Gå til innhold

Distressor

Medlemmer
  • Innlegg

    1 259
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av Distressor

  1. Messing er en legering av kobber og sink. De skiller med tiden lag, sinken

    oksyderer først, blir hvit, kobberen blir porøs når sinken har reist, og oksyderer senere, og blir grønn, på veg tilbake til naturen.

    De ble jo i sin tid først utvunnet ved gruvedrift, slik stål og metaller gjerne blir.

    Poenget mitt var at "syntetisk" vs. "naturlig" er fullstendige kunstige skillelinjer. Det finnes ikke messing i naturen, men vi kan lage det av bestanddelene. Dette gjelder også plastmaterialer, som vinyl. Man finner ikke vinyl i naturen, men man finner komponentene som skal til for å lage vinyl - samme er det med eksempelvis med messing og stål.

  2.  

    Om ikke dette er nok, sponser Tesla flere youtubere. Altså kjøpt og betalt av Tesla. 

    Disse youtuberne later selvfølgelig som at Teslaer er helt feilfrie, med top notch kvalitet.

     

     

    Likeledes kan man, også uten noen som helst form for bevisførsel, påstå at petroleumsgigantene sponser folk på YouTube og kommentarfelt rundt omkring for å drive propagandakampanjer mot elbiler generelt og Tesla spesielt.

     

    Når det gjelder den felgen i videoen du viser, hadde akkurat det samme skjedd på en bil med tilsvarende dekkprofil og kort fjæring. Lærepengen der er å velge funksjon framfor form og ikke ha så jævlig lite gummi på felgen og lav kjerre.

  3. Det er også grove designfeil på bilen som gjør at man vil dra håret sitt ut etterhvert.

     

     

    Fra han som har laget videoen i den første linken du postet:

     

    "I see this video is starting to take off again so I need to say, anyone coming here to show a huge "flaw" with the Tesla is in the wrong place. I drive 6 MILES of dirt roads every day, and yes I get some dirt in my car, but no bumpers are falling off, nothing was sagging, the car is doing very well for driving on terrible Michigan roads, dirt or paved. If this does any damage to the car, I'll be the first to post about it."

     

    Når det gjelder siste lenka, er dette ikke et unikt problem for Tesla - mange biler i samme klassen har eksakt samme svakhet. Ikke at det rettferdiggjør at det renner vann og snø inn i bagasjerommet, men det er ikke spesifikt for Tesla. Det siste jeg hørte om dette, er at nyere produksjoner har forbedret dette med en annen utforming på lista.

     

    Spør du Bjørn Nyland personlig, som har lagt ut den siste videoen der, tipper jeg du får til svar at han alt i alt liker Model 3 veldig godt.

     

    Dog, at Tesla Norge sliter med serviceapparatet og omdømmet, er nok ganske åpenbart. 

  4. Disse projiseringene gjør at evolusjonsteorien ikke er falsifiserbar, derfor er den heller ikke sann.

     

    Joda. Finn et kaninfossil i et prekambriumlag, så har du falsifisert den. Evolusjonsteorien inneholder en rekke prediksjoner. Et kjapt Google-søk vil gi deg noen eksempler på falsifiserbare aspekter ved evolusjonsteorien.

     

    Denne påstanden finner du forøvrig under punkt 4 i min stadig voksende liste over hva kreasjonister gang på gang har blitt forklart på dette forumet.

    • Liker 3
  5. Det er selvbedrag Distressor, et dyr kan ganske enkelt ikke bli til eller forandre seg til et helt annet eller nytt dyr.

     

    Hvorfor tror du Cuadro sier at aper aldri slutter å være aper, mens Slimda straks følger opp med å si at mennesker er aper ? Fordi det er 100 % korrekt at et dyr ikke kan forandre seg eller bli til et helt annet eller nytt dyr. Nøyaktig hvordan nye dyr oppstår er og forblir et åpent spørsmål, som det har vært i flere tusen år.

     

    Nei, det er ikke et åpent spørsmål. Mekanismene bak er godt dokumentert og forklart.

     

    Du forstår fortsatt ikke at naturen er terrenget og vi bare prøver så godt vi kan å klassifisere og tegne et kart over det. Naturen forholder seg ikke til våre vilkårlige skillelinjer.

     

    Hvor mange ganger har dette blitt forklart for deg nå? Jeg fører det oppi listen vår.

  6. Husk også at spillet først og fremst fokuserer på PvE, med noen PvP-elementer, og er delt inn i ulike sikkerhetssoner. Du velger selv hvor mye PvP du vil delta i når du er i hi-sec, og vilkårlige drap i hi-sec-områder utløser store politijakter og bounties på hodet til gjerningspersonen.

     

    Om du ikke har lyst til å treffe andre menneskelige spillere, er det bare å sette PvP-slideren til null og holde seg mest mulig i hi-sec sektorer.

  7. Er du usikker på om dette du og Cuadro har bekreftet er korrekt ? At kanskje Distressors filosofiske ytring har noe for seg ?

     

    http://www.diskusjon...post&p=20769915

     

    Det er ikke snakk om noen luftige filosofiske ytringer, men snarere enkel logikk. Du kan gjerne døpe det om hvis du vil, men da vil jeg også påberope meg retten til å døpe om kreasjonismen din til klovnisme.

    • Liker 1
  8. Jeg har forsøkt å lese meg opp om hvordan spillet er tenkt i forhold til dette med Pay2Win

     

    Jeg fant følgende sitat fra Chros Roberts:

     

    Kilde: https://forums.rober...ions-faq#latest

     

    Jeg har troen på SC blir et fett spill, men dette liker jeg ikke å lese. Jeg tilhører den spillerbasen som ikke har for mange timer i døgnet/uka. Det blir sjelden mer enn noen få timer i løpet av en uke til spill, om det. Likevel synes jeg lite om å kunne kjøpe seg til fremgang i spill.

     

    ---snip---

     

    Du får ingen fordeler gjennom å betale som du ikke kan få gjennom vanlig spilling. I tillegg vil det være et tak på hvor mye ekte penger man kan bruke hver måned. I tillegg finnes det ikke noen "ultimate outfit" som sikrer deg et positivt utfall av dogfighting spillet - dogfighting og taktikk følger en "stein-saks-papir"-modell hvor ikke den med det dyreste stæsjet nødvendigvis vinner.

     

    Ikke er det noen form for karakter-levels heller - til syvende og sist er det dine ferdigheter som pilot som avgjør.

     

    At du hverken har tid til å spille, eller penger til å kjøpe litt stæsj, er jo i grunn ditt problem og ikke noe det er rettferdig å projisere over på andre og kreve de skal forholde seg til. Ikke forvent at det skal taes hensyn til casual gamers i et så omfattende og immersivt spill som dette, og at du med bare et par timers spilletid i uka skal kunne konkurrere på samme nivå i en dogfight med de som bruker tid på å bli gode piloter. Vil du bli god og ha framgang i det, må du nok bruke litt tid på det.

     

    Jeg tror det beste å gjøre for P2W-hylekoret, er å vente til spillet kommer og ut og faktisk se hvordan de har balansert det hele. Jeg er ikke bekymret for å bli gruset av 12-åringer med uinnskrenket tilgang til pappas kredittkort.

  9. Dette tas som en bekreftelse på at du forstår gyldigheten av argumentet, men forsøker (uten hel) å diskvalifisere det med en filosofisk ytring, Distressor

     

    Ikke forsøk å projiser din egen utilstrekkelighet og vitenskapelige analfebatisme på andre. Du er avkledd som ignorant innen de relevante fagfeltene her en rekke ganger.

     

    At ikke du forstår rekkevidden av det jeg sier, er avslørende nok. Les om Dunning-kruger-effekten.

  10. Den veier pr. dags dato 379g.

     

    Nå har jeg tilbragt store deler av militærtjenesten med nattoptikk på 800g foran ansiktet montert på en allerede tung hjelm uten at jeg har hatt noe merkbart ubehag av det.

     

    Men selvsagt - jo lettere jo bedre. Men at man vil få muskelplager av å bruke den, stiller jeg meg litt skeptisk til.

  11. De forklarer i linken jeg limte inn nøyaktig hvorfor login-systemet er som det er.

     

    Når det gjelder å tyne penger, har de selv sagt at ingen skal føle seg presset til å pledge flere ganger, og at den beste måten man kan støtte spillet på om man allerede har backet, er ved å tipse venner og kjente om det.

     

    At de offentlig går ut og forteller om ting de har diskutert internt, synes jeg positivt.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...