Gå til innhold

binko

Medlemmer
  • Innlegg

    1 624
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av binko

  1. Nå er vi voksne, med ansvar og sparkling og lavterskel schizo-paranoia overfor... (sjekker lapp) russerne. 

     

    Den gangen da, for 10-12 år siden, fantes det ikke sånt. Den gangen var det ikke noen Forumkafé versjon 2, det var versjon én og det var den vi kjente. Og ting var akkurat passe sånn som de var, for ting ble bare bedre. Som tenåring har man alt det gode foran seg. Alt som kommer, er godt, og alt som er godt, det kommer. På den tiden fantes det likevel klare forventninger til fremtiden. En forventning om et organisert og strukturert voksenliv med ansvar og byrder. Det å bli voksen skjedde av seg selv, og når man ble voksen falt alle brikkene på plass. Sånn hadde det alltid vært, og sånn ville det alltid være, tenkte man. Men ble det slik?

     

    Ble fremtiden slik at vi fant ut av ting, at vi ordnet opp i alt det uklare - fikk system i kaoset, mønster i det uryddige? Ble alle flytteeskene sortert og klassifisert etter form, størrelse og innhold? 

     

    Nei. For det å vokse opp er ikke å få orden på ting, det er å sende forventningen om orden videre. Forventning blir til forhåpning, og forhåpning til drømmer. Drømmer blir til kompromisser. Du venter fortsatt på at noen - eller noe - skal vise deg veien. Pink Floyd sin Time er like aktuell i dag som den var i 1973.

     

    Og like aktuell vil den være i 2031. Men da er kompromissene byttet ut med forventninger om en bedre fremtid på vegne av andre; for de som da er tenåringer. De som da er unge og har sin fremtid foran seg. Og også fremtidens tenåringers forventning blir til forhåpning, deretter til drømmer og til slutt kompromisser. Det vet du godt, men du finner ikke noen måte å forklare det på.

     

    Det gjør heldigvis ingenting. Det finner de ut av helt selv - når de blir voksne.

    • Liker 1
  2. Jobber som vikar på skoler rundt om i hele byen, og i en av timene på fredag var det en episode mellom to gutter på 7. trinn. Jeg har sterk omsorgsfølelse for barna jeg har ansvar for, og barns trivsel og helse er en viktig del av den jeg er og hva jeg står for. Det var tydelig at det her opplevdes som traumatiserende for gutten, og jeg gikk rett til skoleledelsen for å ta dette videre.

     

    Kontoret er derimot ikke videre interessert i å høre hva som har skjedd eller mine forslag til hvordan vi kan gå frem for å håndtere saken. De skulle se på det over helga og jeg skulle bli holdt oppdatert.

     

    Når jeg i dag ringer kontoret er det ikke blitt gjort noen ting. Foreldre er ikke informert, og det er ingen planer om å ta saken videre. Og det er det forventet at jeg skal finne meg i.

    • Liker 1
  3. Fordi vi ikke lærer noe som helst om psykologi eller hvordan menneskesinnet fungérer på et fundamentált nivå i skolen. Det er viktigere å lære å pugge brøk, algébra, pluskvamperfektum, norske diktere opp igjennom, skrive endeløse stiler, og løpe 60-meteren på under 10 sekunder, enn å lære et fnugg om hvordan vi kan møte hverandre best mulig og med respekt. Forstå oss selv på et fundamentált nivå. Det er sånn staten holder oss nede. "Det er bare sunt med litt knuffing og mobbing, da lærer de ikke å tenk objektivt." Folk som slåss seg imellom er lettere å styre enn et folk som er intelligent og unisont.

     

    Det er egentlig et massivt ansvarssvik fra statens side. "Fritt marked", "den sterkestes rett". Så lenge man tjener penger og klarer å overleve, så driter vi i alt som heter etikk. Trist.

     

    Stort sett er all mental helse gjort på frivillig basis. Dét beviser bare i hvilken rekke etikken kommer i samfunnet.

     

    Håper noen partier tar opp det her som tema i de nærmeste årene. Har lyst til å delta i ett eller annet parti for å slåss for disse temaene selv, men regner med at det er litt vanskeligere enn man tror. Man bør vel også tross alt ha en viss form for høyere utdannelse innen politikk. Så det er bare å glemme.

    Dette stemmer jo ikke i det hele tatt. Det blir for dumt å kritisere den 'onde staten' for å holde oss nede når du ikke aner hvordan den fungerer.

     

    Stort fokus på samarbeid, sosialt samspill og psykososialt miljø rundt om på skoler i hele landet. Psykisk helse blir mindre og mindre tabubelagt, og vi har en hel haug med svært kompetente og engasjerte lærere som daglig arbeider aktivt for å forhindre mobbing.

     

    Den store utfordringen er at vi nå er i krysningspunktet mellom privatliv og ikke-privatliv. Kidsa har mobiltelefonen med seg overalt og er tilgjengelige døgnet rundt. Vi sliter med å nå frem med et anti-mobbebudskap uten å bli en kontrollerende politistat. I utgangspunktet kan det argumenteres for at barn ikke er modne nok til å ha muligheten til å kommunisere med hverandre uten voksenregulering (ville du hatt barnebursdag uten en voksen tilstede?), men det kommer så fort inn i en gråsone at vi inntil videre har holdt oss unna. Har de like stor rett til privatliv som voksne? Eller omvendt: bør ikke barn ha rett til å ha noe for seg selv? (Hvis ja, hvordan forhindrer vi digital mobbing?)

     

    Det hjelper heller ikke at mobbing er en subjektiv opplevelse, og ikke er noe som kan kvantifiseres eller settes innenfor klare rammer. Disse ekstremeksemplene, de som er oppe i media, de lager stort oppstyr fordi det er så gnistrende klart at det er mobbing som foregår. Disse er ofte ikke de mest utfordrende sakene som klasseleder å ta tak i - det er de tusenvis av andre som er i 'grenseland' hvor offeret er usikker på om han eller hun er mobbet 'nok' til å søke hjelp.

    • Liker 1
  4. Så jeg og romkameraten min tråla bruktmarkedet da, på jakt etter en ny sofa. Fått oss leilighet sammen, så da må man jo ha en sånn en man kan slumpe nedpå etter en lang dag på rismarkene.

     

    Ute på FINN.no lå det en særs flott en. Flott farge, fin pris, og så var den rett i nærheten da gitt. Et par hundre meter rolig spasertur. Vi tenker at vi fint kan gå bort og bære den hjem igjen uten store problem. Så det gjorde vi, med glassklart blikk og krøllete hundrelapper i lomma.

     

    Men det ble problem.

     

    Dette viste seg å være alle sofaers mor, med solid teak-ramme, spesialsydd trekk og metallføtter jeg tror selveste Gamle-Erik har lånt drillen tell a Merkel for å skru inn.

     

    Den er altså tung.

     

    Første pustepause var fem meter ned i innkjørselen til det eldre ekteparet vi kjøpte den av. De stod naturligvis klistra fast til kjøkkenvinduet for å få med seg kalaset som utspant seg der de pleier å kjøre inn Corollaen sin etter de har kjøpt appelsiner på tilbud.

     

    Ikke fred å få for en arbeidskar.

     

    Etter 150 meter var det ikke mer styrke igjen i underarmene. Helt tomme magasin. Lungene skriker etter oksygen. Dette er slutten. Nå gir vi opp, lar sofaen stå og går hjem. Glemmer hele greiene og får levert en på døra fra Jysk.

     

    Så dukker han opp. Ung fyr, kanskje midten av 20-årene. Nydusjet, kanskje vært og trent. En salig miks av Head&Shoulders og rød Define Clay har satt seg i interiøret av den svarte Golfen han kjører.

     

    "Treng dokk hjælp?"

     

    Det gjorde vi.

     

    Med forbausende liten innsats løfter han sofaen inn i baksetet på Golfen sin, og med oss joggende etter for å støtte kjører vi i gangfart de resterende 150 meterne hjem. Med ny giv får vi båret den ned trappa og inn i stua. Et knallhardt håndtrykk som takk for hjelpen, og han kjører sin kos.

     

    Jeg har rester etter rød Define Clay i hånda etter håndtrykket vårt.

     

    Men sofaen står fint plassert midt i rommet.

    • Liker 4
  5. Inne på rommet mitt har jeg, som de fleste, en liten panelovn montert under vinduet.

     

    Det er en fin varmeovn. Den er effektiv, og gir en lun varme utover hele rommet.

     

    Men den bråker noe helt vanvittig etter endt oppvarmingsøkt. Det er metallet som 'knekker' på plass på grunn av varmeforskjellen, har jeg resonnert meg frem til. Og siden den er plassert under et dårlig isolert vindu, må den burst-varme stort sett hvert tredje minutt. Med knekk og bråk og det hele. Ett stort BLAM, så er det bare å glede seg til neste blam.

     

    Er det noe jeg kan gjøre? Jeg tenkte litt på å teipe (eller er det tape?) en stor rems duct tape over baksida, slik at... tja, slik at... int..integriteten i metallet ikke forstyrres, eller i det minste holdes på plass så jeg slipper den der jæææ-

     

    ... forbaskede BLAM-lyden hele tida. Men så slo det meg at Brannmann Sam nok ikke blir så imponert av at jeg smeller en teipbit på en varmeovn, så jeg lot det være.

     

    Jeg leier, og den stod her montert. Må jeg virkelig kjøpe en NY panelovn fordi den KNEKKER på plass av sin egen funksjon?

  6. Heisann Smurf! Og L4r5, titten tott. Håper alt står bra til med dere og det dere holder kjært.

     

    Dere er som nybakt loff i en verden hvor tre dager gammel kneip er normen.

     

    Samme avatarer, til og med!

     

    Interessant, det der. Snakker sammen som om vi kjenner hverandre kjempebra, men det er vel egentlig bare en veldig dyp, overfladisk kjennskap? Jeg har aldri møtt noen av dere. Jeg har møtt Eplefe en gang jeg var i Bergen, også mrbjoern. Wheelman tror jeg kjørte meg hjem fra byen en gang, men jeg introduserte meg aldri som binko.

     

    Heh, det demrer for meg hvor avhengighetsskapende det er å snakke om ingenting...

     

    EDIT: For øvrig håper jeg det står bra til med dere jeg ikke kjenner også. Dere kan óg få være loff.

  7. Herregud, denne tråden.

     

    Rundt 2007/08 satt jeg her, ofte i timesvis hver dag, med noen av dere, og snakket om eplekaker. hardplast, kunstløp og andre ting som ikke er relevant for noe. Men det var alltid et problem som måtte løses, eller klages på.

     

    Noen var mer dedikert enn andre. Noen av navna sitter enda. Om jeg blar litt tilbake kan jeg se opptil flere avatarer som romsterer litt i minnekassa. Hei, ja. Koselig. Takk for sist. 

     

    Begynt å tråkke opp en sti, nå. Pekt meg ut en retning her i livet. Dette er min greie, og jeg gjør det vanvittig bra. 

     

    Pantelappen går til barnesykehuset. Smilende småprat med naboen som jeg egentlig ikke kan fordra. Jeg leser avisoverskriftene fordi det skal man gjøre, men jeg bryr meg ikke egentlig om hva det står i artiklene. Nå er jeg voksen, og da må jeg vite hvordan man skifter dekk på bilen, hvem som er helseminister og hva hovedindeks er for noe. 

     

    Jeg kan ingen av disse tingene.

     

     

    _________

     

     

    Herregud, denne tråden.

    • Liker 1
  8. Har du både et integrert og et dedikert GPU? Nvidia Optimus/noe liknende?

     

    Dette er et program som prøver å optimalisere batterilevetiden ved å fordele ytelsen mellom det integrerte og dedikerte grafikkortet, men stort sett bare gjør livet surt.

     

    Jeg er bare kjent med Nvidia, men andre produsenter har nok et liknende oppsett; gå inn i innstillingene, og sjekk at standard-innstillingene er at 3d-program kjører på det dedikerte kortet. Evt. må du velge det dedikerte til hvert program/spill. Sjekk også at det står i riktig ytelsesmodus, min var nemlig standard "optimalisert for flere skjermer".

     

    Prøv det, var det som viste seg å være mitt problem.

  9. Samme etternavn, virkelig? Så kult! Og litt sprøtt. Litt for sprøtt. Consider me spooked.

     

    Apropos spooked, å høre stemmer som roper navnet ditt er et ganske vanlig symptom på stress(slik som 99% av alle symptomer?). Tankegangen er at du er på konstant vakt etter å få med deg hva det enn måtte være de vil formidle. I tillegg kan du være litt for opptatt med hva alle andre foretar seg.

     

    Skole ja, du sier noe Eplis. Jeg trenger fortsatt et par(?) års rekonvalesens etter videregående, jeg var rimelig utkjørt på slutten der kjenner jeg. Har det siste året jobbet 60% i en lekebutikk, og er uendelig mange erfaringer rikere. Nå er jeg lysten på opplevelser, så driver og stokker bunken med Wild Cards. Kanskje blir det noe craaaazy banana, som å bare reise et sted uten noen plan. Vi får se.

     

    Pleide man ikke å linke til ting når man var tom for samtaleemner? Her har du i alle fall din kjære Dr. House(evt. gjengangeren fra Blackadder for de mindre kultiverte) på piano og særs spenstig vokal med en gammel bluesklassiker, nemlig St. James Infirmary.

     

    http://www.youtube.com/watch?v=HFPegE70ehs&feature=share

  10. Så det er lite bråk, altså. Skuffeeeeet. Hadde et håp om at noen ting alltid ville forbli de samme...

     

    Hehehei Eplefe! <3 Det var et kjent navn og fjes. Akk, de stundene vi har delt i denne kaféen. Blir helt farkete av å tenke på hvor lenge det egentlig er siden. Takk for sist forresten, det var en... frisk tur du fikk dratt med meg på i Bergens ytre enebakk. Hvordan går det med Kuro/Curo? Enn baristakarrieren..?

     

    Ser flere kjente navn her altså, det skal tippes hatt til både Shikaru og Zeromac og sikkert flere til. Dere er alle kjente navn og kjære fjes fra en svunnen tid. Kos!

  11. Takk for svar!

     

    Mulig mine forventninger var litt urealistiske. Likevel kan jeg melde at jeg etter intensiv googling har funnet svar, men ikke nødvendigvis løst problemet. Maskina benytter seg nemlig av Nvidias Optimus-teknologi, en funksjon som har hederlige funksjoner men gir mang en laptop-eier bøttevis av hodebry.

     

    Optimus søker å spare batteri ved å automatisk velge det integrerte grafikkortet eller det dedikerte, avhengig av oppgaven som startes. Problemet er at Optimus har en tendens til å gjøre feil valg, samt å overkjøre de manuelle innstillingene. Så selv om jeg manuelt setter program/spill til å kjøre med Nvidia-kortet gjennom Nvidias kontrollpanel, kan jeg gjennom det samme kontrollpanelet se at det ikke er noen aktivitet i det(under GPU-intensive oppgaver). Eventuelt kan det stå at det er aktivitet, men jeg kan(gjennom sammenlikning med Intel-kortet) se at det ikke er noen forskjell i ytelse, som om Nvidia-kortet bare er til pynt.

     

    Jeg har lagt en god del timer i dette, og dette er et utbredt problem. Til og med det offisielle forumet er fullt av klager og kritikk, da det ikke fungerer noe særlig for noen.

     

    Såvidt jeg har sett finnes det ikke noen løsning ennå.

     

    PS: Dere har nok rett angående krav og forventet ytelse fra min side. :)

  12. Hei!

     

    For ganske nøyaktig et år siden kjøpte jeg maskina jeg sitter på nå, en Acer Aspire 5750G. Det er en helt okei medium-range laptop til en fornuftig pris, og basert på grundig research klinte jeg til og trykket 'kjøp'. Det var ikke et dårlig valg, for all del, har stort sett vært fornøyd med den, men det er fordi jeg ikke er så alt for opphengt i at performancen er helt tipp topp til enhver tid.

     

     

     

    (Siden det finnes mange versjoner av 5750G, skriver jeg detaljerte specs her).

     

    Intel i5-2410M 2.3 GHz

    6 GB ram

    Nvidia GT 540M 2 GB dedikert

    750 GB HDD

     

     

     

    Mindre krevende titler som TF2 og Diablo går greit. Ligger på rundt 30 fps men med en del stuttering med mye action. Helt greit. Det er når jeg fyrer opp litt tyngre skyts at skuffelsen brer seg over skuldrene mine som et litt klamt håndkle noen tørket seg med for to timer siden.

     

    Battlefield 3 er ikke noe særlig suksess, så det har jeg gitt opp. Til og med på low er det ikke heeelt spillbart.

     

    Grunnen til at jeg først nå tar tak i dette, er på grunn av anskaffelsen av Day Z, som kjører på Arma 2. Jeg er klar over at det er et krevende spill, men jeg hadde forventet å kunne kjøre det på absolutt lavest kvalitet med mer enn 15-18 fps.

     

    Mistanken om at det er noe galt hos meg blir ytterligere forsterket av videoer som

    og denne, begge to maskiner med ganske så like specs som min, og de kjører begge BF3 medium rundt 30 fps. Hmm.

     

    Grafikk- og lyddrivere er oppdatert. Helt Windows Update-atert. Nei, jeg har ikke 548 GB med div. ymse filmer(på denne maskina vel og merke), lasta ned en million widgets eller aldri skrudd den av eller noe sånt noe.

     

    Jeg forventer ikke å kjøre high-end spill på very high med de specsa jeg har. Men jeg forventer å kunne kjøre de med en akseptabel fps dersom jeg velger å skru ned litt på effektene. Det syntes jeg ikke jeg kan per i dag.

     

    Gode ideer taes i mot med nystekte vafler en søndag ettermiddag. Er det noe informasjon dere etterlyser, skrik ut så skal jeg få skriblet ned det og. :)

  13. Latterlig argument å bruke. "Dere burde skjønt ditt, og gjort datt". Det er først nå det har vært nødvendig å legge inn en subscription, da bør man kunne forvente at nettsidene fungerer slik at man faktisk kan få gjort det.

    Fair enough, men det var kanskje forventet at folk flest skulle registrere før heeeelt i siste liten. Man kan gå så langt som å kalle det selvforskyldt at vi står her vi gjør nå, for dersom flere hadde registrert tidligere, ville det blitt mindre belastning på serverne deres; og kortere køer nå i dag.

     

    Det handler om hvilken vinkel man velger å se det fra! ;)

  14. Det var jo bra de gå så god informasjon og opplyste bra om det da. Den lille teksten i font size 10 gjorde jo susen.

     

    Når jeg har hatt tilgang til spillet i en uke uten å måtte sette opp subscription regner jeg med at jeg kan fortsette uten. Sånn er det bare og jeg gidder ikke lese meg gjennom account siden og annet tull når jeg ikke trenger det. Har brukt account siden en gang, det var når jeg la inn produktkoden. Har derfor ikke sett forsiden på account siden eller noe annet.

     

    Selv om jeg syntes du overreagerer, skjønner jeg hva du mener. Det blir det samme som med EULAer, de færreste leser hva som står der - ofte fordi innholdet sier seg selv. (kremt).

     

    Men dersom man ikke følger med, kan man heller ikke bli overrasket og fly forbanna når ting forandrer seg. ;)

  15. Jesus christ dude, går det virkelig inn på deg? Det har vel aldri vært noen tvil om at man må sette opp en subscription for å spille? Dersom du ikke er interessert i å fortsette, fjerner du bare subscription før de 30 dagene er omme.

     

    Man har hatt mulighet for å legge inn kortinformasjon hele tiden (de fem punktene på hovedsiden din; Info om deg selv, secret questions, Game Code etc). Disse forteller ganske nøyaktig hva som må til for å spille.

  16. Det siste avsnittet der var grovt malplassert. Forsøkte å redigere den bort uten hell. (Jeg er akkurat ferdig med å dytte tøysepulver i nesen, skjønner du).

     

    Poenget mitt var som følger; er det ikke bra at unge er opptatt av arbeidskår og -miljø, faktisk til den grad at de velger en arbeidsplass med lavere lønn, så lenge den har bedre kår? Betyr ikke dette at vi har klart å formidle et ekstremt viktig poeng til våre unge?

     

    Nemlig at penger ikke er alt. Man skal ha en jobb man er fornøyd med. Dersom det betyr litt lavere lønn, så får det være. Da har man i alle fall et arbeid man kan se seg fornøyd med, og det er viktigere enn trivielle ting som penger.

     

    Det siste avsnittet var del av et lengre resonnement jeg ikke orket å ta i farten, og skulle blitt fjernet.

     

    :)

  17. Vel, i virkeligheten har PDW høyere armor-piercing-egenskaper enn carbine.

     

    Hvordan det påvirker/om det er noe forskjell i spillet vet jeg ikke, men tror ikke det er snakk om store forskjeller. Jeg kan tenke meg at PDW har litt kortere range og accuracy.

     

    For min egen del går det kun i carbine, men dette fordi de utseendemessig er utrolig stilige, alle som én. PDW blir ofte litt platte. De føles litt som en dårlig reserveløsning når hovedvåpenet ikke funker...

     

    Kanskje det er alle disse McGyver-episodene som har ødelagt det. Der har jo alltid russerne sånne små, håndholdte(disse kan jo være sub machine guns for alt jeg vet, men da vil jo ikke dette være en vittig avslutning).

  18. Ugh, this again...?

     

    Husk at god er et vidt begrep som kan dekke mange områder; aim+reaksjonstid(1), samarbeidsvilje(2), evne til å forsvare seg mot de forskjellige trusler(3), tolkning av kampsituasjon(4)...

     

    En god spiller kommer etter min mening best til syne ved Conquest. Hvis en spiller får med seg squaden sin, capper et objective og klarer å holde det en såpass god stund at kampen blir snudd; da er man en god spiller i BF-universet.

     

    Da dekkes også alle punktene over; man har sannsynligvis klart å ta ned en fiende eller to(1), fått med squad og holdt den i live(2+3) og forstått kampen såpass godt at man har angrepet rett objective til rett tid(4).

     

    Såh... Hva er det på TV, mon tro?

    • Liker 2
  19. IR er indeed ekstremt effektivt. Litt usikker på hva jeg syntes om det ennå, da det har sine drawbacks det som alt annet. Man mister jo litt sidesyn/oversikt, og jeg personlig liker ikke ideen på et fullskjerms-scope på automatvåpen. Det er med andre ord på bolt action jeg bruker IR, og i den sammenhengen ofrer man jo scope zoom.

     

    Det med mortars syntes jeg er helt greit, fordi laget mister en mann på fronten til fordel for indirekte firepower. Det er et konsept jeg syntes passer veldig bra til BF-serien. I tillegg, for å bruke mortar, må man jo være support-classen, og det er kanskje straff nok i seg selv. ;)

  20. Det du snakker om b00n er vel sannsynligvis en sliten komponent som sier i fra om at den vil byttes. :)

     

    Stort sett fornøyd med det ferdige produktet, de har virkelig fått fikset masse av det som var feil i betaen! Men jeg irriterer meg fortsatt over en langttrekkende sort skjerm etter respawn. Men dette skal kanskje være sånn, for å forhindre at squadspawns... et eller annet.

     

    Hm.

×
×
  • Opprett ny...