Gå til innhold

tli

Medlemmer
  • Innlegg

    149
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tli

  1. Hvis du ikke har planer om å bruke docking har du gjort et litt dårlig kjøp mtp pris/ytelse/kvalitet. For 10k skulle jeg hatt 4.gen intel, min 8GB minne, SSD og fullHD

     

    Feks denne og denne. Den første hvis du vil spille.

     

    HPen du har gått for er solid. Har brukt flere av de selv, men det er maskiner myntet på bedrifter(win pro, docking osv). Hadde vurdert å benytte deg av angrerett hvis du setter pris på en rask maskin.

    Hadde jeg gitt 10k for den ville jeg vært enig. Leses hele tråden i sin helhet ser du at jeg har gitt rett over 7k for den. SSD tar jeg fra maskinen som tok kvelden, så da ender jeg med med et ganske bra resultat, tror jeg.

  2. Det kan du finne frem til selv. Rapporten du linket til viser ikke på noen måte den korrekte feilprosenten. Den viser feilprosenten fra ett selskap som lever av å selge support, sett opp mot en total markedsandel rapportert av IDG.

     

    Hvis leverandør A leverer halvparten av sine maskiner til bedriftsmarkedet, så vil ikke dette supportselskapet se en eneste av disse maskinene i sitt system. Dette fordi support da ytes av leverandør A eller deres representant. Likevel fremstiller supportselskapet det som om de gir support til 100% av markedet. Det ser vel kanskje du også at blir feil bruk av statistikk?

     

    Lenovo/IBM, HP og Dell har vært top 3 PC-leverandører i mer enn 10 år. Det hadde neppe vært tilfelle hvis de leverte dårlige produkter.

     

    Edit:

    Skriveleif. Her skal du få litt hjelp på veien http://www.bit-tech.net/news/hardware/2009/11/20/lenovo-responds-to-laptop-reliability-study/1

    Det er nok stort sett pcer til privatkunder som var med i studien. Antar at bedrifter ikke kjøper tilleggsforsikringer fra tredjepart, men jeg vet ikke hvordan kundegruppen til Squaretrade er. Tror nok det er en del forskjell på privatmodeller og bedriftsmodeller.

     

    Har selv Elitebook 8570w på jobben og den virker solid. Hva er forresten forskjellen på Elitebook og Probook? Kan få denne http://www.mpx.no/hp-elitebook-8570p-156-hd/781626 for ca 10600.

  3. Min Dell xps m1530 har tatt kvelden og må erstattes. Har vært veldig fornøyd med denne. Den er solid bygd og har tålt daglig bruk i mange år. Senest for en måned siden stod treårigen på skjemen mens den var lukket igjen.

     

    Ønsker en ny maskin i noe tilsvarende byggekvalitet. Chassis i metall med skikkelige hengsler og ikke noe plast som knekker første gang en er litt uheldig.

     

    Ønsker:

    - God byggekvalitet

    - 13"-15" skjerm

    - Full HD

    - SSD, evt mulighet for å installere.

    - Firewire

     

    Ikke viktig

    - Vekt

    - Batteritid

    - Stor lagringsplass

     

    Maskinen skal i hovedsak brukes til nettsurfing og office-programmer, men også noe videoredigering og bildebehandling. Spill er mindre aktuelt. Lagring skjer på en windows home server 2011, så lagring skjer der. Firewire hadde jeg likt og hatt for tilkopling av scanner, men har slitt med å finne modeller som har det.

     

    Har sett litt på Macbook pro, men ønsker å komme noe billigere fra det. Ser for meg pris i området 8-12k.

     

    Har sett at det snakkes varmt om Lenovo. Det kan være aktuelt. Dell xps har jeg jo god erfaring med og om de fortsatt er like solide kan det også være aktuelt.

     

    Erfaringer og tips om modeller tas i mot med takk.

  4. Maskinen jeg vil oppgradere har opprinnelig hd med Vista, men nå en ssd med win 8 testversjon. Oppgraderingslisensen kjøpte jeg på en annen maskin med XP i håp om å få brent ut en plate som jeg kunne benytte for å installere på ssd på førstnevntemaskin.

     

    Om XP ikke har innebygget mulighet for dvd-brenning burde jo ikke fjerne alternativet. Det skal også være mulig å installere fra usb minnepinne.

  5. Har nå brukt opp mine 90 dager med prøveversjonen av win 8, og ønsker å kjøpe oppgradering fremfor å gå tilbake til Vista. Utfordringen er at jeg ikke får lov. Får følgende melding når jeg kjører oppgraderingsassistenten:

     

    Sorry, Windows 8 isn't available for online purchase in the country/region you're in.

     

    Ganske utrolig at de annonserer for det på de norske sidene, men ikke tillater oppgradering. Er det andre som opplever dette? Er det noen veier rundt det?

     

    For ordens skyld. Jeg sitter i Norge med nett via Altibox.

  6. Har brukt kombinasjonen Logitech Harmony One og Lyse Altibox med ADB-2810w i en god stund nå. Skulle i dag rette noen små justeringer og da falt aktiviteten "Se på TV" ut. Programvaren fra Logitech ser ikke ut til å forstå at dekoderen benyttes til å skifte kanaler. Jeg blir bare bedt om å legge til en enhet som skal brukes for å skifte kanal.

     

    Noen som har tips?

  7. Jeg kontaktet Dell for mulig reparasjon etter å ha sølt litt brus i en xps m1530. De skulle ha 1700 bare for å se på den. I tillegg kom kostnad for deler. Også dette utenfor garanti. Jeg tror du skal se om du heller får fikset det selv om du er komfortabel med det.

  8. Hadde en light-versjon av dette prosjektet før jeg flyttet ut for en del år siden. Hadde tegninger på de store tingene, men nesten ikke for noen av de små. Klok av skade går jeg inn på nettsidene til lego for å laste ned tegningene hver gang ungene får seg en ny pakke. Kan også komme godt med ganske snart siden 4-6 åringer står for ganske stor slitasje på tegningene.

     

    En annen ting er at Lego har utrolig god service om en del går i stykker. Har via nettsidene deres rapportert en del som var ødelagt i pakka og en som vi selv ødela. Begge kom i posten uten videre spørsmål.

  9. Jeg vil ikke sløse bort deler av budsjettet på rådgivning om hvilket utstyr jeg trenger og Jærtek vil neppe sløse bort arbeidstid på noe de ikke får betalt for. Å spørre et firma som selger DAK-maskinvare om hvilken DAK-maskinvare jeg trenger er jo også litt bukken og havresekken. Derfor vil jeg gjøre forundersøkelsene selv. Mener du skjermkort er viktig for AutoCad-ytelse? Har du sett noen tester på ytelse vs pris på relativt nye skjermkort med AutoCad 2010/2009/2008?

     

    Det er nok en sjanse for at Jærtek vil kunne svare. Jobber der selv, og har mange ganger svart på tilsvarende spørsmål for maskiner som skal brukes til Solid Edge. AutoCad har jeg ikke brukt, så der for heller en av mine kolleger bidra.

  10. Jeg har en hjemme-pc fra Dell som har sluttet å lade batteriet. Den er vel formelt sett eid av arbeidsgiver og da gjelder vel ikke samme rettigheter som om jeg hadde kjøpt den privat. Den ble kjøpt med en ett års supportavtale. Antar at jeg derfor ikke kan få dekket noe fra Dell. Fikk beskjed av arbeisgiver om at det ikke var nødvendig med mer siden vi selv forhandler pcer. Dette var kanskje et dårlig valg.

     

    Hvilke rettigheter har jeg? Kan jeg be arbeidsgiver om å dekke reparasjon? Kan jeg levere pcen tilbake til arbeidsgiver og stoppe trekk fra bruttolønn? Pcen er rundt 23 måneder gammel. Kjedelig å trekkes ett år til når den ikke virker som den skal.

  11. Det kan sikkert være greit med bankboks og annet, men som regel kan det løses enklere. Legg en backup (dvd/ekstern hd eller hva det måtte være) på kontoret, hos naboen, venner, familie. Det er liten sjanse for at begge husene brenner samtidig. Er jo i tillegg en fordel om de som har kopien har så pass ordenssans at de ikke roter backupen bort da;)

     

    Litt tungvindt kan dette være om du skal ha daglig backup, men for langtidslagring en gang i måneden bør det gå bra. Kan vel med fordel også være gjensidig så du oppbevarer backup for de som passer på din.

  12. Jeg er ute etter en projektor med xga-oppløsning med grei lysstyrke. Bruker to stykk på to ulike vegger. Har hatt to BenQ på 3500 ANSI lumen, men har hatt en del problemer med dem de siste par årene og den ene har nå tatt kvelden og må erstattes. Lysstyrken har imidlertid vært god.

     

    Er den noen som har erfaringer med ulike modeller i tilsvarende lysstyrke?

  13. En oppdatering her: Fikk telefonen tilbake fra reparasjon og de hadde klart å få liv i den. Ny programvare var lagt inn.

     

    Resultatet av det er at alle kontakter og avtaler er borte. Greit nok det. Jeg vet jo at det ligger synkronisert inn på pcen. Men hva skjer når jeg kopler den til og åpner kontaktlista i Nokia pc suite? Programmet viser fort hele lista før alt fjernes et sekund senere som om det aldri har eksistert noen kontakter.

     

    Forstår ikke hva Nokia har tenkt når de gjorde det sånn. Hvem ønsker å fjerne ei kontaktliste med noen hundre kontakter for å erstatte den med ingen kontakter bare fordi programvaren i telefonen er oppdatert? Er litt frustrert på Nokia nå. Frykter at numrene er tapt og at lista må bygges opp på nytt.

     

    Noen som har noen tips for å få kontakter tilbake? Frykter det er vanskeligere nå. Håper ikke det samme også har skjedd med avtalene. De er syncet mot Windows mail og en annen Nokia, så de er gjerne tryggere da.

×
×
  • Opprett ny...