Gå til innhold

Protest

Medlemmer
  • Innlegg

    742
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Protest

  1. Jeg for min del har begynt å tenke på å erstatte min nå 3,5 år gamle Multicom-maskin når Haswell blir lansert. Nye generasjoner av skjermkort kommer etter all sannsynlighet til å bli lansert omtrent samtidig, så da er det kanskje på tide å erstatte gamla ... selv om jeg til nå ikke egentlig har hatt noe behov for det. Jeg er på jakt etter en laptop som kan tilfredstille alle de krav og behov jeg har til en datamaskin, i en og samme maskin. Spilling inkludert.

     

    Hvor stor skjerm, og hvor heftig arkitektur tenker du der nå, eller er det en lettvekter som frister deg slik som meg. Min Kunshan P150 er nå straks 2 år og det er enda mye i den føler jeg, men må ha en maskin nr to, eller en, for det blir Asusen jeg nettopp kjøpte. Prøvde meg både på 13" og 14" skjermer, men de ble for små for meg, samtidig som de maskinene ikke hadde skikkelig grafikkort, da er U500VZ midt i blinken for meg. Klarer ikke å se fremtiden med erstatter enda for P150. Måtte bli en ny slik, men det er ikke så mye å hente i det.

     

    Intel har akkurat tatt en opprydning i prosessor rekken deres; http://www.expreview.com/23310.html

  2. Du skriver hverken hva du vil ha, eller i hvilken prisklasse og teknologi du sikler etter. Det virker heller ikke at du egentlig har behov for noe spesifikt, og da er det vanskelig å gi råd. Det kommer stadig noe nytt, men det mest grensesprengende er teknologi som gjør både pekeplate og mus overflødig. Da styrer du det hele med tastaturet og dine øyne,men den teknologien vil man også kunne få på eldre maskiner via USB.

     

    For min del, så har jeg to maskiner og den siste er en Asus U500VZ http://www.tu.no/tester/2012/11/12/en-helt-utrolig-kjapp-pc som burde tilfredsstille den mest kresne, spesielt siden den nå kommer med touch skjerm. Jeg for min del skal ha Win 7 på den. Den andre er en Multicom Kunshan spillemaskin, så for min del er jeg godt fornøyd lang tid fremover. Har ikke behov for mer av hveken kraft eller krutt.

  3. Er du sikker på at du har en ledig partisjon til Windows 7? Jeg antar at de to SSD'ene dine er satt opp i RAID 0, og at du har en Windows 8 partisjon (samt kanskje en gjenopprettingspartisjon). I så fall må du først frigjøre plass til en Windows 7 partisjon. SD kort er trege i forhold til SSD og HDD, så jeg regner ikke med du skal kjøre Windows 7 fra SD kort.

     

    Hmm, det er nok helt sikkert at de kjører i RAID O - Har vært klar over det, men samtidig såpass fokusert over å ha 2 disker og at det blir ganske prolemfritt og ha 2 OS. Godt du nevnte det.

    Da må jeg vel slette alt, installere begge OS på nytt i hver sin disk, men mister noe av farten.

    Kan hende jeg like greit hiver inn to 256 Gb Intel 335 eller bedre.

     

    Når det gjelder SD kortet jeg har kjøpt, så er det ikke med henblikk på å kjøre noe OS fra det. Er heller så raskt kort jeg har kjøpt. Eller d.v.s. det er det billigste jeg fant. Tanken er at jeg har endel musikk og dukumenter liggende på den, uten at man ser eller merker noe til disken slik f.eks. en minnepenn vil gjøre det, eller en annen fysisk disk vil gjøre det.

    Kan nevne at jeg akkurat nå leste at Kingston nå vil tilby 1 Tb minnepenn med USB 3

    http://www.theverge.com/2013/1/7/3847628/kingston-announces-1tb-flash-drive

    Prisen er enda ikke klar, men tror det går noen år til, før jeg prisen er på et aktuelt nivå.

  4. Du har fått med deg det viktigste. Du må ha en partisjon til hvert OS, og ved å gjøre det på måten du beskriver skal du få multiboot med mulighet for å velge enten w8 eller w7 ved oppstarten.

     

    Om noe blir feil er det bare å bruke EasyBCD i ettertid :)

     

    En ting til som kan være litt vanskelig å få til er om W8 er satt opp med GPT og UEFI-boot. Da er det litt tukling for å få installert W7 også i UEFI-boot mode. Her er en guide på hvordan installere w7 i uefi: http://www.sevenforu...indows-7-a.html

     

    Jeg er ikke helt sikker på hvordan multiboot vil fungere da jeg simpelten ikke har prøvd det selv før. Du får google litt til ;)

     

    Tipsene dine var akkurat det jeg tenkte på. Litt surt å begynne med en slik prosess, og finne ut senere at det ikke fungerer. Kommer til å oppdatere her om hvordan det går, og om det funker fint, eller masse tukling og hvilket løsninger som fungerer. Bukker og neier for tipsene.

  5. Hvis du skal bytte disk så husk på at den har mSATA-disker, ikke vanlige 2.5" laptop-disker. Det kan gjøre det litt vanskeligere å finne en som passer. Mistenker at det også kan være vanskelig (eller umulig) å bytte disken da ultra-books ofte kan ha litt "spesielle" løsninger.

     

    Disk bytte ligger litt frem i tiden, og spørsmålet er om 128 GB holder som systemdisk for meg. Om den ikke gjør det, så var ditt tips gull verdt å huske på - Takker så veldig.

     

    Jeg har satt inn en 3. (diskløsning) Kjøpte en 64 GB SD kort som skal brukes til det. De slipper jeg å drasse med meg en ekstern disk i tide og utide. Regner dog med at den nye Asus maskinen skal holde i minst 3 år, og aller helst i 5 år som min hovedmaskinen når jeg får konfugurert den slik jeg vil ha den.

    Om et år regner jeg med at 128 GB SD kort fåes kjøpt for kr 3-400. Det samme jeg betalte for dagens 64 Gb, men også at kanskje 480 Gb blir aktuelt som systemdisk om prisen utvikler seg etter mine kjøpe planer.

  6. Så du plages ikke av viftestøyen? Ser i anmeldelser at den skal være plagsom selv ved lett bruk? Tror jeg går for touchversjonen.

     

    Jeg vil heller si at det svak sus, altså ikke helst stille. Nå skal det også sies at jeg ikke har presset maskinen på noen måte, men til daglig så vil du knapt høre den. Helt musestille blir den altså ikke, men det kan du heller ikke regne med en såpass krafig maskin, men tror den blant de stilleste bærbare jeg har hatt i løpet av 15 år.

     

    Touchversjonen er nok kjekk å ha, spesielt om du skal utnytte Win 8, men jeg skal ha Win 7 på den og ser ikke behovet for en touch skjerm. Kjøpte i stedet en kjekk MS blåtann mus som er like stilig som maskinen, og skal være utviklet med Win 8 for øyet.

  7. Jeg har kjøpt meg en http://www.tu.no/tes...trolig-kjapp-pc. Den kommer med Win 8, men jeg vil ha Win 7 Ultimate på den. Nå er ikke det noe problem, men jeg vil ha begge OS, uten at heller det bør være problematisk. Den har enda til 2 SSD disker.

     

    Også produsenter sier den maskinen støtter Win 7 http://www.asus.no/N...#specifications og det ser ut til at jeg må bruke driverne beregnet for Win 8 da jeg ikke ser en Win 7 driver liste.

     

    Blir sannsynligvis å installere OS fra en ekstern USB - DVD skriver, men det letteste er nok kanskje å lage en installasjon minnepenn, men hadde ikke noen liggende klare som jeg kunne "ofre". For se hva det blir til.

     

    Maskinen har jeg hatt liggende ubrukt siden nov da jeg har en annen heftig laptop, men som likevel ikke er like bærbar. Men, havner nå ganske snart på sykehus og da må jeg ha den nye med meg, da bare den kan man ha med i sykesenga uten å sette fyr på hele sykehuset.

    Tenkte jeg da kunne bruke tiden til noe fornuftig, altså installere Win 7 på den, men må jo huske alt, og ha med alt av remedier for at det skal gå sømløst.

     

    Er det noen som kan hjelpe meg. Utrolig lenge siden jeg har drevet med slikt, så jeg husker ikke helt fremgangsmåten og alt jeg må huske på.

    Men her er hvordan jeg mener det skal gjøres;

    • Gå inn på BIOS og sette den til å boote enten fra USB DVD eller USB Minnepenn.
    • Ved boot, og installasjonstart, velge :/D som disken hvor Win 7 skal installeres.
    • Bruke driverne beregnet for Win 8

    Er det noe annet jeg må huske på, osv?

    Blir takknemlig for alle gode råd, men tar gjerne i mot litt mer "suspekte" råd :green:

     

    By the way. Det lille jeg har brukt maskinen, så er den nesten helt stille og lar seg ikke stresse opp på noen måte. Har også prøvd den oppe i senga, liggende flatt på dyna. Ingen problemer med varme etc.

    Spør meg gjerne om det er noe dere lurer på ang den maskinen

    Men Win 8 er ikke min greie, og orker ikke å bry meg verre med den, men det er greit å ha den liggende der den ligger.

     

    Et spørsmål til.

    Må begge diskene være like, om jeg hiver ut den ene av de nåværende 128 SSD med en 256 GB SSD? Forstår at den bruker begge disker for å oppnå den hastighet den har. Oppstart til alt er klart tar ca. 13 sek.

  8. Multicom Kunshan P270 ligger nå ute for bestilling hos Multicom. Forventet levering i slutten av mars. Prisen er faktisk mye lavere enn forventet, og mye lavere enn konkurrenten Alienware M18, hvis man konfigurerer dem så likt som mulig - og det til tross for Kunshan's stasjonære Ivy Bridge prosessorer og hovedkort (X79). Interresant er det at man slipper med en "vanlig" strømforsyning hvis man bare vil ha ett enkelt grafikkort, men må bestille en ekstra kraftig strømforsyning og en "power converter" hvis man vil ha SLI.

    Jeg føler den hører med i denne tråden, og kanskje trådtittelen kunne bli justert?

     

    Tittet på den jeg også, og ble positivt overrasket over prisen. Noe over kr 30K for et drømmeoppsett må sies å være rimelig, med sekskjerner og SLI.

     

    Ja, den blir det nok ikke mange av, og helt greit at den også er med i tråden. thomit, kunne du fikse endring av trådtittel?

  9. Bestilt meg en Kunshan p150 uten operativsystem fordi jeg allerede har en Windows 7 lisens fra før (ubrukt) og lurer på om det følger med cd for å installere diverse drivere eller om dette er noe jeg må laste ned selv fra nettet? Alltid kjøpt pcer med forhåndsinstallert OS til nå så bare lurer på om det er veldig stress å installere alt selv ;)

     

    Ja,det følger med CD med drivere, men likevel er det lurt å se om det er nyere drivere på nettet.

     

    Nei, det er ikke stress å installere alt selv - sjølgjort er velgjort.

  10. "Blekke" vet jeg ingenting om, men antar du mener om du senere kan sette inn en 2,5" HDD - JA

    Det er også mulig å koble til en USB HDD, enten over USB 3 eller 2. Funker som bare det.

    I så måte finnes det også andre muligheter, slik som;

    - minnepenn

    - minnebrikker og over Expresscard grensesnittet.

    Altså mange muligheter.

     

    Det er selvsagt mulig og ikke minst enkelt senere å legge til mer minne. Dog kan jeg nevne, at 4 GB RAM gir maksimalt i forhold til spill. Til andre gjøremål ønskes nok mer RAM.

     

    Om jeg ikke tar så veldig feil, så kan du også dytte inn SSD inn i PCI sporet, og ha det sporet til OS. Jeg har skrevet endel om det her i tråden om du søker.

  11. Du nevner ikke hvilket Win 7 versjon du har, men den er det mange som har på plate. Lisensen har du under maskinen (tror jeg - det er det naturlig). Den finnes også til å lastes ned, men avhengig av hvilken versjon, så finnes den på nett.

     

    Du kan også overføre hele innholdet fra den HDD til SSD. Det finnes programvare for det. Noen SSD kommer med programvare for å klone innholdet til en annen. Da burde du også få med deg recovery partisjonen hvor OSet ditt ligger.

     

    Det finnes ulike måter å "koble" til den nye HDD/SSD til maskinen for kloning, fra par hundre til vel firehundre. Litt avhengig av løsning og grensesnitt.

  12. Kjør programmet Decrapifier og gjerne før du går på nettet. Legg den på en minnepenn, og rensk opp alt. No problemas.

     

    Takk heller alle bloat- og crapware produsentene for at de har gjort din maskin billigere.

     

    Om du kunne ha kjøpt en Dell uten OS, så tror jeg faktisk den maskinen ville blitt betydelig dyrere enn med OS. Det er ikke rare prisen Dell betaler pr. lisens, og om det ikke er OS i maskinen, så kan heller ikke bloat- og crapware produsentene sponse maskinen din.

  13. Om det er en ren spill maskin som er i tankene, så er 4 GB 1600 Mhz det ultimate for det.

    Mer RAM gir dårligere effekt i spill, og over 1600 Mhz har ingen hensikt med dagens arkitektur.

     

    Derimot, om en bruker maskinen til f.eks. Photoshop og andre minnekrevende oppgaver, så er maks minne ønskelig. Ser at andre produsenter tilbyr 32 GB RAM til P150/170, så det burde nok være mulig. Dog ville jeg kontaktet Multicom først.

     

    Om Radeon 6990M. En Porsche Carrera går fort nok, men hvorfor vil noen ha Carrera S da, eller GT3. Noen kjøper sågar Porsche Turbo S, for ikke å snakke om GT2.

    Jeg er så klønete i spill, at jeg burde kjøpt meg nVidia 555m. Evig nok ... ?

  14. Her er det nok meget du har misset. Veldig meget.

    Med denne konfigurasjonen;

     

    - 15.6" full-HD LED 1920x1080 matt skjerm uten reflekser

    - INTEL Core i7-2760QM firekjernet prosessor, 2.4GHz, 6MB SmartCache

    - 8GB DDR3 SO-DIMM 1600MHz (2x4GB)

    - AMD Radeon HD 6990M 2GB GDDR5

    - INTEL SSD 510 120GB

    - 500GB SATA 7200RPM 2.5"

    - Standard, fabrikkmontert kjølebelegg

    - Windows 7 Professional med DVD

    - Pixel-garanti (ikke valgt)

    - Endring av språk (ikke valgt)

    - Office (ikke valgt)

    Totalt 16 791,-

     

    Eurocom maskinen med HELT lik konfigurasjon, og 2 års garanti - altså lik Multicom - koster

    EUR 2149,- Med gjeldende kurs i dag, så koster € 7,744 og da blir prisen i NOK + 16.642,-

     

    Problemet er at kursen blir dårligere ved kjøp, da dette her er middelkursen i dag.

    Så kommer frakt, og opp på det hele M.V.A. av det hele. Så misser du 5 års reklamasjonsrett som Forbrukerloven gir deg.

     

    Ikke lur deg selv ... !

  15. Her er det nok meget du har misset. Veldig meget.

    Med denne konfigurasjonen;

     

    - 15.6" full-HD LED 1920x1080 matt skjerm uten reflekser

    - INTEL Core i7-2760QM firekjernet prosessor, 2.4GHz, 6MB SmartCache

    - 8GB DDR3 SO-DIMM 1600MHz (2x4GB)

    - AMD Radeon HD 6990M 2GB GDDR5

    - INTEL SSD 510 120GB

    - 500GB SATA 7200RPM 2.5"

    - Standard, fabrikkmontert kjølebelegg

    - Windows 7 Professional med DVD

    - Pixel-garanti (ikke valgt)

    - Endring av språk (ikke valgt)

    - Office (ikke valgt)

    Totalt 16 791,-

     

    Eurocom maskinen med HELT lik konfigurasjon, og 2 års garanti - altså lik Multicom - koster

    EUR 2149,- Med gjeldende kurs i dag, så koster € 7,744 og da blir prisen i NOK + 16.642,-

     

    Problemet er at kursen blir dårligere ved kjøp, da dette her er middelkursen i dag.

    Så kommer frakt, og opp på det hele M.V.A. av det hele. Så misser du 5 års reklamasjonsrett som Forbrukerloven gir deg.

     

    Ikke lur deg selv ... !

  16. CCleaner er et lite, og et helt gratis program som kan gjøre litt av hvert.

    Om du installerer den, og trykker der det står "Verktøy. Da kommer du til en fane hvor du har muligheten til å velge "Oppstart". Gå inn der. Da kan du slå av alle programmene som starter opp å kjøre i det du starter maskinen. Du kan gjerne slå av alle, der inne, og ta en restart.

    - Så sjekker du om du fortsatt får det samme som før. Om det fortsatt skurrer, så kan du gå tilbake og sette alle programmene du satt til ikke å starte opp, til å starte.

    - Om der i mot skurringen er borte, så vet du at et av disse programmene du slo av, er synderen. Da må du restarte ett og ett program, og sjekke om det fortsatt skurrer, helt til du har funnet synderen - lykke til.

  17.  

    Etter å ha søkt litt gjennom prisjakt.no er det kun 16 maskiner som kan stille med en i7 CPU, er maks 15" stor og har full-HD skjerm til under 10000kr

     

    http://www.prisjakt.no/category.php?m=s79458945&o=produkt_pris_inkmoms#rparams=m=s79458955

     

    Har en Asus N53SV selv, men ikke med i7 CPU. Er fornøyd med denne maskinen når det kommer til det meste. Tastaturet er dog litt shabby..

     

    Er nok flere.

    Her har jeg satt opp en heftig Multicom Xishan W252 som burde holde for det du jobber med, og litt til.

     

    - KAMPANJE! Utvidet oppløsning (15.6" HD+ LED 1600x900, matt)

    - Oppgrader til Intel Core i7-2760QM firekjernet prosessor, "Sandy Bridge refresh"

    - 8GB DDR3 SO-DIMM 1333MHz (2x4GB)

    - INTEL SSD 320 160GB

    - Windows 7 Home Premium

    - Intel Wireless Display (WiDi) (ikke valgt)

    - Mobilt bredbånd (ikke valgt)

    Totalt 9 924,-

     

    En Multicom Kunshan W155 går noe over budsjettet.

  18. Ser greit ut, når en vil ha mest mulig ut av minst mulig penger.

     

    Du ville fått såvidt målbar forskjell ved å gå for 1600 Mhz RAM brikker, men i praktisk bruk vil man ikke legge merke til det mot en tilsvarende maskin. 8 GB er også er passe kompromiss, da 4 GB egentlig er den ultimate RAM mengden til spill, mens jo mer jo heller, i programmer som f.eks. Adobe Photoshop.

  19. Fruen bryr seg mindre om skjermoppløsning, 1366*768 er mer enn bra nok for de fleste til det bruket vi snakker om her!

    Her er det andre ting som har større betydning. Men om du mener man får høyere skjermoppløsning til samme prisnivå uten at det går på bekostning av de andre egenskapene som betyr mer, ja så er jo det flott men vis til konkrete varer ellers er argumentet null verdt.

     

    Og jeg er fremdeles uenig, over 15,6'' er ikke bærbart. Flyttbar er et mer dekkende begrep for større skjerm en det.

     

    Hva om du først leste hele tråden. Jeg har lagt inn et konkret eksempel på en maskin som vil fungere utmerket og har 1600x900 oppløsning. Det eneste som en ikke får for kr 4.000 er USB 3.

  20. Jeg har to (3) laptoper;

    - En Lenovo T61 - 14" med 1440x900 skjerm

    - En P150 - 15,6" med 1920x1080 skjerm

    + en 15,6" med 1600x900 som har avgått med drukningsdøden.

     

    Har normalt syn, og har aldeles ikke noen problemer med skriften, eller noe som helst. Om det er problemer, så finnes det en mulighet i Ctrl+/- og da får du skriften så stor, eller liten du bare vil ha den.

     

    For ti år tilbake hadde jeg en bærbar med 768 linjer oppløsning i høyden, og etter det har aldri en bærbar med så dårlig oppløsning kommet i mitt hus. Skjønner ikke at noen ser fordelen i det, foruten prisaspektet da. Det er derfor jeg viser trådstarter at det finnes muligheter innenfor budsjettet.

  21. 17" er bærbart - innom hus. Ellers slår du to fluer i ett smekk, og sparer for dyre treningsutgifter.

     

    Når det er sagt, så spiller ikke størrelse så mye, som skjermoppløsningen.

     

    Edit;

    Kan legge til at; om jeg hadde funnet 12-14" bærbare med 1600x900 oppløsning til kr 4.000, eller lavere, med Intel prosessor, så hadde jeg anbefalt det. Dessverre finnes ikke noe slikt.

  22. Leste i Kunshan tråden at en 7200rpm harddisk bråker/varmer mer enn en 5400rpm harddisk... og at i noen tilfeller kan den faktisk være raskere ? Bør jeg gå for 5400rpm eller 7200rpm ?

     

    Det er nok meg som har skrevet det, og det bør modifiseres noe.

    - En 7200 disk vil/kan støye noe mer, men i en såvidt kraftig maskin så vil ikke den støyen legges merke til.

    - Det er noen tester som har vist at enkelte 5400 disker kan være raskere enn 7200 disker, men har ikke den testen å vise til. Sånn generelt skal en 7200 disk være raskere enn 5400 i teorien i alle fall.

     

    Skal du ha ytelse og lite støy og varme, så går du for SSD og bytter ut optisk leser (DVD). Der dytter du heller inn en 5400 HDD.

     

    Edit:

    Jeg har hatt et utall bærbare i de 13 årene jeg har hatt bærbart, og etter at jeg gikk over til Seagate disker har jeg ikke hatt diskkrasj. Dog er det verdt å merke seg, at med det samme du setter i gang en disk, så er det kun spørsmål når en disk krasjer. Ikke om.

    Der har jeg lagt merke til at Seagate sine snurrer litt lengere, og helst til de blir erstattet av noe annet.

     

    Fikk litt mere forståelse av det forleden, da WD ble dømt til å betale en halv $ milliard til Seagate for å ha tilegnet seg tekologien deres på ulovlig vis.

  23. Jeg for min del hadde prioritert oppløsning, og da er det minimum 1600x900 skjermer som gjelder. Der nest ville jeg sett om det finnes noen med Intel prosessor.

     

    Hmm ...

    ... mulighet for oppgradering av minne og HD senere.

     

    I den prisklassen ville jeg ikke brydd meg om det, og for så vidt er det tilstrekkelig i den maskinen jeg har funnet til dere, en Fujitsu Lifebook NH751 med 17" skjerm.

     

    Noe mer er det ikke å forvente i den prisklassen;

     

    Leverandør: Fujitsu

    Skjerm: 17.3" 1600 x 900 LED-backlight

    Processor: Intel Core i3-2310M 2,1GHz

    RAM: 4 GB, (1 x 4GB) DDR3 - Max 8GB

    Harddisk: 320 GB, 5400 RPM, SATA

    Optisk lagring: DVD-Super Multi DL drive

    Grafikk-kort: Intel® HD Graphics 3000 with 128 MB of dedicated s

    Lydkort: LineOut

    Nettverk: 802.11n, 10/100/1000 Mbps

    Tilknyttninger: 1x HDMI, 3x USB 2.0, 1x LineOut, Headphone-out

    Operativsystem: Windows 7 Home Premium 64-bit

    Webkamera: Ja

    Kortleser: Ja

    Strømforsyning: 6 cells

     

    Slik jeg ser det, så mangler den kun USB 3, men som sagt. Til den prisen kan en ikke forvente alt.

×
×
  • Opprett ny...