Gå til innhold

helseth

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av helseth

  1. Nå må ikke folk glemme, at med mindre de legger minst 1000,- pr meter i HDMI kabelen, får de ikke best bilde. Bare et middelmådig digitalt overført et..

     

    H A L L O ! Håper for din skyld dette var ment som provokasjon.

     

    Digitalt er digitalt. Kommer informasjonen fram, så kommer den fram. God eller dårlig kabel har null, niks, nada og overhodet ingenting med kvaliteten på bildet å gjøre så lenge signalet kommer fram. Slutt med å bruke kunnskap hentet fra analog kabelterminologi inn i dette. Den er totalt bortkastet. Jobb litt mer med data og litt mindre med mono-blokk forsterkere, og Monster®-kabler, før du hiver deg i en 7-fots Pioneer sammen med 30 andre analog-ioter... :roll:

     

    Beklager den irriterte tonen, men feber og vas er en dårlig kombinasjon. :D

  2. Dyr HDMI er ikke bedre en billig på ordinære avstander. Les; fra dekoder, DVD, PS3 osv til TV. Har selv 3 særdeles billige kabler som iflg. HiFi-klubben ville gi meg et sant helvete. For ikke å snakke om den usedvanlig dårlige PlayLink HDMI-switchen min. Alt dette kostet under kr 700,-! Hi-Fi klubben skulle ha dette pluss kr 50,- for kun én lusen 3m kabel! For å ikke snakke om at de skulle ha kr 4995,- for en switch! Har funket utmerket i 3 år! Har ikke satt min fot hos Hi-Fi klubben på like mange...

     

    Hvis du derimot har en projektor (litt lei av alle som skal prosjektere video får'n si, og nei, det betyr ikke det samme! Projisere betyr å vise frem, prosjektere er å planlegge), og denne henger et stykke vekk fra kilden, da trenger du en kabel av god kvalitet, men funker det med en billig, drit i den dyre...

     

    Så lenge mottaker klarer å tolke signalene fra sender har det ingenting å si på bildekvaliteten. Du får ikke dobbelt bilde, slør, dårlig fargemetning, geometriske feil o.l. på digital overføring. Enten funker det, eller så funker det ikke. Drop-out kategoriserer under "funker ikke". P-unktum!

     

    PS! Er selv selger, men det å fortelle usannheter prøver jeg å holde meg unna. Her jeg ikke peil, så skaffer jeg meg peil. Hvis kunden skjønner at du ljuger, så ser du ikke mer til'n.

  3. fra ordboka:

     

    prosjektør:

    prosjektø'r m1 (fra fr, se projisere)

      1 lyskaster

      2 projeksjonsapparat

     

    projektor: projek'tor m1 (i fl også utt -to>r-; eg sm o s prosjektør) prosjektør

     

    prosjektor er ikke et norsk ord.

     

    projektør er ikke et norsk ord.

     

    http://www.dokpro.uio.no/ordboksoek.html <- denne ordboka er hele tida oppdatert med de riktige formene, både bokmål og nynorsk.

    5324523[/snapback]

     

    Hei, er klar over at disse ordene ikke er gramatikalsk korrekte. Det hele er satt en smule på spissen. Men den dingsen folk kaller prosjektor heter faktisk i Norge projektor...

  4. Dette kan være så mangt. Bl.a. overklokket maskin, høy prosessor temp, høy disk temp, inkompatibel sata kontroller, m.m. Hvis maskina er overklokket set den til standard multiplier og klokkefrekvens eller lavere.

     

    Og, ja, 40-45 grader romtemp gir fort ca 50 grader inne i kabinettet og det liker datakomponenter dårlig.

  5. Hva slags lydkort og høyttalere bruker du?

     

    16 bit lydkort med software volumkontroll mister definisjonen i DA (digital til analog) konverteren hvis volumet senkes digitalt dvs. via software. I og med at mp3 filer ofte er heftig komprimert og gjerne i 128 kB, blir diskant gjengivelsen lidende. Skal man lytte til musikk er rådet å dumpe det interne lydkortet. Det er veldig få internløsninger som låter tilfredsstillende.

     

    PS. Legg også merke til at kvalitet ofte følger pris når det gjelder lydkort. Gode AD/DA konvertere er dyre! :thumbup:

  6. Disse er IKKE laget for Discman, MP3 spillere o.l. Disse er, som nevnt av christt , beregnet til scenemonitoring for amatør/semi-proffe band og musikere. Som et substitutt til Hi-Fi propper/hodetelefoner funker de dårlig. Lydgjengivelsen i slike propper er ofte preget av forsterket mellomtoneregister, hvilket i hjemlige omgivelser slett ikke er ønskelig.

  7. Til PC er Vegas Video blant de desidert raskeste og beste videoredigerings programvarene, hvis ikke det beste. Funker også strålende til mastring av CD'er. Koster litt penger, men simpelt hen knuser Pinnacle og Ulead. Selv Adobe innrømmer at Sonys Vegas Video er en meget god løsning. (Det i seg selv sier ikke så rent lite).

  8. Har samme Di-614+ selv. Hadde voldsomme problemer med oppkobling første dag. Fant ut at feilen var forårsaket av min trådløse videolink Gigaair 2020. Denne bruker også 2,4 G. Skiftet frekvens på denne og alt har funket perfekt siden. Trådløse enheter som tastatur og mus kan også kværke forbindelsen. Samt hvis naboen sitter med samme system.

  9. I et lokalt nettverk er dette ofte et tegn på at routeren gir ut dynamiske IP på DHCP og at noen har satt opp sin maskin med en fast IP i området for dynamisk IP. F.eks Dynamisk IP område 192.168.1.100-199. Hvis noen da bruker 192.168.1.101 som fast IP i samme nettverk, kan du risikere å bli tildelt samme IP som denne. Hadde samme problem på jobb. Det er nå løst.
  10. 100 fps er mer enn nok til det meste. 60 fps oppfattes som jevnt for 99 % av befolkningen. Ikke bruk tida på flisespikking, men ha det gøy. Har brukt altfor mye tid på optimalisering selv. Du ender som regel opp med masse arbeid for liten gevinst. Etter utallige reinstallasjoner og hardware rekonfigureringer har jeg endelig innsett at jeg klarer meg greit uten 1-15& økning i ytelse.
  11. Det kommer litt ann på skjortene dine, men en router á la Dlink DI 624+ med 54 mbit/s burde kunne gjøre jobben. Denne koster kr 1095,- hos Multicom. Hvis du ikke trenger 54Mbit/s, men klarer deg med 22 Mbit/s, så er Dlink DI 614+ med 11/22 Mbit/s et godt alternativ. Denne koster kr 795,- hos Multicom. Disse routerne har også 4 nettverksporter til TP kabel. De har også innbegygd brannmur.

  12. Hacking er kult? Hadde du likt å ha en uvedkommende person labbende rundt i stua di? Kline med kjæresten din? Tjuvlåne bilen din, for så å fjerne motor, girkasse, dekk m.m. Hadde du likt at noen kom og røsket tenne dine ut mens du sov?. Cracking av hjemmesider er likestilt med annen innbrudskriminalitet. Det er krenking av annen manns eiendom. Ergo straffbart. Du synes straffbare handlinger er kult? Søk terapi... :no:

  13. Hadde usansynlig mange artige timer med Goal! fra Dino Dini, kongen av fotball på Amiga. Stuntcar Racer var også morro, da spesielt i link modus. Andre "schlägere" er Sensibel World of Soccer, CAP Combat Air Patrol, Mortal Kombat, Sim City, Test Drive, Wayne Gretzky Hockey, Frontier Elite, Man Utd Premier League Champions, Falcon m.m. Har selv hatt Amiga 500, har Amiga 1200 m/RBM Towerhawk 68030 50MHz prosessor og 66 MB ram, SCSI interface, CD-rom og 2 HD. Har også en Amiga CD32. Har brukt idiotisk mye penger på Amiga, men det var det vel verdt. Synd Commodore dreit på draget, Amiga konseptet var helt genialt! Bruker idag Amiga 1200'en til Scala MM400 på min arbeidsplass. Har gått natt og dag i 12 mnd uten en eneste feil! PC, slå den!

×
×
  • Opprett ny...