 tonn og 1.5/mil brukt til å frakte en stk. blautfeit har ikke kondis i det hele tatt støgg mellomklasse med altfor stort ego til og fra jobb - ALLDELES ALENE!!

    Jeg har hatt arbeidsgivere som kjøpte seg dodge pickup bare for å ha muligheten til å flytte en fastspikret campingvogn en gang annenhvert år... Fornuftig??

     

    Jeg er selv pendler... og når min gamle mazda er brukt opp, så blir det el-bil på meg... Og når jeg skal til fjells så tar jeg bare 240en som ellers står i ro... den blir byttet med bedre den også, men når den er så lite i bruk så kan det vente...

  10. Tikkingen du hører kan muligens komme av defekt øvre rådelager (har forekommet på enkelte TDI 94-2000, heller sjeldent.) eller dårlig dyse.... KM-stand?

     

    ps: Det er ingenting som heter å kjøre for hardt når det gjelder VAG TDI :thumbup:

     

    Er det tikking eller moderat banking det er snakk om? Høres det godt eller må du opp med panseret og lytte for å merke det?

     

    Motoren har hydrauliske ventiltrykkere og de har ikke vært kjent for å feile på firesylindret VAG siden 1987 så det er lite sannsynlig at det er det som er feilen.

     

    Er den chipet? Det er vanlig å legge på litt ekstra fortenning når de tuner EDC på TDI hos enkelte chip-sjapper... Det kan gi litt mer dieselknakking...

  11. Du har mer "effekt tap" på en kompressor, det er tyngre for motoren og dra den enn turboen.

    Tør og påstå at det er fler bakdeler på kompressor framfor turbo.

    9448692[/snapback]

     

    Nåja... Det eneste store drawbacket med kompressor er vel prisen..... Ellers må det vel være smak og behag som får avgjøre.... Og la det være sagt en gang for alle: Volkswagens G-lader er ikke en nevneverdig kompressor i noen sammenheng (forbannet møkk som ble laget i skauen i ei gammel smie..) ei heller yankee-enes roots-presse (tanhjulspresse; for mye oppheting av luft..)

    I dagens steinalder har vi heldigvis tilgang til kompakte skrukompressorer som har bra virkningsgrad (turbo har likevel litt bedre) og mindre oppheting av luften enn både turbo og alle de andre kompressor-variantene.

    Kompressor vs tubro..... det er en sak.. En annen sak er at en kombinasjon av disse to har vist seg å være matnyttig ved flere anledninger...

  12. Har en HP DV9060ea jeg også.. core2duo 1,7Ghz oppgradert til 2Gig ram, doble hardisker 160GB tot.geforce 7600 512 ram. Har spilt det meste uten problem med unntak av Flight sim X som er uhyre krevende, men den går greitt den og etter litt tweaking. Den kostet 11600,- . 13200,- ramupgrad inkl. Datakjeden.no.

  13. Har vert så pass i svime at eg har fått et SB Live! 24,96 pccard hjem pr. post bare for å oppdage den nye standarden (expresscard).... Kjøpte ny HP DV9060 rett før jul og tenkte at nå skulle det smake med THX 5.1 lyd attåt. Dengang ei... Har søkt litt og funnet denne:

    http://www.duel-systems.com/products/adapters.aspx

    men den er jo ikke sluppet enda etter det jeg forstår. Noen som har hørt mer? Når den kommer og til hvilken pris?

×
×
  • Opprett ny...