Gå til innhold

eloekset

Medlemmer
  • Innlegg

    225
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eloekset

  1. Jeg fulgte denne videoen ganske slavisk, men installerte ikke noen multicast-pakke: (55) How to setup IPTV (IGMP) on Mikrotik RouterOS - YouTube

    Firewall trenger tre IP-adresser/nett i Src. Address for UDP:

    • 224.0.0.0/4
    • 93.91.111.0/24
    • 148.122.7.125

    En ting jeg feilet på først var at jeg prøvde å legge til kun det interfacet som jeg kobler T-We Box II til på IGMP Proxy som interface som ikke er upstream, men der måtte jeg velge bridge interface. Ser det tydelig hvis jeg endrer denne innstillingen fra bridge tilbake til ether2, så stopper TV-signalet med en gang. Setter jeg tilbake til bridge, kommer TV-signalet tilbake med en gang.

  2. Tok dere egentlig utfordringen på alvor? Ser alt mulig annet enn omtale av hvordan den evt fungerer som alternativ til PC. Konklusjonen er også at den egner seg om en ekstraskjerm til PC, og at den er “i toppklasse” og får karakter 8 av 10.

    Har f.eks. Apple endelig fikset noe så enkelt som at høyre lydknapp justerer volumet opp og venstre ned når den brukes i landskapsmodus med tastatur? Det er noe Surface-nettbrettene har hatt som funksjon helt fra starten. De er nemlig designet som PC-erstatter, og egner seg derfor til det i en helt annen grad enn iPad gjør - skal vi si “i toppklasse”?

  3. Bra test bortsett fra tullet om at støtten til iPad er bedre. Surface sin støtte er helt trinnløs, og kan brukes i fanget i alle posisjoner fra sittestilling til liggestilling på sofa. iPad står dårligere og har helt statisk posisjon. På Surface kan du ta av tastaturet og sette det opp for å se video, men en iPad vil bare ligge flatt uten tastatur. Apple begynner derimot å nærme seg noe med den siste varianten av fot til iPad.

  4. Ja, den grønne kraften er solgt til Tyskland. I Norge importerer vi skitten kullkraft, så på papiret er det skitten strøm som brukes av datasentrene i Norge og til å lade elbilene her. Hva som egentlig skjer med strømmen praksis er sikkert veldig uklart. Det er i alle fall ikke fysisk gods som blir transportert. Det handler vel mer om hvordan kraftselskapene kan ta mer betalt for den samme strømmen.

  5. Scott Hanselman har flere bloggpostinlegg og videoer om hjemmekontoroppsettet hans. Lysring er visst veldig viktig for å få et kjempebra bilde: https://www.hanselman.com/blog/GoodBetterBestCreatingTheUltimateRemoteWorkerWebcamSetupOnABudget.aspx

    Her er en video der han sammenliger Logitech webcam og Sony kompaktkamera med og uten ringlight:

×
×
  • Opprett ny...