Gå til innhold

buffey

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av buffey

  1. Jeg ønsker å bruke en basic stamp 2 chip til å gi ut 5v for å kontrollere andre kretser på 9v eller 12v, strømstyrken vil nok ikke overstige et par ampere gjennom disse kretsene.

     

    Spørsmålet mitt er hvilken transistor jeg burde bruke til de forskjellige spenningene, eller om et rele er et bedre valg. Det hadde vært flott om noen kunne finne det på elfa eller en annen butikk rundt Oslo et sted.

     

    Takk for alle svar!

    - Buff

  2. Stickyfooter fungerte ikke slik jeg trengte, men jeg har nå begynt på en helt ny side, og har klart å komme forbi problemet med at den ikke strakk seg til teksten. Det nye problemet er at høyden til de forskjellige elementene må bli like (100% til sammen) for at den skal se lik ut i alle oppløsninger. Jeg bruker en blanding av % og px (10% størrelse på footer er bra på 1280*1024, men blir litt lite på mindre oppløsning), og jeg får det derfor ikke til å bli likt i forskjellige oppløsninger.

     

    Link til problemside 2

     

    Jeg lurer derfor på om det er mulig å sette høyden på et element til (X% - Ypx) på noen måte. (kreativ bruk av marginer og flere divs eller noe?)

     

    - Buffey

  3. Jeg har nettopp begynt å lese litt om css (har vært stor fan av tabeller i flere år), men kom ikke veldig langt før jeg gikk i veggen. Jeg ønsker en enkel side med header, footer og to bars på hver side. For å få begge barene til å strekkes helt til bunnen av siden har jeg måttet definere høyden til html, body til 100%, og resten til prosent av det.

     

    Link til problemsiden

     

    Problemet kommer når det blir for mye tekst til at dette passer (med teksten som er der nå vil du få problemet om du sitter på en pc med 1024*768). Man kan se det om man gjør vinduet mindre, så all teksten i midten bruker mer plass, og sidebarene er lik høyden. Jeg ønsker at høyden på nettsiden skal defineres i forhold til hvor lang teksten i midten er (altså ikke en enkel overflow:auto). Jeg merket at om jeg definerer pixelstørrelser på sidebarene til litt mer enn plassen teksten tar (og tar bort height: 100% på html, body) vil det fungere, men da må jeg jo definere en annen pixelstørrelse for hver gang det blir en endring i antall linjer tekst.

     

    Dette vil mest sannsynlig kunne fikses med en funksjon i php (eller ved bruk av tabeller i xhtml :p), men det må da finnes en bedre måte å gjøre det på?

     

     

    Takk for alle svar!

    - Buff

  4. Har sett at en av lærerene mine har en tatovering av en trekant med en vannrett strek litt over midten på høyre arm, rett innenfor ermet (på innsiden), noen som vet hva dette er? Trekant har vel vanligvis med kristendom å gjøre (den hellige treenighet eller noe), men han virker ikke som en så kristen person at han kunne tatovere det på armen. Dette kan vel være alt fra en vennegjengtatovering til en kult eller klan av noe slag ( :p ), bare lurte på om noen her vet noe om dette?

     

    - Buffey

  5. Jeg har laget ett nyhetssytem i php. Jeg kjører en while kommando og poster de tre siste nyhetene på index.php. Nå ønsker jeg også å lage ett nyhetsarkiv hvor alle nyhetene ligger, problemet er bare at det bare er plass til 3 nyheter pr. side (ja, tenkte ikke på dette når jeg lagde design). Jeg tenkte derfor å lage ett script som viser riktige nyheter i forhold til hvilken side man er i. Side 1 viser de 3 nyeste, side 2 viser nyhet 4-6, side 3 viser nyhet 7-9 osv. Jeg er ganske ny i php og lurer på hvordan jeg kan gjøre dette.

     

    Tenkte at jeg skulle sette sidetall i $_GET. Da må jeg vel enten lage ett php skript for å bare laste de 3 nyhetene jeg trenger, og så echoe disse, eller er det mulig å legge alt i en array og så echoe de kolonnene jeg trenger ut på siden? SQL tabellen består av 7 kolonner, men jeg trenger bare 3 til denne siden, bildeurl, tekst og id (til en link om nyheten)

     

    Selv om ferdig kode hadde vært best :p håper jeg at noen kan sende meg link til en tutorial, en kodesnutt eller ihvertfall gi meg ett spark i riktig retning.

     

    Takk for alle svar

    Buffey

  6. UPDATE `nyhetdb` SET `tittel` = '$_GET[tittel]', `forfatter` = '$_GET[forfatter]', `dato` = '$_GET[dato]', `forsidetekst` = '$_GET[forsidetekst]', `hovedtekst` = '$_GET[hovedtekst]' WHERE `id` = '$_GET[id]' LIMIT 1;

     

    Jeg prøver med dette skriptet å endre på nyheter som allerede er lagt til i databasen. Når jeg kjører skriptet kommer feilen "Duplicate entry '8' for key 1" hvor 8 er '$_GET[id]' og key 1 er ID. Det virker som om sql databasen klager på at jeg setter auto_increment (altså ID), og det vil den ikke, men jeg setter ikke denne (det er i såfall ikke meningen :p) Hva kan jeg gjøre med skriptet så det vil fungere å update nyhetene? Jeg kjører nyeste versjon av PHP og MYSQL på lokal server.

     

     

    Takk for alle svar

    Buffey

×
×
  • Opprett ny...