Jump to content

Shograk

Medlemmer
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Shograk


  1. Siden du mangler bilde der hele motoren vises fra begge sider - har du demontert de store lange skruene på siden som holder motorhuset sammen i lengderetning?

    Hei! takk for svar. De er de boltene i lengderetning som jeg mistenker at jeg får tilgang til om jeg får av trommelen i topp, men har brukt en del makt med både vridning og skrujern for å prøve "poppe" den av, men det vil bende seg og bli ødelagt før den vil av. Med å kikke inn i mellom trommelen ser det ut som jeg kan skru de opp fra den siden. Det var bare det å få av trommelen i hel tilstand...


  2. Hei! Jeg holder på å forsøke reparere en støvsuger som et hobbyprosjekt siden den er langt utenfor garantien uansett. Har skrudd en del blant annet på fiske-sneller før og har lykkes bra med det.

    Støvsugeren støyet voldsomt under oppstart en dag og hørtes ut som det var noe fast i motorhuset eller motoren. fant service manual til støvsugeren (Philips Hygiene Specialist FC9104) og demonterte den pent for seg og observerte at kulelageret i bunn av elektromotor var helt knust. Legger ved bilde.

    Det store problemet er egentlig her at jeg ikke har funnet ut enda hvordan jeg skal gå videre for å klare å separere  selveste motoren på en skånsom måte for å få tilgang til å skifte lageret. Det er noe jeg ikke klarer å se hvordan det kan gjøres. Legger ved noen bilder, forhåpentligvis er det noen her som har vert borti lignende demontering før, og som kanskje har litt visdom å dele?

    Har prøvd å presse litt på trommelen i topp, vri, og skyve hardt oppover enden av spolen. Ikke kjangs.

    http://s944.photobucket.com/user/Shograk/library/elektromotor

    Legger også ved manualen om den er av interesse, demontering av selveste motor er ikke dekket her.

    philips_fc9104-a-b-c_vacuum_cleaner.pdf

     


  3. Jo cpuen vil boote med biosen.

    Dog i mitt tilfelle med temperaturavlesning helt bak mål.

    Mitt kort kom levert med 1.12 og cpu ble rapportert til 120° hvilket jo er litt problematisk med motherboard system shutdown default satt til 80°.

     

    Ok, men skal jeg oppdatere bios må jeg bruke diskett. har faktisk fått tak i dette og kjøpte disketter. Men det er ikke nok plass til MS-DOS boot up filene som kommer inn på når jeg lager den og filene jeg må ha inn på fra biosen. Kan jeg lage en boot up disc, for å så ha en med bios filene på? sånn at jeg booter opp i bios, bytter diskett og så kjører runme.bat filen?

     

    Hadde vert enklere om jeg kunne oppdatere fra minnepinne eller noe sånt.


  4. BIOS versjon 1.3 og 1.4 har support for wolfdale (E8400).

    Har du 1.3 trenger du ikke oppdatere.

     

    Men du må teste med memtest86+

    http://www.memtest.org

     

    Ene PCn jeg har bruker samme hk og E8400 og corsair DHX og minnet må ha mere vdimm enn auto i BIOS.

    Test med memtest og hvis feil juster memory voltage , og eventuelt timings til 5-5-5-18 2T.

     

     

    Edit:

    Du må heller ikke tenke på å flashe bios på et ustabilt system.

    Det er ekstremt risky.

     

     

    Dette fikset problemet! tusen takk! fekk installert windows vista og spilte crysis i flere timer helt stabilt. Men jeg klokket også ned prosessoren til 2,88 Mhz. Minne satte jeg på 1.850 volt og den andre tingen på ddr800 eller hva det var. Fant ikke noe som lignet som gikk an å stille på av det 5-5-5-18 2t greiene. Litt irriterende med nedklokket cpu. Og vist jeg prøve og klokke opp prosessoren til det normale blir pc'en tard.

     

    OG, Biosen min er versjon 1.06.69, altså, gammel. Men ville det ikke ha funket i det hele tatt me Wolfdale da?


  5. Har nå fått testet litt forskjellig, blant annet å teste Crysis på pc'en. fikk en bluescreen mens jeg holdt på å installere, men det gikk fint den andre gangen. Fikk starta spillet. så i introen så frøs maskinen å laget en rar lyd, og måtte starte om igjen pc'en. etter dette gikk alt fint og fikk spilt i et par minutter. veldig god fps med alt på high. testet ikke på fullt. Denne gangen var det selveste spillet som klikka. Samme skjedde flere ganger etterpå.

     

    SÅ har jeg testa OCCT, et CPU teste program. et minutt gikk mens den testet idle. så 7 sekunder inne i load testen så fekk jeg error og testen ble avbrutt. fekk inf. bilde dumps me grafer som viste at temp steg fra 48-53 C. (Er ikke dette høyt sånn overall for en Intel Prosessor?

     

    Er litt deppa nå over at nesten ingenting fungerer :/ ny maskin til flere tusen og så er det bare problemer.

     

    Lurer på å gå over til Windows XP 32bit og se om det er like mye problemer da.

     

    Kansje jeg skal teste å oppdatere BIOS først.

     

    Vil gjerne ha innslag fra folk som har erfaring me slike ting? diagnosere problem ut i fra BS'ene.


  6. Hei.

     

    har kjøpt meg ny maskin for ikke mange dagene siden. Bygde den selv og har en del byggeerfaring og er veldid forsiktig når jeg holder på. Anyway, Installerte Vista ultimate x64 og når jeg holdt på å installere chipset driverene så fekk jeg den 1 BSODen. Det var da :

     

    SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION.

     

    startet om igjen og fortsatte med installering av saker og ting. maskinen var stabil i et par timer. så satt jeg å så en episode av House så fekk jeg den 2 BSOD'en :

     

    A clock interrupt was not recieved on a secondary processor within the allocated time interval.

     

    Har ikke peiling på diagnosering av sånt. Om de er hardware feil eller annet. Skal kansje flashe bios til en nyere versjon vist jeg ikke finner ut av noe.

     

    Tenkte kansje at noen erfarne sjeler har peiling på hva det kan være.

     

    Her er Spec. til pc'en:

     

    ABIT IP35 Pro Socket 775

    Corsair Dominator PC8500 2x 2048MB

    Intel Core 2 Duo 3,0 Ghz E8400 Wolfdale 45nm

    Geforce 9800 GTX

    Corsair 550W Power Supply

    Samsung Spinpoint 750gb sata2 (OS)

    WD 350 GB

    Seagate Barracuda 250 gb

     

    Skrev dette ganske fort og rotete siden jeg har time om 2 min


  7. Hvis annet elektronisk utstyr rundt også har tatt kvelden, tilsier vel det at det er kommet noe skrot inn strømveien? Eller har det gått føyken pga sot?

    Har du noe kraftkrevende industri rundt deg?

     

    Nytelse

    8165861[/snapback]

     

    Hvis PSU har kortsluttet kan den skape ett "spenningshopp" på den gjeldende kursen i ett hus, dette kan være nok til at annen finelektronikk tar skade av det.

    Sot har også samlet seg på og rundt/inni strømførende ting og tang...

     

    Jeg har ikke noe kraftkrevende industri rundt meg..

    8165989[/snapback]

     

     

     

     

    EMP - Electro magnetic Pulse :ph34r:

     

    :p


  8. Noen som veit om det er noen i Molde eller Ålesund (Siden jeg går skole i Molde i vekedagene) som installerer modchipper til Wii osv.?

     

    Xunlock tar over fabrikk garantien i ett år, og 5 års garanti på utført jobb. men har ikke lyst til å sende wii'en min ned til Oslo, masse porto og styr hver gang jeg skal ha noe fikset (vist det må til)

     

    kansje det er noen i Molde/Ålesund og omegn som har samme dealen?

     

    Har ikke helt lyst å chippe den selv siden jeg aldri har rørt en loddebolt før, min bror kunne gjøre det, han er jo elektriker. Men vist en av oss driter på draget så sitter jeg der. 2500 kr i dass og ingenting jeg kan gjøre med det :p if you know what i mean... :)


  9. Maskinen min også fryser fast hele tiden, men det er bortimot BARE når den ikke er i bruk, sjelden under spilling, surfing etc. Går å henter meg en kopp kaffe, kommer tilbake så har pc'n frosset, bildet er fryst fast å reagerer ikke på caps lock testen, dvs. prosessor som han hengt seg opp elns.

     

    Har hatt problemet veeeelding lenge nå, har ikke økonomi til å kjøpe ny pc enda siden den begynner å bli utdatert.

     

    Har testet mine 2x 256MB Corsair Valueselect 333mhz å 1X 512 samme greia på en annen pc, fryser ikke da, så det er sikkert ikke minnet. kjøpte nytt cheap skjermkort også, så det var ikke det...

     

    Det er enten prosessoren som er tolljåt, AMD Athlon 64 2,2 Ghz socket 754 (tror jeg) den ligger på 55-61 idle med Zalman vifte (er ikke sikker om det er så mye for den prosessortypen men)

     

    eller så er det kansje fordi jeg har ganske liten strømforsyning? 300W...

     

    Eller kansje noe gæærnt me Hovedkortet?

     

     

     

    MSI K8T Neo-FSR socket 754 (eller 939?)

    AMD Athlon 64 2,2 Ghz

    2x Corsair Valueselect 256mb S 333Mhz SDS (S= single)

    1x Corsair Valueselect 512mb D 333Mhz (D=double side)

    XFX GeForce 6200A 512MB DDR2, AGP8X, Tv-Out, DVI-I, Retail

    In-win 300W strømforsyning

    Seagate Barracuda 120GB IDE(OS på denne, får ikke til på SATA HDD'ene pga HK.)

    Seagate Barracude 320 GB SATA2

    Western Digital 250GB SATA2

     

    Anyway, lurer på å hive hele dritten å kjøpe nytt HK, Minne å CPU, så bruker jeg Skjermkort å harddisker fra pc'n, faen, trenger sikkert ny strømforsyning også da, blir ikke så billig. (nei, skal ikke hive hele dritten, bare noe jeg sier for å provosere :p)

     

    Menneh, forslag?

     

     

     

    Edit: Vurderer å kjøpe dette: Oppgradering


  10. Kommando for å åpne feks. Internet Explorer og åpne en bestemt side:

     

     

     

    start iexplore "http://www.dagbladet.no"

     

     

     

    Og en for en fargesprakende skjerm (sånn at det ser ut som pcen har klikket fullstendig :D ) : :whistle:

     

     

    @echo off

    cls

    :loop

    color fd

    color fe

    color 02

    color af

    color cf

    goto loop

     

     

     

    men hvordan får jeg inn sånn at det blir automatisk fullscreen?

     

     

    og jeg husker en gang en kompis viste meg noe som fekk den som trykte på filen til å skrive en bestemt tekst inn i gjesteboken til en bestemt person på feks. Blink.

    how? :whistle:

×
×
  • Create New...