Gå til innhold

Putas

Medlemmer
  • Innlegg

    160
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Putas

  1. Jeg fant ikke noe god info om det. Men når jeg ser hva et CMAS* kurs inneholder så kan jeg ikke tenke meg at det ikke skulle gå å bare krysse rett over.

    Men det lønner seg nok å snakke med en CMAS klubb/instruktør for de har sikkert et godt svar på det.

     

    Det eneste jeg fant var var CMAS til PADI http://www.divevietn...m/crossover.php men må jo gå andre veien også går jeg ut i fra.

     

    EDIT: Når jeg ser litt nærmere på linken så er det godt mulig du må ha PADI AOW kurs for å kunne ta CMAS** kurs.

  2. Om du tar det en eller andre spiller vel ingen rolle så lenge du lært å dykke på en trygg måte. Med PADI så er det kanskje enklere å komme i gang siden kurset er noe enklere og billigere(?). Jeg valgte PADI siden det var det som ble lært bort på mitt dykkesenter. Når jeg tok grunnkurs hadde jeg ikke noe formening om hva som var best den gangen. Ikke ser jeg helt behovet for å hoppe over til CMAS nå heller.

    Blir litt som å diskutere om GUE eller IANTD har den beste opplæringen innen tekknisk dykking. Du lærer å dykke dypt på en trygg måte med begge to. Begge har sine egen måter å gjøre det på, men begge får deg dit du vil til slutt.

  3. CMAS** lærer du vel mye mere, får vel rescue og nitrox i samme kurs ta dette med en klype salt da jeg ikke har satt meg inn i hva CMAS kurs går ut på, men mitt inntrykk er at du får mye mere i kurs pakka. PADI advanced gir det muligheten til å dykke til 30m og nattdykk + et par emnekurs som vrak, foto, oppdrift, multilevel osv.

    Har selv PADI AOW hadde en flink instruktør så vi trente mye på oppdrift, svømmeteknikk (frogkicks, backkicks), ruting av slanger på dobbeltsett, bruk av langslange, s-drill og krandrill, navigasjon osv.

     

    Hva du skal velge, ta et kurs med en instruktør du liker. Uansett hvilket kurs du tar kan det bli ræva eller kjempe bra men mye avhenger av hvor flink instruktøren er.

  4. Takk for svar.

    Har sett litt på komunens regler om dette og snakket med firmaet som henter søppel og de var veldig skeptiske til denne løsningen. Får snakke litt med naboer og høre hva de mener. Som sagt de er daltere og tørr ikke stå i mot styret. Kanskje ikke så rart for når jeg tok dette opp med styreleder på en helt normal måte ble jeg kaldt drittunge, vanskelig, sær osv. Også en ting jeg skal ta opp med resten av styret.

  5. Hei!

    Som topic sier så lurer jeg på hvor mye makt styret og styreleder har.

     

    Kan starte med det siste de har gjort og om jeg på noen måte kan ta dem på det.

     

    Vi har et søpple rom. Type med tre vegger og tak over, med andre ord det er et åpent søpplerom. Om sommern når sola steker så blir det jo natrulig nok lukt, fluer og larver i søpplerommet. Blokka som bor nærmest søpplerommet har klaget på lukt og larver som kryper inn i bodene til de som bor nærmest.

    Huset er tilrettelagt med tanke på bokser med rottegift, det ligger sånn til at det er lett for søpplebilen å komme til. Barn leker heller ikke i nærheten av huset. Huset er satt på sånn at det skal være til minst mulig bry for de fleste som bor i borettslaget selv om en blokk kan mærke lukta når det er som varmest.

     

    Jeg har ingen problemer med at folk klager på lukt og vil få til en løsning. Men løsningen til styret var å dra søpplebøttene ut av rommet og plassere de utenfor hver blokk. Med andre ord spre drittene rundt i Borettslaget. Det står nå i nærheten av lekeplassen, rett utenfor dørene til folk osv. Det er heller ikke satt opp bokser med rottegift andre steder i borettslaget enn søpplerommet.

    Vi skal dele på å dra søpplekassene tilbake til søpplerommet dagen før det er tømming.

     

    Sånn som jeg ser det er dette den dårligste løsningen de kunne komme opp med. De kunne gjort andre tilltak som oftere tømming på sommern, vi har i dag tømming hver 14dag. Kontakte et skadedyrfirma for å høre hva som kan gjøres med larver. Kanskje bygge inn søpplerommet helt og sette opp luker sånn at det er en form for kontroll på at folk ikke kaster større ting enn vanelig restavfall.

    Dette er jo noe som koster penger og vil medføre en utgift som må deles på alle som bor der. Men det er jo mange leiligheter så utgiften pr leilighet blir jo ikke så stor.

     

    Finnes det noen måte jeg kan ta styret på og få søpplebøttene tilbake der de hører hjemme?

     

    Jeg står alene i denne saken. Alle som bor i borettslaget er en gjeng med daltere som bare nikker og smiler og gjør som styret sier. Det er er nytt borettslag 2år. Og de fleste som bor der har aldri bodd på denne måten før. Så alle har en sånn fin ide om at alle skal være venner og løpe nedover blomsterenga hånd i hånd. Jeg som har flyttet ut fra oslo og har bod i et borettsalg hele livet ser flere feil ved den iden om at alle skal være så gode venner. Det funker fint de første årene før folk blir dritt lei av å smile til folk de ikke liker.

     

    Dette ble langt men takk til alle som gidder å lese og hjelpe til med gode forslag for hva jeg kan gjøre.

  6. Sjekk at spenner er hle og fine. Fester for blylommer er fine. Blås den opp og sjekk at den holder lufta i 15-20min da ser du at det ikke er lekasjer noe sted. Blås den helt opp og klem på den godt på den. Ta den under vann i et badekar eller noe for å se etter bobler rundt inflatoren. Noen ganger kan det være litt luft som kommer ut rundt inflatorknappen. Ikke et stort problem men da ser du hvor godt vedlikeholdt den er.

  7.  

     

    Putas: Ved freeflow kan man jo puste på buddy`n sin reserve-ventil, tryggere(stort sett) enn å gå opp på egen.

     

    Det går helt fint å puste på buddy og stenge sin egen flaske. Så lenge buddy har nok luft til det. Man kan risikere å måtte gå rett opp siden buddy ikke har nok luft til å svømme tilbake til utgangspunktet. Og det er noe d**** med overflate svømming i litt høy sjø feks.

     

    Jeg er ikke i mot enkel flaske. Det hender jeg dykker med det også. Men hvis man først skal tenke sikkerhet ville jeg gått for et dobbeltsett. Men ja det koster litt mere med tanke på at du må ha to sett med med 1.trinn. Det er litt mere å sette seg inn i. Men det er ikke så mye mere enn at du har to ekstra kraner og to 1.trinn. Et par dykk for å lære seg å skru å kraner under vann så er mye gjort.

     

    Har handlet en del hos Fue. Og har fått god service men føler at jeg liksom dykker på "feil" måte når jeg er innom. Jeg er rimelig fersk innenfor teknisk dykking og tilhører ikke gue sekten (enda). Har tatt tec40 og IANTD trimix kurs. Men føler jeg blir sett litt ned på fordi jeg ofte gjør dykk på vanelig luft og ikke gidder å bruke trimix på 40m. Ikke bruker jeg DUI drakt eller halcyon vinge heller.

  8. Var hos Fue og kjøpte meg en 15 liters 232 flaske. Ble anbefalt den av folka på dykkesiden.com så da kuppet jeg til. Den var TUNG og var dårlig å få til ordentlig på ryggen i følge mannen i butikken fordi den var så kort. Men jeg prioriterer sikkerhet foran komfort i første omgang, nå har jeg nok luft i massevis!

     

    Må bare finne meg en vest jeg kan bruke nå før jeg er komplett!

     

    Ville heller gått for en D7-300bar eller enda bedre D8,5-232bar. Med dobbelsett er du enda litt tryggere. Skulle du feks oppleve freeflow kan du stenge av den ene flasken og puste som normalt på backupen. Da er det enda lettere å ta seg til overflaten i et nomalt tempo enn å måtte puste på en ventil som blåser. Et dobbeltsett er også mere stabilt under vann og det er lettere å ligge fint i vannet.

  9. Denne tråden har jeg gått glipp av :(

    På padi stigen har jeg gått opp til rescue. Og holder på med IANTD essentials (for kurs til tekniksk dykking).

    Har dykket litt over et år og har ca 80-85 dykk.

    Dykker for det meste i oslofjorden. Svestad, pumpehuset, hvittsten, gylte, helikopterplassen. Men har også vært et par turer nede i Kristiandsand og dykket på vraket seattle.

  10. Kaskje litt i seineste laget å svare nå men hvorfor ikke planlegge litt fremover?

     

    I 2009 tok jeg i mot en omplaseringshund og testt hu på nyttårsaften uten noe form for dop. Det gikk jo som det måtte gå en super stressa redd hund som var over hele leiligheten. Startet da treningen med å å hu til å bli vandt til smellelyder ved å dra ned til skytebanen når det var trening der. Begynte langt unna og gikk litt nærmere for hver gang vi dro ned. Til slutt så var vi på banen og hu la seg bare ned uten å stresse noe mere med det.

     

    Så var det lysene. Kjøpte en sånn dvd med tordenvær og fyrverkeri og satte den på. Startet der også med lite lyd og økte. I år hadde jeg den rolige hunden som så ut av et vindu nå det var som væst ute.

     

    Jeg er sikker på at med litt trening så vil de fleste kunne droppe å dope ned hundene.

    • Liker 1
  11. Å bli sugd er bare oppskryt. Merker ikke så mye selv og det tar utrolig lang tid før jeg kommer. Dama jeg har nå er faktisk den første som har fått meg til å komme ved å bare suge. Bruk det heller som litt forplay eller helt på slutten hvis dere vil ungå griset i senga.

     

    Self finnes det noen som er bedere enn andre til å suge. Men som mange ink meg selv sier finnes det beder ting å gjøre. Så jeg tviler på at dama di gjør noe feil. Det du kan gjør er jo at hvis du merker at noen teknikker eller ting er bedere enn andre be hu om å gjøre det.

  12. Du kan liksom ikke forvente at hu var låst inne på rommet til hu traff deg.

    Men hva så hu hadde en trekant når hu var ung (veldig ung) men det er jo ikke sånn at hu har trekant med random folk hu møter på fest mens hu er sammen med deg. Der er ikke sikkert hu likte det en gang.

     

    Og hva hvis dere gjør det slutt en gang og du møter en ny en. Kan jo være at hu har en fortid også skal du ta det like tungt? Jo eldre du blir jo vanskligere er det å treffe jenter som er jomfru. Hvis du da ikke går for noen som er veldig unge eller har 2flaks".

     

    Slutt å tenk på det. Gjort er gjort og det er lite du får gjort med det.

  13. Først av alt vi dykker med luft 21% oksygen 79% nitrogen (evt andre nitrox blandinger men det trenger vi ikke gå inn på nå);) Ren oksygen er ikke noe særlig under 6m.

     

    Skal du ta med deg en lufttang under vann må du nok ta kurs. Det er absolutt verdt pengene det koster. Utstyret koster litt å kjøpe inn. Men når du først har det så er det lite utgifter.

  14. Fikk det i fjor sommer. En stikkende smerte i høyre del av hode sånn ca rett over øret. Er akuratt som om noen stikker deg med en nål eller noe, varer ikke lengere enn 1sec også er det bra helt til neste stikk.

     

    Etter mye om og men og ut og inn hos leger og spesialister i både det ene og det andre kom de frem til at det er fyrstyrelser på nerver i hode. Fikk utdelt noe piller som også brukes av de som har migrene. Ikke så ofte jeg tar dem, men i virkelig ille perioder hjelper dem.

  15. Det er ikke lekene som gjør barn voldlige. Men foreldrene. Barn uten god oppdragelse er mye farligere enn et barn som får lov å leke med en vannpistol.

     

    Lekte både pistolkrig og vannkrig når jeg var liten. Har da blitt folk av meg. Tror også at jeg fikk lov å leke med lekevåpen som liten har gjort at jeg som voksen begynte med pistolskyting og har gode håldninger til våpen.

     

    Barn som blir nektet alt hele tiden er ofte de som blir opprørsbarn som eldere. Og sakl gjøre alt det de ikke fikk som liten, og da får tak i helt andre ting enn lekevåpen. Eller de som har null regler hjemme og får lov til å gjøre som de vil.

    Viser du gode holdninger og gir en god oppdragelse blir det nok folk ut av dine unger også selv om de leker litt krig i gata.

×
×
  • Opprett ny...